Waarom ik plat op mijn kop ben

plat Waarom ik plat op mijn kop ben. Dat weet ik sinds kort.  Ik zal het meteen zeggen ik heb daar een plat stuk voor de knuffels.

Aaien

Toen ik  pas uit het asiel was en met mijn vrouw ging samenwonen, wilde ik alleen langzaam en zacht over mijn lichaam aaien. Daar werd ik van binnen rustig van. Want als je als katerman opeens samenwoont, dat is niet niks. Ik had zoveel spanning dat ik elke dag ook flink wilde spelen. Rennen, rollen, muis onder de lap, het moest en het zou en het gebeurde ook. Pas daarna kon ik aaien en slapen.

Oren

In het asiel deden de vrouwen daar iets fijns achter mijn oor. Dat was een speciale techniek waardoor ik vanzelf met mijn kop scheef ging hangen. Ze friemelden op een klein plekje met hun vingers en dan duwde ik mijn kop er zo tegenaan. Man, man, wat een gevoel.  Mijn vrouw probeert het ook maar het voelt toch anders. Kan ook door de situuazie komen, nou ben ik meer knuffels gewend. Of asielvrouwen kunnen iets extra’s,  dat ze geheim houden.

Plat

Aan samenwonen ben ik nou gewend en het is best fijn. Behalve dan dat ze soms weg gaat daar hou ik niet van. Ik ben een binnenkater dus dan moet zij een binnenvrouw zijn, eerlijk is eerlijk.

Hoe het gekomen is weet ik niet, maar er was een dag dat ze met een paar vingers over mijn kop ging. Zoefff en dan zonder mijn oren aan te raken. Zoefff. De vingers gleden over het platte stuk en mensen wat voelde dat goed, ik begon meteen te spinnen. Dat platte stuk was dáár dus voor bedoeld. Voor twee vrouwenvingers die zoeff deden.

Waarom wist ik dat niet eerder?

Mijn vrouw geeft me daar ook kussen. Dat laat ik toe. Voor háár. Zij vindt het fijn. Ik alleen als het zonder geluid is en als ze mijn oren niet raakt en niet duwt. Net als vingers dus, al zijn die beter.

 

9 thoughts on “Waarom ik plat op mijn kop ben

 1. Oooooh, dus daarom hebben we platte kopjes? Ooooh ik wil nooit kusjes op mijn kop. Dat vind ik eng. En inderdaad…die geluidjes erbij zijn verschrikkelijk. Ik vind wangkriebels fijn. Ooooh dan geniet ik. Of keelaaitjes. OOOOOH die zijn fijn. En soms wil ik dat het harder gebeurd. Ooooh dan ben ik in heffen. Dan gaan mijn snorhaartjes naar voren en genieten maar. Dan krijg ik zo’n duckfacekoppie. Ooooh hihihi.

  1. Hoi Katrien gaan jouw snorharen naar voren van het fijne gevoel? Dat heb ik nog nooit gehad. Wat doen ze thuis dan met je? Want ik wil dat ook dat lijkt me superfijn!!

 2. Hallo Bert,

  Zo zeg dat wist ik eggies niet van mijn platte kop. Ik ga nogal vaak voor de spiegel zitten in onze slaapkamer en ik maar Jippedenken wat is dat toch een raar stuk tussen mijn oren. Ja nu snap in het, want ik vind daar de kusjes van vrouwtje heerlijk. Als vrouwtje tegen mij zegt: Jip knufje dan doe ik mijn koppie wat omlaag en krijg ik daar heel veel kusjes en knuffies. Nu is het wel zo dat ik volgens vrouwtje een hele grote knuffelkont ben en dat hou ik er mooi in. Natuurlijk heb ik ook wel eens niet zoveel zin, maar dan laat vrouwtje mij gewoon met rust en zo hoort het ook.
  Zo nu ga ik eerst even een grote uitrust slaap doen en daarna mijn bontjas een grote schoonmaakbeurt geven voor mijn stasiefoto. Je weet wel waarvoor. Als die goed is gekeurd zal ik het een keer laten zien.
  Ik roep deze dag uit als Kattenknuffeldag, dus ga jij voor zoveel jij wil maar naar je vrouwtje toe. Ik heb er al een heleboel gehad en vrouwtje stuurt er ook voor jou een paar op. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. ik ben ook een knuffelkater Jip en daar schaam ik me helemaal niet voor het is juist mooi als je zoiets met je vrouw hebt, zo zie ik dat. Ik heb al heel veel extra knuffels gevraagd omdat jij dat zei van Kattenknuffeldag maar ze zegt dat ze ook moet werken, ja, wat doe je dan als huiskater. poot van je vriend Bert

 3. Ooh lieve Bert,

  ik wist het wel van jou plat stuk op je kop want me kop duwt daar ook soms tegenaan. Dan spinnen we samen want het is fijn en van ons. Het is anders dan met je vrouw, dat is wel zo. Ik vind tegen me wangetjes en ook onder me kin heel fijn. Dan trekt me neus naar vore en me snorharen ook. Dan voel ik mij eigen heel diep genieten.
  Achter me oor vind ik ook fijn maar alleen als daar duw met je kop. Dan voel ik jou kracht en geluk…

  Liefs van je Loesje

 4. Oh dat is fijn lieve Bert, dat je nu weet en jr Vrouwtje ook hoe en waar geaaid en gekust mag worden, want knuffeltjes geven en kusjes dar vinden alle Poeze Personeelsleden heel fijn om aan jullie poezels of katers te geven!
  Wij houden gewoon veel van jullie!!!😍

 5. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Knuffelen en kriebelen en aaien kan lekker zijn, toch? En je ontdekt steeds nieuwe dingen die je leuk vindt. Wie weet vind je kussen straks wel fijn. Of niet, dat kan ook.
  Zoals jij kussen toelaat voor je vrouw, omdat zij het leuk vindt, doe ik iets anders voor mijn vrouw. Ik geef haar kusjes terug. Ik weet dat zij het lief bedoelt als ze me kust, dus dan wil ik iets terugdoen dat zij begrijpt. Ja, en vrouwen vinden nou eenmaal vreemde dingen leuk.
  Ik heb ook zo’n plat stuk, en ik krijg daar heel graag kusjes op.
  En ik vind het heerlijk als mijn man me daaraait, met zijn vlakke hand, zo in één keer door naar mijn rug. Dan gaan mijn oren vanzelf plat naar achteren, en daarna weer om hoog. Maar dat wil ik alleen van mijn man.
  Van mijn vrouw vind ik het fijn als ze me daar met twee vingers krabbelt, net boven mijn ogen. En dan dus niet aaien, maar krabbelen.
  Ik denk wel dat mijn hoofd van alle kussen van mijn vrouw platter is geworden. Als dat zo doorgaat houd ik straks een heel klein vierkant hoofd over!

  Een lief kopje van Bolle,

Reacties zijn welkom