Ik weet geeneens hoe sterk ik ben

sterk

Mijn balletje is helemaal stuk en dat heb ik gedaan. Mijn muis is nou ook stuk. Dat heb ik ook gedaan. En ik wilde alleen maar spelen.

Ik heb nou nog een veter die is nog steeds goed. In het keukenkastje ligt nog meer, ook stom speelgoed waaarvan mijn vrouw hoopt dat ik het later toch nog leuk vind maar ik weet van niet. Daar gaat het niet om, wel dat de muis opeens stuk was.

Groot

Ik weet van mezelf dat ik best groot ben. Mijn kop is groot, mijn lichaam is groot en mijn voorpoten zijn groot en breed en sterk. Daar hou ik de muis mee vast als ik speel. En dan bijt ik wat. Of ik rol. Of ik lig heel erg stil te wachten tot de muis wat doet  dat kan ik best lang volhouden, wegens dat ik nog oer in me heb ook al ben ik huiskater.

En toen ik dat ene gefoel kreeg,  toen waren de oren van de muis weg en de staart ook. Ik had dus gewonnen maar ik had ook geen muis meer.

Mijn vrouw zegt dat ik niet weet hoe sterk ik ben. Dus wegens dat ik mijn speelgoed stuk maak. Dan zal het ook wel zo zijn. Maar ik hoop toch dat ik nieuw speelgoed krijg. Gewoon speelgoed dat naar thuis ruikt en niet naar de winkel dan kan ik er niks mee.

Foto

Ik wilde dit heel graag zeggen wegens dat er thuis de hele tijd foto’s van mij gemaakt worden dat ik lig te rieleksen en ik vind het ook belangrijk, maar ik doe dus nog veel meer op een dag. Dus ook de boodschappen controleren en de straat controleren en soms meehelpen met het dekbedovertrek en op mijn vrouw letten en alles wat er zo is, en dan speel ik ook nog. Ja, mag ik dan rieleksen.

15 thoughts on “Ik weet geeneens hoe sterk ik ben

 1. Nou Bert je hebt flink gespeeld met de muis en de bal!!!!
  Niet normaal dat er gedacht wordt dat wij alleen maar rieleksen…..tttttssssss.
  Er is echt zoveel meer dat wij doen en dat kost veel energie!!! En alles wat we doen is geen half werk maar echt precisiewerk!!
  Dat mag gezegt worden!!!!!!
  Bert wij hopen dat je snel nieuw speelgoed krijgt dat naar thuis ruikt!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik vind dat jullie het heel goed zeggen, we doen veel meer dan rieleksen ik speel keihard daar is nou bewijs van!! Mijn nieuwe balletjes ruiken nog naar de winkel. Dus ik neem nou een potlood en ik heb mijn veter nog. Poot van mij

 2. He Bert! Ik heb ook zo’n grijze muis. En nog vier andere muizen. Ik hoop dat ze er voor jou ook wat meer kopen. Dan kan je af-wis-selen en heb je reservemuizen 🙂

  Groet en poot, Minnie

 3. Lieve Bert,

  Jij moet jou eigen niks wijs laate maake want jij weet van jou eigen hoe atleeties jij ben. En van mij eigen weet ik ook dattie atleeties ben en dattie jou sterrekste poote heb van mij Feesboek. Offie iedere dag van jou daage rek en strek. Jij ben altijd beezig want assie rieleks ben jij ook druk. En nie iedereen kan zo goed rielekse Bert, jij fersta jou kuns.
  Jij heb zofeel kracht in jou poote dattie jou speelgoed stuk mep. Ik vin het spannend.
  Mij erfaring is, assie flink heb gemep kan jij goed rielekse. Van me eigen heb ik soies weleens gehoord.

  Liefs van jou Loesje

  1. je hebt gelijk liefe Loesje, als ik flink heb gemept dan slaap ik heel goed en diep en soms geef ik dan ook een snurk en soms geeft mijn vrouw dan een gil waardoor ik wakker word dat is dan weer jammer. Ik strek niet altijd geloof ik zoals je op je kurzuz voordeed. Ik vind het super dat je mij atleeties vind want dat ben ik ook!! je Bertje

 4. Ooooh oompie bert. Datte hep ik ook dat awwes tuk is wat ik in me bek of poote kjijg.
  Ikke hep nu paaseiers kjeeg. En die kanne ik nie sjope😾😾 je kan er wel weuk mee meppe hihihi
  Ikke hat een bal mette tauwtjes en de tauwtjes sjijn weg. En nau isse balletje stom en eitje isse weuk 😸😸

  1. hoi Dorus, jij weer folgens mij ook niet hoe sterk je bent en dat komt omdat je steeds sterker wordt omdat je in de groei bent. Dus dat kun je dan ook niet weten!! Ome Bert

 5. Hallo Bert,

  Wat erg van jouw balletje en je muis. In de muizen en ballenfabriek moeten ze maar eens speeltjes maken voor katers en poezen die heel veel oer hebben en dus super sterk zijn, Kan jouw muis niet naar de muizendokter voor nieuwe oortjes en een staart? Nu is muis een balletjes geworden. AAAHHHAAA laat mij nou wat in mijn Jippe koppie komen, nu is jou muis een bal geworden, jouw muis heeft toveren gedaan. En nu je een muizenbal hebt heeft die de heerlijke ruik van jou en je huis. Als vrouwtje een nieuwe muis voor je gaat halen moet ze die maar heel lang onder jouw deken leggen en zo komt de ruik van de muizenmaker eraf en jouw ruik eraan. Of is een muis met stinkie kruiden een idee, ja die zijn er ook hoor. Bert ik hoop dat je over je verlies komt en natuurlijk weten al jouw vrienden wie je bent en niet dat jij de hele dag ligt te rieleksen. Ikke in ieder geval niet hoor en ik zal jou even miauw doen dat ik nu in het zonnetje lekker lui lig te doen en zo naar mijn vriendjes lig te kijken, net kwam er weer een eekhoorntje voor mijn raam, vrouwtje wilde er een foto van maken en foetsie was eekhoorntje al, jammer hoor. Zo Bert ik moet weer aan mijn taakjes verder en vrouwtje ook. Jij een hele fijne dag en van vrouwtje en mij mag jij een snipperdag nemen , knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. dat had ik nooit bedacht Jip dat de muis nou een bal is wat een goed idee!! Wat ben je tch een slimme katerman. Muizen met extra lucht heb ik weleens gehad daar kon ik niks mee. Dan tik ik er even tegenaan omdat ik beleefd moet zijn maar verder niks. Wat super dat je zon hebt en naar vriendjes in de tuin kijkt. Het is een tussen-huis maar je vrouw heeft het goed uitgezocht!! poot van je vriend Bert

 6. Lieve Bert, wat sta je mooi op de foto met je sterke atleetiese poten. Ik weet zeker dat jouw liefe frau nieuwe muisjes voor je koopt. Leg ze maar op je kussen of onder je deken dan gaan ze vanzelf naar huis ruiken. Floortje hoeft ook geen muizen of poppetjes met een luchtje, die bekijkt ze niet eens. Een muis of balletje naturel is het beste. Fijne avond nog lieverd en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje o dus ik ben de enige niet, dat is fijn dan ben ik niet raar. Ik heb nou een raar balletje dat moet maar onder de deken misschien helpt dat het is een goede tip!! pootje van mij

 7. Hoi lieve Bert, wat zie je er stoer uit op de footoo Als ik zo jouw poten zie weet ik dat die muis en dat balletje geen kans hadden. Dan is het logies dat ze kapot zijn.
  Ik ben altijd best netjes met mijn speelgoed. Alleen mijn veren maak ik kapot, maar niet allemaal. Ik bijt ze soms, of ik lik eraan. Daar moet mijn vrouw altijd om lachen, maar daar trek ik me toevallig helemaal niks van aan!
  En zijn er echt mensen die denken dat je alleen maar aan het rieleksen bent? Dan lezen ze je verhalen niet, want dan hadden ze geweten dat je de straat controleert, papier snippert, met het lintje speelt, de bodschappen nakijkt, meehelpt met het opmaken van het bed, de trap afrent, je vrouw wakker maken als ze niet meteen opstaat, en ga zo maar door. Je kan beter zeggen: je mag blij zijn dat je soms tijd hebt om te rieleksen!
  Zulke stoere poten krijg je niet vanzelf, dat zeg ik ook altijd tegen mijn mensen.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle jij snapt mij en het is waar ik ben blij als ik tijd heb om te rieleksen, want ik ben druk en dan heb ik geeneens een tuin zoals jij. Ik snap niet hoe jij dat doet Bolle. Al die dingen. En de andere katten die je buiten hebt. O ja mijn erfaring is dat een vrouw om alles lacht dus niks van aantrekken. Als ik gaap dan lacht mijn vrouw al. Dus. kopje van mij

   1. O, dat is wel een opluchting Bert, dat jouw vrouw ook overal om moet lachen. Ik dacht dat het aan die van mij lag, maar het is dus normaal.
    Ik trek me er meestal niks van aan, maar soms denk ik dat ze me uitlacht!
    Lieve kopjes van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *