Katrien over: ik werd gedwongen naar de dokter te gaan

naar de dokter

Vandaag ga ik het hebben over mijn doktersbezoek van afgeloop vrijedag. Ik werd weer eens gedwongen om naar floor toe te gaan.

Het erge was dat ze eerst zeiden dat ik niet hoefde te gaan. Maar vrouwmens las op haar stomme feesboek dat oude katten 2 keer per jaar naar de dokter moeten. Dit is beter, stel… je oude kattenjochie of kattenmeisje heeft iets wat je niet kan zien. Ben je er toch mooi op tijd bij.

Klaagliedjes

Maar ikjes dwaal weer af. Nou had ik echt geen zin om naar de dierenarts te gaan, en dat liet ik ze ook echt wel weten hoor. Ooooh ik begon meteen met mijn klaagliedjes te laten horen toen ik in mijn reiskooi zat. Eigenlijk was deze kooi van Grietje en/of Poekie. Het personeel zag deze kooi staan in een diertjeswinkel in Amsterdam Noord ongeveer 30 jaar geleden. Hij kostte toen heel veel centjes. Bijna tegen de hondertjes gulden omdat hij van roesievrei ijsertjes is gemaakt. Ik reis dus in een erfstuk.
Ontsnappen uit deze gevangenis is onmogelijk.
Ooooh ik dwaal alweer af. Gekke ikkie hihihi.

Taksie

Normaal zouden we met de bus en de trem naar de dierenkliniek op de Overtoom gaan, maar het plein word hier geschopt en ze konden geen busjehalte vinden. Dus belde ze een taksie rond half 12.
Na 5 minuuten waren we bij floor.
Oooooh ik zag haar uit haar hok komen. En zij keek me aan. Ooooh ik begon te trillen, zo bang werd ik.
Gelukkig had ze eerst een ander slachtoffer, dus kon floor zich daar op uitleven. Arme kat…
Na 10 minuten werden wij naar binnen geroept. Oooooh help me!!

Gekneept

Floor deed mijn kooi open. Als zij dacht dat ik er vrijtjewillig uit zou komen had ze het echt fout hoor. Trok vrouw de la uit de kooi waar ikjes in zat!!
Oooooh wat een gemeen mens.
Alsof ik de allereerste kat was die ze zag kwam ze met haar handen gretig op mij af. Ooooh ze had me beet. En ja hoor… ze zat me te porren. Vrouw hield mij tegen, maar toch wist ik te ontsnappen. Ooooh ik sprong van de taful af!! Ik wou tussen de raadiejaator, maar daar ben ik te dik voor. Nou… ze grepen mij bij mij lurfjes en ik zat in no-teim weer op de taful.
Opeens werd ik weer overal gekneept. En mijn stomme hartje is nog net zo stom als een half jaar geleden. Maar omdat ik veel speel de laatste tijd ben ik 2 onsjes afgevalt. Ik speel dag en nacht met mijn innig geliefde egel en, sinds kort, mijn muis. Ooooh ze zijn zo koel en hebben mieterse wiew.

Toen ging ze ook in mijn blaas knijpen. Ze zei dat ik plassen moest, want mijn blaas zat vol.
Gek hè? Ik wou naar de bak toe maar werd bruut opgepakt.
Mijn onderzoek was klaar, en opeens zei ze tot over een half jaar. WAT? oooooh neeeee.
We gingen in een taksie weer terug naar huis.

Naar de bak

Ikjes was half 1 weer thuis. Ooooh toen ben ik tekeer gegaan tegen het personeel. Daarna was ik gelijk naar de bak gelopen om heerlijk te plassen.

Dit was het voor deze week.

Veel liefs en kusjes

Katrien (boos prinsesje van beroep)

naar de dokter

17 thoughts on “Katrien over: ik werd gedwongen naar de dokter te gaan

 1. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Ik vind er ook niks aan om naar de witte jassen te gaan. Ik ben er net zo als jij een beetje bang,wat zeg ik,heel erg bang voor de witte jassen. Ik wil dan ook nooit uit mijn reismand. Maar jij hebt een hele mooie reismand van roestvrij staal nog wel en ook nog een erfstuk,wat cool!! Ik heb een groene reismand met een zwarte onderkant. Mijn reismand is nog niet zo oud als jouw reismand. Mijn reismand is nog van vrouwtje’s vorige poes Nikkie.
  Vrouwtje zegt,dat je een mooi gewicht hebt. Ik was bij de witte jassen iets te zwaar en nu moet vrouwtje mijn brokjes precies afgepast geven met zo’n maatbeker. Gemeen he! Gelukkig krijg ik nog wel mijn snoepjes en tonijn.
  Ik (en vrouwtje ook natuurlijk) vinden het fijn om te horen dat je goed gezond bent. Maar moet je over een half jaar alwéér naar de witte jassen,wat erg! Oh vrouwtje zegt,dat ik in voorjaar ook naar de witte jassen moet. Nou ja,dat is gelukkig heel ver weg.
  Ze zijn buiten bezig. Ik hoor lawaai. Ik ga even kijken wat ze aan het doen zijn.
  Doei!!
  Groetjes van mij en vrouwtje

  1. Nou…ikjes vind dat we met zijn allen in opstand moeten komen. En dat wij nou een keer de diertjesdokter terug moeten knijpen en porren. En dan ook prikjes geven. En dan vragen of ze het leuk vinden. Dierenartjes zijn gewoon stom. Ik vind het heeeel erg dat jij op diejeet moet. Ik hoef dat gelukkig niet. En omdat man die stomme foto met die getallen gemaakt weet iedereen dat ik nu een pond te zwaar ben😾

   1. Jaaa,goed idee!!! We komen in opstand tegen de witte jassen! Wij gaan hun porren en prikken en op de weegschaal leggen. Zul je zien,dat de witte jassen ook allemaal té zwaar zijn en op dieet moeten. Lekker puh!!
    Jij hoeft gelukkig,niet op dieet.
    Ik wel van de witte jassen en vrouwtje luistert ook nog naar hen. Dat is ergste!
    Bedankt voor je snelle antwoord. Tot de volgende keer.
    Doei!
    Groetjes en kopjes van mij en een dikke knuffel van vrouwtje.

 2. Oooh Katterien,

  Ooooh zoveel niet leuk van de dierendokter, met jou knijpe en porre en ook zegge tegen jou eigen dat jij over een half jaar weer terug moet komen. Dan ben jij zeeventien Katrientje. Ooooh dat kan toch niet!
  Maar ik wil wel dat je gezond blijft in jou hart en lijfie want ik wil jou eigen niet kwijt. Als de dokter beloof dat jij gezond blijf en nooit geen diejeet krijg. Oooh dan is het wel goed Katrien. Maar ik vind het ook niet leuk en ook niet in een gevangenis mee op ze reis inne taksi.
  Jij heb jou eigen wel stoer gedraage en ik ben ook trots op jou en ik vin jou verhaal zooo mooi. Jij kan goed schrijve Katrientje en je ben al zestien.
  Ooioooh ik vin jou heel lief,

  Sjeteeeeeeem Loesje

  1. Ooooooh loeselien. Het is gewoon een horrordag geweest. En dan maakt magnogwatvis eten echtjes niet uit. Ik at het wel,maar ikjes was zo boos. Ik ben onschuldig maar word 2 keertjes per jaar opgesloot in dat erfstuk die maar niet kapot wil gaan.
   Ooooh loesje,bertje heeft me geleerd hoe ik woordjes moet neerzet doen. En nu gaat het vanjezelf.
   Ooooooh ik vind jou nog lieverderderder
   Sjeteemmmm katterien

 3. Nou Katrientje, je hebt ze van katoen gegegeven bij Floortje en terecht, gelukkig is je ontsnapping bij Floor goed afgelopen en kon je snel weer naar de bak om je broodnodige plasje te doen! Kopje van Ollie🐱

  1. Ooooh ollie. Het was verschrikkelijk. Maar het ergste is de foto met mijn gewicht er op. Kan er nou niets geheim blijven? 🙀😿

  1. Oooooh ja. En dat er dan katten konen die allemaal te dik zijn. En dan miauwen we nou en!!! Nou en dat we dik zijn!!
   Nou en want het eten is gewoon lekker

 4. Dag Katrientje, ik vind je op de foto onderaan heel klein en dun lijken! Je lijkt haast wel een kitten! Dus je bent zeker niet te dik, vind ik.
  Volgende keer niet achter de verwarming proberen te kruipen, dat weet je nu. Je hebt een half jaar om een betere plek te bedenken! Popje, die nu een hele mooie ster is, sprong een keer van de tafel bij de dierenarts en verstopte zich toen achter de zwabbers die in de hoek stonden. Als je hem optilde, nam hij alle zwabbers mee die omvielen. Dat lukte dus niet. Toen moesten mijn mensen zijn speciale liedje voor hem zingen dat hijweer tevoorschijn kwam. Misschien een idee voor jou?
  Ik vind het ook vervelend als ze in je zitten te grijpen en te porren, en in je ogen en je oren en je mond kijken. Maar het ergste vind ik de thermometer. Daarvan was ik de eerste keer helemaal van mijn aproopoo. Dat hoort toch niet, dat ze dat doen?

  1. Ooooh bolle, er is maar 1 zangeres in huis en dat ben ikjes hoor. Heb jij vrouw wel eens horen zingen? 🙀🙀🙀
   Doe maar niet hoor.
   Zie je nu dat ik een smurfkatje ben? Ik ben echt kleiner dan de gemiddelde kat. Zus en ik pastte met z’n 2en samen in de reiskooi. Terwijl de vorige katten ieder in een eigen kooi moesten.
   Ooooh dat van dat stokkie in je uitgang is verschrikkelijk. Dat doet ze gelukkig maar 1 keer per jaar.
   Kusje op je wang😽

 5. Hallo Katrientje,

  Hoe kom je er nu ineens op dat je een pond teveel weegt? Je schreef steeds voor je naar Floor moest dat je 2,5 onsjes te zwaar woog. Nou ik heb op de Jippeschool gezeten en nu je 2 onsjes bent afgeslankt door dat wiewspelen van jou zou je dus nor een half onsje minder moeten. Maar daar zal Floor niet om kniezen toch.
  Maar wat was jij weer vlug tuis zeg, als ik moet dan moet ik lang wachten in de kamer waar alle dieren samen komen met het personeel en dan nog bij Tante Ans en dan nog terug naar huis toe. Jij had gewoon een Prinssen behandeling hoor. Oke kneden en luisteren naar jouw hart en longen met zo’n raar ding. Maar niks geen geprik en gedoe. Misschien moet jij eens met mij ruilen. Vrouwtje wil altijd dat ik van binnen helemaal door de molen ga, dus inleveren van een stuk van de mouw van mijn bontjas en dan met een dikke naald inleveren van dat rode spul. Maar natuurlijk Katrientje is het allemaal niet fijn, maar dit is toch veel beter dan heel ziek worden en het loodje moeten leggen. Zo zegt mijn vrouwtje dat altijd hoor. Is toch onze eigen schuld, want als wij au hebben in ons lijf dan laten we dat niet merken en doen wij stoer en als het dan niet meer lukt zijn de raapjes gaar hoor, want dan kan het wel eens te laat zijn. Dat mijn vrouwtje dus een groot onderzoek wil iedere keer is gekomen door Thomas, Brammetje, Joeri en Boris, allemaal vriendjes van mij die ook zo stoer deden en daardoor plots niet meer geholpen konden worden en nu sterretjes zijn. Nee al is het niet leuk om naat Tante Ans te gaan ik laat me heel rustig nakijken en ze is ook verdraaide lief hoor, ze kan heerlijk knuffelen en zachtjes in mijn oren fluisteren.
  Wel Katrientje je hoeft nu pas weer over een half jaar en achteraf valt het allemaal toch wel mee. Ene van die weegschaal getallen, wees er maar heel trots op dat we dit allemaal mochten zien, want het is echt super goed.

  Nou Katrientje eet maar heerlijk wishkas pate en magnewatvisje en iedere dag een plakje rosjebief. Tja als ik dat zo een Jippe bedenk ben je een echte prinses hoor.

  Vrouwtje roept dat ik knuffels mee moet stuten en van mij veel kopjes en pootje.

  Je grote vriendje Jip

  1. Oooooh vrouw had zich vergist. Floor had namelijk opgeschreef dat ikjes bijna 5(🙀🙀🙀🙀🙀) kieloos woog. Oooooh en vrouw verstond 4 kilo nogwat. Terwijl het dus 4.7 was. Komt omdat vrouw blondtdtdt is van de lorejal!! 😹😹
   Ooooh weet je nog mijn verhaal over ziek zijn? Ikjes liet 2 jaar geleden ook niets merken dat ik ziek was. Ik hield braaf mijn mond dat ik me ziek voelde. Toen hadden ze mijn huispakje ook kapot gemaakt😿
   Maar nu voel ik me weer de oude hoor. En ik heb net magnogwatvis gehad. Oooooh zo heerlijk.
   Kusjes op je wang😽😽

 6. O,Prinses Katrientje,hier even een reactie van je vriend Fynn.Ik voel toch zo met je mee.Eerst de reismand.Nou,je mag best weten dat ik het totaal niet op prijs stel om daar in te gaan.Ik zing de hele weg(soms is dat met metro en bus)kei en kei hard.Iedereen mag weten dat ik het er niet mee eens ben.En ik heb een mooie hoge tenor stem.Dan naar Nina.Daar mag ik er dan uit.Meestal moet ze even luisteren hoe snel mijn hartje gaat en dan moet ze bloed hebben.Daar gaat weer mijn mooie zwarte jas aan flarden. Maar goed ik ben een nette senior man en eenmaal uit de reismand uitermate charmant. (Tja wie weet helpt dat he?)In het bloed kijkt ze dan of ik nog goed zit met mijn pillen voor mijn schildklier.Nou laatste keer zei Nina dat het zo’n mooie lijst was ,wel om in te lijsten.Dus prima.Maar denk maar niet dat dat betekend dat ik geen pillen meer hoef.Nee hoor dat blijft 2 x daags slikken.(tenzij er poespassers zijn,die trappen in veel van mij trucjes om die rot pil te verdonkeremanen en toch een belonings snoepje geven ha.ha)Maar laatst heeft Nina en mijn rechter oor schoongemaakt en zo maar mijn nageltjes gepotocuurd.Echt HORROR.Ik was in shock ervan en Nina dacht mij nog even te lijmen met wat snoepjes toe,nou die heb ik er thuis weer uitgekotst.Voor het eerst ging ik zonder problemen de reismand in.Soms moeten ze dat met z’n 2 tjes doen,want ik vertik het,maar ja nu was ik nog in staat van verbijstering.Ook ik moet dat nu 2 x per jaar….nou vogende keer ben ik niet meer charmant want dat helpt dus mooi niet.En Nina vindt mij nog wel een lieverd.Nou ik ga nu al bedenken hoe ik het de volgende keer ga aanpakken.Zomaar mijn nagels doen.Hoe durft ze!!!!Lieve Katrientje echt ik voel jou ellende echt in mijn hart.Stevige poot van je vriend Fynn

  1. Ooooooh fynn,floor had mijn nagels ook geknipt. Ooooooh ik was gesjokkeerd. Eerst wou ze ook mijn achternagels doen. Maar dat wil vrouw niet. Ik heb nog wel eens de neiging mis te springen en dan kletter ik er af.
   Ooooooooh jij moet ook al 2 keer? Ooooooh wij zijn lotjesgenoot. Oooooh wat erg.

 7. Ohhh Tante Katrientje wat een verhaal zeg . Ikke mocht het nu pas lezen omdat ik maandag ook naar de dierenarts moest en ik moest beloven niet van de tafel te springen. Mijn vrouwtje had voor mij een reisbox met een ligbed erin mijn eigen prinsessen deken en over de kooi ging nog een fleece dekentje zodat ik geen kou zou vatten. Ome Ed haalde ons op met de auto en we moesten Tiny ophalen. Die heeft een broer van mijn Opa Guillaime en oom Gianlucca. Ik vond de auto maar vreemd en mijn reis mand ook. En Tiny wilde mij op schoot. Dus ik heb even gezongen. Bij de dierenarts moesten we even wachten en er zaten mensen met een grote woef te wachten. De woef deed niets want ik zag zijn hoofd niet . Het was een Deense dog. De mensen zagen mij en ze vroegen wat voor ras ik was en of ik ziek was vanwege de deukjes in mijn vacht. Tiny heeft toen uitgelegd dat ik een selkirk rex was en ze noemen ons ook de kat met de schapen vacht krullen. Die kon die mevrouw wel want die had ze ooit eens op tv gezien. En toen hoorde ik mijn naam. Oh nu was het mijn beurt. Wij hebben 3 dierenartsen en vandaag had ik Robin. Het eerste dat Robin zei is dat ik mollig was. Maar ze wist ik ben alleen en ik eet goed en drink nog bij mama soms. Dus op de weegschaal. Oooooh dat was erg. Ik weeg 1140 gram. Robin zegt je bent in de groei dus vooruit .Ik heb en daar ben ik gevoelig voor een hangbuikje. Maar ik sport veel en straks worden het spieren hoor. Dus na de weegschaal op de tafel. Het vrouwtje gaf mij knuffels en Robin luisterde naar mijn hart en longen en alles was prima. En terwijl mijn vrouwtje mij knuffelde voelde ik iets. Dat bleek mijn 1e prik te zijn. Het deed wel even pijn maar ik een stoere kitten liet niets merken. En daarna dat was een hele gemene prik een chip. Nee ik hield mij groot maar gelukkig kwam mijn vrouwtje mij knuffelen. Nu moet ik over 4 weken weer. Dat is veranderd vroeger was het 9 en 12 weken en nu 9 en 13 weken. Dan krijg ik er weer 2 . 1 is een prikje als ik misschien ooit naar het buitenland wilt met mijn paspoort. Ik vond de dierenarts niet zo erg, en ik hoop dat u de volgende keer denkt het is niet leuk maar ik wil gezond blijven . Ikke wil nog heel lang van u genieten hoor. Uw kleine bebie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *