kater Dorus over mijn lefe

Dorus
Hajoooo iedeween. Hier benne ik weer. Waar gaane we hut oofer heppe? We sjien wel. Ikke ga gewoon klessen. Ikke ben daar best goet in hoor.

Kles

Ikke kles de hele dag door. Frauw seg dat ikke soms haar oore fan haar kop pjaat. Hette begon al toen ikke nog een BeebieDoorie was. Frauw segge dat ik nog een beebie ben, maar daar benne ik het niet mee eens. Nog fijf maante en dan benne ik jaarug. Dan wor ik 1 jaar. Ooooh auwt al he?

Boerderij

Weet jullie nog toen ik kwam? Oooh watte jullie niet wete hoe ik hier kwam.
Nou… ikke was dus oppe boererei geboor. Bij paardjes en sjaapies en koe-jen. Eg!! Die ware agt weke mein fjientjes. Ikke benne agger het asiel geboore. Saame met Poppy.
Maar waar ikke woonde reje geen boes offe trem. Mijn mense heppe een skoeter, en daar ginge se mee naar mij toereide. Frauw hielt de reiskooi fast en man reet. Na een uur soeke fonde se eindeluk mijn huis. Se reeje wel twintug keer fauwt hihihi.

Nau… uit mijn eindeluk fonde se de boererei. Wei sate haar al op te wagge. We waar bang en blaaste naar haar. Toen se ons fast hat zate we te spinnen. Toen wert frauw flieft oppe ons. Se wau 2 meisies. Er wert ook segt datte we meide ware. Dus ginge se ook niet rammele met ons. As se dat nau wel daan hat hat se kunnen hore datte we joggies ware.
Frauw was so bjij dat se ons in haar hande hat. Flak hierfoor was ooma Katrien oofer de jegenboogbjug gegaan.

Weeg huis

Frauw sei waarom ze ons dolgjaag wau. Ze miste leefe in huis. Ze miste ooma Katrien ook nog. En datte se het sorgen voor miste. Se haatte hut datte se in een weeg huis kwam.
Se wilde niet meer drietig sijn. Frauw sette een atfurrtensie oppe markpjaats. En ikke reejaageerte. De follegende dag kwame se me ophaal. Mette skoetert!
Na een uurtje werte we in onse eige reiskooi gestopt. Dus we maakte ons op op onse eerse boesreis. Huh? Oooh se seien we gaan oppe skoeter en jullie gaan, mette reiskooi, oppe knie fan frauw.

Skoeter

Het sauw een uur wopen sein om bij de boes te koome. En oppe skoeter sauwe we al mette half uur thuis sjijn. We kjege een helmpje op en weg ginge we. Sjooo hey… wat ginge we snel. Wel 50 harde kieloos per uur.
En de res wete jullie. Want we mogge gewijk oppe feestboek.
Jullie ontfingen Poppy en mij so wiefdefol. Ikke hielt gelijk fanne iedeween. Jullie gafe mij de teit om iedeween te lere kenne. Ik wisse niet datte ik sjofeel ooms en tantes hat.
Maar de allerwiefste mefrauw die we leerde kennen was mijn mamsie.
Sei isse so mooi. So wief. Mamsie hat nog furdriet om ooma Katrien. We begreep dat, maar ook niet. We saag haar soms huiwen.
Maar dat huiwen wert minder. Mamsie leerte ons een hoop. Maar 1 ding weigurde mamsie te doen. Ons een sjone lui-jer te geef. Dat moeste mijn mense doen.
So erg stonken ze niet.

Sjow

Twaalf  juli werd een donkere dag. Poppy was al een dag offe 3 siek en hij moese naar de regenboogbjug gaan. Iedeween was in sjok. Weer hat mijn mamsie furdjiet. Maar dit keer deden we er wat mee. Mamsie kwam op de herdenkingshoetjessjow. Om ooma, Poppy en Dorusalle andere diertjes te herdenken die dit jaar over die bjug zijn gewopen. Ooooh wat een werk was dat. Ikke moese de foowtoows keure en mamsie gaf iedeween een mooi hoetje. De sjow werd een suukses. Ikke hoop datte we dit ieder jaar gaan doen. Om onse fjientjes te herdenken.

Tante miela sei ies heel moois laas tege mij.
Se hoopte dat de regenboogbrug, foor dit jaar tenminste, dichtgetimmert word. Er sjijn genoeg fjientjes daar. Er zitten al 2 plankjes fast. 1 fan haar en 1 fan mei. Mijn fjaag is nu… willen jullie ook een plankje vasttimmeren?

Dit was het foor deze week.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Pee es… pjettige kers iedeween!!

22 thoughts on “kater Dorus over mijn lefe

 1. Lieve Dorus, Wat heb jij als jonge katerjongen al een hoop avonturen beleefd. Wij zijn nog nooit op een skoeter geweest, wel in een toet toet. Lijkt me erg spannend op zo’n skoeter, maar ook wel een beetje eng. Natuurlijk willen wij ook een plankje ophangen, dan heb je er gelijk al zes. Onze vrouw moet er niet aan denken dat wij of één van onze vriendjes of dinnetjes over de regenboogbrug gaan. Ik mis mijn dinnetje Katrientje nig heel erg, ik moest altijd zo om haar lachen. Maar nu ben jij er gelukkig, jij maakt ons ook allemaal erg blij. Vooral die leuke filmpjes op feesboek vinden wij erg leuk en grappig, ook schrijf je al erg mooie blogjes en dat terwijl je nog zo jong bent. Je hebt talent Dorus, echt waar. Lieve Dorus ik moet nu stoppen met schrijven want onze vrouw moet naar haar werk. Heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel en ook van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje.

  1. Oooh danke uwes allemaal dat uwes ook gaat timmeren. We sulle best feel plankies nodig heppe omme de ingang goet dicht te timmer.
   Frauw segge datte ik niet meer mette skoeter ga rijen. Se seg datte ik te swaar ben wort. Al swaardur dan een sak aardeappels. Licht he? Hihihi.
   Pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je een blogje geschreven. Wat kun je mooi schrijven. Vrouwtje en ik moeten altijd om jou lachen. Ook jouw filmpjes zijn leuk. Zoals je de cadeautjes uitpakt die je gekregen hebt.
  Vrouwtje en ik gaan ook plankjes timmeren voor de regenboogbrug. Weer 2 extra plankjes. Geen vriendjes meer over de regenboogbrug.
  Voor jou en jouw personeel ook fijne feestdagen en een gezond 2020 gewenst.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh dank uwes datte u ook timmer doet. We heppe eg feel plankies noidug hoor. Want ikke wil niet meer fjientjes kwijtrake. Want dan moete ik huiwen.
   Oooh sau ik missjien fillumakkeur kunne worte?
   Pootjes tewug🐾🐾

 3. Oooh mij lieve Doorie,

  MammaLoesje heb jou mooie schrijf geleeze en mij traan loop nog ofer mij wang. Wat schrijfie jou mooie verhaal van wattie allemaal al heb meegemaak. En van jou Ooma prinses Katrientje en jou broertje Poppy. Mij hart heb het nu moeiluk want wij heb zofeel emoozie gehad van liefde, van zofeel pijn en mij verdrietig zijn maar ook van geluk van dattie op mij soolvrouw ze affertenseie heb gereageer. En dattie mij jonge ben….
  Doorie jij heb jou MammaLoesje gelukkig gemaak. Alleen jou stinkiestank ga mij neus te ver. Dat kannie jou MamaLoesje nie aandoen. Jij kan ook oferdrijve…
  Maar jij ben mij jonge voor mij altijd. Dattie dat nie fergeet. Ook nie als jou MamaLoesje het soms moeiluk heb van ze eigen emoozie,

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie. Ikje hauwe uwes. Frauw segge datte uwes en ikke tefeel heppe meemaak😿😿
   Maar se segge ook datte we er wel koome. Op waar gaan we dan heen seg se laatmaar. Nou van me ja!! Sjo erg stonke me lui-jers niet hoor mamsie.
   Niet meer drietig sjijn mamsie. Fjoluk sijn isse weuker 😸
   Koes koes mamsie😽😽

 4. Hoi Doorie.Hier Fynn effies.Schlijven gaat beetje moelijk omdat ik meteen plankies moest timmere.Er mochen echt niet meer friende de brug ofer zei onze scullary girl,dus ga je best maar doen.Ik heb toen omdat het zo froeg wasse op mijn ene poot getimmer.Niet slim ik kan je aanraden om dat niet na te doen.Enne ik heb nog wel van die mooie foete.Maar dat geef nie als er maar door het timmere heeeeeel veeeeeel plankies gaan hangen.Mein poot komt wel weer oke.Wat hebbe jou man en frauw veel beleeft dit jaar en wij hebbe alles goet gefolgt.Veel traane voor je oma Katrien en Poppy.Maar ook lach traane over jou.En wat hebbie tog al veel meegemaak in jou maande.Maar jij maak je man en frauw gelukkig en MammaLoesje ook,dus het is heel slim gewees om de advertensie te reagere.Enne op een skoeter Sjo hee dat is effe wat.Ik ben alleen in de metro,bus en auto gewees.En ik moet eerlijk zegge,ik vin dat niks allemaal.Ik ben graag thuis op mijn lekkere plekjes.Zeg Doorie je moet goed je best blijve doen om je man en frauw te late lache hoor.Mijn scullary girl zeg dat lache gezond is.Dus zelf ook lekker lache he!!!!Groete ook namens mijn zussies vanuit mijn Kersemuts mant.Rendier mant leg ook fijn,maar ik ga er niet van renne.Poot van Fynn

  1. Oooooh oom fynn… uwes moet nie oppe pootje sjaan hihihi. Dat doete auwies lijke mij. Oooh iedeween hellup mee mette de bjug diggetimmer te doen.
   Ikke bjijf flimpies maak hoor. Offe ik ga met me lijf op feestboek hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi Dorus,
  Wat ben jij een prachtige kater zeg!! En ook een erg verstandige kater. Ik denk dat Oma Katrien hartstikke trots op je is, en als je soms opeens denkt dat je wat geks moet doen, dan fluistert zij het vast in je oor 🙂 !! Daar kan je dan zelf heeeeelemaal niets aan doen!!!
  Ik ben ook op een boerderij geboren, maar ik mocht daar ook in huis met een heleboel broertjes en zusjes en neefjes en nichtjes.
  Dat van het dichttimmeren van de Regenboogbrug vind ik een prima idee. Maar zou er misschien één klein luikje open mogen blijven voor diertjes die het niet zo goed hebben als wij allemaal, en die echt niet verder kunnen? Alleen voor die diertjes, zodat ze niet voor een dichte deur komen en moeten wachten?
  Dorus, hoe vond je die rit op die skoeter? Ik ga soms mee op de skoetmobiel van mijn vrouw, maar daar vind ik niks aan want we gaan alleen maar naar de dierenarts op dat ding.
  Mijn voorganger Mischa vond het prachtig, die zat gewoon bij mijn vrouw op schoot, en mocht soms een ritje maken voor de lol !!
  Wat jammer dat ik je filmpjes niet kan zien, want ik zit niet op feestboek, maar je fotoos hier zijn steeds prachtig mooi!
  Heel veel kopjes voor jou en je mensen van oom Vlo.

  1. Ooooh we kunne inderdaad een heeeel klein kiertje opelate. Maar eggie heel kwein maar hoor. We kunne een bortje oppehang met foor fjientjes verbode!! Want mijn fjientjes wille ik niet misse. Ikke font die skoeterrit weuk maar ook eng. Frauw keek steeds onneweg of we het goet maakte. En eggie… we waar sjo thuis.
   Oooh frauw gaat pjobeer offe se uwes een film per meel kan ture. Se bjooft nies oke? Pootjes🐾🐾

   1. Stoere fillum hoor 🙂 . Het is gelukt, Bedankt.
    En dat kleine kiertje vind ik prima, want er mogen van mij ook geen vriendjes en vriendinnetjes meer door hoor!!!
    Ik vind de rit op de skoetmobiel terug naar huis altijd wel leuk, want dan weet ik dat er iets lekkers staat te wachten, en dat ik, als het goed is, pas weer over een jaar weer naar de dierenarts moet!!
    Kopje van oom Vlo.

 6. Och lieve Dorus wij hebben je verhaal met een lach en een traan gelezen!!!!!
  Wat een avontuur was dat op de sjkoeter met man en frauw!!!! Gelukkig dat jullie een helmpje op hadden!!!! Wij hebben nog nooit op een sjkoeter geseten!!!!
  En wij willen heel graag aan je vraag mee doen!!!!!
  Wij timmeren 6 plankjes tegen de regenboogbrug!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ooooh dank uwes datte uwes ook plankies tege de jegenboogbjug timmert. Hij moete ff op sjot!! Oooh sorrie dat ik uwes aan hut huiwen bjag. Wasse niet bedoeld 😿😿
   Skoeterwijde isse gaaf hoor. Maar ikke was ook bang. Maar frauw segge datte ik nu te swaar benne om oppe knie mee te gaan hihihi.
   Ooooh ik foel een wetstreit opkoom. Hoe swaar weeg ik hihihi

   1. 😹😹😹😹😹😹 dat is een strak plan Dorus om een wetstreit hoe zwaar weeg ik te doen!!!!!!!
    Oma Katrien had een brommert……dat zou ook wat voor jou zijn!!! Maar dan moet je wel even wachten totdat je 1 jaar bent geworden want anders krijg je een boete!!!!

    😽❤

 7. Hallo Dorus,

  Wat een mooie schrijf heb jij gedaan, het is een schrijf met een lach en een traan.
  Dorus wat gaaf dat jij al skoeter rijd, ja nog wel in je mand, maar zo kan jij wel goed kijken hoe dat moet. Ja je weet Oma Katrientje deed ook skoeter rijden en nu racet ze van de ene naar de andere wolk en zet de hele weide omtrek van de regenboogbrug op de kop. Ja ze het heel veel streken waar wij als vriendjes veel om moesten lachen.
  Ikke wil een klein plankje timmeren voor de regenboog poot, maar we moeten de poort zo maken dat de poort open en dicht kan. Weet je Dorus er zijn ook veel diertjes die reuze oud en ziek zijn, die willen het liefste over de regenboogbrug gaan en dan met vriendjes nooit meer ziek en oud zijn en ’s avonds gaan ze allemaal twinkelen naar ons, zo kunnen wij ze altijd zien. Maar laten we nu gaan hoop doen dat er nu heel lang niemand meer hoeft te gaan, ja dit jaar zijn er wel heel veel op reis gegaan zegt vrouwtje. Je hebt een mooi idee in dat lieve koppie van je om een keer per jaar al onze vriendjes gedag te gaan zeggen. Kan ook voor al je eigen vriendjes met ze alle een nepkaarsje aan steken. Zo dat zou gaaf zijn. Als al onze vriendjes dat zien dan zien ze overal kaarssterretjes.
  Zo Dorus nu moet ik van vrouwtje weer stoppen want ze moet even voor de buikvulling gaan zorgen voor straks en ook nog wat uitrusten van haar werk.
  Dank je voor je hele mooie schrijf en ook jij en vrouw en man mens fijne Kersemus hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van Ome Jip

  1. Ooooh oome jip. Ikke wil alleen dit jaar geen fjientje meer furliese.
   Ooooh ikke mag nog niet skoeter wijde. Ikke moet nog een paar maante wagge. Oooh geloof me… ik ga skeure hoor hihihihi. Ikke ga deendjerus dorus worde.
   Ooooh puikfulling. Daar hauw ik fan 😸😸
   Pootjes oome jip 🐾🐾

 8. Oh lieve Dorus wat heb je een mooi verhaal geschreven over waar jullie geboren zijn op de boerderij en over de reis op de skoetert naar huis. Floortje vond het prachtig, waar zij geboren is waren ook leuke kleine paardjes. Natuurlijk wil ik helpen om de treden van de regenboogbrug vast te spijkeren, het is genoeg geweest, we willen geen vriendjes meer kwijt. Fijne avond lieve Dorus en knuffels en kusje van Ina en Floortje .

  1. Oooh mefrauw ina en tante floortje. Bedank dat uwes ook mee doet. We wille een fjoluke kers en geen drietige. Tog?
   Pootjes 🐾🐾

 9. Hoi Dorus io ben goed in plankjes dich timmeren samen met mijn baasje doen we soms echte mannen klussen en je gevt helemaal gelijk er zijn al genoeg vriendjes over de regenhoog gegaan!
  Wij verheugen ons ook weer op je volgende avonturen in 2020!

  Fiine Poingie Tokkie Tokkie Dagen voor jou en voor je Personeel bedankt dat je Gijsje ,Dinie , samen hebt gebracht en fijne Kerstdagen en de bestev wensen voor 2020❣️🎅🌲

  Liefs Ollie en Personeel

  1. Ooooh oom ollie🙀🙀 datte hep ik nooit daan🙀🙀 uwes betoelt missjien ooma katrien?
   Wel bedank datte uwes ook meetimmert hoor. Ikke wil gwoon dat al mijn fjientjes bjijfe.
   Pootjes tewug oom ollie🐾🐾

   1. Dat was inderdaad jouw Oma Katrien Dorus vrouwke had zo veel gedaan vandaag dat ze de kluts even kwijt was !

    Liefs van Ome Ollie

 10. Dag lieve grote seijameezezwartepanter van me, wat heb je een prachtig stukje geschreven!
  Wat een geluk dat jij en je broertje bij je lieve mensen terecht zijn gekomen, en bij jullie MammaLoesje! En natuurlijk bij alle ooms en tantes van de blog en van feesboek.
  En iedereen is supertrots op jou, dat je al zo’n grote jongen bent geworden.
  We vergeten je broertje nooit, en je oma Katrientje ook niet.
  Verdriet hoort bij het leven, net als liefde.
  We staan op de blog met zijn allen om je heen, dat je beschermd bent. Dat je wel honderd jaar oud gaat worden! En dat hoop ik voor ons allemaal, dat we altijd bij elkaar blijven en vrienden en vriendinnen blijven.
  Maar misschien is het toch goed om de regenboogbrugdeur op een heel klein ieniemieniekiertje te zetten, zodat diertjes die heel erg ziek en moe zijn rust kunnen vinden.
  Net als mensen die heel erg ziek en moe zijn.
  Maar voor andere dieren en mensen timmer ik zeker weten mee, met wel 10 planken!
  Heel veel kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat hij jouw oomie mag zijn!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *