Katrien: mijn ontbijtje in hun fakanzie

Waar is mijn ontbijt? Bertje vroeg mij om weer een stukje voor jullie te schrijven, wat ik met liefde doe, hoor.  Alleen word het geen vrolijk stukje…
Nee… het gaat over leed en verwaarlozing. Pakken jullie alvast maar zakdoekjes er bij hoor. Want dit is me toch een partij erg.

Mijn ontbijt

Nou… waar gaat het over? Over mij.
Laat ik beginnen.
Ik ga het over mijn ontbijtje hebben… en hoe hard ik hierom moet vragen.
Normaal krijg ik om kwart voor 5 of 5 uur mijn eten. Ik ga dan naast manpersoneel zitten en praat met hem op de bank. Miauw of te wel kom eens van je bank af en geef me eten want ik barst van de honger. En dan krijg ik het ook.
Mijn eten word in de zomer in de koude kast bewaard. Anders word het drab en gaat het verschrikkelijk stinken. En dan gooien ze het weg. Dan pakken ze het dus uit de koude kast en prakken het eerst en zetten het dan 10 seconden in de magnogwat. Ping… opnieuw prakken en eten maar. Oooooh zo lekker.

Pate

Ik krijg altijd whiskas pate. Het liefst tonijn, maar het mag ook een ander smaakje zijn hoor. Zolang het maar pate is. En tonijn.

Fakanzie

Nou klaag ik nooit, echt nooit. Maar soms heb ik zoiets van moet dat nou. Zoals nu. Nemen ze fakanzie. Niets mis mee hoor, want nu zie ik ze vaker en krijg ik meer knuffels. Maar nu komt het ergste…
Ik krijg dus nu veel te laat mijn ontbijtje. Pas om 6 uur of nog later. Oooooh en dan rammel ik. Dan gaat mijn maagje knorren en word ik echt sjaggie hoor.
Maar wat doe ik nu als het al half 7 is en ik nog geen eten heb gehad? Nou… dan laat ik ze dat wel merken hoor. Ik ga dan echt heel hard zingen. Soms krijs ik gewoon… zo hard en zo vals. Ik spring op het nachtkastje,en als het moet gooi ik de teblut er gewoon van af. Moet het maar niet in de weg staan. Lekker puh. En dan worden ze wel wakker hoor. En dan hoor ik: Katrien… we hebben vrij hoor. Wacht even een half uurtje.

Honger

NEE!!!! Ik heb honger!! Ikjes wil eten!!

Nou… ze laten me soms gewoon wachten hoor. En dan voel je gewoon dat je per secondje afvalt. Snappen jullie nu waarom ik zo slank ben en blijf?  Het is gewoon te erg hoe ik hier behandeld word. Ze denken alleen maar aan zichzelf hier. En nooit aan mij.
Normaal duurt deze ellendige ellende 3 weken, maar meneer hier had veel dagen over en nu duurt zijn fakanzie al bijna 5 weken. En er komt nog 1 lange week aan.

Verwaarloosd

Al iets over de 5 weken lijd ik honger. Al over de 5 weken word ik zwaar verwaarloosd.
En niemand die me helpt. Ooooh wat erg.
Ik lijd gewoon in stilte. Met dikke tranen hoor soms. En als je dacht is de ellende over? Nee!!! Want in december heeft hij de hele maand ook vrij!!!! Dan begint mijn ellendige ellende weer helemaal opnieuw.
Arme ik.

Vis

Ooooh ik moet stoppen want ik krijg lekkere gekookte vis van vrouw.
Ooooh ik hou zo van mijn personeel.
Ze zijn de liefste en zij kookt heerlijk.

Heel veel liefs,
Katrientje

Prinses van beroep (en zangeres)

14 gedachten over “Katrien: mijn ontbijtje in hun fakanzie

 1. Arme Prinses Katrientje,dat kan toch niet dat je pas om half 7 of om 7 uur je eten krijgt! Gijsje heeft medelijden met je. Ze vindt je heel zielig! Gijsje heeft een tip voor je. Je springt boven op je vrouwtje of baasje en gaat dan een paar keer op en neer springen,wel boven op hun,en daarbij heel hard en vals zingen. Dan komen ze wel uit bed.
  Gelukkig,hebben ze het goed gemaakt met gekookt vis.
  Groetjes,Gijsje en vrouwtje.

  1. Ooooh gijsje…
   Ooooh wat een supertip!!! Ooooh dat ga ik gelijk morgenochtend ten uitvoer brengen hoor. Oooh zal ze leren.

   1. Met Gijsje,succes gegarandeerd. Ik doe het ook bij vrouwtje als het mij te lang duurt voordat ik eten krijg. Dan komt vrouwtje wel uit bed!

    1. Hihihi enorm koel dit😸😸
     Maar ikjes klaag heeeeel af en toe,maar ik heb best wel superpersoneel hoor.

 2. Oooh lieve prinses Katrientje,
  wat erg van jouw honger. Oooh ik schrik zo erg Katrien van me eigen. Dat jij al weken zo laat eten krijgt door man en vrouwpersoneel fakanzie. Oooh soolzusjedinnetje misschien moet je met je brommert door het huis gaan rijden. Een brommertmeeditasie, dat je rustig word in je hartje.
  Hier krijgen we nooit op een vaste tijd eten. Dat is gewoon zo Katrien. Als me vrouw centjes gaat verdienen moeten we wachten tot ze weer thuis is. Oooh dan moet ik ook veel meeditasies doen Katrien. Maar als ze dan thuis is dan wordt mijn hartje gevuld met knuffels en me maatje met heel veel eten. Dan ben ik wel uitgehongerd.
  Ik vind het zo stoer van jou, dat je nu zo goed kunt schrijven over je hart. Je emozies. Oooh ik ben zo trots op me soolzusje en soolvrouw ook.
  Lief sooldinnetje me vrouw zegt dat hier altijd tonijn in de kast staat, als ik het niet opgesmikkeld heb met me eigen. Dan kom je op je brommert hier naar toe en mag je ook in me mandje slapen.
  Maar als vrouwpersoneel ook vis kookt, oooooooh Katrien. Dan is er ook veel geluk…

  Je soolzusje Loesje

  1. Oooooh loesje

   Soolbrommertmeedietasie…..dat lijkt me heel koel. Maar ik weet niet of ik met mijn brommert door huis mag krossen hoor.
   Oooooh maar ik kom wel heel gauw weer bij jou loosjeren hoor.

 3. Hallo Katrientje. Ik begon je stukje te lezen en moest na een paar regels echt even stoppen hoor en miauwde naar vrouwtje of ze grote lappen wilde klaarleggen voor mij, omdat je schrijft dat het heel emosioneel zou zijn en ik als gevoelige kater Jip best wel eens mijn kater tranen heb hoor. Ik verwachtte een groot ontbijt drama en totale verwaarlozing van wat jou toch overkomen zou zijn. Nou vrouwtje had maar een stapel lappen voor mij klaargelegd.
  Ik heb gelukkig maar 1 lap nodig, Maar Katrientje we zijn nu eenmaal van het huispoezen/katten die graag in een heel vast ritme willen zitten.(zegt vrouwtje) maar dan bedoel ik niet in die gave nieuwe stoel van jou hoor, maar van eten, slapen en spelen, wasstraat doen en noem maar op. Tja en nu heeft jouw personeel zomaar HHEELLL lang fakanzie, Nu vind ik dat ze hier eerst wel eens over met jouw over die fakanzie regels konden overleggen hoor. Zeker over je ontbijtje. Nou jij haalt wel alles uit de kast hoor om je personeel uit bed te krijgen voor fakantie tijden ook nog best vroeg hoor. Maar als het dan eindelijk voor jouw wordt opgediend is het ook wel super lekker eten hoor.
  Vrouwtje had het er pas nog over dat je er zo mager uitgaat zien, maar nu snapperen wij het hoor, totale uithongering van jou, hahahahaha. Ja zeker grapjas Katrientje, je noemt je niet voor niks Prinses Katrientje. Gouden kroontjes op je eetbakje, een Prinsenstoel. Rosjebies, gekookte vis en lekkere pate. en wie weet wat al niet meer.
  Vrouwtje en ik hopen dat je het nog een week vol kunt houden en ander moet je toch maar eens een klachtenbrief naar de kattenbond gaan schrijven hoor, eens kijken wat die er van vinden. met hun wijze raad kun jij je dan gaan voorbereiden op de volgende 4 weken fakanzie van je personeel.

  Ik ben wel een heel gelukkige Jippekater, want mijn vrouwtje heeft nooit fakantie, maar gaat soms eens een dagje weg, maar dan zorgt ze dat alles voor mij klaar staat en ik niks tekort kom.

  Maar goed Katrientje nu is het weer tijd dat ik een dutje ga doen want vanmiddag wil ik graag in mijn stoel op het balkon gaan zitten. Jij ook een fijne dag en het doet ons heel goed met de laatste regels van jouw schrijven hoor.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en kopjes en pootjes van je vriendje Jip

  1. Oooooh vriendje jip. Wat een emowoordjes allemaal. Ik moest even mijn neusje snuitsnuit doen.
   Ze hebben het nooit gevraagd aan mij of het zoooo lang mocht. Oooooh nog 1 week deze ellendige ellende en dan is alles weer normaal😸
   De knuffels zijn fijn hoor,het erge is alleen het wachten. En dan ga ik tekeer omdat ik zo’n honger heb.

 4. Dag Prinses Katrien,

  Hier Bolle.

  Wat een verscrikkelijk verhaal heb je geschreven, over dat je honger ljdt!
  Ik kan ook aan de foto zien dat je helemaal magertjes bent geworden. Dat kan zo tcch niet?
  Ikzelf ben heel bescheiden en vraag nooit om iets, want dat durf ik niet, vanwege vroeger. Toen werd ik geslagen en geschopt. Niet door mijn mensen hoor, maar door andere mensen. Dus nu ben ik een beetje verlegen, nog steeds.
  Maar Popje, Grote Beer en mijn grote liefde Molly die hier woonden, de drfden zeer zeker wel wat te vragen!
  Die gingen over mijn mensen een en weer lopen, mauwen, dingen van de kast afgooien, en heel hard heen en weer rennen. Dat klonk dan alsof er een kudde olifanten rondliep.
  En dan had Pop nog een heel speciale truc: in de elektricteitssnoeren (die naast het bed liggen, van de wekkerradio enzo) bijten! Mijn mensen hebben er toen wel schuimrubber omheen gedaan, maar ze stonden voor de zekerheid tóch altijd maar op! Zo kon Pop altijd eten wanneer hij wilde en zo hoort het ook. Als je om half vier ’s nachts honger hebt, heb je honger. En dan wil je natuurlijk niet de brokjes die er gewoon altijd staan, maar iets lekkers,
  Alleen moet je daar wel mee uitkijken, met die elektriciteit, want anders heb je straks krullen!
  Ik hoop dat je aan deze tips wat hebt.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. Oooooh wat zielig dat je vroeger mishandeld was.😿😿😿
   Ikjes woonde vroeger ook niet fijn. Ik werd door een 2 jarige jongen heel erg gepest vlak nadat ik geboren was. Ik was speelgoed voor hem. Mijn wolkenzusje bleef tot aan haar dood bang voor mijn man. Hoe lief hij ook deed,ze moest bijna niets van hem.
   Ik vind hem afentoe wel leuk hoor,vooral wanneer hij mij eten geeft,of een kriebeltje op mijn kopje. Ik ben nu bijna 17 lentes jong,maar ze moeten hier nog heel kalm praten. Anders ben ik heel bang.

   Hier staat snachts helemaal geen eten😿 en ik lust geen brokjes. Ik kan ze trouwens niet eens eten,want ik heb geen kiesjes meer hihihi.
   Maar ik knaag nergens aan hoor,ik laat alleen weten dat ikjes honger heb,dan brul ik en dan vliegen ze voor me

   1. Dat hoort ook zo, dat ze voor je vliegen, als je bijna 17 bent, EN prinses!
    De brokjes die hier altijd staan, lust ik niet. Ze zijn voor mijn gebit en om slank te worden. Dus…die laat ik staan!
    Ik was in het begin ook een beetje bang voor mijn man, vooral als hij bepaalde kleren aanhad (bijvoorbeeld ee jas, of een colbertje). Daarom deed hij dat altijd al in de gang uit, voordat ik het kon zien. Nu ben ik niet meer bang voor hem, en was ik hem zelfs!

 5. Wat heb ik dan toch een heerlijk kind. Doordeweeks krijgt Roos rond half 8 eten maar in het weekend later. En ze slaapt dan net als mij heerlijk uit, net als Snork & Doezel destijds. Ze hebben haar dat vast ingefluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *