Loesje vertelt: keuzes maken…

keuzes maken

Me vrouw kwam laatst thuis met de grote tas op haar rug. Ze was weer ergens centjes voor ons gaan bijverdienen. Oooh ik voelde in me buik dat er iets was.

Als sensietieve poes voel je dat. Dat ze anders kijkt, me eten anders in me bakje doet. En dat ze stil is, in ze eigen gekeerd. Ik voelde weer machteloos maar anders dan bij me Bert want die had ze operazie. Me vrouw liep nog rond. Toen voelde ik, ik moet helpen.
Maar hoe doe je dat als poes?

 

 

Binding

Ik weet hoe ik me Bert kan helpen. Maar wij hebben verkering, me vrouw en ik hebben geen verkering. Toch voel ik me eigen veilig en ik voel ook binding. Oooh voor de eerste keer in me leven. Met me Bert voel ik ook binding maar hij woont nog op ze eigen. Dan is het anders, dan heb ik wel vlinders en ik ben ook verliefd op me Bert. Maar als je samenwoont net als ik met me vrouw, dan voel je elkaar.

Schoot

Me vrouw ging zitten en toen wist ik het. Ik ging op schoot en ik sprong in één keer goed van me eigen. Ik was wel blij want ik wilde niet meteen me nagels slijten. Toen heb ik me schootmeedietasie gedaan. Dan wordt me vrouw rustig en dan kan ik in haar ogen kijken. Ik deed heel hard spinnen, zenspinnen. Dat is als je iets heel graag wil, of als je iets heel fijn vind van ze eigen. Ik doe het ook bij me tonijn. Nu wilde ik me vrouw heel graag helpen. Ze zei, Loesje ik moet een keuze maken…

Harde kopjes

Me buikje ging heel hard rammelen want het voelde als honger. Zou het Tonijn zijn, of paling? Oooh ik zou niet kunnen kiezen van me eigen denk ik? Tonijn ken ik en is me hart, paling ken ik ook maar moet ik nog leren eten. Soms vind ik iets nieuws fijn om te leren. Soms is wat ik ken fijn want dat is gewoon van ze eigen. Iets van me hart is altijd fijn. Ik deed heel harde kopjes geven, bijna me ene tand eruit. Ooooh ik had best veel honger merkte ik.

Eten

Me vrouw zei dat het niets met eten te maken had. En ik had nog wel zo me best gedaan. Ik kreeg zachte knuffels en ze zei: Loesje lieve Snoesje ik weet het. Je moet altijd kiezen voor je hart. En toen kreeg ik de lekkerste tonijn van me leven! En ik had ook geholpen.

liefs van
Loesje

8 thoughts on “Loesje vertelt: keuzes maken…

 1. Hallo Loesje,

  Dat was natuurlijk wel schrikken zeg toen vrouwtje thuis kwam en ze heel anders deed dan anders. Ja Loesje die grote mensen hebben het ook wel eens moeilijk en wat is er dan fijner om thuis bij ons te komen en wij voor het kunnen zorgen. Jij voelde meteen vanuit jouw hartje al dat er wat was. Mijn vrouwtje vind het ook zo fijn als ik haar verwelkom en als ze moe is of het moeilijk heeft dat ik er voor haar ben. Ik ga dan veel miauwen en knuffelen. Bij haar liggen op mijn kussen of ook op schoot. Maar als ik niet goed in mijn bontjasje zit is vrouwtje er ook altijd voor mij. Net als bij jou thuis.
  Hopelijk was jou vrouwtje van het moeilijke af toen je haar zo geholpen hebt.
  Nu moet ik stoppen want vrouwtje moet weer gaan werken en hoopt een beetje op tijd thuis te zijn en niet net als gisteren pas na 7 uur, Jij een fijne dag hoor en knuffels van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Oooh lieve Jip,
   wat een wijze jongen ben je toch van je eigen. Dat je jouw eigen vrouw zo goed begrijpt en steunt. Ik denk dat dat ook is van samenwonen. Dat je je vrouw kent en ik ben ook nog sensietief. Dan voel je alles, oooh Jip dan moet ik vaak eten.
   Maar ik vind het fijn dat me vrouw nu weet wat ze moet doen. Me schootmeeditaasie helpt best altijd Jip. Oooooh zo fijn….
   Hoop dat je vrouw vandaag op tijd bij jou is. Misschien krijg je dan een Jippe avond, oooh Jip dan ben ik ook blij voor jou.
   Ik ga nu me Bertmeeditaasie doen, voor me Bert.
   Dag lieve grote vriend, oooh dat is ook belangrijk Jip…

   Liefs Loesje

 2. Oooooh loesje,er is toch niets met floris aan de hand?
  Ik vind het zo erg loesje dat je vrouw niet zen is en dat er wat is. Oooh loesje. Wat het ook is,ikjes ben er voor je hoor. Want wij zijn dinnetjes in goede maar ook sombere tijdjes.
  Oooh loesje,ik geef je heel veel kusjes en troostknuffels. En als jij of je vrouw een pootje voelen,is dat mijn pootje hoor.
  Sjeteem💖

  1. Oooooh Prinses Katrientje,

   nee met Floris is het goed. Hij is al 16 net als jij van jou eigen. Hij slaapt nu en hij rijdt geen brommert. Oooh Katrien het was iets met centjes verdienen. Ze vind het zo moeilijk maar nu is ze weer gelukkig want me schootmeeditaasie was goed. Dat ze voelde wat ze moet doen en nu krijgen we nog steeds tonijn.
   Ooooh Katrien dank je wel dat je altijd me steun en toedinges bent, ook met me Bert. Oooh soolzusdinnetje,

   Sjeteem Loesje

   1. Ooooh gelukkig loesje.
    Je moet maar veel schootmeedietasie doen hoor.
    Ooooh dubbel soolsjeteem😽😽😽😽🐾

 3. Wat fijn dat je je vrouwtje kunt helpen met schoot meditatie. Het werkt heel rustgevend als ik Gijsje kan aaien en knuffelen als ze bij mij op schoot zit. Dat zal vrouwtje bij jou hebben. Dan kun je haar helpen met keuzes maken.
  Nadenken over geld is nooit prettig.
  Gelukkig,kreeg je na de schoot meditatie jouw tonijn. Dat vindt Gijsje ook zo lekker,tonijn bedoel ik.
  Je hebt een mooi verhaal geschreven,Loesje. Je bent echt een fijne steun voor je vrouwtje.
  Groetjes,Gijsje en Dinie

  1. Oooh lieve mevrouw Dinie en Gijsje,

   me vrouw vindt keuzes maken best moeilijk soms en ik voel dan onrust. Als je sensietief bent voel je alles Gijsje. Dat heb jij misschien ook met je vrouw en je eigen. Dat je voelt als je moet helpen als je vrouw van de slag is.
   Oooh Gijsje tonijn is zo lekker en jij lust het ook. Oooh ik voel nu tonijngeluk. Ik hoop dat je vrouw het ook lekker vind van ze eigen.
   Ik vind schootmeeditaasie het fijnste bij me vrouw en zij ook. Dan kan ik ook kopjes geven en in haar ogen kijken. Dan voel ik haar in me hart.

   Dank U wel voor de lieve reaktie, ik ga nu me snack vragen.

   Liefs Loesje

 4. Lieve Loesje wat een mooi en herkenbaar verhaal. Ja wij katten zijn sensitief . Als ons vrouwtje niet lekker in haar velletje zit weten wij het meteen. En net als jij doen we aan troosten door extra veel knuffels en dat werkt.

Reacties zijn welkom