Gouda opgelet: kater Pim wil naar huis

Evi en Pim
Evi en achter haar Pim

Daar zit Pim. Witte voetjes, witte borst. Hij wil naar huis. Ik kreeg een mail van zijn vrouw en zijn vriendin Evi.  Ze zoeken hem.  Wil iedereen in Gouda opletten? Want Pim is de weg naar huis kwijt.

Zijn vrouw schreef me hoe gezellig ze het samen altijd hadden en dat mag ik op mijn site zetten.

Boom

“Ik  ging bijna elke dag met Pim en Evi een stukje wandelen. Dat was zo fijn. Dan gingen we samen naar buiten en liepen naar een heel mooi plekje, aan het water gingen we zitten op een oude boomstronk.
Dat kun je zien op de foto. Dat was ons lievelingsplekje. Ik zat daar dan een poosje te mijmeren. Ook Pim en Evi vonden dit een fijn plekje. Er was een hoop te zien, de eendjes in het water, soms de paarden aan de overkant van de manege, of de schapen van de kinderboerderij.
Pim zat hier het allerliefst, hij liep er altijd gelijk naar toe. Evi was wat voorzichtiger, maar kwam wel als ik haar riep. En ze deed dan wat Pim ook deed. We liepen hier altijd een blokje om, als ik vrij was ook overdag, anders in de avond voor de schemering. De mensen die we tegenkwamen kenden ons wel, soms hielden ze een praatje, ze vonden het wel apart dat mijn poezen meeliepen. Ze vroegen dan of ik ze uitliet, maar ik zei altijd, nee hoor, we lopen gewoon gezellig samen.

Pim

Dit is Pim

is Pim
Ik genoot ervan en Pim en Evi ook. Pim ging steeds verder mee, een enkele keer ook een bruggetje over. Evi niet, die blijf wachten. Ik liep dan vaak verder en soms ging ik wel een uur lang verder wandelen. Ik vond dat heerlijk, maar ook wel moeilijk want ik maakte me eerst wel wat zorgen over mijn twee lieverds. Maar ik merkte dat ze gewoon bleven wachten op mij. Zo bijzonder. Als ik terugkwam na zo’n lange tijd, zaten ze samen in een hegje. Heel ontroerend. Ik kon hier gewoon op rekenen, dus ik ging mijn rondje doen en als ik terugkwam bij het bewuste hegje, dan riep ik ze. En ja hoor, daar kwamen ze aan gerend. Dat was zo prachtig, ik genoot erven en Pim en Evi ook. Want ze gingen altijd mee.

Ons huis

Nu is Pim sinds juni niet meer thuis gekomen. En ik loop dus nog steeds hetzelfde rondje, maar het is wel anders. Ik doe het niet meer zo vaak. In het begin wel, toen ging ik elke avond op zoek naar Pim. Evi liep mee, soms tot het hegje, soms wat verder. Maar ik durfde niet meer zo heel ver te gaan, ik was bang dat Evi dan misschien toch mee zou gaan en verdwalen. Ook Evi is wat minder avontuurlijk geworden, ze blijft nu altijd in de buurt van ons huis. Is niet lang meer buiten.

Dit weekend is het vijf maanden dat Pim weg is. Ik heb weer in heel Gouda flyers opgehangen, omdat ik hoop dat hij nog ergens is en dat iemand hem van de foto herkent. Verder heb ik voor Pim een pagina op Facebook gemaakt, met hulp want ik ben niet zo handig, Pim de Cyper, heeft de pagina. Ik hoop nog steeds dat iemand hem vindt, hoe moeilijk het ook is om vol te blijven houden met hopen.”


Heeft u Pim gezien? Dan kunt u mij mailen dan stuur ik het door. Pim heeft nou ook een eigen feesboek: Pim de Cyper.   Als u in de buurt van Gouda woont of in Gouda zelf, kijkt u dan even op straat en in gebouwen? Streepjes – witte vacht – witte pootjes. Pim.

10 thoughts on “Gouda opgelet: kater Pim wil naar huis

 1. Goeiemorgen Bertje, wat superlief dat je het verhaal van Pim, en Evi, hierop hebt gezet! Ik ben helemaal ontroerd ervan. Ik ben er heel blij mee, zo begint mijn dag helemaal goed. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt, precies zoals het is. Pim heeft inderdaad een eigen feesboek pagina: Pim de Cyper. Dus een lettertje minder dan jij schreef, maar dat kan gebeuren.
  Veel liefs van het vrouwtje van Pim en Evi.

  1. Als we allemaal helpen lukt het misschien wel dat hoop ik. En ik het de naam van de feesboekpagina aangepast!!

  2. Liep Pim ook op de Willem de Zwijgersingel? Ik kwam hem daar vaak tegen als ik naar de Savelberg liep: even lekker kroelen! Hopelijk komt Pim weer snel thuis!!!!

 2. Lieve Bert,

  Wat fijn dat jij dit voor Pim, Evi en vooral ook voor zijn vrouwtje Angelique hebt gedaan.
  Jij hebt zoveel fans en er zullen daar ook wel fans zijn.
  Hopelijk gaan nu alle mensensnuiten weer extra goed opletten, want het is verschrikkelijk dat je als kater de weg naar huis kwijt bent en misschien woont Pim bij iemand anders die hem gevonden heeft en niet weet waar hij gewoond heeft. Ik zit wel te denken en me af te vragen of Pim ook gechipt is, want zonder schip wordt het moeilijker om hem te vinden wie zijn baasje is.
  Vrouwtje en ik gaan heel veel pootjes draaien dat jou oproept helpt om Pim weer naar huis te krijgen.
  Fijne dag verder voor jou en rust jij ook maar eens goed uit van de dag van gisteren. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

 3. Oooh lieve Bert,

  wat erg van Pim en ook van ze vrouw. Ik ga het ook op me pagina zetten want misschien helpt het. Voor Pim en ze vrouw en ook voor Evi, ze vriendinnetje.
  Oooh Bert ik vind jou lief. Nu gaan we Pim zoeken en jij ben de allerliefste kater van me Feesboek.

  Je Loesje

 4. Dag Bertje, wat erg van Pim! Ik weet wel zeker dat zijn zusje en zijn vrouw hem heel erg missen!
  PIm, als je dit leest, of iemand dit leest die weet waar je bent, ga naar huis!
  Ik ga heel hard duimen voor Pim en Evi en zijn vrouw, samen met mijn mensen.
  En ik wil zijn vrouw heel veel sterkte wensen, en dat ze probeert moed te houden ook al is dat moeilijk.
  Een steunkopje van Bolle.

  1. ik vond het ook beroerd Bolle. En misschien helpt het een beetje je weet nooit dus daarom dacht ik nou moet ik ook een pootje uitsteken.

 5. Als Pim een chip heeft staat hij geregistreerd bij het NDG,misschien handig op de website te kijken.
  http://www.ndg.nl

  Ook handig om de website van Amivedi een kijkje te nemen bij vermiste dieren of zelf een oproep te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *