Over kopjes geven: wanneer geef ik welke kopjes?

kopjes

Kopjes geven is heel persoonlijk, voor mij zeker weten van wel. Het is toch mijn eigen kop en daar heb ik veel gefoel in. Mijn oren zitten er ook op dus dat is ook al gefoelig.

Harde kopjes

Vroeger was ik voorzichtig met kopjes geven. Ik bedoel de echte goede kopjes daar zeg ik dadelijk wat over. Toen ik hier pas woonde, kon ik alleen harde kopjes geven. In mij had ik gefoel en dat moest er meteen uit dus dan deed ik keihard mijn kop tegen mijn vrouw aan, maakte mij niet uit waar.
Als huiskaterman leer je vanzelf dat het ook anders kan, als je de tijd hebt en je krijgt van thuis wat steun. Dus dat je complimenten en knuffels krijgt als je wat nieuws doet.
En dat kreeg ik.

Zachte kopjes

Dus zo leerde ik zachte kopjes te geven, die zijn met gevoel tussen mij en mijn vrouw. Dus dat moet je durven en als je het niet durft is dat helemaal niet erg. Wat ik nou kan en doe dat is:

 • hardzachte kopjes als mijn vrouw thuis komt van als ze weg is geweest. Dan heb ik gefoel en dat moet er ook uit maar echte harde kopjes zijn het niet. Die doe ik niet meer wegens dat ik het nu anders kan
 • hele zachte kopjes, daar doe ik er maar één van tegen haar gezicht tijdens de welterustenknuffel, dus na de snek. Dan ben ik helemaal tevreden en ontspannen en dan is mijn gefoel heel zacht dus zo geef ik ook een kopje
 • gewone kopjes tegen de bank en het kastje, dat is als ik vind het moet weer meer naar mij ruiken. Of als ik een beetje spanning heb.

Het is heel erg persoonlijk, dus iedereen is weer anders met kopjes en hoe dat gaat. Een keer dacht mijn vrouw dat ze mij een kopje moest geven en toen heb ik heel streng gekeken en daarna is het nooit meer gebeurd. Kopjes is alleen voor katten, dat is mijn mening.

7 thoughts on “Over kopjes geven: wanneer geef ik welke kopjes?

 1. Bert inderdaad kopjes geven is alleen voor ons en niet voor onze mensen om te geven!!!
  Onze Moby heeft nog niet zo lang geleden ontdekt dat als vrouw aan het aanrecht staat en hij geeft haar zachte kopjes langs de benen en daarbij miauwt hij wat lekkere melk krijgt!!!
  En harde kopjes geven wij alleen als we vinden dat onze vrouw moet opstaan!!
  Maar zachte kopjes is toch wel het leukste en het fijnste want dan komt er wel een knuffel voor ons achter aan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. wat goed van Moby dat hij dat heeft ontdekt, daar kom je nooit zomaar vanzelf achter, dus het is heel slim. Harde kopjes helpen vast bij het opstaan ik doe het anders: dan ga ik voor het bed zitten en ik kijk heel intens dat foelt ze!! ik vind zachte kopjes ook het fijnste!!

 2. Lieve Bert,

  wat hebbie dat mooi fertel van jou kopjes geefe. En het is van jou eigen want het is jou gefoel. En jij heb nu erfaring hoe jij kopjes wil geefe want jij ben nu Huiskater en jij woon al lang saame met jou vrouw. Dan kan jij bes feel leere.
  Van me eigen woon ik ook al lang met mij vrouw saame en soms geef ik kopjes. Assie thuiskom want dan heb ik mij vrouw gemis. Zij krijg dan kopjes teege ze been want ik ben ook foorzichtig. Assie mij borssel en kam dan foel ik mij eigen rieleks en dan doe ik liggend mij kopjes geefe. Teege mij vrouw ze hand en ik doe ook teege mij borssel kopjes geefe. Soms lig ik op mij vrouw ze schoot en dan die ik mij kop in haar hand. Of als ik op mij denkpaal zit, dan kan ik kopjes geefe teege mij vrouw ze kop. Maar mij mees intieme kopsessie is heel af en toe Bert. Dan sta ik op mij taafel en geef ik mij vrouw kopjes teege ze wang en in ze hals en dan kan ik niemeer stoppe van mij eigen. Dan doe ik ook mij heele natte neusjes geefe. Maar assie zofeel kopjes geef moet jij daar wel van herstelle want jij geef heel jou gefoel.
  Mij erfaring is, kopjes geefe is fijn maar soms moet jij wel jou kop erbij houwe.

  Jou Loesje

 3. Hoi Bert, Juultje geeft hele harde kopjes aan onze vrouw, vooral als zij vindt dat het tijd is om te eten. Oliver geeft hele zachte lieve kopjes aan onze vrouw als hij wilt knuffelen. Bikkel kan heel goed neusje tegen neus doen met onze vrouw en geeft dan hele natte zoentjes. De rest van ons is niet zo van het kopjes geven. Groetjes en knuffies van ons allemaal

 4. Hoi Bert, ik vind het stoer dat jij harde kopjes kunt geven. Ik kan alleen zachte wrijfkopjes geven met de bovenkant van mijn kop. Maar ik kan wel hard langs kastjes en zo, alleen doe ik dat dan met mijn kin en mijn kaken. Dan doe ik het zo hard dat je mijn hoektand tegen het kastje hoort komen.
  Mijn mensen geven ook wel eens kopjes aan mij, ik vind dat wel gezellig. Maar we doen dan eigenlijk meer ons voorhoofd tegen elkaar aanwrijven. Dan ruiken we allemaal hetzelfde, dat vind ik fijn.
  Mijn Molletje gaf altijd kopjes aan de rozenstruik, ook langs de stekels. Dat vond mijn vrouw altijd een beetje eng, maar Molletje heeft het haar hele leven gedaan. Dat is wel echt superstoer, vind ik!
  Middelzachte lieve kopjes voor jou van Bolle.

 5. Hallo Bert,
  Ja kopjes geven kunnen wij poezen en katers heel goed, Ik doe niet alleen kopjes geven in vrouwtje haar snuit , maar ook pootje wrijf en kusjes likken en dan het liefst op haar neus. In het gezicht van vrouwtje doe ik het als ik haar wil laten weten dat ze heel lief is, maar ook als ik zit te vragen om wat lekkers of te melden ik heb knor in de buik.
  Kopjes geven doe ik ook aan meubels , meuren en tassen. Dit doe ik om te laten weten dat ik hier woon en dat dit dus mijn plaats is en van niet een andere kater.
  Leuk om te lezen dat mijn vriendjes ook allemaal op een andere manier kopjes geven en waarom.

  Nou ga ik maar slapen hoor, hele dag weer regen en blaas-blaas en ik ben blij dat ik een huiskater ben en niet in die nattigheid buiten hoef te wonen.
  Bert knufjes van vrouwtje die morgen weer heel veel druk gaat krijgen voor de hele week. Poot en kopjes van je grote vriend Jip

 6. Lieve Bert, mooie blog heb je geschreven over jouw kopjes geven. Het is dus zuiver het gefoel waar het om gaat. Wegens dat dat bij iedere kat anders is. Floortje geeft altijd zachte kopjes aan ons mensen, maar doet dat ook tegen tafel_ en stoelpote, deurposten enz. Ook likt zij vaak aan deurposten enzo, ik denk wegens dat alles goed naar haar moet ruiken. En daar heeft zij recht op, vind je ook niet? Fijne avond lieverd en zachte kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *