Kater Bolle over als je vrienden en vriendinnen hebt

vrienden vriendinnen
Vroeger, toen ik in de tuinen woonde, was ik voorzichtig als ik andere katten zag. Ik wist nooit zeker wat ze van me wilden, dus ging ik maar meteen blazen en grommen.

Andere katten waren ook voorzichtig als ze mij zagen. En daar hadden ze wel gelijk in, want ik was best gevaarlijk. Dat kwam omdat ik nog niet geopereerd was. Als kater zie je dan alle katten als je vei-and. Vooral andere katers.

Molletje

Toen ik eenmaal bij mijn Molletje in huis woonde, wist ik niet goed hoe ik met mensen om moest gaan, en ook niet met andere katten. Dat heeft mijn Mol me allemaal geleerd.
Van mijn Mol mochten sommige katten wel door de tuin lopen, en andere niet. En er waren ook nog katten die soms wel en soms niet door de tuin mochten lopen.
Dat was allemaal heel ingewikkeld, om dat te leren.

Naar buiten

Mijn Mol was best streng en hield alles in de tuin goed in de gaten. Als zij iets niet wilde dan gebeurde het ook niet. Andere katten hadden altijd respekt voor haar.
Nadat mijn Molletje een ster werd veranderde er van alles. Andere katten merkten natuurlijk dat mijn Mol niet meer op aarde was. Ineens kwamen er allerlei katten in mijn tuin, die dat eerst niet durfden. En soms kreeg ik zelfs klappen in mijn eigen tuin!
Mijn mensen maakten zich zorgen, ze dachten dat ik te lief was om buiten te zijn. Zo gevaarlijk als ik vroeger was zo lief ben ik nu, zeggen ze. Maar ikzelf wilde persee naar buiten.

Blazen

vrienden vriendinnenIk heb moeten leren dat sommige katten lief zijn, andere katten niet. En ik heb ook moeten leren dat ik best mag laten weten dat mijn tuin van mij is.
Nu heb ik bijna nooit meer ruzie. Iedereen mag door mijn tuin lopen en over mijn schuurtje. Ik ken alle katten die hier in mijn stuk van de tuinen wonen, en dat gaat prima. Soms hebben we een klein beetje ruzie, dat we even blazen. Dat hoort erbij.
Maar echte vrienden of vriendinnen had ik niet.

Famielie

Tot ik de blog van Bert tegenkwam.
Ik vond het meteen biesonder dat Bert eerlijk durfde te zeggen dat hij veel dingen eng vond. En ik was blij dat Bert liet zien dat katermannen ook heel gefoelig kunnen zijn, en een beetje bang.
Andere katers schreven dat ze sommige dingen ook grieselig vonden. En poesen schreven dat ze soms iets niet goed durfden. Dat hielp mij, en ook mijn mensen. Dat je weet dat je niet alleen bent, met je gefoelens.
Langzamerhand leerde ik iedereen kennen en merkte ik dat we met zijn allen één famielie zijn. In een famielie is iedereen anders en toch hoor je bij elkaar. Samen ben je blij, en samen heb je verdriet. En samen doe je pootjesdraaien als iemand ziek is.
Ik heb gevoeld hoe mooi het is als je vrienden en vriendinnen hebt. En hoeveel tranen je hebt als ze een ster worden. Maar met zijn allen denken we aan ze en zwaaien we naar ze. En daardoor zijn ze er nog steeds bij.
Vrienden ben je voor altijd.

Op diejeet

Nu heb ik veel steun aan Loes, wegens dat ze op diejeet is. Net als ik. Loes vindt het diejeet moeilijk, ook net als ik. Ik denk dat Loes en ik wel de grootste buiken hebben, van de blog. Ik vind dat zelf niet erg, maar mijn mensen wel.
Bert en Jip waren ook op diejeet en die zijn mooi slank geworden. Ik ben al een hele tijd op diejeet maar mijn buik blijft hetzelfde. Dan is het fijn als iemand anders hetzelfde heeft.
Ik bedoel dit natuurlijk netjes hoor, want ik weet dat Loes en Bert verkering hebben. En ikzelf heb voor altijd verkering met mijn Molletje. Maar dan kan je wel gewoon vrienden en vriendinnen hebben, vind ik. Dat is iets heel anders.

Post

vrienden vriendinnenWeet je wat nu zo biesonder is? Vorige week was er post voor mij. Een doos van karton, van Loes. Ik vond het superspannend dat ik een pakje kreeg! In de doos zaten twee zakjes sneks en nog iets heel moois. Een beestje met een verenstaart, aan een elastiek. En dat elastiek zit weer aan een stokje. O, ik vond het meteen prachtig! Ik wilde er gelijk mee spelen. Dat heb ik ook gedaan, samen met mijn vrouw. Ik heb de staart heel veel keren gevangen en er aan gelikt. En ik heb het beestje gebeten. Daarna heb ik de sneks geproefd. Ze waren piekoo belloo.

Nou heb ik al drie keer kadoos gekregen! Twee keer van Vlo, veren en brokjes en sneks, en nu van Loes.
Mijn vrouw zegt dat ik uit moet kijken dat ik niet een verwende kater wordt.
Maar ik ben al super-verwend, met zoveel lieve vrienden en vriendinnen.

FYNN

Ik denk aan Fynn, die een prachtigmooie ster is geworden. En aan zijn vrouw en zijn zussen Muzette en Sparkle, die veel verdriet hebben stuur ik troostkopjes.
Dag lieve Fynn, ik zal je niet vergeten!

30 thoughts on “Kater Bolle over als je vrienden en vriendinnen hebt

 1. Hallo grote vriend Bolle,

  Ik mag jou vlug een schrijfje doen, want vrouwtje gaat dadelijk een hele grote reis maken naar de mevrouw die mij tekeningen maakt en nu heeft ze de 3de ook klaar. Vrouwtje moet 2 uur en een kwartier reizen met haar tuf tuf en vanavond komt vrouwtje natuurlijk weer naar mij toe.

  Bolle vrienden en dinnetjes hebben is heel belangrijk, maar in mijn huisje heb ik ze niet meer en dat weet jij waarom, maar ik doe altijd voor we naar mijn jippebed gaan naar boven kijken en al zijn er wolken we weten dat daar heel veel vriendjes van ons zijn. Ikke doe zwiepstaarten en vrouwtje doet zwaai-zwaai en kusjes sturen.
  Maar ik ben ook zo blij met al mijn vriendjes en dinnetjes van de blog van Bert en wat jij ook miauw doet, we zijn er voor elkaar. We hebben lol en gein met elkaar, maar ook steunen we met ziek zijn en afscheid nemen.

  Bolle voor jou even hoe het met mijn voor altijd huisje gaat. Vrouwtje moet er vaak naar toe en hier in het mini huisje ook veel dingen doen en heeft ze het super druk. Er wordt nu een week gewerkt en de schilders zijn heel hard bezig boven, beneden is de keuken eruit en over 2 weken komen er mensen een nieuwe in bouwen, ja moet wel want anders kunnen wij geen hapjes eten. Dinsdag gaat vrouwtje er weer naar toe om te kijken en misschien moet er nog wat gedaan worden door vrouwtje.

  Als het mooi weer wordt gaat vrouwtje ook al in de tuin werken, anders groeit er teveel aan onkruidplanten en het gras moet ook weer gedaan worden. Maar hier heeft vrouwtje een heel lief tuinkaboutertje voor. Die woonde al in de tuin en wilde daar graag blijven wonen. Zijn hobby is gras knabbelen. Zijn naam is Robot.

  Bolle vrouwtje moet nu nog even een paar dingen doen en dan komt mijn taak van huisje passen, jij een fijne dag met jouw mensen en grote knuf van vrouwtje en groetjes voor jouw mensen.
  Hele grote vrienden poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ooo wat heeft je vrouw het druk met jullie nieuwe huisje! Maar het gaar vast supermooi worden, dat weet ik zeker. Als jullie daar wonen kunnen jullie daar altijd blijven wonen en samen heel gelukkig zijn.
   Heb je een Robotvriendje in je tuin? Ik heb wel eens katten gezien die daarop rond rijden. Ik zou dat niet durfen, maar jij misschien wel.
   Als jullie in de lente gaan verhuizen wordt alles prachtig groen, dat is misschien wel de mooiste tijd voor je tuin. Mijn tuin is ook weer een beetje aan het groeien, maar er zijn ook nog stukken waar niks staat. Nou ja, dat is best handig, want die gebruik ik als weecee! Mijn vrouw zegt weleens Bol, je hoeft niet de hele tuin onder te p….. (dat is een woord dat niet zo netjes is) maar ik vind het wel makkelijk.

   Wat mooi dat jij samen met je vrouw elke avond naar de sterren zwaait. Het is moeilijk als iemand een ster wordt, want dan is iemand zo ver weg. Maar door te zwaaien kunnen we laten zien dat we aan ze denken, en ze twinkelen altijd terug naar ons. Zeker weten dat ze ook nog aan ons denken.
   En ik vind het ook prachtigmooi dat we op de blog samen plezier hebben, en ook samen verdriet delen. Als je samen plezier hebt wordt het plezier groter, en als je samen verdriet hebt wordt het verdriet een klein beetje kleiner.
   Ik ben blij dat jij mijn vriend bent!
   Hele lieve kopjes en pootjes voor jou, van je vriend Bolle. Je vrouw stuur ik hele lieve kopjes en ik vraag of ze voorzichtig doet met de ootoo.
   Mijn mensen sturen jou veel knuffels, en wensen je vrouw veel succes met al het werk voor jullie huis!

 2. Hajooo oomie bolle.
  Fjientjes heppe isse fijn. Ikke hep er een hewe hoop. Maar ikke mis me awwergjootste fjientje oomie. Hij isse al 8 maante weg sniksnik. Me bjoertje poppy. En frauw seg dat haar gwootste dinnie al bijna 10 maante er nie meer is. Ooma katrientje. Soms heppe frauw nog natte oogjes. Dan ga ikke met haar pele en dan wagt se weer hihihi. Oooh kjeeg uwes ook wekkere dinge fan mamsie? Ikke hep fanne mamsie me fafforriette bwokkies kjeeg. Ooooh oomie, die eet ik tot hut waase bwokkie op. Sjo wekker😸 en ikke kjeeg een staafsnekkie. Oooooh die sjijn wekker😸😸
  Frauw segge dat ik loot weeg😾
  Ikke weeg gewoon meselluf!!
  Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote sieperszwartepanterjongen, je blijft je vriendjes en vriendinnetjes die een ster zijn geworden altijd missen, zeker je broertje en je ooma. En het is loogies dat je vrouw soms natte oogjes heeft, dat heeft mijn vrouw ook. Ze is vast heel blij dat jij haar een beetje kan troosten. Ik doe zelf altijd met de veer spelen als mijn vrouw verdrietig is. Dat is voor altijd leuk, dat vindt jouw vrouw vast ook.
   Je lieve MammaLoesje zorgt supergoed voor iedereen!
   En jij weegt geen loot, jij weegt gewoon jezelf en alle liefde die je krijgt! En misschien een heeeeeel klein mieniebeetje van de snekkies die je krijgt. Maar als pootballer moet je zorgen dat je goed eet, want je moet veel treeenen. En dat kan niet als je een lege buik hebt.
   Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij al bijna een jaar bent!

 3. Hoi Bolle.Was jij zo’n blaas grom kater voor je je Molletje leerde kennen?Je bent dan wel heel erg veranderd( knikkeren zal ook wel geholpen hebben daarbij)Je bent nu zo knap en lief!!!!Je hebt helemaal gelijk.Hier op de blog bij Bertje zijn we in lief en leed vrienden.En ik kan je vertellen dat dat heel erg fijn en warm voelt.Ik zal maar eerlijk zeggen dat ik het er niet mee eens was toen Fynn kwam.Hij had straat manieren en dat vond ik niet leuk.Maar later ging het best goed en de laatste weken heb ik goed op hem gepast toen hij zo ziek was.Tja en dan diejeet,poeh dat is zoooooo lastig. Sparkle moest ook een paar maatjes minder worden een aantal jaren geleden en we waren solidair en Fynn en ik hebben dan ook geholpen. Toen was ze uiteindelijk op haar streeeeeeeeef gewicht.Maar leuk is anders.En atleeties is ze nooit geworden. Was ze als klein katje al niet.Al heeft Fynn haar wel leren spelen.Maar ze vindt het niet echt leuk en we zijn nu ruim 13 jaar dus in die 13 jaar heeft ze het nog nooit leuk gevonden, het zal het ook wel niet meer komen denk ik.Ik speel graag met mijn pingpong balletjes met een rammeltje erin.Dan kan ik op mijn gehoor pootje ballen.Ze lijken hetzelfde maar zijn dat niet.Allemaal klinken ze net iets anders.Bolle heeeeeel veeeeeeel succes met je diejeet.Weet dat Sparkle en ik met je meeleven. Net als met onze vriendin Loesje.Het is wel fijn dat je in je tuin kan.Hier hebben we een veilig gemaakt balkon,maar zoals nu met die regen en wind,vinden we er niks aan.Ook wil ik namens Sparkle,mijzelf en onze scullary girl alle vrienden, vriendinnen en de mensen daarvan, heel erg bedanken voor alle warme,lieve manieren waarop jullie met ons meeleven.Eerst toen Fynney opeens zo ziek bleek te zijn,en later toen hij de brug overging.Onze scullary girl heeft het er best veel verdriet van en mist hem erg.Maar dat zóveel vrienden aan onze Fynney denken vindt ze zo verschrikkelijk lief.Ze heeft nog wel last van lekkende ogen soms,maar Sparkle en ik helpen haar ook natuurlijk.
  Bolle succes met je diejeet,het zal je vast lukken want jij bent super knap!Groetjes van Sparkle,onze scullary girl en mij,Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, wat fijn dat je me schrijft! Ik heb veel aan jou en Sparkle en je vrouw gedacht. Want het zal wel vreemd zijn, zo zonder Fynn.
   Toen mijn Molletje een ster werd heb ik haar heel lang gezocht, ook al heb ik haar lijfje gezien. Ik hoopte elke keer dat ze toch weer terug was gekomen. Maar dat is nooit gebeurd. Nou ja, wel in mijn hart natuurlijk en in het hart van mijn mensen. Daar is ze altijd bij ons! Net als Fynn altijd bij jullie blijft, in jullie hart.
   Ik snap best heel goed dat je moest wennen toen Fynn er bij kwam. Zeker als hij straatmanieren had, dan moet je een hoop korriessjeeren als damespoes. Wat mooi dat je voor hem gezorgd hebt toen hij ziek was, daar is hij vast heel blij mee geweest.
   En natuurlijk leven we mee, als iemand een ster wordt! Als je vrienden en vriendinnen bent doe je leuke dingen samen, maar juist ook verdrietige dingen. Want verdriet is moeilijk als je helemaal alleen bent. Dan kan je wel verdrinken in je eigen tranen, als niemand je helpt. We blijven altijd aan jullie Finney denken en naar hem zwaaien.
   En natuurlijk proberen we jou en je zus en je vrouw een klein beetje te troosten.

   O Muzette, mijn diejeet doet niet goed lukken. Ik krijg veel minder dan ik zou mogen eten om dunner te worden maar mijn buik blijft presies hetzelfde. Ik denk zelf dat mijn buik gewoon zo hoort, dat het allemaal spieren zijn. Maar mijn mensen geloven dat niet, en ze willen niet dat ik suikerklontjes krijg. Ik ben al voor de vierde keer op diejeet en elke keer gaat er een klein beetje af en dan niet meer.
   Zelfs toen ik nog knikkers had en best heel gemeen was was ik al kom-pakt, zegt mijn vrouw. En nu ben ik kompakt met buik, dat vind ik fijn!
   Lieve Muzette, dankjewel voor je berichtje en dankewel dat je me knap vindt!
   Hele lieve zachte kopjes, ook voor Sparkle en je vrouw, van Bolle.
   En vanavond zwaai ik weer naar Fynn!

 4. Lieve Bolle,

  wat schrijfie weer jou mooie verhaal van jou blog van mij verkering Bert ze website. Jij heb foor jou rest van jou leeve verkering met jou Mollie, zij pas presies in jou hart. Dat weet iedereen van ze eigen en het maak jou eigen foor altijd gelukkig ook al issie niemeer hier bij jou. Jou Mollie is ze mooise Mollester van mij Feesboek. Jij hoef jou eigen nooit af te fraage wie jou Mol is want jou Mollie is jou verkering foor altijd.
  Gelukkig hebbie ook vriendjes van mij Bert ze blog en jij moet weete, jij ben nooit alleen. Ook al bennie op jou diejeet, iedereen denk aan jou. Iedereen weet in jou wiekent kom ook Bolledag. Assie Bolledag heb kan jij jou mooie verhaal leeze en dan leerie elkaar wel goed kenne. Jij ben altijd vriendeluk en jij ben zachaardig, in jou tuin weet iedereen van jou buurt het ook. Bolle blaas misschien van ze eigen maar hij heb geen in-struu-ment. Hij doe niemand kwaad van ze zachaardige selluf.
  Dan krijgie rezpek en jij krijg vriendjes. Ook al hebbie op jou straat geleef. En jij heb nog ies van jou eigen, jij heb jou buik op jou goede plaas want jou hart zit erin. Assie dat heb Bolle kan jij diejeete wattie wil, dan blijf jou buik groot.
  Mij buik blijf ook groot want mij hart is boergondies, dan hebbie gewoon jou groote buik noodig.
  Jij heb mij eigen ferras met jou droogbrokke zo dattie kon oefene en ook voor Floris en Zusje. Nu heb mij hart jou ferwen want jij ben ook nog eens Sur Bolle. En jij ben Feerekaater van mij Feesboek. Dan ferdien jij jou ferrassing en jou snek.
  Assie vriendschap heb kan jij saame diejeete want jij steun elkaar. En jou buik blijf toch groot. Dan hebbie pas jou fijne steun.
  Wij doe allemaal zwiepstaartjes maake foor Fynn. Misschien zwiep mij buik wel mee want Fynn was lief foor iedereen. Dan mag jij wel iesjes meer geefe

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loes, ooo wat kan je het toch mooi schrijven van mijn Molletje! Ze past zeker weten presies in mijn hart en ik draag haar in mijn hart altijd met me mee. En daarom heb ik ook een grote buik nodig, want net als bij jou zit mijn hart in mijn buik. Dus als je er over nadenkt, is mijn buik nog geeneens zo groot.
   Mijn vrouw las net eventjes met mij mee, en ze moest heel erg lachen. Ik weet niet waarom, ze zei over dat instruument. Maar ik heb nooit pieaanpo gespeeld, of gietaar!
   Ik doe zelf bijna nooit blazen, Loes. Ik vind het onbeleefd, blazen. Als andere katten tegen mij doen blazen schrik ik altijd een beetje, en dan weet ik niet zo goed wat ik moet doen. Soms komen mijn mensen me eventjes helpen, want zelf doe ik niks. Er was een kat die kwam steeds in mijn tuin en ging naar me blazen en me ook slaan. Ik vond het eng, en ik snapte niet waarom. Toen heeft mijn vrouw een paar keer gezegd dat de kat maar naar zijn eigen tuin moest gaan en nou komtie niet meer. Gelukkig.
   Maar als ik met mijn veren speel, blaas ik weleens tegen de veren. Dat is best stoer, vind ik.
   Ik heb mijn mensen ook laten lesen dat mijn buik op de goede plaats zit wegens dat mijn hart er in zit. En dat ik dus niet hoef te diejeten. Ik hoop dat het helpt!
   Ik ben blij dat wij allebei op diejeet zijn en allebei een mooie grote ronde buik hebben. En HOUDEN, want dat is best moeilijk. Maar ik kan het, en ik weet dat het jou ook gaat lukken!
   Ik ga vanavond ook zwaaien naar Fynn. Dat hij weet dat we hem nooit vergeten. Ik vergeet geen enkele ster, en bovenop mijn trap kan ik ze allemaal zien!
   Lieve Loes, heel veel lieve kopjes met verse tonijnsmaak, dat je buik genoeg te ete krijgt. Ze zijn ook voor je vrouw en Floris en Zusje, maar de meeste zijn voor jou.

 5. Hoi Bolle,

  Mijn mama was ook een straatpoes, ze werd zwanger van mij en mijn broertjes en is toen bij een mevrouw in de opvang gekomen.
  Daar ben ik geboren, en nu ben ik bij mijn baasje!

  Vind jou een hele stoere kater want jij durft naar buiten, ik vind buiten juist heel eng.
  En ook ik heb er heel veel vriendjes en vriendinnetjes bij gekregen, vind ik heel leuk.

  Geniet van je zondag en een pootje van Tommy!

  1. Dag lieve Tommy, ooo gelukkig dat je niet op straat was geboren! Want als je zonder mensen opgroeit blijf je altijd bangig voor mensen. Dat hebben mijn kinderen, die zijn in de tuinen geboren en pas later in huis gaan wonen. Dat blijft een beetje moeilijk, ze zijn nog steeds het liefste buiten.
   En vind je me eerlijk waar een stoere kater? Dankjewel! Maar eigenlijk ben ik heel lief tegen andere katten, zeggen mijn mensen. Toen ik nog niet geopereerd was niet, toen beet ik en krabde. Maar nu niet meer. Alleen als ik met mijn veren speel blaas ik nog wel eens. Maar soms schrik ik daar zelf van. Daar moet mijn vrouw altijd een beetje om lachen, erg hè?
   Tommy, je kan ook superstoer zijn als je binnen woont hoor, eerlijk waar. En als je niet stoer bent is dat ook prima. Want het belangrijkste is dat je gelukkig bent, vind ik.
   Ik ben ook superblij met alle vrienden en vriendinnen van de blog, dus ook met jou!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes, ook voor je mensen, van Bolle.

   1. geloof ik meteen dat je dat moeilijk vind als je kinderen het liefst buiten zijn, lijkt mij ook lastig.
    Ben ook enorm blij met een lieve vriend als jij, heb nooit vrienden en vriendinnen gehad en nu heb ik er al een aantal met jou er ook bij.

    Snap wel dat je eerder altijd blaasde en krabte, en dat je dat soms nog doet tegen een veer.
    Maar dat is helemaal niet erg hoor.
    Mijn baasje zegt dat ik een beetje een wilde tik van mij mama heb mee gekregen, want ik speel soms best wild en gebruik mijn nagels heel veel.
    Maar gelukkig vind mijn baasje en deeltijd baasje dat niet erg, want ze houden altijd van mij zeggen ze.
    En ik hou van hun, van baasje meer dan deeltijdbaasje, maar dat komt omdat ik baasje elke dag zie, en niet zonder hem kan.

    lieve kopjes en pootje van Tommy!

    1. Lieve Tommy, fijn is het hè, als je vrienden en vriendinnen hebt? Ik ben ook blij dat jij mijn vriend bent!
     Doe je wild spelen? Dan ben je nog een beetje een teiger, denk ik. Daar kan je niks aan doen, met spelen ben je echt oer en dan gebeurt dat soms.
     Toen ik hier net bij mijn mensen woonde beet ik ze, en ik krabde met mijn nagels. Gewoon, als ze me aaiden. Mijn man durfde me bijna niet te aiaien. Mijn vrouw wel, en die beet ik dus. Dan stopte ze met aaien. Dat vond ik jammer, dus na een tijd beet ik niet meer. Het is best moeilijk, als je straatmanieren hebt.
     Gelukkig dat je altjd bij je mensen mag blijven wonen, dan zijn jullie een famielie. Een famielie met twee huizen, dat is supersjiek!
     Lieve kopjes vam je vriend Bolle.

     1. ja vrienden en vriendinnen hebben is echt fijn, dat weet ik nu.
      Soms ben ik een wilde speler, mijn baasje zegt dan ook dat ik net een teiger ben, maar met een beer.
      Want mijn knuffel is een beer namelijk, heb jij ook een knuffel?

      Wat jammer dat je man in het begin je niet durfde te aaien, want dat is zoo fijn hé, gelukkig deed en doet je vrouw het wel.
      maar aait jou man je nu wel?

      Je hebt gelijk als je zegt dat het sjiek is dat ik 2 huizen heb, maar kom niet bij mijn deeltijdbaasje thuis hoor.
      Mijn huis is het huis van de baas, en buiten dat huis kom ik niet.
      Behalve als ik naar de dierendokter moet, en dat is maar 1x per jaar helaas.

      Krijg van deeltijdbaasje wel vaak snoeppies, ze schiet altijd uit, vind ik niet erg hoor. Hihihi!

      Lieve kopje van Tommy je vriendje.

 6. Lieve Sir Oom Bolle, u bent geen verwende kater hoor. En Oooh het diejeet. Ik ben ook al bezig. Wat een gedoe zeg. Ik kreeg mijn eigen schaaltje boven op het grote bed dat is dan wel fijn, maar voordat ik er krijg worden ze eerst gewogen. Gelukkig hoef ik niet op dat rare beebie weegding . De brokjes zijn lekker maar het natvoer vind ik vies. Nu heeft ze wel lekker natvoer van Royal Canin Obesity en die hebben een lekkere saus. En ik krijg een eigen voerlepel die weegt. Krijg ik nog sneller mijn eten. Ik ben blij met U Oom Sir Bolle als mijn vriend. En u teentjes wees u er zuinig op. Het zijn speciale tenen. En Oom Sir Bolle ik ben trots op U. U heeft als beebie geen genoeg vitalientjes gehad maar u bent mooi en ik vind u superlief. En u moet maar denken het diejeet is niet voor u mooie buik maar om u spieren goed te houden. Dikke kus van ons allemaal en van mij een megakus en knuffel

  1. Dag lieve krullenmamma Kyana, oooo wat krijg ik een boel kompliementen van je, ik moet er eerlijk waar van blozen! Ik ben ook heel blij dat jij mijn vriendin bent! Vrienden en vriendinnen zijn supergeweldig. Als je plezier hebt heb je samen meer plezier, en als je verdriet hebt kan je elkaar helpen.
   Oo, dat diejeet is zo moeilijk! Ik vind het helemaal niet fijn, ik doe veel liever lekker smikkelen. Gelukkig dat je de brokjes lekker vindt, en dat je natvoer hebt dat je graag eet. Maar hoe kan het nou toch dat we bijna allemaal te dik zijn, dat klopt toch niet! Misschien zijn we juist allemaal presies goed, dat denk ik.
   Hoe is het met je beebies? Ze zijn al best een beetje groot nu, toch? Krijgen ze nog beebiebrokjes? Hebben ze al krullen? En hoe is het met de rest van je famielie?
   Lieve Kyana, dankjewel dat je trots op me bent, daar ben ik heel blij mee! En weet je, ik ben supertrots op jou! Dat je zo’n mooie krullenbol bent en ook een prachtigmooi hart hebt. En dat ik je oom mag zijn, daar ben ik echt heel blij mee.
   Heel veel lieve knuffels voor jou en je kindertjes en ook voor je famielie en je vrouw natuurlijk, en een dikke meegaaklapzoen voor jou van je oom Bolle.

    1. Groeien ze veel te hard? Dat komt vast omdat jij zo goed voor ze zorgt!
     Gelukkig dat het met jullie allemaal goed gaat, daar ben ik blij om.
     Ik hoop dat je snel klaar bent met je diejeet. En ik ook! En Loes ook! Dan kunnen we een klein feestje houden, met allemaal heerlijke sneks.
     Hele lieve kopjes en knuffels van je oom Bolle.

 7. Lieve Bolle, wat een mooi verhaal heb je geschreven over vriendschap. Vriendschap is het mooiste wat er is. Dan mag je allemaal anders zijn, het geeft niet wat voor kleur je hebt, of je groot of klein bent of dik of dun. Je mag ook anders over dingen denken, als je maar respect hebt voor elkaar. Dat is het allerbelangrijkste. Bas is vriendjes met iedereen, iedereen mag bij hem in zijn mandje liggen. Oliver vindt ook iedereen lief. Bjarne is soms meer bij de een en soms meer bij de ander. Kruimel is een Diva, zij bepaalt zelf wie ze leuk vindt en is het liefste op zichzelf. Bikkel is een boefje, hij plaagt zijn zusje Kruimel heel graag, maar kan ook heel lief zijn. Juultje wil heel graag vriendjes zijn met iedereen, maar is soms nog wat te wild en onstuimig. Wij zijn allemaal vriendjes met onze vrouw en zij met ons. Wij zorgen voor elkaar zoals het hoort als je vriendjes bent. Wij missen ook al die vriendjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan. Het zijn er de laatste tijd te veel Bolle, nu ook Fynn. Hopelijk zorgen de vriendjes daar goed voor hem.
  Lieve Bolle, geniet van deze zondag, wij zijn al aan het rieleksen. Heel veel dikke knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve allemaal, ja vriendschap is zeker weten het mooiste dat er is. Ik vind het altijd zo leuk om te horen hoe jullie met zijn zessen wonen, samen met jullie vrouw. Dat lijkt me supergezellig. En soms kan het ook dat je een beetje kibbelt, of een beetje plaagt.
   Popje en Beer plaagden mijn Molletje wel eens, maar niet gemeen. Want dan is het pesten, en dat is niet fijn.
   Jullie zijn allezes verschillend, en dat is juist zo mooi. De een vindt iedereen lief, en de ander is liever een beetje alleen. En jullie horen bij elkaar, omdat je famielie bent en vrienden en vriendinnen. Ook met jullie vrouw, natuurlijk.
   Het is fijn als je samen bent en voor elkaar zorgt. Want alleenzijn is moeilijk, zeker als je op straat woont.
   Ik vind ook dat er de laatste tijd teveel sterren bijkomen. Nu hoop ik maar dat het afgelopen is, dat er een tijd geen sterren bijkomen. Ik ben wel blij dat de sterren met zijn allen zijn, dat ze niet in hun eentje zijn. Maar ik vind het zo verdrietig als iemand een ster wordt. Vooral voor zijn of haar famielie natuurlijk, want die missen ineens iemand en dat is moeilijk. Gelukkig zijn we er dan voor elkaar.
   Lieve Kruimel, Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver en Juultje, jullie krijgen heel veel lieve kopjes en knufjes, ook voor jullie vrouw, van Bolle,

   1. O ja, en hoe gaat het nu met jullie, Juul en Kruimel? Ik hoop dat jullie al aan elkaar gewend zijn!
    Soms hoef je geeneens persee vriendinnen te zijn, maar kan je ook zeggen dat je samen famielie bent maar heeeeeel verschillend bent. En dat je dan liever bij iemand anders in het mandje kruipt. Dat mag best!
    Knuffies van mij, Bolle.

    1. Hallo lieve Bolle, ik mag nog even op de compjuter. Het gaat steeds beter tussen mijn zus Kruimel en mij. Alleen ben ik soms, volgens mijn vrouw, nog iets te enthousiast en dan wil ik rennen met Kruimel. Alleen wil zij dat niet en dan gaat ze een beetje grommen, maar dat is alles. Soms lig ik stiekem best wel dicht bij haar in de buurt, maar heeft ze dat niet in de gaten. Mijn vrouw zegt dat Kruimel heeft geaccepteerd dat ik hier nu ook woon maar dat ze nog geen vriendjes wilt zijn. Maar dat is ze met niemand behalve met Oliver dus dat vind ik niet zo erg. Verder gaat heel goed. Knuffies van Juultje.

     1. Hoi lieve Juultje, dankjewel voor je updeet, en wat een fijne updeet!
      O, wat fijn dat jullie veel meer aan elkaar gewend zijn. Dat doe je supergoed Juul, en Kruimel ook!
      Jullie krijgen van mij hele grote kompliementen, en een hele dikke knuffel.
      Jullie zijn zijn superstoer, dat jullie elkaar akzepteren!

 8. Goedemorgen lieve Bolle, wat heb je weer een mooi blog geschreven over wat je zoal beleefde toen je nog geen huisje had. En wat een fijne tijd je hebt gehad met jouw Molletje.
  Ik heb het allemaal voorgelezen aan Floortje. Floortje is ook op diejeet, voor haar niertjes, die zijn een beetje ziek. En de brokjes worden altijd afgewogen, dan gaat er ook nog meediesijn overheen. Ieder wiekent krijgt ze een blikje natvoer, het heet een stoofpotje, zij vindt het heerlijk, is kip met rijst en een beetje groente. Wat lief van Loesje om jou met de postduif een doos met kaadootjes te sturen. Floortje is ook heel blij met alle vriendjes en dinnetjes die zij nu heeft via Bert zijn blog, wij zijn als het ware ene grote familie, we leven met elkaar mee in voor- en tegenspoed. En zwaaien naar iedereen die de regenboogbrug is overgegaan, we zullen hen nooit vergeten. We wensen je een fijne dag samen met jouw mensen, er is weer een hoop waai buiten. Knuffels en kopjes van Ina en Floortje

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor de kompliemtenten, daar ben ik heel blij mee. Mijn Molletje kon eerlijk waar alles. Zelfs toen ze doof was en een beetje slechtziend en ook nog deement hadden ander katten respekt voor haar. En ik zeker weten ook!
   Floortje, vind je het moeilijk, je diejeet voor je niertjes? Het is belangrijk voor je gezond, maar het is niet altijd fijn vind ik. Gelukkig dat je in het wiekent een stoofpotje krijgt. Dat klinkt heerlijk!
   Ik ben heel blij met de kadoos van Loes, ik was helemaal verrast. Het is supermooi dat we op de blog vrienden en vriendinnen zijn, en elkaar helpen. Want samen kun je bijna alles, of misschien wel echt alles. En we blijven altijd aan elkaar denken, ook als iemand een ster is geworden.
   Ik heb vandaag lekker op het grote bed gelegen, wegens dat het zo hard waait. En ook nog regent, bah. Ik hoop dat jullie ook een fijne dag hebben gehad.
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jullie allebei van jullie vriend Bolle.

 9. Hoi Bolle,
  Wat fijn dat je zoveel geleerd hebt van jou Molletje!!!
  En hoe mooi he al die vriendschappen…..zo kun je elkaar altijd steunen in moeilijke tijden maar zeker ook al het moois samen delen!!!!!
  Er is heel veel liefde onder elkaar!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja mijn Molletje was een superpoes! Ze kon en durfde bijna alles, zelfs toen ze oud en doof en ziek en in de war was. Ze was zo stoer, dat kan je haast niet geloven.
   Ik ben heel blij dat we hier allemaal vrienden en vriendinnen zijn met zijn allen.
   Want als je plezier hebt heb je met je vrienden nog meer plezier, en als je verdriet hebt kun je elkaar helpen. Het lijkt me heel erg moeilijk als je verdriet hebt en je bent helemaal alleen.
   Ooo, en ik vond het zo geweldig van jouw sijfers Moby! Ik heb het gelezen bij Loes haar verhaal, en ik wil ook zulke sijfers! Mijn sijfers zijn 6 dus ik moet nog wel hard werken dan. En ik denk dat je ook best een grote katerman bent, toch? Ik ben ook best groot, maar ik heb korte beentjes. Mijn buik is wel mooi groot!
   Lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Tica en Dopey, jullie krijgem heel veel dikke knuffels terug p, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

 10. Ohhh Bolle had je mijn sijfers gezien?????
  Mijn vrouw schrok er wel van……..gelukkig heeft ze nog niks over een diejeet gezegt!!!!! Ik hoop dat ze het vergeten is 😹😹😹
  Ik ben net als jij een grote katerman met korte pootjes en ik ben heel erg trots op mijn mooie buik!!!! Dat is wel eens anders geweest zoals je weet!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja Moby, ik las dat jij ook hebt gezworven en honger hebt gehad. Dan is het logies dat je veel eet, omdat je denkt dat je misschien weer honger gaat krijgen. Ook al hoef je daar nu niet meer bang voor te zijn, het zit toch in je hoofd.
   Ik ben ook trots op mijn buik, hij is groot en rond en zacht en mooi. Jouw buik vast ook, dat weet ik zeker. Dus doe maar niet diejeten, dat is helemaal niet leuk.
   Misschien kunnen jij en Loes en ik een buikenklup oprichten!
   Dikke (buik)knuffel voor jou en de rest van je famielie!

   1. Bolle ja zo is het echt!!!
    Wij begrijpen elkaar!!!
    Misschien goed om een buikenklup met Loesje op te richten!!!

    😽😽😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *