Ik ben aan de revalidinges

kat moet revalideren Ik ben aan de revalidinges. Revalideren, roept mijn vrouw. Nou ja, u snapt mij vast wel.

Dat van die operatie is al keilang geleden en sindsdien zijn er geen rare dingen gebeurd maar ik voel me toch anders dan ik was.

Misschien komt het door mijn nieuwe eten. Dat kan. Dat kan ook van niet.

Aaien

Ik heb nou veel behoefte aan aaien. Van dat zachte langzame over mijn vacht. En dan vingers in mijn buikvacht en dat mijn vrouw dan rustig naast me ligt en niks zegt en gewoon doorgaat de hele tijd. Dan moet ik spinnen en soms ben ik ook stil maar dan vind ik het nog wel fijn. Heel diep van binnen voel ik me dan rustiger worden. Net of ik van het aaien leer dat de operatie echt voorbij is en dat ik serieus waar thuis ben en weer veilig in mijn eigen leven.

Spelen

’s Avonds spelen we soms even met een veter. Een spelletje dat ik snap. Veter beweegt. Bam, poot erop. En dat dan een hele tijd tot ik moe ben.

Meer spelen wil ik nog niet. Mijn vrouw wel maar als ze met iets komt dan kijk ik gewoon een andere kant op en dan snapt ze dat.

Foto

Ik kan best goed eten dus dat is fijn. En de bak en al die dingen lukken ook. Ik was mezelf ook omdat ik zo vaak op de foto ga dan wil je er als huiskater met verkering toch netjes op staan.

Maar toch ik weet het niet. Dus ik moet rusten en veel geaaid worden dat ik weer zekerheid in mezelf vind. Daar had ik niet veel van dus het kost extra moeite. Daarom dus, dat ik aan de revalidinges ben. Het gaat volgens bij best in orde komen alleen kost het tijd. En veel dutjes en veel aaien.

10 thoughts on “Ik ben aan de revalidinges

 1. Oooooh bertje,wat fijn dat je weer een stukje schreef 😸
  Maar wat jij schrijft komt heel bekend voor bij mij. Ook ik was dagenlang zoals jij. Mijn vrouw noemt het bang zijn. Bang dat je weer naar de dierendokter moet. En nou doe je superlief omdat je in je huis wil blijven.
  Ik heb altijd zoiets van ben ik niet lief genoeg? Ben ik zo stout geweest?
  Ikjes ben heel vaak bij floor of joyce geweest. En iedere keer als ik weer thuis ben en uit mijn reiskooi mag loop ik door het hele huis. Dan miauw ik. Ruik overal aan. En dan loop ik van de ene kamer naar de andere. En als het valkon open staat ga ik daar ook even op. Oooh en dan weet ik ik ben weer thuis. Maar dan begint het enge….moet ik weer weg. Want toen ikjes zo ziek was moest ik 1 keer heel vaak in 1 week naar floor.
  Ooooh bert… dat nare gevoel verdwijnt echt vanzelf. Volgens mij hou jij dat gevoel iets langer omdat jij een zwerfkatje bent geweest en jij superbang bent om jouw lieve vrouw kwijt te raken.
  Maar bert….dat gaat echt niet gebeuren hoor. Echt niet 🙂

 2. Lieve Bert, ik ben blij dat je weer meer de oude Bert bent van voor de operazie. Je bent mijn grote voorbeeld en ik hoop dat ik net zo goed zal revalidingense als jij als ik een keer een operazie moet. Ik begrijp het wel, dat je iets hebt meegemaakt waardoor je je anders voelt. Dat duurt even met veel aaien en eten om dat vreemde gevoel uit je kop te krijgen. Ik heb dat nu ook een beetje nadat mijn mensen zijn teruggekomen van een week weg.
  Ik ben blij, het is weer vertrouwd maar toch moet ik ook nog extra veel aaien en spring ik elke nacht op bed om dicht tegen mijn vrouwtje aan te liggen. Daar voelt het weer als daarvoor.
  Ga maar rustig verder met revalidingense en wordt maar snel weer de lieve, mooie en stoere huiskater en je bent en blijft mijn grote voorbeeld, hoor.
  Stevig kopje van Fietje

 3. Lieve Bert,

  Je doet het heel goed en je vrouwtje ook.

  Met wat tijd en geduld kom je er wel weer bovenop, en natuurlijk heel veel extra knuffels !

 4. Ooh Bertje,
  wat goed dat je over je revalidinges schrijft. Dan kan iedereen lezen hoe dat moet voor ze eigen. En ik vind dat jij het heel goed doet, met eten en aaien door de vrouw.
  Oooh en Bert dat je toch nog denkt aan wassen voor de foto omdat je ook verkering hebt… Ik ben zo trots op jou, ik vind dat jij goede manieren hebt. Dat maakt me gelukkig in me hart. Oooh Bert ik kom je ook knuffelen want dan ben je nog sneller weer gewoon. Dan doe ik zachte vachthapjes als je vrouw moe is van aaien. Dat je weet dat ik ook voor je zorg. En misschien wil je ook wel op me kurzus Meeditasie komen? Dat je rustig word in je kop Bert. Dat is fijn.
  Dag lieve jongen, ik ben trots op jou

  Je Loesje

 5. Hallo Bert,

  Bert het is echt heel veel wat je hebt meegemaakt hoor. Een operazie is niet niks en dan te bedenkeren van al die au in je bekkie en die au kwam ook in je koppie hoor.
  Voor iedere snuiter is het weer anders als je uit huis moet naar het dierenhospitaal. Jij hebt zoveel meegemaakt in jouw leven voor je bij vrouwtje mocht gaan wonen dat dat allemaal weer wat is terug gekomen. Nu je weer thuis bent en de au weg is en de narekoos ook wat uit jouw lijf is gegaan ervaar jij weer de angst en de onzekerheid van vroeger. Dit heeft heel veel tijd nodig en je zal merken dat het steeds weer een stukje beter gaat. hou jij maar heel veel vast in je koppie dat vrouwtje er altijd voor jou is, kijk ze is nu jouw BUDDY. Ik en vrouwtje denkeren heel veel aan jou en je weet jouw lieve Loesje zorgt ook heel goed voor jou. We moeten allemaal maar op de cursus van Loesje gaan voor Meeditasie, als je bent opgeknapt.
  Nu roept vrouwtje dat ik moet stoppen, want ze gaat een blafsnuit uitlaten en wat gezelschap houden. Ik ga dan lekker veel slapen en ik zal niet nu stiekem naar Katrientje gaan om te helpen lekkers uit het kamertje te pikken.

  Fijne dag en geef alles maar heel veel kopjes hoor want dan voel jij je weer wat beter. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

   1. Ja maar Katrientje we moeten toch ook wat voor alle diertjes in het asiel laten liggen. Als we alles weg bietsen dan merkt vrouwtje het vast en zeker en is er hommeles in huize Katrientje hoor. Ga jij maar lekkere Rosjebief eten, want daar ben jij dol op. Poot van je vriendje Jip

     1. Ja hoor je bent een zielig meisje en ik zou haar kater medelijden met je krijgen, Ik krijg alleen maar dieet eten hoor en soms een extraatje, Jip

Reacties zijn welkom