Brokjes en snorharen, daar gaat het om

snorharen

Nou u ziet het al. Ik moet voorzichtig eten wegens mijn snorharen. En dan sta ik kei-stevig op mijn poten zodat ik presies weet wat ik doe.Β  En dat is op mijn snorharen letten.

Trek

Als je trek hebt, wil je eten. En ik heb best vaak trek. Dat ik voel: een hapje gaat er best in. Vooral een lekker hapje. Iets met garnalen. Of een soepje. Maar mijn reeaalietijd is dat ik elke dag brokken heb, gewone brokken dus niet vies en ook niet superlekker. Dat is wegens mijn gezond. Elke dag heb ik verse brokken en ik krijg ze nooit op. Ik eet wanneer ik trek heb en er is niks anders.

Ik krijg ook avondeten en een avondsnek dus dat u niet denkt die Bertje is zielig. Dat wil ik even zeggen.

Plat schaaltje

Hoe ik eet dat is altijd voorzichtig. Ik hebΒ  een plat schaaltje en daar liggen de brokken op. Uit een bakje kan ik niet eten wegens mijn snorharen. Die komen dan tegen de zijkant en dat is een naar gefoel dus dan kan ik eigenlijk ook niet eten. Een plat schaaltje is het beste. Maar het is ook niet zo dat ik dan gewoon mijn kop in de brokken steek.
Van mezelf ben ik een voorzichtige kater dus ook met eten.
Ik kijk natuurlijk goed waar ik wil beginnen. Meestal aan een zijkant. Dan neem ik een brokje in mijn bek en als dat goed gaat (en het is de smaak die ik gewend ben) dan eet ik meer. Soms hou ik mijn kop scheef wegens dat mijn snorharen dan de ruimte hebben.

Plat bord

Een heel groot plat bord dat eet helemaal lekker maar ja dan gaan alle brokjes van het bord, dus daar eet ik alleen avondeten van. Dat is zalm of tonijn of dus met garnalen.

Als je presies weet hoe het gaat met je snorharen dan kun je snel eten. Maar dan heb je ten eerste hetzelfde bord en ten tweede hetzelfde soort eten dus dan heb je heel erg veel eet-ervaring, dat scheelt.

14 thoughts on “Brokjes en snorharen, daar gaat het om

 1. Hajooo oompie bert.
  Oooh kjijg uwes fanne bort? Ik kjijg uit een bakje. Ikke plak me snorspjietjes tege me wange aan. En dan eet ik. Ikke hep een ondiep bakkie waar me bwokkies in ligge. Fanne meneer albert. Ooooh die sjijn so wekker. Ikke ben een knoei-eeter. Uwes kunne presies sien wanneer ik ge-eet hep. De floer lig dan fol met kapotte bwokkies hihihi.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus wat doe je dat goed en tegnies met je snorharen, dat kan Ome Bert niet hoor. Het geeft niks dat je knoeit, dan eet je tenminste lekker want dan kun je gewoon niet meer op netjes letten, dus dat is juist goed!! pootjes van mij

 2. Hallo Bert, wij krijgen onze brokjes in een mooi bakje met onze naam erop. Wij krijgen allemaal iets anders, behalve Kruimel en Bikkel, die eten dezelfde brokjes. Juultje krijgt die nu ook af en toe om te wennen. Bas is al oud, dus hij eet brokjes voor senioren en brokjes die goed zijn voor zijn botjes. Soms krijgt hij ook een soepje of onze vrouw maakt dan een soort pap voor hem van mousse. Dat krijgt hij als hij weer een periode heeft van lastig eten. Oliver krijgt ook dieet brokjes voor zijn niertjes en Bjarne krijgt speciale brokjes voor zijn tandjes. Tussendoor krijgen we af en toe een snek. Wij hebben niet zo veel last van onze snorhaartjes bij het eten hoor. Volgens ons doen we net als Dorus.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje, wat gaaf met je naam er helemaal op dan weet je meteen: dit is van mij. En niet van iemand anders en ook al niet van mijn vrouw. Bij jullie komt het heel presies met wie wat eet, dat snap ik nou wel. Maar ik snap niet hoe je je snorharen kunt inklappen ik dacht dat het met siemees zijn te maken heeft maar jullie zijn niet siemees dus hoe kan dat!! pootje van mij

 3. Dag lieve Bert, wat zit je daar van een heerlijk schaaltje met brokken te smullen. Ik heb de kwestie vanwege de snorharen even met Floor besproken en zij denkt er eigenlijk nooit aan. En als de snorharen een beetje vies zijn na het eten gast ze meteen wassen. Haar stoofpotje krijgt ze altijd in een wijder schaaltje, want dat is nat. Zo zie je maar lieverd dat iedere kat en poes weer anders is wegens zijn eetgewoontes, gelukkig maar anders was het wel een beetje saai, iedereen hetzelfde. Fijne dag dag lief vriendje. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat leuk dat Floortje het ook weer anders doet met eten. Het is best stoer dat ze er niks om geeft als er wat in haar snorharen komt, ik ben daar perzoonlijk veel te zenuwachtig over. Dat ik dat perseee niet wil. Dus daarom heb ik altijd platte borden wel met aan de rand dat het wat omhoog staat, pootje van mij

 4. Het is wat met onze snorharen hΓ© Bert?
  Soms kunnen ze echt in de weg zitten!
  Wij hebben brede platte bakjes en dan komen we ook niet met de snorharen in de knel.
  En de brokjes zitten in een hele grote kom…….daar kunnen we gerust met ons hoofd in duiken.
  Maar ja we hebben ze wel nodig want als we ergens met onze kop tussendoor willen voelen we met onze snorharen of het wel of niet lukt!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😚

  1. Dus jullie hebben ook veel gefoel in je snorharen nou ik ook. En ik kan ze geeneens inklappen. Misschien moet ik daarmee oefenen. Ik vind die grote kom leuk dat je je kop erin kunt doen dan hoor je jezelf harder kraken!! pootje van mij

 5. Lieve Bert,

  Jij heb mij eigen nu wel aan mij denke gezet van mij snorhaare. Jij ben van jou eigen jou russige eeter. Ik zeg jou eerluk, weeges mij begeerte eet ik snel en mij snorhaare eete mee. Assie fies zijn maak ik ze wel meteen schoon en van mij eigen ben ik geen knoeipoes. Foor mij eigen let ik meer op mij eene tand, dattie nie breek. En assie maar twee kieze heb dan kan jij moeiluk kauwe. Maar jij hoef nie bang te zijn Bert. Van mij eigen eet ik alles. En mij eete zit in mij eigen bakje en soms eet ik ook met mij poot. Dan doe ik foorproeve want jij weet nie altijd wat jij krijg….

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, foorproeve is vast alleen voor als je heel presies op je eten bent. Ik doe het nooit, ik ruik het en dan weet ik dat het in orde is. Dat je snel eet is van vroeger Loes misschien komt het nog goed dat je in jezelf rust hebt. Maar ik weet dat je bij jou thuis ook mag zijn zoals je bent net als ik. En je bent heel netjes op jezelf dat vind ik heel mooi, je Bertje

 6. Hoi Bert, goed eten is belangrijk en een goed etensbakje of bord ook.
  Ik eet het liefst van de grond, maar dat vinden mijn mensen niet altijd handig met natvoer. Dat krijg ik dus in een grote kom. Die is aan de bovenkant heel wijd zodat mijn snorharen er niet tegenaan komen. Ik doe net als Dorus mijn snorharen naar achteren. En als ik naar jouw footoo kijk doe jij dat ook een beetje, kijk maar!
  Ik heb nooit eten in mijn snor, maar soms wel aarde. Of een pluisje. Dat haalt mijn vrouw dan weg, ik doe dat zelf nooit. Laat maar lekker zitten, ik heb er geen last van.
  Eet jij je brokjes helemaal op, zonder kruimels? Ik laat altijd kruimels liggen als ik grotere brokken krijg omdat ik met mijn mond open kauw. Net als Dorus.
  Misschien hoort dat zo als je in Amsterdam woont!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik wist geeneens dat ik het deed, snorharen inklappen. Misschien gaat het vanzelf. Raar daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik eet van mijn brokjes net wat ik wil en op gaat het nooit dus ik heb nooit kruimels alleen brokjes over. Wat ik eet, eet ik op. En ik eet ook graag van het tapijt of van een oude krant maar dat mag haast nooit dan krijg ik weer een bord!! pootje van mij

 7. Hallo Bert,
  Bert je hebt een hele goede schrijf gemaakt over de bakjes en hopelijk gaan alle vrouw en man mensen er goed op letten.

  Ja onze eet en drinkbakken hoe ze moeten zijn is heel belangrijk. Wat jij schrijf doet, ze moeten groot en plat zijn. Gelukkig heb ik die ook. Als mijn snorharen met eten en drinken ergens tegen aan komen doe dat veel pijn, komt doordat onze snor begint in een zenuw bij de kop. Dus iedere keer als wij uit een verkeerde bak moeten eten is er veel au. Isse ook heel begrijpelijk, want onze snor sprieten waarschuwen ons of de afstand goed is als we ergens doorheen moeten. Vrouwtje zegt ook dat als we de snorharen helemaal uit hebben staan dat de breedte van ons lijf is, Dus een slanke kat/poes heeft kortere snorharen en een die een paar maatjes meer heeft heeft lange snorharen. Ik heb ook eens in het begin verkeerde eet en drinkbakken gehad en toen kreeg ik allemaal pukkeltjes (krentenbaard) onder mijn kin. En die pukkeltjes kreeg ik ook van veel stress. Vrouwtje heeft voor mij daar een zalfje voor gekregen van Tante Ans en dan is het zo weer weg.

  Zo nu ga ik weer naar buiten kijken, er vallen allemaal ijs regendruppels uit de lucht. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat een mooie uitleg en zo tegnies van hoe het zit. Ik weet dat nog van die pukkels nou gelukkig zijn ze nou weg!! En ik snap ook waarom ik gefoel in mijn snorharen heb dat komt dus uit mijn liggaam. Mijn vrouw mag er nooit aanzitten van mij daar begin ik niet aan. Dus ook niks weghalen zoals bij Bolle. Ik heb vandaag veel geslapen. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *