kater Dorus over: as je een siemees benne

siemees
Hajoooo iedeween. Hette isse weer Dorusdinsedag. Me bjogdag. Fandaag gaane we hut oofer mij ooserse aggegjont heppe. Oofer mij siemees sijn.

Ondek meself

Ikke ben nu al bijna 10 maant een siemeesje. En ikke seg hut eerwuk… het isse cooltegekgaaf om er 1 te sjijn. Aween moete me mense er teets aan wenne. Ikke doet naameluk iedewe keer ies nieuws. Ikke ondek meself nog as siemees. Wat foor een niet siemees gewoon is fin ik raar. En watte ik gewoon fin sulle juwwie wel raar finne.
Ikke wuister gjaag.
Asse me mensen me roepen dan kom ik vreiwel meteen.
Maar ikke hep moeite met hut woortje nee. Of laat dat. Dat ken ik niet.

Weuker

Ikke doe gewoon waar ik sin in hep.
Ik hep 2 krapplanke. 1 gjote en een kweine. Die waare nog fan, hauwt uwes fast, ooferooma Grietje!! Een gjote siepurse poes mette stjeepies en witte flekke. Oofurooma Poekie was er toen al niet meer toen frauw se kogt.
En ikke heppe matje foor de regekaamer. Die was fan ooma Catootje. Maar nu sein se awwemaal fanne mij. En ikke maak er ook gebjuik fan hoor. Maar er isse een maar!!
Hut kjeed inne woonkaamer is feel weuker.
Ikke sjerp me naaguls ook dus daaraan. Maar dan kjijg ik teets laat dat te hoore. Ikke ga dan gewoon door. Totte se optaan. Oei, ik maak datte ik wegkom. Hihihi.

Wuig pele

Frauw kjeeg laas wat te hoore ofer siemeesjes. Datte we wuiger pele dan gewoone katten. Ikke doe dat ook. Die annere mefrauw sei datte sei 2 siemeese hat. En datte se se mist. En se gaf frauw een goetse tip. Ommedat ik gjaag met me bekje en naaguls peel kjeeg frauw de tip om foortaan hantsjoene te dwage.
Foordat uwes seg ooooh Doorie, je benne taut het folgenne… ikke kan er eg nies aan doen!!
En frauw isse ook nooit boos oppe me. Ikke hoor teets auw asse we pele. En dan sie ik opme-eens rood op haar hand.
Se gaat, sjodwa se een keer naar mark gaat, hantsjoene koope. Dan kunne ik weer met fasantjefeer pele.

Me oogies

Frauw seg dat ik teets meer oppe siemeesje ga lijke. Me koppie is al eg spits. Ikke ben sjank en me poote sjijn eg waar heel dun. Frauw is teets bang datte ik me pootjes pijn doe. Sowals toen. Ikke stak me pootjes onner ies en wau optaan. Awween was ik furgete me pootje eronneruit te hawe. AUWWW snik snik.
Ikke hinkelte. En ikke huilte. Me mense belte toen de spoedkwieniek. En omme 11 uur inne aafond moes ik naar de dokker. Ikke kjeeg te howe datte me pootje behoorluk kneust was. Me mense ware behoorluk gesgrikt. Flak foor dit wasse Poppy net weg.
Ikke wiep nog een paar daage stjammetjes maar toen wasse hut ook weer oofer. Ikke rente en peelde weer sowals alleteit.
Me mense finne het aween sonde datte me oogies nie bjauw sjijn worre. Sjoms sjien juwwie datte ik bwauwe oogies hep oppe foowtoos, maar datte komp waarsjijnluk door ligtinval. Ikke hep dus gewoone kweur oogies.
Ikke kijk wel een beetje loens. Maar dan ook eg een heel kwein beetje.

Foor oom Fynn

Ikke fin hut sjo ewwug dat uwes er niet meer ben.ย Ikke bejoof u datte ik goet op me tantes ga passe en oppe uwes frauw. Pootje oom Fynn

Dit was hut foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

17 thoughts on “kater Dorus over: as je een siemees benne

 1. Hallo Dorus,

  Wat vind ik dat knap van jou zeg dat jij ons precies weet te miauwen hoe sieameespoezen zijn. Had jij op de peuterkattenschool in de boeken zitten krabbelen en alles gaan zoeken. Nou weet ik niet zoveel van siameer want ik ben een zoals vrouwtje zegt een europees kortharige Ome Jip, of zoals veel mensen zeg een vuilnisbakken kater. Maar misschien zit er dan in mij ook siamees wat druk zijn en wild spelen is. Toen ik nog een jonge kerel was deed ik ook heel wild spelen en druk zijn en het liefste knabbelen met spelen, mijn oren zaten in mijn bilzakjes zei vrouwtje altijd. Maar Dorus jij wordt heus wel rustiger hoor en minder van de knabbel. Heel veel jonge snuiter hebben dit, dus doe vrouwtje maar geruststellen.
  Zo ikke moet weer stoppen met schrijf, want vrouwtje moet nog veel doen en heel vroeg weg vandaag. Eerst nog naar ons huis voor de mensen die aan het werk zijn en dan weer verder naar haar werk.
  Voor jou een fijne dag en probeer maar minder te knabbelen in velletje van je mensen. Knuf van vrouwtje en kopje en poot van Ome Jip

  1. Ooooh oome jip. Maar een euwoopeese kat sjijn isse tog ook eigeluk een ras? Oooooh hihihi dan benne ik er 2. Want ikke ben ook euwoopees mette een oosere aggegront. En oome jip, ikke hep een boomstam foor me raam. Eg!!!
   Ikke sjap pjopeer nie meer sjo hart te bijte oome jip. Maar gissere deed ik het pejongeluk weer ๐Ÿ™
   Ikke kan er eggie nies aan doen. Ikke fin pele sjo weuk datte ik sjoms bijt of kjabbel.
   Pjettige dag oome jip.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat kun jij mooi schrijven over siamees zijn. Over het ruig spelen. Ik probeer mijn nagels met spelen in te houden maar dat lukt niet altijd. Soms doe ik vrouwtje met spelen pijn. En als vrouwtje mij roept, heb ik niet altijd zin om te komen. Laat ik mij mooi roepen en gaat ze mij zoeken. Vind ik leuk. Mijn nagels scherp ik, net als jij, aan een kleed. Alleen hou ik niet van de natte kamer of met water spelen .
  Ik moest van vrouwtje zeggen dat ze het jammer vindt dat je geen blauwe ogen hebt. Zal wel! Je hebt mooie ogen en je bent een mooie katerjongen!
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajooo tante gijsje.
   Ooooh frauw segge ook datte se het sjonde finne dat ik geen bjauwe oogjes hep. Me bjoertje poppy hat ze wel blauw. Knalbjauw. Ikke awween met een bepaalte liginfal. Ikke hep awween de bauw fanne siemeesjes. Sjank.
   Ikke peel alteit met me naaguls. Frauw knip se ook teets sowdat ik haar minner pein doet. Awween finnik knippe nie sjo weuk.
   Oooh finne uwes me mooi? ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Oooh dank uwes hihihi
   Pootjes tante gijsje๐Ÿพ๐Ÿพ

 3. Lieve Doorie,

  Wat schrijfie weer mooi van jou Siajameez zijn. Maar wat schrijfie mij nou, beniie sjank en hebbie dunne poote? Bennie dan wel mij beebie ๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
  Mij geene zeg assie sjank ben dan hebbie stukjes van jou MamaLoesje MammaLoesje gemis, of jij krijg ze nog. Doe jij wel genoeg eete van jou brokke, jou noepies en jou natte foer? Mamsie is nou toch onnerust.
  Maar wattie schrijf van jou hard speele, dat hebbie van jou Siejameeze famielie want MammaLoesje speel nooit. Assie effe kan druk mamsie ze snor want assie jou groote buik heb moet jij er suinig op zijn.
  Maar jou Mamsie Loesje is wel hรฉรฉl tros op jou mij Siejameeze beebie van mij andere famielie en jij ben al bijna tien maande mij beebie….
  Ooooooh…..

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie, sjorrie dat ikke sjank ben ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ
   Ikke wau datte ik ook dik was. Net asse uwes!! Datte ik een keidikke puik hat hihihi. Maar ikke moes fanne mefrauwcynthia oppe diejeet. En ik mog geen kittenbjokjes meer ommedat die me dik maake. So meen๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Maar… maar mammie๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ ikke benne tog uwes sjoon? Ikke hauwe, net asse uwes, fan feeel snekke. En feel ete. En fanne noepies. Ooooh mamsie sniksnik

   Ooooh mamsie, nogge paar maantjus enne dan benne ik jaarug ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ dan benne ik een jaar๐Ÿ˜ธ
   Koes koes mamsie

 4. Dag lieve Dorus, wat een mooi verhaal heb je geschreven over jou sieameeszijn. Wegens dat je toch net een beetje anders bent dan andere katten. Over wild spelen enzo. Floortje vond het prachtig, ik heb het allemaal voorgelezen. En wij vinden jou een prachtige sieameese katerman. Nog een fijne dag lieve Dorus, kopje en knuffels van Ina en Floortje

  1. Hajooo mefrauw ina en tante floortje.
   Ooooh het isse eg vetgaaf hoor om een siemeesie te sjijn hihihi.
   Ajjeen moete uwes wel tege tante floortje segge dat sei niet mag bijte offe kjabbe met pele. Want dat doet auw.
   Ikke hep net nog met me pauw gepeelt. Met me fasant mag ik nog nie pele. Dat sjijn korte feere en dan doe ik frauw pein๐Ÿ˜ฟ
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Hoi Dorus,
  Wat een verhaal!!!!
  Onze Dopey is geen sieper maar kan ook heel hardhandig spelen!!!! Onze frauw roept dan ook auw, auw.
  Dopey weet volgens ons niet hoe sterk hij is…….gelukkig maar!!!!!
  En toen wij Tica en Izzy klein waren speelden we ook met de armen en benen van frauw!!! Als ze bij het aanrecht stond klauterden we aan de achterkant van de benen omhoog. En ze kwam dan niet aan ons.
  Ze begon dan altijd te dansen ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น
  En ze moest 1x naar de tandarts en die vroeg haar of ze mishandeld werd omdat haar armen zo kapot waren (gelukkig kon zij de benen niet zien)
  Onze frauw sjaamde zich kapot!!!! We vonden het toch wel zielig voor haar en zijn er mee gestopt…….we werden wat versjtandiger!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Oooooh in bene kjimme? Oooooooh dat ken ik niet๐Ÿ™€ isse dat weuk?
   Ikke mog fjoeger nie in keuke kome. Se ware bang dat ikke me agger apjeraatuur ging furstoppe. Dus hadde se een hoge plank foor de ingang daan ๐Ÿ˜พIkke sla alleen me pooten om mijn mense hun poote hihihi. Dan woop ik mee op me aggerpootjes. En dan woepe se dooooorie stop nau. En dan wagge se hihihi.
   Ooooh jullie wille nie weten hoe me frauw haar bene er uit sage. Ikke beet en kjabbelde daar altijd. Toen kjeeg frauw de tip datte se me weg moes gooie oppe floer. Nau ja!! Daar was geen donder meer wat aan.
   Nau bijt ik aween nog maar smorregens in teene hihihi.
   Pootjes foor juwwie ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Dorus, toen we klein waren vonden we in de benen klimmen heel erg leuk……..daar kon je je heel goed aan vast houden!!!!
    Nu we groter zijn gaat dat niet meer!! Maar wij gaan proberen om ook onze poten om frauws poten te slaan en dan mee te lopen!!!
    Dat lijkt ons ook wel leuk!!!
    Maar onze frauw doet ons niet weg gooien dat vind ze sielig!!
    Maar als we heel erg stout zijn krijgen we een tik op onze kont…..dan zijn we beledigd en bekijken haar niet meer…….en dat vind zij dan weer erg ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น

 6. Hoi lieve grote siemeesezwsrtepanterjongen, wat ben je een prachtige pantersimees om te zien! En je hebt natuurlijk ook een prachtig karaktertje, dat ook.
  Je oomie Bolle is trots dat je zo netjes bent met je krabspulletjes. Je kunt inderdaad beter het kleed gebruiken, anders is het toch sonde van de spulletjes van je ofurooma Poekie en ooma Catootje? Nou blijven ze lang mooi, misschien kunnen de kindjes van jou en Jiekie er over een boel jaar ook nog mee spelen!
  Doe jij jezelf maar lekker ontdekken, als siemees. Als je 10 maanden bent kan je nog een heeeeeleboel ontdekken. Maar je weet ook al superveel. Je weet dat liefzijn belangrijk is, dat je mensen en je MammaLoesje veel van je houden en jij van hun, dat je goed moet eten en veel noepies nodig hebt, en dat het woord Nee niet bestaat. Dat is een woord voor menesen, niet voor katten!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes (van mij krijg je korte brede pootjes, voor jou lange slanke!) van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo mooi bent. Van binnen en van buiten!

  1. Hajoooo oomie bolle. Ikke ben sjo blij dat uwes hut met me eens benne, nee en laat dat sjijn stomme woorden๐Ÿ˜ก
   Ikke kjabbel wel eens oppe de plankies, maar hut tapijt isse feel weuker.
   Oooh uwes wil pootjeruil doen? Ooooh lijk me weuk. Maar oomie… dan kwijge uwes wel teets te hoore kijk uit foor je pootjes!! Frauw isse, sins me ongelukkie, steets bang dat er ies mette me pootjes beurt.
   En datte is egwaar niet weuk๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก
   Pootjes oomie bolle

   1. Je hebt gelijk, met de pootjes! Ik denk ook dat mijn buik niet kan, op jouw dunne pootjes. Dus ik hou mijn eigen stampertjes maar, en jij de jouwe.
    Vrouwen zijn altijd bezorgd, Door! Dat is iets wat er bij hoort. Maar je hoeft je er niks van aan te trekken hoor, dat doe ik ook niet altijd!
    Kopjes van je oomie Bolle.

 7. Hoi Dorus, hier nog even een kort schrijfje van ons. Wij vinden je een hele lieve knappe mooie slimme atleetiese zwarte panter siemees. Heel veel knuffies van Bas,Bjarne, Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje.

 8. Hoi prachtig,siemees,zwarte panter cyper.Wat heb je een mooie schrijf gedaan over al je speel methodes.Ja ja,hier even oom Fynn vanaf een zacht donzig wolkje. Ik hou altijd van dons en bij scullary girl was dat ook mijn favoriete speelding.Bed helpen opmaken en dan dansen over en onder donsen dekbedjes is heerlijk.Ook met de arm van je frauw spelen is super fijn,maar probeer zachies te doen he!Scullary girl haar armen zaten ook wel eens onder de krabbels. Dan deed ik mijn speesjale
  knuffel ,alleen voor scullary girl want de meiden,jou tantes,vonden dat maar niks.Achter op pootjes staan is ook leuk,maar dat deed ik alleen voor iets lekkers als rosjebief, rats uit de hand van scullary girl,ha ha Sparkle was dan zo verbaasd en haar is het nooit gelukt.Krabbelen om je nagels te verzorgen is heel belangrijk jongen.Ik gebruikte alles en heb zelfs 2 stoelen ge…eh …… stuk gemaakt zal ik maar zeggen,en altijd eerst ’s morgens naar de buiten krabpaal.Muzette doet haar nagels aan de buitenmuur.Heeft ze zelf uitgevonden, want een paal ziet ze niet staan,en een plankje of zo vindt ze weer niks.Eigenwijze troela.Lieve zwarte knul.Wat ben je toch een fantastisch siemees,cyperse kater,en al bijna eenig.Je bent een held dat je op je tantes wil passen.Hele kluif hoor, maar ze zijn toch wel lief.Oom Fynn komt hier op de blog misschien nogwel eens kijken hoe het met je is.Want o,ik begrijp je zo goed.Lekker rennen met een veren stokje deed ik zo graag.Roets over de bank,de tafel en weer op de grond.Heerlijk.Samen spelen met scullary girl.Doe je best jochie,ik race hier ook al rond,want mijn poot is weer helemaal goed en mijn longen ook dus dat rennen lukt weer fantastisch. Lief dat je ook aan mijn scullary girl denkt.Ik weet, ze mist mij en ja,ik haar ook.Dus kijk ik van mijn donzen wolkje soms even naar beneden.En pas goed op je mooie slanke poten. 1 x ’s avonds naar de kliniek.is wel voldoende schrik geweest voor je frauw en man.Pootje van oom Fynn op zijn donzen wolkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *