Katrien: over haar snack en rosjebief

snack en rosjebiefIk wil jullie vertellen over mijn snack.

Toen ik bij mijn personeel kwam wonen hadden ze al snoepjes voor ons (mijn zus Catootje leefde toen nog) klaar staan. Oude kaassnoepjes en cat sanal. En nog veel meer.

Wat nu

Maar wij bliefte het niet. Blehblehbah. Een snuffel er aan en we gingen al over onze nek.
Het personeel zat elkaar aan te kijken. Wat nu?

Ham

Nou…simpel. Geef ons maar lekker geen snacks hoor. Tot ik op een ochtend iets heerlijks rook. Ooooh ik werd wild. Zus niet,ook hiervan ging ze over haar nek. Maar wat rook ik nou? Ham!! Ooooh ze gaven mij een stukje. Catoo rook er aan en zei gelijk bleh. Ik begon te grommen en te slaan. Ik was toen pas 10 weekjes. Toen het personeel even niet oplette klom ik op de bank en roofde een hele plak ham van haar broodje.
Nou,dat vond mijn personeel niet goed en zij wilde het van mij afpakken. HAHA…kom maar op. Ik ging gewoon op mijn eerlijk gestolen plak ham liggen grommen. Die hele plak stak aan alle kanten uit,zo klein was ik(of zo groot was het)
Ik zag de hand weer weggaan en ik had die hele plak op binnen 5 minuten. Sjooo,ik was plofjevol hoor. En vanaf die tijd kreeg ik elke avond een hap ham. En ik heb het dan wel over de dure ham he. Niet over het goedkope troep.

Haring

Heel veel later haalde personeel een keer zoute haring. OOOOOOH soesjie!! Nou vond zus dat ook superlekker. Dus we kregen beide een stukje.

Rosjebief

snack en rosjebiefEen jaar of 2 geleden (ik was alleen over) kreeg ik,om aan te sterken na mijn ziekte, rosjebief. Sjowhey…dat ging er in. Nou ben ik nogal kieskeurig,of ze halen mijn rosjebief bij dirk of bij de appie(greenfield). Niet bij de vrolijke koe of wat dan ook.
De rosjebief bij dirk zijn mucho grote plakken. Omdat het zo stevig is,en ik geen kiesjes meer heb,kan ik het niet stukkauwen. Het moet voor mij in hapklare stukjes gemaakt worden. Ik kan er wel 2 plakjen van op als ik wil. De rosjebief van appie is iets losser van structuur en de plakjes zijn kleiner. Ooooh daar kan ik wel 4 plakjes van opeten. Maar het liefst ook in kleinere stukjes.

Vergeten

Soms gebeurd het allerergste. Dan “vergeten” ze mijn snack te halen.
Ik zeur nooit,echt nooit. Maar dit is in 16 jaar tijd al 6 keer gebeurd. SCHAN-DA-LIG!!
Ik zit er ook over na te denken of ik hiertegen aksie voor moet ondernemen. Want om je prinsesje gewoon te vergeten roept op tot iets.

9 thoughts on “Katrien: over haar snack en rosjebief

 1. Hallo Prinses Katrien,

  Ik geloof dat ik eerst maar even op mijn Jippeknieën moet en een nederige buiging moet maken voor jou. Zie je ik ben maar een simpele Jip die geboren is op een veeboerderij. We kennen elkaar nu een poosje, maar dat jij ook als een prinsje behandeld wordt is mij nu pas goed duidelijk. Maar ik en vrouwtje vinden dat er best stand verschil mag zijn hoor en we blij zijn dat we vriendjes zijn. Jij mag van mij veel rosjebief eten hoor.

  Oja ik krijg ook op z’n tijd wat lekkers hoor en ik heb het super goed bij vrouwtje en ik heb alles wat een Jippehartje maar kan wensen. Maar vrouwtje heeft met Tante Ans een afspraakje dat ik niet zwaarder mag worden en ik heb dieet eten. Nu is onze grote vriend Bert ook op dieet en als nu mijn dieet eten op is, want de grammetjes gaan er niet af, wil vrouwtje ook bij Tante Ans dat eten van Bert gaan halen en misschien gaan die grammetjes er dan wel af. Ik ben nog super gezond hoor, alleen last van de arstrosie, maar dan is een maatje te veel niet goed voor mijn scharniertjes.
  Van jou verhaaltje krijg ik wel weer lekkere trek, maar voor een klein extraatje moet ik nog wachten tot vrouwtje een broodje gaat eten, dan krijg ik een stukje van een kauwsnack en daar doet vrouwtje mijn pilletje in voor de artrosie. ’s Morgens en ’s avonds krijg ik een paar snoepjes, dus ik vind dat ik ook best wel lekkere verwenhapjes krijg.

  Als jij nu bang bent dat jou vrouwtje je rosjebief vergeet, moet je dat op een briefje schrijven en aan de deur plakken, dan ziet ze dat altijd.

  Lieve Katrientje geniet jij maar heel veel van je dag en van mijn vrouwtje krijg je heel veel knuffels en kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip.

  1. Oooooh ik heb nu greenfieldrosjebief in huis. Ooooh en ik wil het nu eten. Maar ik moet nog wachten.
   Floor zei dat ik ook iets te dik ben. Masr ik ben bijna 17 nu. Ik ga echtjes niet op diejeet hoor

 2. Lieve prinses Katrientje,

  oooh soolzusje, ik heb nu zoveel honger ineens. Zoveel lekkere dingen allemaal van ze eigen. Rosjebief en ham. Ooooh ik voel me buik is best leeg nu. Ik vind het fijn soolprinsesje dat jij ook sneks krijgt. Ik ook, snoepjes en ook vissneks. Ik kreeg van de mevrouw met de bruine knot zalmvisjes, van de Jumbo zegt me vrouw want dat maakt mij niet uit. Oooh Katrien ik werd best wild in me eigen. En het was niet eens tonijn.
  Ik vind jouw stukje mooi Katrien. Ik ben trots op jou, me sooldinnetje.
  Gaan we binnenkort weer samen snekke, Ooooh zin in.

  Sjeteem Loesje

  1. Ooooh ja,samen snekken is sool. Ooooh en sool is goed. Ik wil wel soolvis en soolrosjebief met jou snekken.
   Ik wou echt dat ik snoepsnekjes lekker vind,maar nee….ik vind ze echt bleh😿
   Ooooh loes,SJETEEM

 3. Hallo prinses Katrien,hier met Gijsje. Wat een leuk verhaal heb je geschreven.
  Ben je al 16 jaar! Ik ben nog maar een kleuter van 4 jaar.
  Als je 16 jaar oud bent dan mag je ook lekker verwend worden met rosbief en haring en ham en alles wat je lekker vindt! Zeg dat maar tegen je personeel. Dat heeft kleuter Gijsje gezegd! Oh zo!!
  Ik krijg nu elke ochtend bij mijn ontbijtbrokken lekker tonijn. En ik blijf net zo lang bij mijn bakje staan tot ze mij tonijn geeft. Zo he,dat vind ik lekker. Dan eet ik in 1x mijn bordje leeg. Vrouwtje moet dan wel tonijn in water kopen. Vrouwtje hééft ook een keer tonijn in olie gekocht. Bah,wat vies.
  Ik stop nu met tikken want vrouwtje heeft voor mij nu lekkere snoepjes neergelegd en die moet ik even opsmikkelen.
  Groetjes,
  Gijsje

 4. Ooooooh ik ben al bijna 17 jaar😸😸😸 3 maart 👍👍 koel he dat ik nog zo jong er uit zie.
  Komt vast door mijn rosjebief😹😹

  1. Ja,echt wel. Je ziet er nog super jong uit. Komt vast en zeker door de rosbief. Ik ga vrouwtje vragen of ze voor mij ook rosbief wil kopen. Ik wil er net zo mooi blijven uitzien als jij,Prinses Katrien.
   Groetjes,
   Gijsje

 5. Oooooh dat zou koel zijn gijsje.
  En gelukkig ben ik nog niet stram. Alleen reken ik sprongen soms verkeerd. Dan plof ik op vrouw😹😹
  Dat vind ze zo leuk want dan zegt ze oef😸😸

Reacties zijn welkom