Loesje vertelt: als ik me meeditasie doe

meditatie

Me fens op Feesboek zeggen weleens dat ik heel zen ben van me eigen. Bert zegt het ook en hij vroeg me of ik erover wilde schrijven. Ik moest goed nadenken en aftasten in me binnenste. Me zen hoort bij mij en ik wil het best met U delen. Misschien zegt U dan straks wel, ik ga het ook proberen.

Goede plank

Het is niet moeilijk maar U moet wel een goede plank hebben. Als U wiebelt op Uw plank dan lukt het meestal niet. U kunt dan de plank goed vast schroeven, dat U wel blijft liggen.

Twee planken

Ik ben een rustige, bescheiden poes van me eigen. Maar ik heb veel emozie. Soms weet ik niet of me emozie wel van me eigen is of van me vrouw? En soms voel ik ook de emozie van Bert. Dan voel ik zoveel in me buik, ik heb geleerd het is niet altijd honger. Wel vaak!
Als het geen honger is dan weet ik, ik moet op me plank. Ik heb er twee. De hoge is voor diepe, lange meeditasie. Dan ben ik erg van me slag en is hoog liggen fijn. Dan kan ik me eigen en me wereld overzien. Me andere plank staat naast de bank. Daar zit me vrouw en dan word ik ook rustig. Soms zet ze tonijn op me plank, dan kan ik me nog beter konsentreere.

Rustig

Als ik meeditasie doe dan is eten belangrijk. Dat ik voordat ik op me plank ga wel eten in me buik heb. Anders voel ik me afgeleid, dan kan ik me rust niet vinden. Ik ga liggen en soms ook doe ik ook me ogen dicht. Ik word dan wel rustig en soms zo rustig dat me vrouw me wakker moet maken. Dat is me ultieme meeditasie. Het is wel belangrijk om verder nergens aan te denken. Tonijn mag. Maar als U liever kip heeft of rosbief dan mag dat ook. Net waar U rustig van wordt.
Ik word ook rustig van me verkering. Als ik denk aan Bert dan krijg ik fijne gevoelens. Dat is wel weer anders dan zen maar het mag ook. Van me eigen ben ik niet zo moeilijk, maar ik vind het wel belangrijk dat U dan Uw eigen Bert heeft.

Geen stress

Als poes doe ik iedere dag me meeditasie. Ik heb geleerd, dan heb ik geen stres in me eigen. Wel goede eetlust en dat is belangrijk. En ik ben ook zen. Het lijkt op wiew maar het is van me eigen. Niet met een kussentje of met een egel. Het is van binnen en het helpt. Ik voel nu beter, me hart en me emozie. En ik word toch niet onrustig of iets met stres. Ik ben meer ontspannen. Als ik moeilijke gevoelens heb kan het ook helpen.

Toen me Bert zijn operazie had durfde ik niet op me plank. Ik zeg U eerlijk, ik had teveel gesnoven van de wiew. Ik kwam in een overdoos en ik vergat mijn meeditasie. Dat moet ik nog leren.
Misschien ga ik nog ooit een kurzus geven, als ik durf.

liefs van Loesje

3 thoughts on “Loesje vertelt: als ik me meeditasie doe

 1. Hallo Loesje,

  Wat kan jij dat goed uitleggen van je meeditasie en zen doen. Vrouwtje wil jou echt het advies geven om een kursus te gaan geven. Wij kunnen dat best wel gebruiken hoor. Ik kan een klein beetje ontspannen , maar veel te weinig. Ik wordt heel vaak gestoord door allerlei geluiden die ik alleen maar hoor en niet kan zien wat het is. En van vreemde mensen moet ik ook helemaal niks hebben. Als bij mij de bel gaat ben ik niet thuis en moet vrouwtje het maar uitzoeken. Ik verstop mij onder het dekbed van het grote kattenbed. Zo gauw de kust weer veilig is en ik hoor alleen het vrouwtje nog, dan pas kom ik weer te voorschijn. Toen ik jonger was had ik hier helemaal geen last van. Als er een monteur hier iets moest doen dan zat ik er met mijn Jippesnuit bovenop en meestal in de gereedschappentas. Ik controleerde goed of hij het goed deed. Maar ja er is bij ons zoveel gebeurt in huis en in de woontoren aan lawaai dat ik daar heel bang van ben geworden. Dus Loesje daar zou ik met jouw meeditasie wel vanaf willen komen en ook zen kan zijn. Ik heb wel veel kussentjes om te wiewen en dat helpt ook wel goed hoor. Je weet het nog van Bert zijn operazie toen we de oproep hadden gedaan om met z’n alle te wiewen. Maar ik kan natuurlijk niet de hele dag lopen en liggen te wiewen vind vrouwtje.
  Weet je waar ik en vrouwtje samen goed in zijn, dat is buddy voor elkaar zijn. Altijd elkaar steunen en er zijn voor elkaar als een van ons 2 het moeilijk heeft.
  Ik ga dan heel dicht bij vrouwtje liggen of zitten en geef haar veel pootjes en kopjes. Aankijken en zachtjes miauwen helpt ook goed en kopjes geven.
  Vrouwtje vraagt of jij dan van je eigenste al kon van dat meediteren en zen zijn, want dat is super knap vind ik hoor.

  Maar goed Loesje, ik ga nu maar eens een dutje doen, want ik was al heel vroeg op om vrouwtje uit ons bed te krijgen, was ze vandaag niet zo blij mee, maar goed ik heb het weer goed gemaakt door gezellig bij haar te gaan liggen.

  Loesje een hele fijne dag met Zusje en Frits en vrouwtje en knuffels van mijn vrouwtje en pootjes en kopjes van je grote vriend Jip.

 2. Oooooh loes. Zodra ik weer bij je kom slapen wil ik ook zen worden hoor.
  Oooh loesje,iedereen begrijpt dat je jezelf niet was toen bertje geopereerd moest worden. Hij is jouw vriendje en je was heel emo. Ooooh wat had ik graag jouw pootje die dag willen vasthouden. Maar ik vind toch dat je die dag goed bent doorgekomen hoor. Ooooh wat ben ik trots op jou. En ik ben ook zo trots op jouw bertje. Hij is gelukkig goed opgeknapt he?
  Ooooh loesje….sjeteemđź’–

 3. Hallo loes,hier met Gijsje. Wat kun je goed schrijven over mediteren en zen zijn. Dat wil ik ook wel leren. Ik kan wel goed slapen maar dat is toch wat anders,zegt vrouwtje. Als je een cursus mediteren geeft mag ik daar van vrouwtje ook aan meedoen. Leuk he!
  Groetjes,
  Gijsje

Reacties zijn welkom