Loesje vertelt over assie poosietief ben

positief

Iedereen die mij eigen een beetje ken die weet, Loes is Loes. Zij heb een groote buik en zij heb groonies niesziek zijn. Dan kan jij sielig op jou denkpaal gaan ligge en jij kan piekere tot jij één kielo weeg.

Poesietief

Maar wor jij daar gelukkig van en hebbie er ies aan? Van mij eigen vin ik piekere moeiluk, jij wor er nie blij van. En één kielo is mij grooste nachmerrie. Wie ben jij dan en waar blijf jou buik? Foor mij eigen heb ik liever mij eetesbakje propfol dan halffol. Mij vrouw zeg Loes jij ben nie poosietief, jij ben poesietief van jou eigen. Jou eetesbakje is nooit halffol. Jij heb jou eete al op foordat jou bakje jou grond raak. Maak mij eigen niks uit. Mij buik vin poesietief nog beeter.

Ferheugen

Assie poosietief ben dan maak jij jou eigen nie sofeel zorruge. Jij neem jou leeve zo assie kom. En jij zie altijd jou zon schijne. Van mij eigen lig ik feel op mij denkpaal. Dan denk ik na ofer mij leeve en mij hart foel mij Bert. Assie verkering heb dan maak jou buik gelukkige flinders. Jij krijg een fijn gefoel  in jou hart. Dan ga jij toch nie denke aan jou moeilukke situazies.
Jij moet altijd kieze foor jou fijne dinge in jou kop. Bijfoorbeeld dattie jou eigen erregus op ferheug. Van mij eigen ferheug ik mij op mij tonijn en het kan ook mij makkareel zijn. Maar jij kan nog beeter denke aan fier makkareele dan dattie denk aan maar één makkareel. Jij kan altijd nóg poosietiever want dan worrie poesietief.

Jou afleiding

Van mij eigen zit ik nu in mij moeilukke situazie. Mij niese is er weer en in mij bek zit mij onsteeking. Jij wor er nie blij van en jij kan wegkruipe onder jou taafel. Ik zeg u eerluk, liefer had ik al mij kieze nog en aan mij niese vin ik niks aan. Mij fooruitzich is nie fijn assie het mij eigen fraag.
Maar mij vrouw merrek niks aan mij eigen. Zij zeg Loes ik ben zo tros op jou, jij ben zo sterrek. Diep in mij buik foel ik dan mij begeerte foor mij saardiene en mij kaabeljouw opkoome. Want assie zo tros op mij eigen ben kan jij mij beeter ferwenne met mij lekkere vis. Dan hebbie jou afleiding van jou moeilukke situazie.
Mij erfaring zeg, jij blijf het beste ofereind in jou moeilukke situazie assie die onder jou oog zie en jij heb jou afleiding. Jij kan het poosietief noeme maar foor mij eigen is het van mij leevesbelang.

Loo-gie-kaa

Misschien heb u van u eigen ook aanleg foor poosietieviteit. Selluf heb ik mij meese aanleg foor mij maatje meer. Dat moet ik wel bekenne. Maar soms hebbie geluk want assie jou maatje meer heb, bennie poosietiever dan dattie jou maatje minder heb. Zo kan jij jou poosietief zijn altijd gebruike.
Jij hoef nie weg te kruipe assie het moeiluk heb. Jij kan gewoon denke aan wattie wél heb. Jou leeve is te kort foor fersuuring en jou vis raak snel ofer ze daatum. Mij vrouw zeg Loes jij heb jou eigen Loo-gie-kaa. Misschien heb ze daar wel gelijk in. Jij kan jou leeve zo moeiluk maake assie selluf wil. Maar geluk in u hart heb soms wijse leeveslesse noodig.

Mij tips

Mij tips foor assie poosietief wil zijn:

 • nie sofeel piekere
 • jou bakje is altijd propfol en nie halffol
 • jij denk aan ies om jou eigen op te ferheuge
 • afleiding zoeke
 • denke aan wattie wél heb
 • jou vis nie ofer ze datum laate gaan

Misschien kan u nu van u eigen ook poesietief worre,

Loesje

27 thoughts on “Loesje vertelt over assie poosietief ben

 1. Hajoooo mamsie.
  Ikke ben al aan het kijke op innernet foor een kusgebit voor uwes. Dan kunt uwes lekker blijve eten hoor. Mijn frauw zei dat ooma katrien niet 1 kiesje meer had en toch goed at. En ze woog ook geen kielo hoor.
  As ik bij uwes ben dan kauw ik uwes ete gewoon voor. Frauw zegt dat ik hele goede tandjes en kiesjes heb. Komt door mijn brokjes zegt ze.
  Ikke blijf poesietief voor uwes mammie. Ook al ben ik een kater. Benne dan katertief?
  Mamsie… ikke hau uwes!! Koes koes liefe mamsie❤

  1. Oooh mij jonge,

   wat hebbie toch jou goede hart en mamsie denk dattie op jou goeie plek zit. Maar mamsie moet nog nadenke ofer ze proteesie want assie mij eigen ken dan weet jij, mamsie eet oferal doorheen. Dan bennie zo poosietief dattie poesietief ben geworre. Mamsie foel jij heb jou geene van mij eigen, dan bennie katertief maar om dattie mij jonge ben, bennie Doorietief.
   Mamsie is tros op jou eigen. Gelukkig hebbie jou eigen, scherpe tande nog in jou bek. Die hebbie nie van jou mamsie,

   Koes koes jou MammaLoesje

 2. Hoi dinnetje Loesje, mooi verhaal weer. Maar soms is het moeilijk om poosietief te zijn. Als je opeens een mini diva zusje erbij krijgt bijvoorbeeld, die ook eten moet en spelen wil en in jou mandjes wilt liggen. Mijn vrouw zegt Kruimel er is genoeg eten voor iedereen, er zijn genoeg speeltjes en mandjes. Jij mag gewoon DIva Kruimel zijn. Mijn oude broer Bas heeft ook bijna geen tanden en kiesjes meer, maar hij heeft er geen last van Loes, eten doet hij van nature weinig, hij lust niet zoveel, maar als hij eet dan heeft hij er geen last van dat hij geen tanden en kiezen meer heeft. Loes ik ga proberen om jou raad op te volgen en poosietief te zijn. Met jou hulp gaat het zeker lukken. Knuffels van je dinnetje Kruimel.

  1. Lief dinnetje Kruimel,

   daar doe jij wel ferstandig aan om mij raad van mij poositief zijn op te folge. Jij zal zien jij ga anders kijke en jou leeve wor fijner. Jij ben en jij blijf jou eigen Diefa Kruimel. Jij kan en jij mag in al jou mandjes van jou huis ligge en jij krijg zofeel eete dattie nerreges anders meer aan kan denke.
   Dan foel jij jou eigen toch anders, jij kan het altijd probeere Kruimel. Jij ben jou Diefa van jou huis.

   Zeggie nou dat jou broer Bas ook ze tande kwijt heb geraak. En hij eet ze brokke en ze saardiene gewoon van ze eigen. Hebbie geen proteesie? Ooh ik ga het ook probeere van mij eigen Kruimel. Dank jou wel dattie mij eigen zo steun.
   Geefie jou broers en jou zusje en jou vrouw mij kopjes en jij krijg mij spesiejaale dinnetjeskopje,

   van Loesje

 3. Lieve Mamsie Loesje u moetjes positief sjijn en blijfjes hoors. U gaat nog zoveel moois meemaajkes. U benne stjaks ons bjuidsdame, en missjien worse u dit daar Oma Loesje. Nu niet gejijk in de sjik sjieten. Doruss en ikjes doen justig aan. We gaan pas asse Somer is aan de boompjes sjuddes. En ik sorge voor genoeg kjijpertjes voor de stinkjesjuiers. Dus u moetse pjositief bjijven hoor. Loef you van ons allemaal.

  1. Ooooh mij sjoonezoon met ze mooie krulliewullie,

   wat zeggie jou mamsie Loesje nou….
   Dattie bjuidsdame wor en jij ga boompjes schudde foor kleine krulliewulliekittes. En nou moet mamsie poositief blijfe….
   Oooh seefe kibbeldinge, drie saardiene, fijf zallumstukke in mij sjelei, agt blikke ferse tonijn en mij haaring sonder tomaatesaus.
   Ooooh mamsie moet herstelle….
   Poosietief….
   Poesietief……

   Mamsie Loesje

   1. Dooooorie,

    Jij ga jou mamsie nie op jou spit drijfe.
    Jij ga eers eenig worre en jou verkering Jiekie ook van ze ferjaare. Mamsie ga nooit genoeg saardiene en makkareele vinde om ofereind te blijfe met krulliekittes…
    Ooooh zallum, tonijn, kibbeldinge van mij eigen….

 4. O,liefe friendin.Watte benne jij tog ferstandig.Ikke hebbe altijt een folle bak met happies,maar net als jij is hette weer op foor ikke het weet.So lekker je buikie fol.En dan ga ikke alweer denke aan mijn folgende folle bak ete.Ikke denk nooit so feel,want daar wor ikke moei fan.Alleen moe ik straks bloei laate prikke bij Nina en daar isse ook de weegsgaal en datte is bij mijn nooit poositief….Maare ikke ga aan jou denke dat ikke poositief ga denke en poesitief ben.Want ikke weet ook dat as ikke weer thuis kom,ikke weer een folle bak met ete krijg fan scullary girl enne misschien wel een lekkere snek.Liefe friendin ikke wense jou veel sterke bij je groonies nies en een zere bek isse ook nie fijn.Dan benne jou heel poositief as je dan tog so mooi kan schrijfe.Koppie van mijn en mijn sus.Groete fan je friendin Sparkle

  1. Oooh mij lieve kanjerdinnetje Sparkle,

   wat zeggie mij eigen nou, moetie vandaag naar jou dokter met ze witte jas en zij ga jou eigen bloei prikke. Oooh jij moet aan jou folle bak brokke en jou kaabeljouw denke in jou kop. Jij ben ferstandig want jij weet assie weer in jou eigen huis ben dan krijg jij jou bak met jou brokke. Dan kan jij onspanne en ben rieleks. Assie op jou weegding moet kan jij beeter denke aan ses dan aan fijf. Ses heb meer om jou lijf Sparkle en jij kan tros zijn op jou eigen. Jij dokter heb misschien ze eigen Loo-gie-kaa maar jij kan beeter poesietief zijn.
   Jij weet wij denk allemaal aan jou eigen en wij steun jou. Lieve Sparkle het kom goed, mij hart foel het want jij ben mij kanjerdinnetje

   Geefie jou zus Muzette en jou vrouw mij zachte kopjes en jij krijg mij mees poesietieve kopjes van mij steun,

   Loesje

   1. Dag liefe friendin
    Ikke heb bloei gegeve aan Nina en bij dat weeggefal aan jou gedach.Datte was een grote steun.Ikke was maar 2 ons aangekome nou benne ikke nog te swaar,maar minder aangekome dan scullary girl gedach had.Eggies poositief denke aan een bak met happies hellupt.Dus dank je wel foor jau steun.Toen ikke weer thuis was hep ik een paar lekkere noepies gehad en een bak ete.{ikke krijg al jaare alleen natfoer met lage kool-hie-draat en ook noepies met lage kool-hie-draat}Maare dat smikkelde lekker hoor.Enne nau gaan ik dutte want ikke ben kei moe fan de reis.Kopje fan je friendin Sparkle

    1. Dankjewel lieve Sparkle, en fijn dat je weer thuis bent en lekker hebt gegeten! Dat is altijd belangrijk, dan voelt je buik zich fijn.
     Lieve kopjes van Bolle.

 5. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat vervelend dat jouw niesziekte is terug gekomen. En ook nog ontsteking in uw mond. Dat is helemaal niet leuk. Gelukkig staat je positief in het leven. En houd je van jouwvis en van jouw visboer. En ben je mamaloes en schoonmama. Kortom je houdt van het leven! Goed van jou!
  Héél veel kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   soms is jou leeve gekompliseer Gijsje, dan moetie poositief blijfe want jij heb er niks aan assie bij jou pak neerzit. Jij moet jou leeve en jou eete in jou hart sluite, dan hebbie altijd hoop. Van mij eigen heb ik nu mij moeilukke tijd maar mij saardiene smaak mij nie minder lekker en jij moet ook ofereind blijfe assie mamsie ben en sjoonmamsie. Daar hebbie gelijk in Gijsje.
   Poositief zijn is belangrijk, het hellep jou oferal doorheen. Probeer jij het maar Gijsje assie het noodig heb in jou leeve.
   Jij krijg nu mij eigen dinnetjeskopje en het is ook voor jou vrouw,

   Loesje

 6. Loesje wat een mooie wijze levensles!!!
  Poosietief blijven is inderdaad heel belangrijk!! Door poosietief te blijven wordt je sterk en dat helpt je door moeilijke tijden heen!!!
  Je hebt niets aan piekeren en dan nog maar 1 kilo wegen want daar red je het niet mee!!!
  En je bakje propvol hebben is altijd goed hoor dat vinden wij ook belangrijk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Tica, Belle, Izzy, Panda, Moby en Dopey,

   dank jullie wel met wattie mij eigen schrijf. En dattie ook nie ga piekere en dattie straks één kielo weeg. Jullie vrouw zou nie weete wattie zie assie zofeel kielo van jullie eigen ferlies. En jij heb er niks aan, jij kan beeter poesietief zijn en geniete van jullie bakje assie propfol zit.
   Assie poesietief ben foelie altijd geluk in jou buik en dat is belangrijk.
   Dank dattie zo meeleef met mij eigen,

   Loesje

 7. Lieve Loes, wat heb je weer mooi geschreven over poesietief zijn. Wat ben je toch een mooie verstandige Loesepoes. Wij zullen proberen jouw raad te volgen en poesietief te zijn. Wat naar voor jou dat je niesjes weer begonnen zijn en er een ontsteking in jouw bek zit. Wij draaien pootjes voor je lief dinnetje. Floortje heeft ook nog maar 2 tandjes maar ze kan eten als een wolf. Kan heel goed zegt onze lieve witte jas. Dus doe maar geen prooteesie hoor Loes want dat is ook niet alles. Kan zomaar uit je boek vallen als je aan het eten ben van jouw toonein, zallum of makkareel. Fijne dag nog lieve Loes en een zacht dinnekopje van Floortje. Van mij een lekkere knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   wat hebbie mij eigen weer u wijse dinge gezeg en zeggie mij eigen nou dat Floortje nog maar 2 tande heb van ze eigen. En zij eet offie ze wolf is? Oooh Floortje jij ben mij heldin van mij Feesboek. Van mij eigen heb ik nu nog twee kieze en mij onsteeking in mij bek. Maar assie poesietief ben dan eet jij wel gewoon jou makkareele en jou zallum en saardiene. En mij tonijn smaak mij eigen ook goed. En ik krijg ook mij pasta. Dan hebbie niks waarfan jij kan klaage en piekere breng jou gen ronde buik.
   Dank u wel dattie mij eigen zo steun en dattie mij zo goed begrijp. Mij hart foel ze eigen nu wel geraak mevrouw Ina. U krijg mij zachte kopjes en Floortje krijg er twee weeges ze twee tande

   Loesje

 8. Hoi Loes, wat een goed stukje heb je geschreven! Je bent een foorbeeld voor ons allemaal, dat je altijd poosietief blijft. Want het is helemaal niet fijn dat je kiesjes ontstoken zijn en dat je ook nog moet niesen.
  Ik ben wel opgelucht dat je nog goed eet, want dat is superbelangrijk. Dat je niet helemaal maager wordt, zonder buik. Dan kan je niks meer, zonder buik, eerlijk waar.
  Gelukkig dat je bakje altijd halffol is. Dat hoort ook zo, zeker als je groonies bent.
  Iedereen op de blog doet voor je duimen, dat je niesen snel weer weg is en je kiesjes ook. Mag je ene tand wel blijven? Mijn Molletje had bijna geen tandjes en kiesjes meer en toch at ze het liefste brokjes. Terwijl ze die geeneens kon kauwen! Dus dat gaat vast helemaal goedkomen zonder je kiesjes. Enne… vis kan je altijd eten, dat is lekker zacht en heeft heel veel fietaamientjes!
  O ja, en als ik nou heel poosietief ben, ben ik dan poesietief? Of is dat alleen voor damespoesen? Ik vind damespoesen wel altijd superstoer, dus kik zou best poesietief willen zijn!
  Lieve Loes, ik doe je heel veel beterschap wensen met je niesen, en je krijgt van mij kopjes met puuree van tonijn, daar heb je geen tandjes of kiesjes bij nodig. Je famielie mag ze natuurlijk ook, er is genoeg voor iedereen!

  1. Lieve Bolle,

   van mij eigen heb ik eers jou kopjes met jou puree van mij tonijn weg gewerrek want assie zofeel letters moet maake ga jou buik ze eigen laate hoore. Mij buik laat ze eigen altijd hoore Bolle. Dattie begeerte foel en hij denk nie aan mij kieze en mij onsteeking. Van me eigen denk ik nooit aan mij onsteeking in mij bek maar jij weet. Jou dokter fertel jou alles en dan moetie in jou gareel. Van mij eigen doe ik nie aan mij gareel. Jij kan beeter aan jou garnaaale doen want daar hebbie feel meer aan. Mij dokter zeg Loes…. En hij heb ze hande in ze lucht gestooke. Van mij eigen vin ik wel, jij ben wie jij ben Bolle. Assie Loes ben dan bennie Loes.
   Mij kop heb wel na zitte denke van jou vraag. Mij Doorie zeg hij is katerietief maar hij moet nog eenig worre. Wat weet jij dan van poesietievieteit? Hij moet alles nog leere maar hij heb wel feel opruiming in ze kaarakter. Van mij eigen ruim ik mij eete ook altijd op, dan wor jij feel poesietiever.
   Van mij eigen maggie al mij letters gebruike foor jou poosietief zijn Bolle. Poesietief is beeter want jij weet meteen waar jij ofer praat. Het maak nie uit offie poes of kater ben. Het ga om jou gefoel. Daarom krijgie vandaag mij kopjes met mij poesietievieteitsjelei en er zit garnaaaal in. Jou mense mag het ook want het is nu belangrijk.
   Dank jou wel Bolle dattie mij altijd begrijp,

   Loesje

 9. Lieve Loesje ,

  Dank je wel voor jou wijze en prachtig geschreven stuk, Vrouwtje en ik herkennen er heel veel in en het klopt helemaal wat je schrijft.

  Maar sorry Loesje vrouwtje is zo verschrikkelijk moe . Ze is nu begonnen om ons huis schoon te maken en dat is een hele grote klus. Vandaar dat we nu een kleine schrijf doen, maar je hebt vast gemerkt ook bij Bert maak ik nu maar kleine schrijfjes. Als alles klaar is met het huis en verhuizen zijn we er weer met grote schrijf hoor. We lezen alles wel hoor. We hebben nu net buikjes vulling gedaan en vrouwtje gaat nu even uitrusten met de oogjes toe.
  Dag lieve Loesje en grote knuf van mijn vrouwtje en van mij een hele grote poot en kopje.
  Je grote vriend Jip

 10. Lieve mama voelens, jij maak altijd iedereen poesietief! Jij benne beste school van jou eige. Jij heb levenerfaring van een leewe kwien. En mij bak is nu ook propvol! Heel veel liefe trappels van je milameisje

 11. Hpi Loesje, wat heb jij dat mooi schrijf gedaan❣️Ik heb me al al een bele tijf verheugd op de zon en vandaag was ie er eindelijk?
  Ik werd ee zo vrolijk van dat ilk zoveel buiten kon zijn vandaag!
  Il miste alleen mijn meisje Gijsjje, ik ben zo flieft op haar!
  Ik hoop dat je ontsteking niet lang meer diury en je niesjes ook weg gaam blijven❣️

  Kopje Ollie😸😸

Reacties zijn welkom