Waarom warme voorpoten belangrijk zijn

voorpoten

Op de foto ben ik druk met mijn voorpoten. Die moeten warm blijven en dat gaat niet vanzelf dus daar moet ik iets voor doen.

Warm

Bij mij thuis staat de verwarming aan dus dat is in orde. En als er zon is dan kan ik in de vensterbank meteen erin liggen of later komt de zon op de bank waar ik dus lig. Ook heb ik mijn wintervacht af die is goed dik geworden. Maar dan blijf ik nog niet vanzelf warm in mijn voorpoten.

Lichaam

Wat ik vaak doe is op mijn voorpoten liggen met mijn hele lichaam. Dan vouw ik mijn poten op en op de foto ben ik daar druk mee. U ziet dat ik me konsentreer. Eerst doe ik de ene poot en dan pas de andere. Dan wacht ik tot mijn gefoel zegt dat ik goed lig of niet. Soms moet ik verliggen en dan weer wachten op mijn gefoel. Het is niet zomaar dat ik lig en het meteen goed is zo werkt dat niet.

Pas als mijn gefoel ja zegt, dan heb ik rust. Mijn voorpoten liggen presies goed onder mijn lichaam en ze worden langzaam warm.

Ik kan alleen slapen met warme poten anders lukt het niet.

Nou over mijn achterpoten.

Sterk

Over mijn achterpoten ben ik tevreden. Ze zijn keisterk dat merk ik als ik de trap naar boven neem, dat ik me goed kan afzetten en dan ga ik meteen door, soms ren ik naar boven dan krijg ik altijd complimenten van thuis. Dat is een fijn gefoel voor van binnen.

Maar nou het rare. Mijn achterpoten blijven vanzelf warm. Daar hoef ik nooit op te gaan liggen. Ik hou ze onder tegen mezelf als ik lig maar dat gaat zonder dat ik erover nadenk. Als ik lig dan zit ik op mijn achterpoten het gaat vanzelf.  Misschien zijn mijn achterpoten wel meer oer dan mijn voorpoten.  Want daar moet ik de hele tijd op letten dat is toch ook gek!!

10 thoughts on “Waarom warme voorpoten belangrijk zijn

 1. Hallo Bert,
  Ja het poten werk is een hele klus hoor en ook heel belangrijk om er goed de kop bij te houden. Warme poten zijn heel belangrijk, want als die koud zijn blijven wij koud in ons lijf. Vrouwtje zegt dat dat bij de 2 beners ook zo is. Nou heb ik ook vaak last van een koude neus en ik heb je al vaker op een plaatje laten zien wat ik dan doe. Eggies mijn koppie op de kop in mijn warme deken of de poten helemaal over de snuit.
  Ja onze achter poten moeten heel sterk zijn en vrouwtte zegt wel eens Jip je hebt een springveer in je achterpoten. Ja we kunnen ons er heel goed afzetten daarmee en zo kan ik ook zo goed racen door het huis of en en uit mijn grote krabmeubel racen. Maar Bert we hebben die sterke achterpoten ook zo nodig om ergens op te springen, wat te denken van het grote slaapbed van vrouwtje of op de bank en de vensterbank. Nou ik zie dat springen bi vrouwtje nog niet gebeuren hoor, kijk zij heeft geen springveer in haar benen .
  Zo Bert ik ga slapen en heb mijn poten en mijn neus al verstopt in mijn deken en vrouwtje moet van mij naar buiten voor het eten geven van mijn vriendjes, want alles is weer op. Fijne dag en knuffels van vrouwtje, grote slaappoot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat zeg je weer goed en ik denk ook dat wij beter kunnen springen dan mensen en ook dat we veel sterker zijn in onze achterpoten. Maar koud is koud en dat kan echt niet dus dan moeten we warm worden en warm blijven. Ik heb weleens een koude neus als ik aan de voordeur heb geroken. Of koude oortjes. Maar dat wat jij doet met je poten heb ik nooit gedaan ik wist geeneens dat het kon!! pootje van mij

 2. Lieve Bert,

  wat zeggie weer ferstandige dinge van jou eigen. Jij ben een kater die jou eigen feel bewus is van wattie doe en waarom. Jij denk na en jij hou jou eigen goed in jou gaate. Dattie jou eigen goed ken en dattie weet wattie doe en waarom. Van me eigen ben ik tros op jou eigen Bert. Jij leer ons eigen allemaal dattie altijd goed na moet denke assie iets doe. En ook hoe dattie warme foorpoote krijg. En dat het belangrijk is…
  Van me eigen fouw ik nie zo vaak mij foorpoote onder mij eigen. Assie kou heb wel. Dan kan jij nie slaape Bert, jij heb gelijk. Kouwe poote vin ik nie fijn van mij eigen.
  Soms foel het fijn in mij konsentrazie assie lig met jou foorpoote gefouwe. Ik ga er nu wel meer op lette van mij eigen en ook van mij poote.
  Dank jou wel lieve Bert,

  Jou Loesje

  1. dat is ook waar Loesje het is goed voor de konsentrazie als je je voorpoten goed vouwt. Dat je dan beter kunt denken over iets en dan weet je het altijd snel. Het helpt om te denken dat is mijn erfaring. Ik ben altijd bewust van mezelf want dat helpt ook bij veilig voelen dat ik weet wie ik ben en hoe mijn gefoel is over de dag. Dan heb ik rust van binnen. Dat is belangrijk. kopje van je Bertje

 3. Goedemorgen lieve Bert,
  Wat een goede uitleg heb je gegeven vanwege hoe jouw voorpoten warm moeten worden en warm blijven. Ik begrijp nu hoe het in elkaar zit als ik Floortje hetzelfde zie doen: eerst de ene voorpoot, dan de andere. Even proberen of het goed is, soms nog eens gaan verliggen. Nu ligt ze ook heerlijk op de gevouwen voorpoten. We wensen je nog een fijne dag lieve Bert, samen met je lieve vrouwen met wat zon in de vensterbank. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat goed dat Floortje er aandacht voor heeft dan weet ze zeker dat ze echt ligt zoals ze dan hoort te liggen. Ik heb een beetje zon gehad vanmiddag maar ik voelde er haast niks van op mijn vacht dat was heel raar. pootje van mij

 4. Hoi Bert.
  Warme voorpoten zijn heel belangrijk. Ik doe er ook vaak heel lang over om ze goed onder me te vouwen. Mijn vrouw moet er soms wel eens om lachen als het niet meteen goed lukt.
  Ze aait me dan en zegt “Verstop ze maar goed hoor Vlo.”
  Mijn vrouw heeft wel een koude achterpoten ’s nachts. Dan haalt ze een soort zak met warm water en die legt ze aan het voeteneind. Lekker joh, daar ga ik dan op liggen. Mijn vrouw frommelt haar voeten dan maar onder mij, want bij die warme zak kan ze niet komen.
  Fijne dag weer Bert,
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, het is toch heel gewoon at je lang doet over je voorpoten goed neerleggen dan weet je het tenminste zeker zomaar gaan liggen dat kan gewoon niet, dan snapt elke kat. Mijn vrouw doet nooit koude voeten tegen mij aan, ik ben warm en aaien kan maar koud, nee dat is niks voor mij daar ben ik thuis dan duidelijk over, poot van mij

 5. Hoi Bert, wat een goede en fantastische uitleg weer. Het is ook voor ons heel belangrijk dat onze voorpoten warm zijn. Eigenlijk dat ons hele lichaam lekker warm is, daarom kiezen wij ook altijd de warme plekjes uit in huis. Hier is vandaag zon, hopelijk bij jou ook.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dank jullie wel voor het compliment dat ik het goed uitleg. En jullie hebben gelijk je hele lichaam moet warm zijn alleen warme voorpoten daar heb je niks aan!! warme poot van mij

Reacties zijn welkom