Kater Bolle over: als je veel veren hebt

veren
Omdat ik de laatste weken vaak binnen ben, wegens de reenoovaatsie, doe ik niet zoveel.

Patroeje

Als ik gewoon naar buiten mag loop ik een paar keer per dag mijn patroeje, en ik loop vaak ook een stuk over de daken van de schuurtjes. Soms moet ik zelfs een stuk rennen, omdat er ergens katten ruzie maken en ik daar dan ga kijken.
In ons huis kan ik niet zoveel lopen, want het heeft maar twee kamers. En een badkamer. Daar kijk ik altijd even in het putje en ik ruik er aan. Het is een biesondere lucht, van water en onder de grond. Meer is er niet te doen, in de badkamer. Er is in ons huis ook nog een klein gangetje, waardoor ik naar mijn tuin kan. Maar mijn huispatroeje is dus altijd zo klaar.
Mijn mensen zijn nu bang dat ik nog weer een beetje dikker word. Ook omdat ik door de pilletjes om rustig te blijven veel meer ging eten.
Daarom spelen ze ekstraveel met me, zodat ik toch genoeg beweeg.

Spelen

Mijn vrouw zegt dat dat spelen nog niet meevalt, omdat ik niet veel dingen leuk vind.
Balletjes snap ik niet zo goed. Meestal zit ik beleefd te kijken als mijn mensen balletjes verengooien, maar ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat ze nou presies van me willen.
Ik heb een paar puzzels, voor brokjes. Daar kijk ik naar, en héél af en toe pak ik er een brokje uit.
Ik heb een vis met ketnip, waar ik vroeger aan likte. En ik kreeg een nieuwe banaan, een kussentje en een muis, allemaal met ketnip. En ik doe er niks mee.
Maar er is één ding waar ik altijd mee wil spelen. Daar kun je me voor wakker maken, eerlijk waar.
Als je me een beetje kent weet je vast wel dat ik mijn veer bedoel.

Stip

Meestal speel ik het spel met de veer met mijn vrouw en met Stip, mijn rode kleedje.
Mijn vrouw haalt de veer onder Stip door en ik vang de veer. Ik speel dit spel al vier jaar, maar het gaat nooit vervelen.
Volgens mijn mensen krijg ik altijd hele grote ogen, en soms ook een dikke staart als we met de veer spelen. Ik moet zelfs gapen van de zenuwen, zo superspannend vind ik het.

Nieuwe spelletjes

Mijn mensen zeggen wel eens dat ze het saai vinden, de hele tijd hetzelfde spel. Daarom heeft mijn vrouw een paar nieuwe spelletjes met de veer bedacht. Zij kent me goed en ze weet presies wat ik leuk vind, soms zelfs voordat ik dat zelf weet.
Eigenlijk hou ik niet zo van nieuwe dingen. Ik wil graag dat alles altijd het zelfde is, dan voel ik me veilig. Maar de nieuwe spelletjes durfde ik meteen te doen. Dat vinden mijn mensen superstoer van me, dat ik dat durf. Ik ben zelf ook best een beetje trots dat ik zoveel durf.

Kleedje

verenHet eerste nieuwe spel is met een nieuw kleedje in de slaapkamer. Mijn vrouw heeft het een tijdje geleden gekocht en was een beetje bezorgd dat ik er bang voor zou zijn. Maar ik zag het kleedje en ging er meteen languit op liggen, en aan krabbelen.
Nu spelen we op dat kleedje met de veer. Elke dag ga ik een paar keer op dat kleedje zitten en kijk naar mijn mensen. Die weten dan meteen wat ik bedoel.
Eén van mijn mensen beweegt de veer onder het kleedje en ik spring er bovenop. Soms doen ze het kleedje dubbelvouwen, zodat er een soort tunnel is. Daar kijk ik dan steeds in, of ik de veer al zie.

Wat ik dan weer nóg leuker vind is als mijn vrouw een tasje op het kleed legt en de veer zich daaronder verstopt. Het is een tasje van dunne stof en als ik zie dat de veer onder het tasje zit neem ik een sprong en schuif op het tasje een stuk over het kleed. Alsof ik aan het surven ben, zeg maar. Ik maak een prop van het tasje en ik bijt erin, net zolang tot ik de veer heb gevangen.
Als ik de veer heb beginnen we weer opnieuw.

Poten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook kan de veer nog om de poten van de eettafel heen gaan, heel snel. Dan ga ik aan de andere kant van de tafelpoot staan en sla mijn voorpoten om de poot heen, en probeer de veer te pakken te krijgen.

Grappig hè, dat je zoveel kunt doen met een veer? Dat had ik nooit gedacht.
Mijn mensen kiezen altijd de veer uit waar we mee gaan spelen, want ik heb heel veel verschillende veren. Kleine veren, grote veren, veren in een bosje aan een stokje,
veren aan een touwtje. Ik heb veren van Vlo gekregen, van vogels die bij hem in de buurt wonen. En sinds kort heb ik ook veren van pouwen, met een oog erop.
Mijn man vraagt wel eens hoeveel veren ik eigenlijk nodig heb.
Nou, in prinsiepe maar ééntje, maar meer is altijd beter.
Zo zie ik dat, met veren. Van veren kun je er nooit teveel hebben.

25 thoughts on “Kater Bolle over: als je veel veren hebt

 1. Oooooooooooooh oomie bolle. Watte ben u stoer!!!! Ooooh ikke benne er sellufs een beetje bang door geworde. Snik snik. Uwes benne oer he? Finne uwes balletjes eg nie weuk? Ikke wel. Fooral mijn tuiterbal. Eers poinkt die en dan fang ik het. En dan neem ik het in mijn katerbekkie en woop er mee door het huis. Of ik geef het swemles in mijn waterbak. Hihihi.
  Oooh frauw gaat fannedaag uwes meel antwoorte. Pootjes oomie🐾🐾

  1. Hoi lieve grote zwartepantersiejaamees, je hoeft niet bang te zijn voor mij! Ik ben maar steeds heel even oer, en ik zou jou nooit iets doen!
   Ik vind het superstoer dat jij met balletjes speelt. Ik had een tuiterbal, maar ik was er een beetje bang voor. Omdat die bal dan ineens helemaal de andere kant opging, of ging stuiteren. Dus ik vind jou juist weer oer, dat je een tuiterbal durft te vangen. En als je de bal dan in je drinkbak doet weet je zeker dat hij niet meer kan ontsnappen. Je mensen zijn vast en zeker blij dat jij het huis veilig houdt.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die heel trots is dat jij die balletjes laat zien wie de baas is!
   O ja, en mijn vrouw zegt van de meel heeft geen haast, hoor!

 2. Ha die Bolle, war goed van jou dat je zo fijn met de veer kunt spelen. Wij hebben geen veer maar wel héél veel andere speeltjes. Balletjes en muizen en zakjes en speelgoed met katnip en valeriaan. En balletjes die ritselen. Soms koopt onze vrouw speelgoed en dan is ze heel blij maar dan vinden wij er werkelijk waar niks aan, om haar blij te maken slaan we er één keer tegen en dan laten we het verder maar liggen. Wij hebben zoveel speelgoed dat onze vrouw zegt dan we erg verwende poesjes zijn. Maar wij vinden dat het wel mee valt hoor. Veel speelgoed is leuk Bolle maar het allerleukste is toch samen spelen met je mensen. En daarna lekker uitrusten en knuffelen. Kijk je uit als je vandaag in je tuin gaat, er is hier heel veel wind en straks waai je weg. Dag lieve Bolle, heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal, dus jullie vrouw koopt ook speelgoed voor zichzelf? Dat doet miin vrouw ook en dan wil ze dat ik meespeel. Maar vaak zijn het dan hele kinderachtige dingen, of heb ik daar helemaal geen tijd voor. En soms ben ik er zelfs bang voor. Ik doe dan meestal net als jullie, ik doe een keer mee omdat ik het anders zielig vind voor haar. En gelukkig gaan die spullen dan naar andere katten. Mijn vrouw zegt weleens dat hoe duurder het is, hoe minder leuk ik het vind. Nou, denk ik dan, dat is toch handig?
   Jullie zijn helemaal niet verwend hoor, of misschien ook wel, maar dat hoort zo als kat. Dat weet niet iedereen, maar het is wel zo!
   En Kruimel en Juul, hoe is het nu met jullie tweetjes? Ik duim nog steeds voor jullie!
   En Oliver, ik hoop dat je nu niet meer zenuwachtig bent, van de dierendokter!
   Ik was net in mijn tuin, maar het waaide zeker weten hard. Gelukkig heb ik mijn buik, dat is voor de veiligheid, dan kan ik niet de lucht inwaaien.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Juultje en Oliver, heel veel knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

   1. Hoi vriendje Bolle, sorry dat ik nu pas antwoord, maar onze vrouw was weg. Nu mag ik je nog even schrijven. Mijn diva zus Kruimel gromt nog steeds naar mij, maar soms vergeet ze het en dan ben ik al best dicht bij haar. Jammer dat ze me nog steeds niet zo leuk vindt want ik wil ook best wel leren om een diva te worden. Mijn vrouw zegt dat ik eerder een jongenspoes of eh een jongenskater ben, want ik ben wel heel erg stoer. Met Oliver gaat het ook weer goed, hij knuffelt weer met onze vrouw. Dat heeft hij woensdag de hele dag niet gedaan, zo boos was hij dat hij naar de dierendokter toe moest. Onze vrouw was vanmiddag vergeten de deur van de slaapkamer dicht te doen toen ze wegging, maar Kruimel doet nu steeds keurig haar ding op de bak, goed hè van haar. Ik ben stiekem best wel trots op mijn grote diva zus , ook al vindt ze mij nog steeds niet zo leuk. Heel veel knuffies van je dinnetje Juultje.

    1. Hoi lieve Juultje, geeft niks dat je nu pas antwoord, hoor! Je mag altijd antwoorden wanneer het voor jou handig is. Ik mocht ook niet op de Aaipet vanmiddag omdat mijn mensen er niet waren, flauw vind ik dat.
     Gelukkig dat Oliver niet meer boos is, en dat jij en Kruimel geen ruzie meer maken. Misschien houdt Kruimel over een tijdje op met grommen, dat ze niet meer bang voor je is. Ik vind het superstoer van jou en Kruimel, dat jullie je best doen. Jullie allebei krijgen van mij heel veel kompliementen daarvoor!
     Knuffies terug van je vriend Bolle, ook voor je broers en voor Kruimel en jullie vrouw.

 3. Lieve Bolle, Oh wat doe jij allemaal leuke spelletjes met jouw mensen en de veren. Floortje vond het ook heel leuk. Floortje is ook niet echt een speelpoes, zo af en toe wel, dan spelen we met zachte balletjes, ik gooi ze en Floortje rent er achter aan, Propjes papier vindt ze wel leuk, vooral kassabonnen. En met de veer kunnen we samen ook wel leuk spelen. Maar alles met mate hoor, niet te lang. Floortje en ik wensen jou en jouw mensen een hele fijne zondag met veel veerspellen, knuffels en sneks. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje..

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, wat leuk dat jullie ook samen met een veer spelen! Dat is het mooiste spel dat er is, vind ik. Mijn mensen hebben ook geprobeerd met mij te spelen met propjes. Dat vond Popje, die hier voor mij woonde, helemaal super. Maar ik snap niet zo goed wat ik moet doen als ze een propje gooien. Ik word er een beetje zenuwachtig van.
   En Floortje heeft helemaal gelijk, alles met mate. Alleen knuffelen, dat kan mij nooit genoeg zijn!
   Een hele fijne dag terug gewenst, ook van mijn mensen, en lieve kopjes en knuffels voor jullie allebei van Bolle.

 4. Hoi lieve Bolle,
  Oh wat speel je woest met de veren!! Die ene, waar je de ogenveer vangt is bijna om bang van te worden. Je kijkt helemaal oer, en die grote klauw!!! Ik hoop dat die veer je een beetje kent en weet dat je het niet zo meent.
  Ik heb hier ook een hoop speelgoed waar mijn vrouw heel leuk mee kan spelen, maar waarvan ik het nut niet zo inzie.
  Veren vind ik ook wel leuk, en ik heb pas een schuimplestik blokje gevonden wat zo leuk aan je nagels blijft hangen, dus dat heb ik maar ingepikt. Dan heb ik m’n plestik dopjes, en m’n Madnipspeeltje, want met ketnip heb ik helemaal niets.
  Mijn vrouw heeft gelezen dat madnip van een plant komt die op een hoogte van 1500 meter in de bergen van Azië groeit. Het ruikt anders en sterker dan ketnip.
  Oh, en m’n papier, daar krijg ik ook nooit genoeg van.
  Ruik jij ook altijd aan het putje in de badkamer? Ikke ook, en mijn vrouw gooit dat een beetje water op de badkamertegels, zodat ik dat op kan likken. Ik sta dan helemaal te piepen van opwinding als ze dat doet. (ik heb maar een heel klein stemmetje voor een grote kater).
  Ze moet dan altijd lachen, en zegt dat het hetzelfde water is wat in mijn drinkbakken zit. Kan best zijn, maar toch is vloerwater lekkerder.
  Mijn voorgangers Poncke en Broddel gooiden hun muizen en balletjes altijd in hun drinkbakken net als Dorus. Er lagen iedere dag wel een paar te drogen, en als ze droog waren plompten ze ze er weer in. Mijn vrouw was daar erg blij mee 🙂 !!
  Omdat ze altijd hun waterbakjes omgooiden of verschoven, stonden er overal bloempotten met water. Als ze gingen drinken hingen ze vaak hun voorpoten in het water, en soms kreeg mijn vrouw ’s nachts een kater met kleddernatte poten op haar bed. Dat vonden zij spelen. Mijn vrouw vond het iets minder leuk.
  Die bloempotten staan er nog voor mij, ik hoef niet te bukken bij het drinken, en ze zijn zo groot dat ik alle ruimte voor m’n snorharen heb.
  Bolle, ik hoop dat bij jou ook de zon schijnt net als hier, dan kan je patroeje lopen. Het waait wel erg, dus het is juist wel goed dat je wat meer gewicht heb, dan waai je niet zo makkelijk weg. Je mensen zouden juist blij moeten zijn dat je wat dikker bent.
  Bolle, mijn vrouw en ik wensen jou en je mensen fijne dag, zonder werkmannen toe. Lieve groetjes van mijn vrouw, en heel veel zachte wiekentkopjes voor jullie alle drie van Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, ik ben een beetje laat want mijn mensen waren er niet en dan mag ik niet op de Aaipet. Maar nu weer wel, dus nu kan ik jou antwoorden.
   Koopt jouw vrouw ook al speelgoed voor zichzelf? Net als mijn vrouw, en de vrouw van de bende van zes? Wat erg hè, en dan doen ze net alsof het voor ons is!
   Ik snap heel veel speelgoed niet, dat is volgens mij omdat je als kat zo slim bent. En soms vind ik dingen eng. Ik had een keer iets heel duurs gekregen, om te vangen en tegenaan te schoppen. Mijn vrouw was helemaal blij toen ze het naar mij toe gooide, en ik kroop meteen onder het bed, zo bang was ik. Elke keer als ze dat ding pakte kroop ik onder het bed. Dus gelukkig is dat nu weg, dat ding.
   Spannend is dat putje in de badkamer hè? Ik moet er altijd aan ruiken, maar water drinken heb ik nog niet gedaan in de badkamer. Bert doet dat, en jij dus ook. Miischien doe ik het dan toch een keer proberen. Mijn vrouw zegt dat ze dat piepen graag zou horen, dat jij doet. Ik heb ook een muizenstemmetje (zegt ze) en ze vindt dat altijd erg leuk.
   Ik ben de eerste hier in huis die gewoon uit mijn drinkbak drinkt. Beer schoof zijn bak de hele keuken door, Pop dronk alleen buiten en dan het liefst water dat er al een half jaar stond, en mijn Molletje wilde alleen drinken als je niet keek. Dan zeiden mijn mensen “we kijken niet Mol” en dan pas durfde ze te drinken.
   Vlo, ik vond mijn buik superhandig vandaag voor buiten, presies zoals je zegt! Maar het deed regenen dus ik ben weer naar binnen gegaan.
   Je krijgt van mij heel veel lieve kopjes, ook voor het blokje dat je gevonden hebt, en zeker weten ook voor je vrouw natuurlijk. En mijn mensen sturen voor jullie allebei lieve groetjes!

   1. Ja hoor Bolle, mijn vrouw is dol op kattenspeelgoed, net als de meeste vrouwen.
    Bij het putje moet mijn vrouw water gooien uit een glas of zo. Bert drinkt het uit de doesj maar dat vind ik te eng.
    Poncke en Broddel werden graag nat onder de doesj, dat is toch raar. Voor die twee stond er een Keulse Pot met oud water, zo vies mogelijk vonden ze het het lekkerst, net als Pop, Geef mij maar lekker vers water hoor, en dan heb ik het liefst dat mijn vrouw het oude door het putje gooit dan ga ik het drinken.
    Mijn vrouw snapt dat niet, maar oud water op de grond is veel lekkerder dan oud water in een bak.
    Mijn vrouw vind mijn piepstemmetje ook zo leuk. Heel soms, als de kamerdeur nog dicht is en ik wil eruit miauw ik wel eens harder.
    Als Poncke iets wilde dan maakte die toch een kabaal, en Snibbe kon er ook wat van.
    Ik heb ook een keer speelgoed van iemand gekregen dat uit zichzelf bewoog, doodeng vond ik het. Maar uit beleefdheid naar de goede geefster ben ik vlug op de bovenste plank van m’n krabmeubel geklommen, en heb er dapper naar zitten kijken tot mijn vrouw het weglegde en tegen het bezoek zei dat ik altijd aan speelgoed moest wennen 🙂 !! Mauwie was er later erg blij mee, maar dat is een stoere tante hoor, die buurvrouw van mij.
    Hier is het ook gaan regenen, en het waaide heel erg hard, dus ik was blij dat ik binnenkater ben. Herrie trekt zich er niets van aan, die komt rustig kleddernat een praatje maken in de vensterbank. (en een snoepje halen 🙂 )
    Kopjes terug ook namens het blokje en m’n vrouw, voor jullie alledrie van Vlo.

    1. O Vlo, dat zou ik ook nooit durven, in de badkamer komen als de doesj aan is!
     Dat is wel superstoer van Poncke en Broddel, dat ze dat durfden. Ik moet er niet aan denken, ik ga al niet naar buiten als het regent. Daar word ik altijd een beetje mee gepest, of ik soms van suiker ben. Nee, ik ben gewoon van Bolle, maar ik vind nat worden vies. Maar als ik nat ben wil ik ook niet afgedroogd worden. Dat had Beer ook, terwijl Pop en mijn Molletje zich altijd af lieten drogen. Met een haswand, spesjaal voor hun. Mijn vrouw zegt washand, maar die weet daar niks van.
     Speelgoed dat uit zichzelf beweegt lijkt mij grieselig, dat hoort niet. En ik wil ook niet dat er geluid in zit, dat vind ik ook eng.
     Doe je alsjeblieft de groetjes aan Mauwie en Herrie? Misschien is Herrie wel eigenlijk een viskater. Dat kan echt hoor, die bestaan zeker weten!
     Lieve kopjes terug, zonder regendruppels, voor jullie drie (dus met je blokje) van Bolle, en ook van mijn mensen. Zie je wel, iedereen kan kopjes geven, ook blokjes!

     1. Oh Bolle, viskaters, bestaan die? Nou dan is Herrie er zeker één, want hij zat vanavond in de regen in de vensterbank, twee keer.
      Haswanden bestaan ook, mijn vrouw weet het zeker. Toen ze menskitten was zei ze dat ook tegen die dingen om je mee te wassen (en om katten mee af te drogen dus),
      Herrie heeft net je groeten al gehad, Mauwie krijgt ze morgen. Van Herrie moet je de groeten terug hebben en natte kopjes.
      Heel veel zachte droge welterustenkopjes van Vlo.

 5. Lieve Bolle,

  wat bennie stoer, jij kan het zien op jou footoos. Jij ben Sur Bolle met jou veer. Jij kan alle veerespelletjes en jij ferzin er van jou eigen nog bij. Dan bennie wel slim van jou eigen en dan maggie alle Veere van mij Feesboek hebbe. En jij heb ook mooie veerekleedjes in jou huis. Hoop dat jou stijgermanne jou veer met ze rust laate want zij heb er niks mee te maake. Zij bemoei ze eigen nie met jou veer want dan sta zij ofer fijf jaar nog op jou stijger. En op jou stijger moetie nie met jou veer speele Bolle want assie val dan kan jij misschien jou heele tijd niet met jou veer speele. Jij kan wel patroejeere want jij ben jou landkater van jou eigen tuin.
  Bolle mij hart is wel geraak assie zie en hoor dattie zo veel geluk foel assie met jou veer speel. En jou mense ook, dat is belangrijk. Jij heb jou moeilukke tijd nu Bolle, dan wijs jou veer jou weg. En jij ben sterker. En jij ben slimmer. Jij ben Sur Bolle, jij ferdien jou gouwe veer.
  Van me eigen speel ik nie zofeel. Nu met mij oog moet ik foorzichtig zijn. Mij vrouw houw mij eigen in mij gaate en mij oog erbij. Soms speel ik wel van me eigen met mij vrouw ze vingers en ze hand. Mij vrouw zeg Loes jij doe knuffele met mij hand. Ik vin knuffele ook fijn Bolle.
  Hoop dattie ook veel knuffels krijg maar jou vrouw en jou menseman ken jou eigen goed. Dan heb ik wel meer rust want knuffele hoor erbij. Dattie troos foel assie jou stof nie meer kan zien en lief zijn en geluk omdattie saame ben. Dat is mij erfaring Bolle.
  Jij krijg mij gouwe kopjes en ook voor jou vrouw en jou menseman en het is bijna kerssemus,

  Liefs van Loesje en ook van mij vrouw

  1. Lieve Loesje, ooo vind je me echt stoer? Dankjewel, dat vind ik fijn om te horen want meestal voel ik me niet zo stoer. Maar als ik de veer zie durf ik ineens bijna alles. Dan voel ik me een jonge teiger in de djungel. De rest van de tijd ben ik gewoon mezelf. Dan ben ik Bolle, die vaak een beetje bang is en die altijd heel voorzichtig en seeriejeus is. Door de veer voel ik me helemaal oer, ik doe rennen en springen en grommen en blazen. Maar niet te lang hoor, en ik doe maar alsof. Ik ben natuurlijk niet echt gevaarlijk. Gelukkig maar, zegt mijn vrouw, want moet je zien wat een grote klauwen ik heb als ik met de veer speel.
   De stijgermannen weten niet dat er veren hier in huis zijn. Stel je voor, straks willen ze meespelen! En dat wil ik liever niet, want dat lijkt me best een beetje eng.
   Oh, en Sur Bolle met de gouden hoed met een gouden veer, dat zou mooi zijn! Daar ga ik over dromen, dat zou wel heel biesonder zijn.
   Wat lief dat jij met de hand van je vrouw speelt, Loes. Dat je aan handknuffelen doet.
   Je hebt helemaal gelijk dat knuffelen er bij hoort. Ik knuffel heel graag, met allebei mijn mensen. En ze knuffelen ook heel graag met mij. Ik geef mijn vrouw graag kusjes, en bij mijn man doe ik zijn handen wassen. Soms doen mijn mensen allebei tegelijk met mij knuffelen, dat vind ik het allerfijnste dat er is!
   Ik snap dat je voorzichtig moet doen met je oog, Loes. Dan is het belangrijk dat je goed eet en knuffelt en slaapt, om weer helemaal beter te worden. Tonijn is heel goed voor je oog, dat heb ik gelezen. En sneks, die helpen ook dat je gezond blijft. Dan heb je geeneens meer tijd over om te spelen. Dus doe maar niet spelen, doe maar gezond blijven!
   Heel veel lieve kopjes met een gouden randje voor jou van Bolle. Ook voor je famielie natuurlijk. En van mijn mensen voor jullie allevier heel veel lieve groetjes, ook met een gouden randje!

 6. Wat speel jij dat goed met al je veren! Ik vind spelen met m’n muis leuk en heel hard de trap op en af rennen. En soms dan word ik oer en ga ik mijn staart vangen! Jij bent heel stoer dat je ook patroelie en zo loopt.

  1. Hoi lieve Minnie, wat superstoer dat jij de trap op en af rent! Ik heb een trap in mijn tuin, maar ik ben een keertje uitgegleden toen ik heel hard liep. Dus dat doe ik niet meer. Dankjewel dat je me stoer vindt wegens dst ik patroelie loop, maar zal ik je een geheimpje vertellen? Niet verder vertellen hoor, maar als het regent doe ik het stiekum niet. Ik hoop maar dat niemand dat merkt, dat ik dan niet in mijn tuin ben geweest!
   Heb je je staart wel eens gevangen? En wat doe je er dan mee?
   Hele lieve kopjes voor jou van Bolle.

   1. Soms Bolle, dan vang ik mijn staart! Dat bijt ik erin. Au doet het dan want tis natuurlijk m’n staart… Dus dan laat ik ’t voor een tijdje. Tot ik weer oer wordt, en het weer probeer. Lieve kopjes terug!

    1. O ja, dat doet pijn als je staart bijt! Want je staart zit aan je vast, dat is waar.
     Maar soms hangt ie maar zo raar achter je aan, tenminste dat heb ik. Of ik wil gaan slapen, maar mijn staart doet steeds bewegen, gek is dat.
     Dankjewel voor de lieve kopjes, je krijgt ze NOG een keer van mij, Bolle!

 7. Hallo Bolle,

  Hopelijk kan vrouwtje dadelijk mijn schrijf naar jouw toe sturen, het is al een paar keer niet gelukt, alles wat vrouwtje internet noemt lag er weer uit, terwijl we wel gewoon aangesloten waren.

  Wat heb jij een stoere grote veer zeg, die geeft jou steeds een knipoog, dat is wel heel spannend zeg. Bolle je hoeft toch niet alle dingen waar een andere kater mee speelt leuk te vinden, En ik snapper dat jij nu veel minder speelt met de reenoovaatie en trek je maar niks aan hoor dat je misschien een beetje meer Bolle bent. Door de drugs en pilletjes die nu heel goed voor jou zijn heb je niet zoveel zijn om te rennen en je patroeie door je tuin te doen, daar is nu geen sikkepit aan, al die mannen die maar blijven komen en die stijgers in je tuin. Nu maar fijn binnen zijn met vrouw en man en als het rustig is met je prachtige veer spelen. Zo gauw het voorjaar wordt en ik hoop dat dan die stijgers en mannen ook weg zijn, dan wordt jij weer heel blij in je bolletje en ga je weer alles doen en gaan die grammetjes er van zelf weer af hoor.
  Ga jij je maar vast voor bereiden op het bed dat we samen weer in het voorjaar als ik ook naar ons nieuwe huis ben verhuisd en gewend ben daar, dat we dan samen weer de Formule 2 Bolle/Jip gaan doen hoor. Nou reken er maar op dat dat dan heer hard gaat. Ja we hebben dan toch heel wat maanden rust gehad. Hahaha, de stukken vliegen er dan van af hoor. Ik doe nu af en toe even een kleine race, ja want het is nu eenmaal een heel klein huisje waar we nu wonen.

  Bolle geniet nog van je rustige dag, want morgen zijn die mannen er weer, en ik krijg in de smiesjes dat ze niet klaar zijn dit jaar zoals ze hadden beloofd.
  Vrouwtje stuurt veel knuffels voor jou en sterkte groetjes voor jouw vrouw en man. Van mij voor jullie alle 3 veel kopjes en pootjes.
  Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, wat kan het internet soms raar doen hè? Dat het zomaar ineens kapot gaat, waarom is dat toch?
   En wat zeg je dat leuk, dat mijn veer me een knipoog geeft! Het is alleen jammer dat de veer heel snel kapot gaat, maar dat geeft niks. Soms doet mijn vrouw er dan teep omheen, maar dat vind ik niet fijn. Want dan krijg ik die teep in mijn mond, of hij plakt aan mijn haren, bah.
   En zeker weten dat we de Formule 2 weer gaan doen. Als jij in je vooraltijdhuis zit, en ik weer gewoon mijn tuin in kan, dan gaan we keihard reesen. Ik doe ook af en toe een klein stukje oefenen, maar in het voorjaar wordt het sseeriejeus!
   Mijn mensen denken ook niet dat de reenoovaatsie klaar is voor de kerst. Maar mijn vrouw zegt dat het meeste wel klaar is. En dat we na volgende week wel twee weken geen mannen in de tuin hebben. Dat lijkt me heel biesonder, ik weet helemaal niet meer presies hoe dat was.
   Zijn al je kleine vriendjes nog in de tuin, Jip? Of doen ze al winterslaap? En is de vervelende poes weggebleven?
   O, en weet je, ik krijg die sportbrokken weer, maar dan een beetje anders. Die jij en Bert ook hadden. Bert eet die nog steeds, en jij? De brokken die ik krijg zijn een beetje groter, dan kan ik ze makkelijker eten zegt mijn vrouw.
   Maar het is presies zoals je zegt, door mijn druppel en een paar keer zo’n pilletje doe ik minder, en door die pil leek ik wel een pieranjaa! Ik at alles op wat ik tegenkwam, eerlijk waar. Maar die pil hoef ik gelukkig niet meet, omdat ik niet meer zo bang ben en er niemand meer in huis hoeft te komen.
   Ik hoop dat jij ook een fijne dag hebt gehad, Jip! En dat je vrouw een fijne verjaardag heeft gehad op vrijdag, met veel knuffels van jou!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou van je grote vriend Bolle, en ook voor je vrouw natuurlijk. En mijn mensen sturen jullie allebei heel veel lieve groetjes!

   1. Hallo Bolle hier ben ik nog even. Die poes was er vanmiddag weer eens en gaat ze naar me liggen lonken en lieve snuitjes naar mij doen. Niet te geloven hoor, ik heb al zo vaak haar boos gemiauwd en met mijn plumoostaart gezwaaid en lekijke miauw gedaan. Ze blijft maar komen verdorie. Ikke wil geen verkering met haar. Vrouwtje vind het wel een knap meisje zegt ze. Nou aam mijn lijf geen gedoe hoor. Ik eet ook nog steeds de sportbrokken, maar dan de kleinere, komt omdat ik alleen maar mijn hoektanden en voortandjes meer heb. Tante Ans vond dat beter voor mij. Ik krijg naast mijn brokjes en die zijn eggies sfgepast hoor nog een klein blikje Almo vleesje. Super lekker en puur natuur. Had onze grote vriend Bert eens over geschreven. Mijn vriendjes zijn er allemaal nog hoor en zelfs nu nog veel meer. Een drukte van jewelste. Vrouwtje zegt dat het lijkt of alle diertjes van het park nu in mijn tuin zijn en vrouwtje zegt dat het duren kostgangers zijn. Vrouwtje koop nu hele grote hoeveelheden tegelijk en het eten wat ze krijgen is iedere avond op. Ikke heb samen met vrouwtje verjaardag gedaan. Zo Bolle ik hoop dat je dit nog leest vandaag. Knufjes voor jou en je mensen van je grote vriend Jip

    1. Lieve Jip, wat gezellig dat alle vriendjes uit het park in jouw ruin zijn, dan heb je veel te zien! Alleen die eigenwijze poesendame, dat is lastig. Als je haar adres weet kan ik een brief schrijven dat je geen verkering wilt. Maar hoe komen we daar achter?
     Ik laat je nog weten hoe ik mijn sportbrokken vind! Ik hoop dat ze lekker zijn. Wat grappig dat jij spesjaal kleinere brokjes krijgt, en ik juist grotere!
     Heeeeeel veel knufjes terug van je grote dikke vriend Bolle!

 8. Bolle wat lief van je dat je je man of vrouw de veer laat kiezen waarmee jullie gaan spelen!!!!
  Het lijkt ons een leuk spelletje om te doen!!
  Wij spelen het liefst met balletjes met veertjes eraan want als we ertegen slaan vliegen die door de hele kamer en wij maken slidings erachter aan!!!
  Je zou het eens moeten proberen…..zooooo leuk om te doen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, hebben jullie balletjes met veertjes? Die heb ik geeneens! Ik ga vragen of mijn mensen er eens naar gaan kijken, want dat lijkt me heel biesonder. Ik heb wel een muis met veren in zijn bips, maar daar doe ik niks mee. Alleen als mijn vrouw er een touwtje aan vastbindt, dan vind ik hem leuk.
   Wat super dat jullie slidings durven te maken, dat doe ik soms in het gras. Mijn man doet voetballen, en hij heeft me verteld hoe het heet. Dan laat ik helemaal een spoor achter in het gras en de aarde vliegt omhoog! Als jullie zeggen dat het ook in huis kan, dan ga ik dat een keer proberen!
   Lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, jullie krijgen van mij allemaal een dikke knuffel terug, en jullie vrouw natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *