Kater Dorus: oofer buiten komen en muisen

buiten
Hajooo iedeween. Daar benne ik weer, uwes reuseDooremans met het swarte faggie. Foorige week moese ik ff frauw tot steun sein ommedat hut de eerse keer was dat ooma Katrien jarug was sonner er te sijn.
Ikke hep haar 2 dage lang gekwalt. Ikke wau pele, pele en oh ja… pele. Hihihihi.

Naar buite

De lente kom er aan en soms isse het buite eggiewaar lekker weer. Dan ga ik foor me balkondeur zitte huile in de hoop datte ik weer naar buite mag.
Naar buite gaan is, voor mij, het fijnste wat er maar bestaat. Uwes weet… ikke was een boererijkater met knikkers. Agt lange weke. En ik weet er niemeer sofeel van, maar het was wel fein met me paardefrientjes en de sgaape. Toen ikke met Poppy naar binnen ging wonen vonde we het niet so errug hoor. Want het was er warm en geen wint. Behalfe degene die ikke liet floepen. Dan moete jullie me mense hore. Oooh die taal die se er dan uit gooie. Dat ik doorendoor verrot ben. Datte ise Ammersedams foor datte stink.

Me balkon

Maar goed, ik dwaal af. Hihihi. Ikke mag weer afentoet op me balkon. Ikke kjijg wel teets buitenfan mammie te hore dat ik moet uitkijke. Ikke moet uitkijke dat ik niet weg kan waaie. Nou ja!! Ikke weeg follegens mij swaarder dan mammie. En follegens mij ben ik ook een kop gjoter. Maar ik hep mamsie al sjo faak seg dat er kipkluifjesgaas voor hut hek sit en dan tog segge dat ik moet oppasse.
Ikke sit graag op me krabbelplankpaal op balkon. Ik kan dan ofer mij rijk uitkijke. En as ik een foogul sie dan wil ik hem pakken!! BOEM! Oooh dat stomme gaas. Ikke stoot iedewe keer me koppie.
Maar ooh wat is het fijn om buite te sijn.

Muis

Nou was er hier ies freems aan de poot foorige week.
Er was nog een dier hier. Was!! Want hij isse weg. 3 dage en nagte hoorte ik triptriptrip.
Dat was raar. Hij kwam de keuke nie uit. Ikke weet dat want asse ik wakker was dan hielt ik wagt in de keuke. Man sei we heppe weer een muiz. Oh nee he sei frauw.
Ik keek naar se. Een muis? Een egge muis? Oooh vetgaaf!!
Ik wagt hauwe. Ik hat walle onner me ooge, nie normaal. Maar die stomme muiz wis te onsnappe. Aangesien het nu soms beeter weer is staat me balkondeur faker ope. En dat sag muizie. Nou… sniksnik. Nou weet ik nog niet hoe muis smaakt.

Dit was het foor deze week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

19 thoughts on “Kater Dorus: oofer buiten komen en muisen

 1. Hoi Dorus,

  Heel even een klein schrijfje, vrouwtje gaat zo weg en dan mag ik niet computeren.
  Ik wou jouw even miauwen dat jij heus nog wel er achter komt hoe een muisje zal smaken, er komen er vat nog wel meer op het balkon en als jij daar dan de jacht doet hebben jouw vrouw en manmens binnen geen last van de muisjes Dorus fijne dag en grote knuf van vrouwtje en we zijn super blij met je mooie kaart en nog wel de eerste in ons nieuwe huis.
  Kopje en poot van Ome Jip

  1. Hajooo oome jip. Oooh ikke was zo blij dat de kaart aangekome was😸😸 nou kan ik uwes vaker een kaart sture hihihi.
   Oooh ik vond het zo erg dat het muisje ontsnapt is😾
   Ik wou heel graag weten hoe een muis smaak. Frauw denk dat ik hem dan helemaal ga opeten 😸
   Nog djie weken oome jip, dan hep u uw foor altijd huisje en tuin. Oooh dan kun u uself ferstoppe in struike 😸
   Pootjes en een fijne dag oome jip 🐾🐾

 2. Goeiemorgen Dorus,
  Heerlijk hè als je het balkon op mag??
  Daar kun je veel zien!! En maar goed dat er wat voor zit want anders was je al eroverheen gevallen!!
  MamaLoes is een echte mamsie hoor, altijd bezorgd over de kindjes!!!!
  En een muis in de keuken???? Dat is heel spannend!!! Wij hebben ook 3 dagen een muis in de keuken gehad, vrouw kreeg hem niet te pakken maar onze Dopey wel!!!! Hij was toen nog klein en het was zijn eerste muis!! Wat waren we trots op hem!!!!
  Maar Belle had hem extra voor hem van buiten mee naar binnen genomen en toen los gelaten.
  Gelukkig is onze frauw niet bang voor muizen maar eigenlijk mogen we ze niet mee naar binnen nemen 😹😹😹
  Voor jou komt er ook nog wel een muis op je pad hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ooooh hep oom dopey wel een egge muis gehat? Oooooooh 😿😿 nau ben ik jaloers hoor. Ik wil het ook zo graag. Fanmorge zag ik vogels in mijn straat lopen. U had mijn staart moeten zien!! Die zwiepte heen en weer. De lamelle bewoge mee met mijn staart hihihi.
   Maar denk u dat mamsie altijd besorgt blijf ofer mij? Ook as ik 1 jaar ben? πŸ™€πŸ™€
   Pootjes en een fijne dag 🐾🐾

   1. Lieve Dorus
    Ja ome Dopey had een echte muis!!!!
    Maar onze frauw heeft de muis gepakt en buiten gezet want ze vond het sielig voor de muis omdat die heel erg bang was en piepte!!!!
    Vogels zijn ook leuk he??? Maar die zijn altijd zo vlug!!!! Maar wij doen dan ook altijd staartje zwiep, zwiep hoor!!!!
    En tja mamsies blijven altijd bezorgd hoor, maakt niet uit hoe oud je bent!!!!

    Knuff, knuff van ons

    😽😽😽😽😽😽😘

 3. Hoi Dorus,
  Wij vinden het ook altijd fijn op het balkon, vooral Zooka. Wij hebben glas op het balkon waar we doorheen kunnen kijken en alles zien. Eendjes en ganzen in het water beneden, vogeltjes in de lucht. Maar geen muizen! Als het warm genoeg is, staat de rolhordeur op een kiertje, zodat we zelf naar buiten of binnen kunnen. Maar zitten we elkaar achterna, dan gaan we ook wel dwars door de deur heen, hihihi. De deur gaat dan niet echt kapot hoor, alleen de onderkant schiet uit de rail. Als de zon heel warm is, dan gaat BInti vaak weer naar binnen. Haar vacht is ook heel donker, niet zo zwart als die van jou hoor, en dan wordt ze heel warm. Zooka met haar rode vacht kan er beter tegen. Als vrouwtje buiten zit, liggen we ook vaak onder haar stoel en zo genieten we allemaal van het buiten zijn.
  Veel knuffeltjes, Binti en Zooka

  1. Hajoooo
   Oooh uwes mogen ook naar buiten? Fijn is dat he? In het begin mocht ik alleen onder toezicht naar buiten. Tot frauw het op een dag reuze dwuk had in de keuken en ik zelf alleen naar buiten mog. Dat was egwaar zooo spannend en vetgaaf!! Vanaf die dag mag ik alleen buiten zijn. Maar ik mag niet naar buiten als me mensen niet thuis zijn. Zo gemeen want ooferooma’s grietje en poekie mochten dat weer wel. Die mochten ook snachts op balkon!!
   Oooh ikke hoop dat het dit jaar zo heet word als foorig jaar. Ikke sjiep toen alleen maar.
   Pootjes en een feine dag 🐾🐾

 4. Hoi lieve Dorus, als het mooi weer is mogen wij ook op het balkon, maar ook alleen als onze vrouw thuis is. Ook wij hebben gaas zodat we niet naar beneden kunnen vallen of naar de buurman kunnen lopen. Bikkel vindt het net als jij geweldig op het balkon en is dan op het balkon van vroeg tot laat. De rest van de bende gaat af en toe een fris neusje halen. Van Juultje weten we het nog niet, vrouw is benieuwd of zij van de zomer op het balkon gaat, we denken van wel, want Juul durft alles.
  Muizen hebben wij nog nooit gevangen, alleen speelgoedmuisjes, hihihihi. Juultje vindt die geweldig, ze gooit ze de hele kamer door. Zo grappig.
  Onze vrouw moet nu weer gaan werken, dus we kunnen niet lang op de kompjuter.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hajooo alle 6.
   Ooooh dus jullie hebbe ook een balkon? Gaaf he. Zien jullie ook van alles voorbij lopen of vliegen?
   Me mensen zeiden dat ik, zodra het donker wor, weer naar binnen moet. Ze zien me anders niet. Nou jaaaa 😾😾
   Ik heb ook speelgoedmuisjes, alleen wil ik nu echte. En die had ik even. En nu istie weg sniksnik.
   Ik speel nu meer met me paaseitjes en veren hihihi.
   Pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 5. Lieve Doorie van mij hart,

  oooh jij ben er weer, mamsie is blij dattie lees dattie mij soolmense heb gesteun van mij hartjesdinnetje jou ooma Katrientje. Mamsie maak ze eigen bes ze groote zorg assie jou nie kan leeze. Jij fertel altijd ofer jou afontuure en mamsie folg jou op ze poot.
  Maar wat zeggie nou, hebbie kipkluife op jou balkon πŸ™€πŸ™€πŸ™€ en mamsie wis het nie. Oooh en jij heb muize die jij fang. Bennie wel foorzichtig want assie van jou entoesjast zo hard poink dan kommie beneede bij jou haai in jou waater terecht en dan is mamsie jou kwijt.
  Mamsie wil nie Γ©n zonder ze tande en zonder mij beebie.
  Mamsie is tros op jou mij jonge,

  Koes koes jou MammaLoesje

  1. Ooooh mamsie, helaas hangt er niet 1 kipkluifgaaskip meer. Alleen het gaas isser nog om kippenkluifies tege te hauwe.
   Swemt er een haai benede mij? πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Ooooh mamsie, helluppie. Eten haaie geen zwarte kittenkaters? 😿😿😿 oooh nau ben ik blij dat er gaas is mammie.
   Mammie, ikke ben nooit fer bij uwes fandaan. En ikke sjrijf sowat iedere dag op me feestboek. En bij oompie bert.
   Oooh mammie… ikke hau uwes.
   Koeskoes mamsie 😽😽😽😽

 6. Hallo Dorus hier met Gijsje, wat jammer dat je geen muisje hebt gevangen. Maar de volgende keer beter. Vanaf mijn vensterbank ga ik ook de vogeltjes bekijken. Maar jammer genoeg kan ik de vogeltjes ook niet vangen.
  Mijn vrouwtje is een verdrietig want haar vriendin is overleden en nu heb ik deze week héél goed voor vrouwtje gezorgd. En dat blijf ik ook doen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooh tante gijsje. Wat zielig voor uwes frauw. Wille uwes tegen uw frauw zeggen dat we aan haar denken? Ik weet heel goed hoe hut is om iemand te verliezen waar uwes veel van gehouwe hep. Frauw zeg dat degene die overlede zijn altijd in onze harten zitten. En dat we altijd vol liefde ofer ze moete blijven praten.
   Beloof u dat? 😽😽
   Heel veel sterktepootjes van mij 🐾🐾🐾

 7. Goedemorgen lieve Dorus,
  Wat heerlijk dat je zo af en toe op het balkon mag, er is zoveel te zien buiten. Heel verstandig dat zij kipkluifjesgaas heeft gespannen zodat jij niet naar beneden kunt vallen. En heus, er komt beste nog wel eens een muisje langs dat jij kunt vangen. Fijne dag lieve Dorus en knuffels en kopjes van Ina en Floortje.

  1. Oooh ik hoop het mefrauwtante ina en tante floortje.
   Vandaag mag ik niet naar buiten. Het regent en nu kwal ik mijn frauw hihihi
   Ooooh tante floor… uwes hep dezelfde naam als mij dierendokterπŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€ ooooh bibber
   Pootjes 🐾🐾

 8. Dag lieve grotezwartesiejemeesepanter, had jij vorige week je vrouw gekwalt? Dat je een kwalletje was? Dat zegt mijn vrouw altijd tegen mijn man!!
  Heerlijk is het soms buiten, nu het een beetje warmer wordt. Alleen doet het nog steeds teveel regenen, bah.
  Maak je maar geen zorgen over die muis, er komt er vast nog wel eens eentje. Ik heb er jaren geleden een paar gevangen (en ook opgegeten). Maar dat is wel vijf jaar geleden, toen was jij nog geeneens geboren.
  Wat wordt je ook een knappe jongen, je krijgt echt een siejemees hoofd!
  Veel lieve kopjes em pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je een dappere teigerkwalletje bent😁!

  1. Hajooooo oomie bolle.
   Ikke ben een kleine kwallekopje hihihi
   Is het ene kwalle afloopt ga ik naar de volgende die ik mag kwallen. πŸ˜‰ πŸ˜‰
   Oooh nog evve en ik ben 1 jaar hihihi. Dan wor ik een folwasse kwalletje.
   Oooh ik hoop echt dat ik een muis mag vangen. Ik wil ook een keer een muis proefe.
   Fandaag mog ik niet naar buite omdat het regent 😾😾 zo gemeen.
   Pootjes oomie bolle 🐾🐾

 9. Hoi Doorie.Wat goed dat je je frauw geholpen hebt met kwallen vorige week.Dat helpt wel een beetje denk ik.Scullary girl zegt dat er kwallen in de zee zwemmen,maar jij ging toch niet zwemmen hoop ik.Het water is nu veel te koud.Vraag maar aan MammaLoesje want die is op het strand geweest met oma Katrientje.Wel lekker naar buitenWij hebben ook een afgezet balkon.Ik,Muzette,vind het heerlijk als de zon schijnt.Dan buiten bakken en braden in de zomer.Soms vindt scullary girl het teveel en legt mij dan binnen.Grrrrr Een muis in huis?Oeps dat hebben wij ook een keer gehad en Fynn en Sparkle hebben geprobeerd hem te vangen,maar dat lukte niet en toen heeft scullary girl dat uiteindelijk gedaan.Maar die vindt ze dood eng.Dus die ging gillen.Dat was lachen!!!!Maar nu weten we ook.nog steefs niet hoe een muis smaakt.Misschien weet je MammaLoesje of er snoepjes zijn in muis smaak.Dorus nog even en dan wordt het zomer en kan je vast heel veel naar buiten.Misschien staat de mooie ploemetjes stoel van oma er nog.Groeten van Sparkle en mijzelf, Muzette en een knuffel van scullary girl.Die vindt je zwarte vacht prachtig!

  1. Oooh die stoel hep ik al op geslapen 😸😸
   Die lig echt fijn hoor. Ik mag zo weer naar buiten want we hebben fijn de zon 😸
   Ik hoop dat ik een keer een muis mag pjoeffe. Pootjes🐾🐾

Reacties zijn welkom