Hoe het was toen de dokter hier kwam

dierenarts

“Straks komt de dokter voor je,” zei mijn vrouw ’s morgens. “Het is voor de controle.” Het klonk gewoon. Maar ik voelde me toch raar.

In huis

Andere mensen in huis dat heb ik liever niet. Ze horen er niet, vind ik. Dus dan hoeven ze er ook niet te zijn en als ze er toch zijn, dan moeten ze snel weg. Zeker helemaal als het om monteurs gaat.

Ik heb best ervaring met bezoek en heel soms kan het toch. Maar niet vaak. In huis daar horen alleen mijn vrouw en ik te zijn.

Zo zie ik dat.

Vrouw

Dus een dokter voor mij, dat vond ik niks. De vorige keer deed ze me in een dekentje en ze keer naar mijn tanden. Ze had sneks meegenomen maar ik moest toch heel erg verschrikkelijk bijkomen ook al omdat het zo snel ging. Als kater kun je soms weinig beginnen tegen een vrouw.

Dokter

Dit was een andere vrouw, ik bedoel een andere dokter.  Ze friemelde minder fijn aan me.  Opeens gaf ze een prik. Ik ging onder tafel zitten dan mag niemand aan me komen. Toen ging ze over mij praten met mijn vrouw.

En toen ik even op mezelf lag toen wilde ze naar mijn tanden kijken, precies waar ik die operazie heb gehad. Ze zei dat het tandvlees rood was en bijna paars en dat ik er last van had en dat er iets moest gebeuren. Ik vond van niet. Zij van wel.

Meteen toen ze weg was gingen mijn vrouw en ik bankhangen daar ontspande ik weer van.

Avond

En nou moet ik vast weer een operazie. Er zit een kies die raar is. En het gaat niet vanzelf over.  Ik weet ook wel dat ik me vroeger beter voelde en dat eten toen gemakkelijker was.  Mijn vrouw zegt dat het best in orde gaat komen en dan aait ze me zachtjes en zegt dat ze voor me zorgt en dat ze van me houdt, en dan geloof ik het ook.

14 thoughts on “Hoe het was toen de dokter hier kwam

 1. Lieve Bert en grote vriendje,

  Dadelijk is het al zover en ga je in je reismand samen met vrouwtje naar de Dierenarts voor je operasie. Voor jou en vooral ook voor je vrouwtje een hele moeilijke dag en mijn vrouwtje en ik weten wel heel zeker dat al je vriendjes en vriendinnetjes vandaag de potjes om je heen slaan en je zo tot steun zullen zijn. Heel veel sterkte en knuffels van mijn vrouwtje en wiew poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik ben nou aan het bijkomen en jij zit nou in de spanning van straks moet ik. Gelukkig heb je veel steun aan je vrouw, eerlijk Jip, dat maakt zo’n groot verschil!! heel veel kopjes van je vriend Bert

 2. He Bert , ik wou je even heel veel s6 wensen vandaag . Aangezien ik het 1,5 mnd geleden ook heb gehad weet ik wat je voelt. Stevige poot van mijn en lieve aaitjes van vrouwtje

 3. Lieve Ome Bert, ik vind het heel erg dat u zo bang bent voor de dokter. Ze hebben mij verteld dat het uit uw verleden is. Vandaag is het Sinterklaas en wij krijgen iets in onze schoen, maar wij hebben gezegd dat dat vanavond komt. Want wij gaan wiewen voor u en ikke ga medisatie doen voor u en uw vrouw. Ome Bert het gaat goed komen hoor want wij ons vrouwtje en alle poezen vriendjes en vriendinnetjes zijn in gedachten bij u hoor. We loef joe

  1. het heeft allemaal geholpen Kyana, want gisteren mocht ik weer naar huis om hier bij te komen van de narkoozie. Dankjwel. Je bent een bijzonder kitten dat je nou zo al om anderen kunt denken. je Ome Bert

 4. Bert het is ook niet leuk voor jou!!!
  Maar je kunt beter geholpen worden dan dat je pijn aan je tanden hebt!!
  Je zult zien dat alles goed komt!!!
  Wij hier gaan voor je duimen/wiewen!!!!
  Succes lieverd!!! 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  1. ik hoop dat alles goed komt en dat ik straks weer gewoon kan eten en vooral dat ik nergens heen hoef dat alles weer gewoon is, dat is het beste

 5. Ooooh Bertje. Iedereen denkt aan jou. Heel veel sterkte vandaag. En al heb je een kiesje minder,Loesje houd dan nog net zoveel van je hoor.

 6. Lieve Bertje,

  ik vind het zo erg voor jou eigen dat je nu een operazie moet van de dokter. En dat de dokter niet naar jou eigen wilde luisteren en dat je ook nog een prik kreeg.
  Maar ik houd je pootje vast en ik zeg tegen de dokter dat ik wel jou verkering ben en dat ik jou altijd help.
  Oooh Bertje ik ben bij jou. Me pootjes om jou heen en niks moeilijks gaat jou gebeuren van de dokter.

  Bertje iedereen denk aan jou en we doen wiewe en ik doe me tandenmeedietaasie, voor jou..

  Je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, het was toch best moeilijk en nou heb ik twee kiezen minder maar mijn vrouw zei dat jij ook operazies hebt gehad en dat je een poezevrouw met ervaring in die dingen bent en toen lukte het allemaal beter. Vandaag ga ik heel erg uitrusten dat heb ik nou nodig. Je Bertje

 7. Dag Bert, natuurlijk denk ik ook aan je vandaag!
  Ik ga heel hard duimen en wiewen dat je niet bang hoeft te zijn, en dat alles goed gaat met de operazie.
  En dat je daarna samen met je vrouw kunt bijkomen van de schrik!
  En ik weet wel zeker dat je vrouw van je houdt en voor je gaat zorgen. Dat doet ze al een hele tijd, en dat blijft ze altijd doen. En zolang jullie met zijn tweeën zijn kunnen jullie alles aan!
  Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

  1. hoi Bolle, nou ik ben erdoor die operazie is klaar. Vandaag ga ik met mijn vrouw bijkomen. Ze zegt dat we extra gaan aaien en bankhangen en eerlijk waar, daar heb ik heel veel steun aan. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *