Katrien over: het vangen van muizen

kat vangt muizen

Vandaag ga ik het hebben over muisjes. Die lekkere vette en sappige met pootjes. Vanaf dat ik een half jaar ben vang ik muisies. Gewoon, omdat ik het leuk vind.

Platte staart

Eerst had ik bontje muisjes zonder pootjes maar met een platte staart. Voor even vond ik ze leuk. Tot ik mijn eerste echte levende muis zag. Oooooh mijn, toen nog niet stomme, hartje ging dan van boemdiedieboem. Of klopperdeklop, dat kan ook.
In ieder geval was het koel. Het stomme is…die sappige muizen laten zich niet zomaar pakken. Soms zat ik dagen en nachten achter een muis aan. Nou…dan had ik enorme wallen onder mijn oogjes hoor van het opblijven.
En dan ging ik alleen even een uiltje knappen en eten en drinken.
Het personeel wist eigenlijk meteen als ik beet had. Kijk… ik speelde nooit in mijn uppie. En als ze herrie hoorde en catoo sliep dan wisten ze al hoe laat het was. Muistijd!! Ooooh ik gooide en smeet met mijn speeltje. En het muisje vond dat zo leuk dat het gezellig zat mee te piepen. Ik gooide en smeet met mijn muis ook wel eens tegen de muur. Oooh en soms was dan het batterijtje meteen stuk. Zo stom. Ik vind dat muisjes wel eens betere batterijtjes mogen hebben.
Één keer heb ik een hele familie leren kennen die op balkon leefde.

Mijn vrouw

Eerst pakte ik de kinderen. Je gaat toch eerst voor de makkelijkste toch? Die legde ik naast elkaar in de keuken, allemaal met kapotte batterijtjes natuurlijk. Vrouw zag ze liggen en reageerde zo blij. Ze pakte de stoffer en blik en veegde ze op. Toen kregen ze vliegles van haar. Toen ving ik mama muis. Ik legde haar voor de voeten van vrouw. Het muisje leefde nog hoor. Maar was vrouw blij? NEE!! Oooh ze zei dat ik een gemene kat was omdat het muisje lag te schokken. Nou!! Dan doet het batterijtje het toch nog? Vrouw pakte weer de stoffer en blik, veegde mijn innig geliefde muis op en gooide het over de balkonrand naar beneden. OOOOH wat erg.

Personeel

Soms ving het personeel zelf ook een muis. Dan had ik hem eerst in het nauw gebracht en kon hij geen kant meer op. Gingen ze een lege glas over hem heen doen. Oooh…ik er omheen lopen. Maar nee…ik kreeg hem niet meer te pakken.
Toen deden ze er een groot papiertje onder. En soms hoorde ik dat ze spraak met de muis. Ga nou op het papiertje springen gekkie.

Hallo personeel!!! Misschien ging dat niet omdat de staart half onder het glas was. En ja hoor, opeens zei ze tegen man van oh…zijn staart was buiten het glas.

Andere katten

Toen gingen ze met glas en muis naar buiten en kreeg het vliegles. Ooooh ik lachen…die muis deed alle 4 de pootjes wijd.
Maar ja… op balkon zag ik dat die muis, na de landing, snel wegrende. Zo gemeen dat vrouw mijn muis aan andere katten gaf.
Nou, dit was het weer voor deze week.

Veel liefs en kusjes

Katrien (muizenbeheersterprinsesje van beroep)

15 thoughts on “Katrien over: het vangen van muizen

 1. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Wat cool zeg!,je hebt met echte muizen gespeeld. Ik snap alleen niet dat hun batterijen zo gauw leeg zijn. Dat is best jammer. Ik ken alleen speelgoed muizen in allerlei kleuren. Deze muizen hebben geen batterijen. Het stofje kan wel kapot gaan dan komt de vulling eruit.
  Ik kan hier wel op vliegen jacht en dat vind ik ook leuk om te doen.
  Vrouwtje gaat werken. Ik ga een dutje doen. Ik vind het veel te vroeg om wat te doen.
  Tot de volgende week,Katrientje.
  Kopjes van Gijsje en een knuffel van vrouwtje.

  1. Dus jij vind het ook raar dat die stomme batterijtjes er te snel mee stoppen.
   Ik had ook bontjemuizen, maar na mijn eerste echte sappige muis liet ik ze links of rechts liggen.
   Ooooh vliegen zijn ook leuk. Alleen gaat vrouw iedere keer over haar nek als ik er 1 op eet. Zo raar, want vliegen zijn gewoon superlekker. Welterusten Gijs. Kusje😽

 2. Hallo Kartientje,

  Wat een verhaal zeg, jij bent de muizenvangster van Amsterdam hoor. Hier bij mij op het balkon zijn geen muizen, maar ik zelf vind het dolleboel om met de bontmuizen te spelen en met de wiewmuis. Zo’n zelfde als jij hebt. Kijk dus jij speelt eggies wel met een nepmuis hoor.
  Ik heb ook een botmuis en als ik die een mep geef gaat hij piepen en een grote muis die gaat er van door. Die heeft tenminste goede batterijtjes in zijn buik zitten.

  Ik ga dadelijk als vrouwtje gaat werken naar alle vogels kijken en veel meedietasie doen, als voorbereiding op mijn reis met dat blikken ding op wielen naar Tante Ans

  Jij een fijne dag en wie weet vang je nog een muis met goede batterijtjes. Knuffel van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jip. Ikjes vind het zo zielig voor jou, bert en ook voor vlekje😿😿😿
   3 vriendjes van mij in de lappenmand.
   Nou….morgen gaat het grote wiewgebeuren losbarsten hoor.

   Koel he dat wij dezelfde muis hebben. Ik loop er mee door het hele huis. Net alsof het een echte is😺😺
   De laatste tijd zijn er geen echte meer hier. Wel geweest hoor, want we hadden een muizenplaag hier in de buurt.
   Ooooh jipje, jij ook een fijne dag hoor. Rieleks maar fijn.
   2 kusjes op je wang😽😽

   1. Hallo Katrientje,

    Hier benne ikke nog eventjes. Ikke moet niet morgen naar Tante Ans hoor maar donderdag. Jij bent door al die muisjes in je bolletje helemaal van de kluts, maar geeft niet hoor. Ikke vind het heel fijn dan jullie allemaal voor mij wiewen.
    Poot Jip en dank je wel voor de kusjes op mijn wang.

    1. Dag Jip, waarom moet je naar tante Ans? Is het voor kontroole?
     Ik ga natuurlijk ook voor je wiewen, en ook voor Bert en Vlek!
     Als we allemaal gaam wiewen gaat het vast goed!
     Laat je me donderdag weten hoe het is gegaan? Want ik kan op feesboek niet lezen wat er geschreven wordt, alleen maar de plaatjes kijken!

     Jip, van mij een lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw!
     Je vriend Bolle.

     1. Hallo Bolle’

      Nee ik moet niet voor controle. Ik was zondagavond heel veel van de domme, ik liet vrouwtje heel even in mijn bekkie kijken, en zij zag dat het daar helemaal niet goed was. Nu had ze maandag morgen Tante Ans gebeld en nu moet ik Donderdag om 1 uur met een lege buikje komen. Ze geeft mij dan een narekoos en gaat dan kijken wat er aan de hand is. Vrouwtje verwacht dat er kiesjes weg moeten en misschien ook schoonmaken van de rest. Maar vrouwtje zag ook dat er plekken van ontstoken tandvlees is. Dus Bolle niet zo best. Ik mag tot 8.30uur nog eten en ik wordt rond 3uur of later geholpen en als het goed is mag vrouwtje mij dan met het spreekuur van de avond weer komen halen. Ik zal jou donderdag of vrijdag onder dit bericht jou laten weten hoe het is gegaan. Je bent een toffe vriend van mij dat je mee gaat wiewen voor Bert, Vlekje en mij. Grote poot van je vriend Jip

     2. Jip, ik heb je berichtje gelezen! Ik wiew en duim voor je en dank aan je op donderdag!
      En denk er aan; voortaan niemand meer naar je tqnden laten kijken! Zo begon het ook bij Bertje!
      Een heel groot steunkopje van Bolle!

     3. Hallo lieve Bolle,
      Hier vrouwtje van Jip, Jip is weer thuis en Tante Ans heeft een hele slechte kies getrokken er zit nog een kiesje in zijn bekkie achterin die minder is, maar nog mag blijven zitten. Maar Nu is er iets geks in Jip zijn bekkie hij heeft nu al zijn tanden nog en dat gekke kiesje, de rest is foetsie, Tante Ans vertelde dat dit soms voorkomt dat als een tand of kiesje slecht word die vanzelf eruit valt en de wortel los gewoon op. Zijn tanden zijn ook schoongemaakt en straks mag hij wat natvoer eten als hij wil. Wil hij niet of nauwelijks dan moet Jip op het zaterdag morgen spreekuur terug komen, Hoeft thuis geen medicijnen meer in te nemen, heeft voor 2 dagen pijnstiller en antibiotica gekregen.

      Maar Bolle Tante Ans had heel groot nieuws voor Jip, hij heeft een super pluim gekregen voor het eten van de sportbrokken, hij hoeft maar heel weinig tot niks meer af te vallen, Wel de sportbrokken blijven eten maar dan mag hij vaker een lekker zakje natvoer erbij hebben.
      Over een half jaar wil Tante Ans dat Jip op controle terug komt voor zijn bekkie.

      Bolle ik hoop dat je dit leest en van ons een grote knuffel voor jou

 3. Lief soolzusje,

  oooh vang jij echte muisjes met batterijtjes van ze eigen? Zijn die lekker in je bek Katrien? Oooh wat ben jij toch stoer, ik vind jou een stoere kitten van 16 jaar.
  Ik heb nog nooit een muis gevangen van me eigen. Soms speel ik met een bontmuis. Dan sla ik er hard tegenaan. Meer doe ik niet. Ik ben geen muizenpoes Katrien. Ik ben me eigen MeedietaasieLoes.
  En nu ben ik best verdrietig in me kop en in me hart.
  Oooh Katterien me Bert….
  En Jip en Vlek. Ooh ik meedieteer me eigen suf. Me vrouw heb Appie leeggekocht van ze tonijn.
  Ik moet nu goed voor me Bert zorgen. En ik denk ook aan Jip en Vlek.
  Misschien moet ik straks zelf op me tonijnenjacht, oooh tonijnmeedietaasie Katterien.
  Ik vond het wel weer een mooi verhaal want ik leer jou nou nog beter kennen in me hart,

  Sjeteeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loes. Ikjes zal een keer een lekkere sappige vette muis meenemen voor je. En dan laat ik hem vrij🐀😺
   Ooooh dat zal je vrouw vast leuk vinden. Dan gaan we jagen en dan gaat ie piepen van blijdschap.
   Nou…ik vind haren in mijn bek niet zo fijn hoor. Maar de muis op zich is leuk🐀😺

 4. Dag Katrientje, wat ben je een tijger! Een zwartwitte tijger, dat is heel bijzonder!
  Dus jij eet de muizen ook op? Is dat lekker?
  Ik heb nog nooit een muis of een rat gegeten, maar ik vang ze wel. Ik wist alleen niet dat je ze op kunt eten! Misschien dat ik dat dan ook eens ga proberen. Er zit alleen weinig fles aan, lijkt me.
  Pop, Beer en Mol (die hier voor mij woonden) vingen ook muizen, en aten ze ook op.
  Mijn mensen, vooral mijn man, probeerden ze altijd af te pakken. En dan net als bij jou een beker of een glas er over heen te zetten. Maar je snapt dat het met drie katten lastig is voor een muis om te ontsnappen…
  Misschien kun je voor je verjaardag een keer een blikje, of een zak, muizen vragen. Als sneks!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Eten🙀🙀🙀? IEEEEE nee joh. Zodra het batterijtje kapot js vond ik er geen klap meer aan. Ik vind ze alleen leuk om op te jagen.
   Oooooh vind jij echt dat ik een zwart witte tijger ben? Ooooh koel. Die zijn toch koninkluk? Ooooh zie je dan dat het terrecht is dat ik een prinsesje ben? 😺😺😺
   Oooooh bolle….een zacht kusje terug😽

   1. Ooo….je doet met de muizen net als ik met de ratten! Vangen, en dat was het.
    Gelukkig, dan hoef ik niet te proberen om ze op te eten.
    En zeker weten dat je een tijger bent!
    Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *