Ik heb nou een andere mening over kussen

kussen

Ik ben een katerman die presies weet wat hij wil in het knuffelgebeuren en dat weet mijn vrouw ook. Maar nou ben ik van mening veranderd.

Vrouwen

Eerst had ik moeilijke gefoelens over kussen. Het is iets van mensen en misschien vooral iets van vrouwen denk ik. Die willen dat graag. Honderd kussen op je vacht en dan erbij praten, hoe kan ik dan nog in slaap komen? Dus ik dacht ik wil alleen een paar kussen en dan hele zachte en liever niet op mijn oren of bovenop mijn kop of op mijn staart en helemaal niet de hele tijd.
En op een dag werd ik wakker met een ander gefoel.

Op mijn kop

Mijn vrouw aaide me over mijn kop, en het was heel fijn en toen deed ze een kus op mijn kop.  Wat eigenlijk niet mag. Maar wegens dat andere gefoel was het eigenlijk helemaal niet meer erg. Ze was dichtbij en het was warm en intiem en samen en even iets heel zachts op je kop, ja dat wilde ik eigenlijk wel.
Toen kreeg ik nog een kus.
En nog een.
En meer.
Het hield pas op toen ik mijn kop weg trok.

Schouder

Later merkte ik dat kussen op mijn vacht ook heel fijn was. En op mijn schouder, zelf al kwam zo het hoofd van mijn vrouw heel dicht bij, dan keek ik even de andere kant op en dan lukte het kussen ook beter. Het was niet zo dat ik moest spinnen en liggen van het rieleks-gevoel maar meer dat ik de erfaring had van: dit is een fijn gefoel.
Dus nu ben ik van mening veranderd over kussen.

Hoe het kan

Hoe het presies kan dat weet ik niet. Misschien doe ik aan ontplooien wat mijn verkering Loesje belangrijk vindt. Of misschien is het gewoon dat je elk jaar een andere mening hebt, alleen weet je nooit wanneer het jaar begint.

20 thoughts on “Ik heb nou een andere mening over kussen

 1. Ja, soms vind je iets leuk en fijn en dan ineens niet meer. Frau en ik doen neuskusjes. Dus met onze neuzen tegen elkaar. Maar dat wil ik ook niet altijd. Want inderdaad is haar hoofd dan heel dichtbij. Wel fijn voor jou dat je aan het ontplooien bent, Bert!

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie dat ken ik niet, neuskusjes. Het lijkt me ook heel intiem wegens presies wat je zegt het dichtbij, dat hoeft niet elke dag, echt waar niet. Maar soms is het juist weer fijn, pootje van mij

 2. Ik vind koesjes geven en krijgen heel leuk oompie. Soms loop ik naar frauw toe en geef ik haar een neuskoes.
  Misschien dat uwes het vanaf nu wel leuk fin 😸😸

  1. hoi Dorus, dus jij doet net als Minnie ook aan kussen met je neus. Dat is volgens mij heel spesjaal, wat knap dat je dat durft. Misschien ga ik het een keer proberen als het zo fijn is, pootje van ome Bert

 3. Hallo Bert,

  Ik mag nog heel even een schrijfje doen. Wat goed van jou zeg dat jij weer wat hebt ervaren wat je heel fijn vind, en Ja Bert zo als je nu door vrouwtje laat knuffelen is iets helemaal tussen jullie samen en jij laat dit eggies nooit toe door iemand anders. Jouw vrouwtje heeft een hele speciale plaats in jouw leven en daarom kan dit. Ikke heb dat ook, samen met vrouwtje knuffelen vind ik toppie en ik doe ook veel kusjes en kopjes geven en vooral in vrouwtjes snuit en het liefst echte Jippe kusjes op het puntje van haar neus, maar mag hat niet zo heel lang achter elkaar doen. Ik kus dan haar velletje van de neus kapot. Ja onze tong is een schuurlapje zegt vrouwtje.
  Nou Bert laat je maar veel knufjes geven en ik vind dat je weer een stuk meer zelfvertrouwen hebt gekregen, heel kap van je hoor.
  Fijne dag en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou dat weet ik wel superzeker dat ik me nooit door een ander zo laat knuffelen het is intiem!! ik heb me wel een paar keer door bezoek laten aaien en dat waren mannen maar ik had er een feilig gefoel bij dus dat kan. Wat heb jij veel oer in je tong, ik snap nou hoe het kan dat je altijd zo schoon bent, je hebt een supertong voor het wassen!! poot van je vriend Bert

 4. Oh Bert, kusjes zijn zo fijn. Wij vinden het heel fijn als onze vrouw ons kusjes geeft, vooral op onze koppies. Bikkel geeft dan altijd hele natte zoentjes terug. Of we doen neus tegen neus, dat is ook fijn. Kusjes op je koppie van ons allemaal.

  1. kan dat ook al wat Bikkel doet!! Ik wist dat geeneens. Neus tegen neus is dus heel gewoon dat wist ik ook al niet. Eerlijk waar ik dacht dat ik best ver was met kussen maar nou heb ik geleerd dat ik aan het begin sta. kopje van mij

 5. Lieve Bert,
  Wat goed dat je nu kusjes eigenlijk best wel fijn vindt. Je wordt nu echt een katerman met heel veel zelfvertrouwen hoor. Jij hebt zo’n goede band met jouw frau, en dat is fantastisch. Ik vind het ook fijn om Floortje zachte kusjes op haar kopje te geven of haar ruggetje, als zij het niet meer leuk vindt kijkt ze me heel intens aan, dan weet ik: ophouden Ina. Floortje en ik wensen je een fijne dag met zon en veel kusjes en knuffels van je frau. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat goed dat jullie elkaar zo presies snappen dan blijft het fijn. Kussen op mijn rug vind ik vooral ’s avonds fijn dan heb ik het goede gefoel. Ik heb nou zon en ik hoop jullie ook! pootje van mij

 6. Bert wat fijn dat je kusjes nu wel leuk vindt!!!! Zo zie je maar weer dat je je altijd blijft ontplooien, hoe jong of oud je ook bent!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Lieve Bert,

  Oooh mij hart en mij gefoel heb nu zofeel mooie gefoelens. Jij durref steeds meer en jij ga steeds meergeniete . Jij heb gelijk Bert, jij onplooi jou eigen en het is belangrijk. Jij ondek niewe dingen en gefoelens en jij maak mij eigen zo gelukkig. Assie kusjes krijg van jou vrouw moet jij daaraan wenne en jij heb nu veel gewend van jou eigen. Dan kan jou meening ferandere want jou gefoel is nu anders.
  Van mij eigen vin ik kusjes fijn assie maar nie de heele dag kus. Mij vrouw zeg Loes soms bennie onweerstaanbaar maar ik vin wel dat mij vrouw ze eigen ook moet beheerse. Mij erfaring is wel, assie saame ben en jij heb het fijn dan mag jij ook kusse. Jou vrouw is toch spesiejaal Bert

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje ja zo is het ik ben aan het ontplooien en ik was het niet eens van plan. Kussen is fijn maar ik hoef het ook niet de hele dag door of de hele tijd. Dan zegt mijn vrouw mag ik 1 kus geven en ik denk nou goed en dan komen er een helehoop!! Misschien kan een vrouw zich niet beheersen Loes. Dat weet ik niet heel erg zeker. je Bertje

 8. Hoi lieve Bert,
  Wat ben je toch stoer dat je je nog steeds ontplooit! Ik vind dat eerlijk waar superknap. Nu heb je ontdekt dat kussen best fijn kan zijn. Weet je wat ik denk? Hoe meer dingen je fijn vindt, hoe makkelijker en vaker je kunt genieten. Dat is altijd goed natuurlijk.
  En je maakt je vrouw er blij mee, dat is ook handig. Wat wel een beetje lastig kan zijn met vrouwen is dat je ze één teen geeft en ze nemen meteen een hele poot. Zo zeggen mensen dat. Mijn vrouw wil ook altijd maar knuffelen, zelfs als ik met iets seeriejeus bezig ben. Dan kijk ik haar heel ernstig aan, en dat werkt wel. Floortje doet dat ook, lees ik. Jij trok je kop weg, dat kan ook.
  Ik denk wel eens: met een vrouw BLIJF je opvoeden!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle het ontplooien ging vanzelf of eigenlijk per ongeluk, op een dag was het gefoel er. En toen kon het gewoon met dat kussen. Ik vind het moeilijk dat je zegt dat je een vrouw moet blijven opvoeden. Ik ben straks 12 jaar Bolle en dan ben je serieus seniejor, dat kan ik er dan toch niet echt bij hebben? Loes haar gezond is nou belangrijk. Jip gaat verhuizen. Dorus wordt voor het eerst jarig. Er is van alles aan de hand. En dan blijven opvoeden?? pootje van mij

   1. Ja Bert, als huiskater met een vrouw heb je het eerlijk waar superdruk. Of je nou kitten bent of seniejor. Erg hè?

 9. Hoi Bert,
  Ik, Binti, krijg ook regelmatig kusjes van vrouwtje. Zooka ook hoor, die slaat ze echt niet over. Maar ik krijg regelmatig een kusje zomaar recht op mijn bekkie. En dat vind ik eigenlijk wel leuk. Ik krijg altijd veel kusjes, maar dat komt ook omdat ik altijd vlak bij het gezicht van vrouwtje gaat zitten of liggen. Dan kan ze ook makkelijk veel kusjes geven.

  Zooka en ik geniet altijd van de kusjes en knuffeltjes van vrouwtje. Pootje, knuffeltje en kusje, Binti

  1. hoi Binti, wat super dat je zo van het kussen geniet en dat je presies weet wanneer je kussen krijgt, dat doe je slim, vind ik. Want zo krijg je natuurlijk veel meer kussen!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *