Waarom ik het liefste alleen speel

alleen spelen

Waarom ik ook alleen speel dat kan ik uitleggen. Toen ik hier pas was, wilde ik alleen samen met mijn vrouw spelen. Elke dag een paar keer. Tegen de spanning. Dat hielp.

Nou heb ik dat niet meer die spanning. Dat komt omdat veel beter kan rieleksen. Zoiets moet je leren en ontdekken. Ik moest snappen dat ik hier veilig ben en wat liefde is.

Avond

De laatste tijd speel ik alleen als het avond is of wanneer ik naar de bak ben geweest of als het nacht is. Wat ik dan doe dat is:

 • lekker met de krant scheuren, die ligt op het tapijt in de huiskamer  en die blijft daar liggen dus ik kan altijd verder waar ik gebleven ben en dat is nou echt iets wat ik alleen moet doen
 • even met de groene vis tekeer, mijn tanden erin en goed bijten zodat ik dat groene spul erin meteen naar mijn kop voel gaan, soms rol ik er ook mee, en daar kan ik ook niemand bij gebruiken dat moet je als huiskater zelf doen

Soms ga ik ook rollen voordat we ’s avonds naar de slaapkamer gaan, maar dat is meer voor het extra fijne gevoel en niet om te spelen, dus eigenlijk telt het niet mee.

Overdag

Wat ik nou wel heb, is dat mijn vrouw overdag wil spelen. Dan gaat ze op het tapijt zitten en ze wappert met het lintje. Ik heb dan nooit zin. Dus ik kijk even van: nee. Dan houdt ze op.
Eigenlijk is dat best zielig voor haar.
Maar ja, geen zin is geen zin.
Ik kan toch niks tegen mijn zin doen.

Samen

Ik speel het liefste alleen maar ik knuffel het liefste samen. Dat doen we veeeel vaker dan toen ik hier was.  Ik ben dus veranderd van een speelkater in een knuffelkater, of misschen ben ik dat altijd al geweest dan kan natuurlijk ook.

10 thoughts on “Waarom ik het liefste alleen speel

 1. Ooh lieve Bertje,
  ik snap jou helemaal van jou spelen.. Spelen is iets van je eigen, soms wil je met iemand spelen en soms alleen. Als je veilig ben kan je dat zelf voelen. Dan kan je alles van je eigen voelen, dan is het gevoel van jou. Ooh ik voel mij eigen nu diep in me kop Bert. Dat ik diepe gedachten heb, oooh. Jij maak zoveel in mij los.
  Ik speel niet zo vaak Bert. Ik doe een keer rennen op een dag en dat doe ik alleen en met me eigen. Me vrouw wil soms ook spelen. Ik doe soms mee. Als ze met me lintje speelt sla ik wel een keer tegen ze lintje aan. Het fijnste vind ik me lampje. Daar ga ik nog een keer over schrijven. Als ik een speelse kop heb.
  In me kop speel ik veel met jou Bert. Dat we rollen en dat ik dan ook in jou vis mag bijten. Oooh dan voelen we het saame en rollen we nog meer en harder.
  En dat je een knuffelkater was van jou eigen wist ik al toen me hart jou voor de eerste keer zag.
  Me kompjuuter trilde van geluk,

  Je Loesje

  1. ik snap het Loes als je samenwoont dan moet je iets voor elkaar doen en als je vrouw zo graag wil spelen ja dan doe je even mee. Dan is ze ook weer rustig. Met jou wil ik altijd spelen dat is anders. Samen rollen in de zon is het allerfijnste en dan in de zon. Oja ik heb geen lampje want mijn vrouw zegt dat ik alleen dingen mag waar ik van kan winnen dat is wegens mijn zelfvertrouwen. je Bertje

 2. Oooooh bertje. In het begin speelde ikjes altijd met mijn zus. Maar zij werd ziek en ging over de regenboogbrug. Toen had ik even helemaal genoeg daarvan. Maar na een tijdje ga je je toch vervelen en begon ik weer te spelen.
  Nou heb ik mijn egeltje en muis. Mijn muis neem ik overal mee naar toe. Het personeel zoekt zich altijd suf naar mijn muis 😂😂
  Mijn egel blijft altijd in de woonkamer, maar ik speel er wel altijd mee.
  Lintjes vind ik niet meer zo leuk.
  Knuffelen is het fijnste wat er is. Soms miauw ik sn dan begrijpt vrouw van nu wil ik knuffelen. Oooooh en dan krijg ik knuffels bij mijn kopje. Sjowhey….dat is zo lekker dat ik haar hand ga likken. Zo fijn😺😺

  1. dat heb ik soms ook Katrien dat ik alleen dit of dat wil spelen en de rest niet. Daar ben ik dan heel precies in, net als jij met je egel en je muis, dat je voelt: zo moet het en niet anders. Knuffelen is ook superfijn, goed dat je dat aan je vrouw laat merken!

 3. Hallo Bert,

  Je weet ik ben een druk en actieve Jipman, maar ik heb ook mijn tijden van de dag dat ik heerlijk op mijn kussen of deken lig te slapen. Ja als je druk bent met je huistaken en ook nog veel moet sporten voor dat maatje meer, dan is het goed zegt vrouwtje dat ik ook mijn rust neem en ga rieleksen en slapen, en dan doe ik ook nog boompjes omzagen zegt vrouwtje altijd, Ik kan heel hard snurken zegt ze. Nou ze kan er zelf ook wat van hoor.
  Ik heb jou al wel vaker verteld dat ik een muizenverzameling heb en dat ik daar heel veel mee speel. Ik ga er toch eens over Jippedenken om ook mijn balletje mee te laten doen, dan hebben we een elftal en kunnen we gaan voetballen. Met mijn wiew kussens daar speel ik ook vaak mee, maar vrouwtje wisselt ze, zodat het lekkere er goed in blijft. Als ik een nieuwe krijg ben ik heel erg wiew en verdwijnt het kussen na een poosje.
  Ik zelf kan heel goed alleen spelen ( moet van vrouwtje) dit is voor als vrouwtje niet thuis is, maar ik ga vaak bij haar zitten en dan doe ik zachtjes miauwen en haar aankijken. Zij vraagt dan wat er is en staat op, Het kan zijn dat ik naar de keuken ren en ga vragen om een hapje eten, maar ik die het ook als ik samen met haar wil spelen. Sinds ik de sportbrokken moet eten zegt vrouwtje dat ik wel een jong kereltje ben geworden, omdat ik echt weer zo druk en wild kan spelen en echt weer fanatiek op de muizenjacht ga. Toen mijn vriendjes nog bij ons woonde speelde en sliepen wij veel samen.
  Ja een grote knuffelkont ben ik altijd al geweest, is goed voor mijn angst, want daardoor kan ik mij wat ontspannen, maar mijn vrouwtje wordt er ook rustiger van hoor. We helpen elkaar zo heel goed.
  Nou Bert het is toch niet zo fijn meer om naar buiten te gaan en voor jou is het misschien ook rustiger in de straat omdat de mensen het kouder weer gaan vinden, dus ik zou miauwen doe het heerlijk rustig aan met de controle op de vensterbank en ga fijn spelen en knuffelen vandaag.
  Heel veel plezier en knuffels van vrouwtje voor jou en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou volgens mij ben je nog steeds een drukke katerman of nou juist meer wegens die sportbrokken dat je wat meer ruimte in je kop hebt. Dan gaat het gemakkelijker met alles. Ik hoop dat het donderdag meevalt bij de dokter wat je schreef op mijn feesboek. Naar je tanden laten kijken voelt heel moeilijk ook voor je vrouw maar je ziet aan Loesje en aan mij dat het erna beter is. heel veel sterkte en een poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, nou, ik vind een spelletje wel leuk. Het liefst samen en vaak! Vrouwtje verzint leuke spelletjes en zij heeft speciaal voor mij allemaal leuke spullen. Grote veren, verpakkingsmateriaal, dozen, kurken, speeltjes…
  Maar het leukste vind ik verstoppertje! Ik weet een heleboel plekjes om me te verstoppen maar het is wel jammer dat ik geen geduld heb tot ze me gevonden heeft. Meestal kom ik weer snel tevoorschijn maar ja, dan weet ze meteen waar ik zit. Ze rent dan naar me toe en ik spurt weer naar een ander plekje. Ook onder het bed is leuk. Zij gaat dat op het bed en komt dan ineens met haar hoofd onder het bed kijken. Ik pak dan haar haren met mn
  voorpoten en spurt weer naar een ander plekje. Soms schrik ik me een dikke staart want dan staat ze achter een deur en komt ze, net als ik langsloop, ineen tevoorschijn.
  Soms rent ze ineens weg, de trap af. Dan moet ik er achteraan en grijp ik haar enkel.
  Voor knuffelen heb ik geen tijd. Alleen ‘s nachts, op bed, wil ik tegen haar aan liggen en dán mag ze me aaien, op mijn buik!
  Neusje van Fietje

  1. hoi Fietje zo was ik vroeger ook een beetje, dat ik heel veel wilde. Dat is een superleuke tijd. Maar toen ik me hier echt veilig voelde en kon rieleksen, nou… Wat lief dat je je vrouw op je buik laat aaien. Dan voel je je ook veilig.

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik vind het knap dat je in je eentje speelt! Dat je gewoon denkt dat je NU wilt spelen en dat je dat dan doet.
  Ik doe dat nog niet. Er staan bakjes met allerlei speeltjes in alletwee de kamers, maar die pak ik nooit uit mezelf.
  Ik wil alleen het spel met de veer en het kleedje. Dus dan móet mijn vrouw (of soms mijn man) wel meedoen, want ik kan niet in mijn eentje de veer onder het kleedje door doen en ook nog vangen.
  Soms wil mijn vrouw spelen, net als jouw vrouw, en dan heb ik eigenlijk niet zo’n zin. Dan pak ik de veer een keertje, en dan ga ik weer op mijn kurk zitten.
  Misschien moeten onze vrouwen ook leren om alleen te spelen? Ik heb eigenlijk liever niet dat mijn vrouw met mijn veer speelt, maar ik heb wel andere dingen waar ze van mij best mee mag spelen. Mijn brokjesballen bijvoorbeeld. Ik heb er wel vier, dus daar mag ze van mij echt wel eentje van hebben!
  Maar knuffelen is zeker weten leuker met zijn tweeën. Soms knuffelen we hier zelfs met zijn drieën, en dat vind ik ook super!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle volgens mij kan een vrouw niet alleen spelen. Ik zie het nooit. Ze pakt iets en dan kijkt ze naar mij. En net als jij doe ik dan heel even iets met mijn poot, gewoon omdat je toch samenwoont en dan doe je dingen voor elkaar. Knuffelen met drieen heb ik nog nooit gedaan wat super dat je dat thuis hebt! kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *