Als er zon komt en het is winter

zon
Ik weet dat het winter is want ten eerst ik heb mijn wintervacht af en ten tweede ik kan het zien als ik naar de straat kijk, daar zie ik hoe het buiten is. En toch komt er dan opeens zon.

Zomer

Zon in de winter is anders dan zon in de zomer. Dan kan het echt keiwarm zijn dat ik het geeneens kan uithouden in de vensterbank. Ik probeer het wel maar het gaat serieus waar gewoon niet. Dus de zon in de zomer die is moeilijk en toch hou ik daar het meeste van, wegens dat ik dan wakker word en ik kan meteen met mijn kop in de zon daar verlang ik soms heel erg naar. Meteen dat warme.

Winter

Nou is er de zon van de winter. Niet eens elke dag. Het is zon maar wel helemaal anders dat ik het niet goed kan voelen. Zit ik in de vensterbank dan heb ik wel zon op mijn vacht maar   het is een ander gefoel. Veel minder warm. Dat is raar want zon is zon en ik hou er het meeste van.

Binnenkater

Als binnenkater heb ik ook gefoel voor de natuur. Dat zit gewoon in me. Het is een beetje oer en een beetje van vroeger toen ik op straat moest leven en een beetje omdat ik het ook als binnenkater meemaak. Ik zie het in de straat dat zei ik al. En in de zomer is het huis warmer en dan staan alle deuren open. In de winter niet. Dan is het beneden bij de voordeur koud daar ga ik dan soms ekspres aan ruiken en dan is mijn neus koud en mijn oren ook. Dus dan is het superfijn in de huiskamer met de verwarming dat snapt u wel. Ik snap het ook.

Elke dag hoop ik dat de zon komt, ook al is het niet echt warm, want zon is zon, zo denk ik erover.

19 thoughts on “Als er zon komt en het is winter

 1. Hoi Bert,
  Zon is super, daar heb je gelijk in.
  In de winter komt bij mij de zo pas ’s middags in de vensterbank. Dat is best jammer, want gisteren scheen hier in de morgen de zon, en ’s middags regende het.
  Maar het is ook best lekker om dan in de vensterbank te liggen met de verwarming eronder aan,
  En m’n krukje staat ook vlak voor de verwarming, dus dat is ook best lekker, maar het is geen zon.
  Hier is het somber nu Bert, maar ik hoop voor jou dat de zon er doorheen komt vandaag.
  Oh ja, dat aan de voordeur ruiken doe ik ook altijd.
  Fijne dag Bert,
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, die voordeur daar merk ik aan wat voor weer het buiten is want dat ruik ik en dan heb ik er een gefoel bij. En jij vast ook omdat je het ook zo doet. Wat beroerd dat je net smiddags regen had terwijl je weet dat er best zon had kunnen zijn. Dan is regen smorgens beter. Gaaf dat je een krukje voor de verwarming hebt dan gaat de warmte meteen je vacht in. Ik heb ook een krukje dat staat bij de werktafel van mijn vrouw dan kan ik dichtbij haar zijn ook als ik slaap. poot van mij

 2. Oompie bert… uwes gloof het nooit!!! Ikke mog gissere naar buite. Hette was sjo wallum oppe balkon. Kwam door de son. Ikke kwam lekker koel weer naar binnen 😸😸

 3. Lieve Bert,

  jij heb gelijk van jou zon. In jou zomer is jou zon warmer dan assie winter heb. In mij huis werk mij zon ook zo. Van me eigen lig ik graag op mij fensterbank. In mij zomer krijg ik zon , in mij winter krijg ik ferwarming. Dan foel ik mij buik warm worre. Van me eigen vin ik mij ferwarming mij fijne warm zijn. Maar het foel nog fijner met mij winterzon op mij vacht. Dattie warmte foel oferal op jou vacht Bert.
  Dan bennie jou eigen zon, jij straal van jou binnenin…

  Liefs Loesje

  1. hoi lieve Loesje dat is zo warm van ferwarming en van zon is het fijnste dan ben je helemaal tevreden als er overal warmte is. Ik heb het ook dat ik warm van binnen ben als ik aan jou denk Loes. Dat wij al zo lang verkering hebben en dat we zo feel hebben meegemaakt en dat jij me altijd steunt!! je Bertje

 4. Bert wat is het fijn als in de winter de zon schijnt!!!! Omdat hij dan niet zo warm is kun je er ook in gaan liggen om het lekkere warme gevoel te krijgen!!!
  Maar de zomer is inderdaad fijner, geen koude neus of oren, geen wintervacht!!
  De zomer wordt je vrolijk van tenminste als het niet zo keiheet is!!!
  Maar zoals je zegt zon is zon en als die schijnt ziet alles er mooier uit en voel je je ook beter!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. jullie hebben er ook gefoel voor dat merk ik meteen, en de zomer is gewoon het allerallerbeste dan is warm gewoon en dan hoef je er geeneens wintervacht voor te laten maken. De hele tijd zomer lijkt me het allerfijnste maar dan niet keiheet. Dat is waar!! Dat is weer moeilijk!! poot van mij

 5. Hoi Bert ik als echte Spanjoolse Kater begrijp jou helemaal hoor ik houd ook het meeste van de Warne 🌞in de Zoner en ik kan ook lekker naar binnen toe als het te warm wordt dan zijn de rolluiken dicht en de wiewaaier sraat op volle kracht en dan rustig houden een Siësta houden dat is dan het beste advies!
  Nu ga ik wel naar buiten in mijn tuin maar is toch anders nu!
  Maar mijn vrouwje en baasje letten nu ook goed op want het geknal begint weer eerstdasgs en dat is zo akelig wanneer houdt dat eens op?

  Kopje van Ollie😺

  1. hoi Ollie wat knap dat jij als Spaanse kater de tuin in gaat en dat met die kou!! Doe je ook patroeje zoals Bol? Hij houdt zijn buurt in de gaten. Maar nou is het geen zomer en dat is best moeilijk soms. Ik hoor soms ook knallen dan kijk ik naar mijn vrouw dat helpt dus dat is mijn adfies. pootje van mij

 6. Hallo Bert,

  Ja nou is het eggies winter geworden en niet altijd kan ik je meer warme zonnetje sturen, we moeten wachten hele berg maanden.
  Ja van een minder warm zonnetje en ik die een herfst jas heeft ga nu weer veel in mijn kuildeken en onder mijn dekentjes liggen. Bert we hebben een zendertje in ons koppie zegt vrouwtje en die geeft altijd goed aan wanneer we zomer en winter hebben, daar hoeven wij eggies niet voor naar buiten hoor, en ikke ben zo blij dat jij dat ook niet meer hoeft, jij nu fijn bij de verwarming of op je kussen op de bank.
  Ikke had het ook zo verschrikkelijk koud toen ik nog bij de andere mensen woonde. Slapen op een beton vloertje en o zo koud buiten. Vrouwtje zegt wel eens tegen mij: Jip dat jij een koukleum bent is toch te begrijpen, jij hebt die ijskou van je eerste jaar nog in jouw lijf en daarom vind ik het ook zo heerlijk om hele warme mandjes te hebben en het kuildeken wat vrouwtje weer heeft gemaakt is ook zo heerlijk warm, Ikke heb de hele nacht weer tegen vrouwtje aan geslapen onder het dekbed, SSTT ze had het zelf ook koud en zo hadden we het samen heerlijk knus en warm.
  Zo Bert nu ga ik eens kijken of ik je berichtje naar jou kan sturen, want vrouwtje heeft nu een nieuwe mailduif. Fijne dag hoor en veel knufjes van vrouwtje die ik dadelijk nog naar buiten stuur om mijn vriendjes eten te geven. Grote poot en kopje van je vriendje Jip

  1. hoi Jip het is gelukt met het bericht sturen en dat blijft nou ook vast zo. Ik ben niet tegnies dat doet mijn vrouw allemaal. Kou is gewoon moeilijk en zeker als je als jonge kater zo’n rottijd hebt gehad misschien zit dat nog heel lang in je liggaam dat kan best. En dan is de warmte zoeken het beste en dat van vannacht durf ik niet maar ik snap het wel want je bent dan heel erg samen en daar gaat het om!! poot van je vriend Bert

 7. Ja Bert het is zo, in de winter is de zon niet zo warm als in de zomer. Ik zou ook het liefste altijd zomer willen, niet zo keiheet maar gewoon lekker warm. Goed voor mijn oude botten! Maar de winter is ook wel weer gezellig , kaarsjes aan, verwarming aan, met Floortje bankhangen en snekken. Elk jaargetijde heeft z’n charme lieve Bert. Je krijgt van mij een zacht kusje op je kopje en van Floortje kopjes en knuffels.

  1. hoi Ina en Floortje, ja gewoon de hele tijd lekker warm dat is fijn en dat zon!! ik heb geen kaarsen dus ik weet niet wat die zijn. Sneks krijg ik altijd aan het einde van de avond en daarna is het nacht dat is ook in de zomer zo. pootje van mij

 8. Hoi Bert, lekker in de zon liggen en een beetje doezelen is het allerfijnste. Als hier de zon naar binnen schijnt proberen we allemaal om net dat plekje te hebben zodat je in de warmte van de zon ligt. Heerlijk is dat. Als er geen zon is liggen we lekker in onze warme mandjes, alleen of lekker dicht tegen elkaar aan. Warm is toch wel het allerfijnste Bert, maar niet zo heet als van de zomer hoor, dat was weer te warm.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat lijkt me dat spesjaal tegen elkaar aan liggen. Jip ligt ook dicht tegen zijn vrouw aan. Ik lig in de arm van mijn arm meer durf ik niet of wil ik niet dat weet ik niet zeker. Dus jullie weten dat keihete ook nog, ik ook, erg was dat!! pootje van mij

 9. Hoi Bert, ik ben laat vandaag, maar ik doe altjd elke dag het verhaal op de blog lezen!
  Ik vind zon ook heerlijk. Daarom is het zo jammer dat er nu stijgers staan die de zon tegenhouden. Wij hebben al best heel lang geen zon meer in huis gehad, dat is jammer.
  En als ik buiten ben en er is zon, is het toch nog koud.
  Wat grappig dat jij en Vlo aan de voordeur ruiken. En ook stoer, vind ik. Want ik durf dat niet zo goed bij onze deur. Die gaat naar een gang waar alle mensen die hier wonen doorheen gaan. En nu zijn de stijgermmannen er ook vaak. Ik vind dat eng, en ik loop er altijd snel voorbij. Want ik ben bang dat er ineens iemand door die deur naar binnen komt.
  En Loes heeft geljk vind ik, zon op de bovenkant van je ljf en dan aan de onderkant verwarming, dat is wel het allerfjnste! Als ik een tijdje zo lig valt mijn tong altijd vanzelf naar buiten. Zo ontspannen ben ik dan.
  Lieve zonnekopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ja bij jou is nou alles anders wegens die mannen en die stijgers dat duurt toch ook al heel erg lang!! Ik zou ook niet aan een deur ruiken als de stijgermannen er waren echt waar niet. Vlo vast ook niet. Gelukkkig weet je nog wat ontspannen is dus dat je jezelf veilig en goed voelt. Maar het wordt tijd dat de stijgermannen met hun stijgers naar huis gaan en daar blijven!! kopje van mij

 10. Hoi Bolle,
  Als er mensen op het paatje naar de deur lopen zie je mij ook niet bij de voordeur hoor, veel te eng, Ik snuffel alleen maar als het veilig is.
  Kopjes van Vlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *