De waarheid over hoe ik op fotoos sta

foto

Ik krijg best vaak complimenten over hoe ik op de foto sta. Dat ik zo goed kan poseren en dat ik een knappe katerman ben. Maar eerlijk is eerlijk, soms is het anders.

Foto

Ik ben gefoelig voor hoe ik op de foto sta. Wegens dat ik mediakater ben en wegens dat ik verkering heb en wegens mezelf want ik hou van complimenten dan moet ik vaak spinnen  dus dat is fijn.

Fotoos maken is iets dat je samen doet, tenminste voor mij wel. Mijn vrouw doet de camera en ik doe mezelf. Dus dat is gezellig.

Het gaat nou even niet over hoe goed ik kan poseren maar over dat het ook mis gaat soms. Dus iedereen die denkt Bert staat vanzelf goed op de foto dat is echt niet zo dus.

Half

Het kan zijn dat ik te snel ben voor de foto. Dan staat mijn kop er half op en ik kijk gek en het lijkt net of ik geen oren heb. Die foto staat bij dit stukje. Dus zo sta ik óók op de foto alleen mag die foto van mij nooit op feesboek omdat iedereen die dan stom vindt. En daarvoor ben ik als katerman te gefoelig.

Oefenen

Dus voor wie denkt dat op de foto gaan vanzelf lukt, dat is niet zo. Het is oefenen en de ene keer is het beter dan de andere keer dat is helemaal niet erg. Als je maar doorgaat met oefenen want dan komen er steeds meer fotoos waar je wel goed op staat en daar gaat het dan op.

Mijn adfies is dus vaak oefenen, samen de tijd nemen, erbij rieleksen en het is helemaal niet erg als je een foto ziet waarop je geen oren hebt. Want van jezelf weet je gewoon dat je die wel hebt en daar gaat het om.

 

17 thoughts on “De waarheid over hoe ik op fotoos sta

 1. Oooh oompie bert. Ikke fin foowtoowdag de errugste dag. Iedeween weet tog hoe ik er uit sie. Maar nee. Frauw komme met teelefoon en segge doorie… kijke.
  Nee niet sjo, maar anners. Ooooh grommopper. Isse die dan nie goet? Nee segge se dan. Oooooooh!!
  En weet uwes watte hut errugst is? Frauw plaas alle misseluke foowtoos oppe me feestboek sowdat annere er om kun lagge!!

  1. ja Dorus dat is ook iets van samenwonen dat je dingen voor elkaar doet. Een vrouw vindt dat leuk. Ik heb hier een teleefoon en twee grote fototoestellen en daar ben ik nou een beetje aan gewend. Maar jij hebt ook gefoel dus mislukte fotoos op feesbork dat mag alleen heel soms!!

 2. Bert inderdaad, maar half op een foto gaan willen wij ook niet!! En dan zijn wij geen mediapoezen dus we begrijpen jou heel goed!!!
  Het ziet er niet uit!!
  Onze vrouw maakt ook altijd veel foto’s van ons maar soms hebben wij ook geen zin om te poseren……ze heeft dat gelukkig snel in de gaten en stopt er dan ook mee!!!
  Maar vaak is het ook erg leuk om te doen en vooral in de zomer, buiten in de zon!
  Wij rennen dan door de tuin en zoeken een mooi plekje en onze vrouw rent achter ons aan en roept
  “zitten blijven, zitten blijven”
  Je begrijpt natuurlijk dat we dat niet altijd doen en er een spelletje van gaan maken
  😹😹😹😹
  Dat is altijd weer leuk!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. een spelletje samen is ook keileuk dan heb je aksie in de tuin en als je vrouw erbij rent is het helemaal leuk!! dan is even zitten genoeg en dan komt ze weer. Ga ik vandaag ook proberen en dan binnen. Half op de foto dat kan gewoon niet maar ja dat vinden wij!!

 3. Hoi Bert,
  Je maakt me heel blij met dit bericht!! Ik dacht altijd dat jij perfect op de foto stond, maar bij jou mislukt het dus ook wel eens.
  Ik kijk meestal heel sullig op foto’s, of ik kom met mijn neus naar het fototoestel toe of zoiets, of ik draai net m’n kop weg..
  Mijn voorganger Poncke stond altijd mooi op een foto, maar mijn vrouw zegt dat dat een ijdeltuit was. Zodra hij een fototoestel zag, ging hij poseren.
  Als hij samen met z’n broer Derrick op de foto zat, zat Poncke te glimmen, en Derrick had een kop van “Moet dat nou?”
  Trouwens…ik vind jouw foto heel leuk juist, net of dat je zegt : “Watzeggie? ”
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo het is een beetje van hoe je van binnen bent denk ik en ook of je wil oefenen. Folgens mij heb jij geen zin in oefenen en in fotoos maar dat hoeft ook eigenlijk helemaal niet jij bent toch ook iemand met een mening. En Poncke had er talent voor dat denk ik. Juist omdat hij ijdel was dan foel je meteen zo moet het en dan sta je ook goed op de foto. Zo zijn we ellemaal anders maar de meeste vrouwen lijken op elkaar als ze van ons een foto willen maken!! poot van mij

 4. Hoi Bert, wij willen ook niet altijd op de foto hoor. Onze vrouw zegt dan ook “blijf even zo zitten dan maak ik een mooie foto”. Mooi niet, dan gaan we net even anders zitten of we lopen weg. Alleen als we slapen lukt het haar om een mooie foto te maken. Nou moeten we wel bekennen dat onze vrouw ook niet echt een ekspert is om mooie foto’s te maken.
  Fijne dag Bert, knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Bikkel,Kruimel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Bikkel, Kruimel en Juultje: weglopen is leuk misschien doet jullie vrouw dan mee en dan heb je een spelletjes. Toen ik het vriendenboek maakte meelden heel veel vrouwen hoe moet het fotoos maken en toen heeft Prinses Katrientje dat uitgelegd van dichtbij en de camera in kijken, maar al die vrouwen maakten fotoos met liefde en die waren altijd mooi!! poot van mij

 5. Goedemiddag lieve Bert, je hebt het weer goed uitgelegd over hoe het zit met foto’s maken. Floortje gaat ook niet graag poseren voor een footoo hoor. Alleen als ze in een hele goede bui is. Maar Floortje en ik vinden jouw footoos altijd mooi, en deze foto van jou vinden we ook mooi, geen ooren maar wel heele mooie oogen. Fijne dag lieverd, geen zon vandaag, dus lekker bankhangen. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, als je echt samen doet en met geduld voor elkaar dan gaat het steeds beter dat is mijn erfaring, dus dan moet Floortje ook proberen het leuk te vinden dat is zo, pootje van mij

 6. Lieve Bert,

  jij zeg het goed van jou footoos. Dattie soms ook footoos heb zonder jou oor. Jij kan nie altijd jou mooiste footoo hebbe. Assie maar weet dat iedereen jou wel mij mooiste katerman vin van mij Feesboek. Jij heb erfaring want jij ben van jou Media. En jij ben ook op mij teevee gewees. Toen heb ik gekeeke want van me eigen wil ik jou altijd zien.
  Assie footoos heb van jou eigen die jij nie mooi vin dan hebbie jou eigen recht Bert dattie zeg dattie die nie wil.
  Van me eigen vin ik het moeiluk van mij footoos met mij zieke oog. En toen mij kop geel was, dan ben jij nie blij Bert. Maar soms moet jij het wel laate zien. Jou footoo fertel ze eigen verhaal Bert. Soms is het noodig assie iets duideluk wil maake. Jou footoo lieg nooit….

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje toen met die fotoos van je zieke oog heb je heel veel goed gedaan want iedereen die ook iets met ziek had wist ik mag er ook zijn want Loes laat zich ook zien. En ook toen je kop geel was. Dat helpt heel erg!! Het is waar dat ik op teeveel was toen ben ik beroemd geworden geloof ik en dat is best raar maar het is ook een ferantwoordelijkheid, dat ik eerlijk ben en zeg hoe iets is in mijn leven. kopjes van je Bertje

 7. Hallo Bert,

  Nou ik vind dat jij en je vrouwtje samen hele mooie fotos. kunnen maken hoor. Mijn vrouwtje heeft best veel geduld, maar ikke ook. Hier is het gewoon zo als ikke zie dat ze er weer eens aankomt om een foto te maken ikke rap in de houding ga zitten van boos kijken, koppie weg draaien of vrouwtje krijgt mijn rug te zien. Heel soms lukt het vrouwtje om plaatjes te maken. och ikke kan haar niet altijd teleur stellen. Weet je een slapende Jip lukt altijd, hahaha, want dan heb ikke het niet in de smiesjes. Ikke heb gehoord dat vrouwtje nog steeds een mooi plaatje van mij moet hebben voor mijn 3de pasteltekening. Oei dat wordt dus een hele moeilijke opdracht hoor en het is haar nog steeds niet gelukt. Is ook pas nodig voor in ons nieuwe huis, dus nog tijd genoeg miauw ikke dan. Wel Bert nu wordt het tijd dat we eens achter dat type ding gaan en aan vrouwtjes feestje gaan beginnen, Ze is de hele tijd weer van alles aan het doen en zo kunnen wij niet verjaardag vieren. Bert van wat er nog over is van deze regendag, geniet er maar heel veel van en knuffel van vrouwtje en veel kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat wist ik geeneens want je staat altijd mooi op de foto!! Dat is juist extra knap als je er eigenlijk geen zin in hebt. Dan doen jullie dat samen heel goed. Ik zeg gefeliesieteerd tegen je vrouw en dat jullie een superfijne avond hebben!! pootje van je vriend Bert

   1. Gefeeliesieteerd mevrouw Jip! En Jip gefeeliesieteerd met je vrouw!
    Doen jullie maar een gezellig feest hebben vanavond, met zijn tweetjes. Of met meer mensen, dat kan ook.
    Heel veel goede wensen van mij en mijn mensen, en een verjaardagskopje van je grote vriend Bolle, zeker weten ook voor je vrouw!

 8. Hoi Bert, ik ben een beetje laat, maar ik heb je verhaal natuurlijk wel gelezen.
  En ik vind je footoo juist mooi. Ik dacht meteen wat een leuke footoo van Bert. Eerlijk waar! En dat zei mijn vrouw ook, en mijn man vond het een grappige footoo. Niet dat hij je uitlacht, zo bedoelde hij het niet hoor! Maar dat het een biesondere footoo is.
  Mij kan het niet zoveel schelen hoe ik erop sta, alleen toen mijn buik kaal was hebben mijn mensen gezegd dat dat prifee was. En ook als ik op mijn weecee ga, of als ik mijn onderstel was. Dat hoeft niet op de blog, dat vind ik ook wel.
  Meestal word ik een beetje ongeduldig van footoos maken. Ik sta vaak bewogen erop, of alleen met mijn rug. Of alleen met mijn neus, omdat ik kom kijken naar de kaameraa.
  GroteBeer ging altijd spesjaal voor de footoo zitten, dat vond hij leuk. Mijn Molletje vond er niks aan, en Popje soms wel en soms niet.
  Mijn vrouw vindt het het mooist als een footoo een beetje raar is. Scheef, of bewogen, of dat je een raar gezicht trekt. Dus daar help ik dan mee, haha!
  En ik vond het super van Loes dat ze liet zien hoe haar ogen waren toen ze ziek was. Want nu weet iedereen hoe dat eruit ziet, dat is belangrijk.
  Ik vind dat ern footoo eerlijk moet zijn, dat je kunt zien wie je bent. En ik zie op de footoo bovenaan dat jij komt kijken wat er gebeurt. En dan heb je je ogen nodig, niet je neus!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, prifee is prifee dat is gewoon zo. Dus ook van mij geen foto op de bak of al die dingen. Dat je met een kale buik niet op de foto gaat dat snap ik best, voor een katerman is dat gefoelig. Ik vond dat een foto persoonlijk moet zijn dus met gefoel erin, maar niet stom. Het is best moeilijk. Want nou vinden jij en je mensen die foto van mij leuk en ik dacht nou ook stom met zonder oren!! En ik kwam kijken wat er gebeurde ik had iets gehoord waarvan ik dacht wat is dat voor geluid maar het was mijn vrouw die iets geks deed, dat heb ik weer!! kopje van mij

Reacties zijn welkom