Hier is mijn adfies om echt te genieten

genieten

Er is nou steeds vaker zon en dus heb ik steeds vaker warme oortjes. Superfijn en op de foto kunt u zien dat ik daar erg van geniet. Dat is mijn talent. Genieten. Maar u kunt het ook leren.

Genieten

Echt genieten is een gefoel van binnen. Dat is een gefoel vanΒ ja.Β Dat u het fijne in uzelf toelaat en helemaal ontvangt.
Dus dan gaat u niet aan andere dingen denken.
Dat kan best moeilijk zijn, dat weet ik.
Als ik geniet, dan heb ik alleen dat gefoel. Komt er een gefoel van ik moet een brokje eten, dan doe ik dat en daarna ga ik weer verder met genieten. Dus:

 • als u geniet dan doet u niks erbij
 • pauze kan ook
 • het gaat om het toelaten van binnen

Zon

Als ik de zon voel, ga ik er meteen in. Dan heb ik een warme vacht en van binnen een slap gefoel, dat is dus dat ik rielekst ben.

Het kan ook dat ik in de kamer sta en de zon komt op me. Keifel licht dan doe ik mijn ogen dicht en dan kan ik blijven zitten. Dus dan pak ik meteen het moment. Want ik vind, je moet genieten wanneer je de kans hebt. Morgen is er misschien weer regen. Maar nou heb je zon.

Thuis

Bij mij thuis ben ik de enige die echt kan genieten. Ik kan slapen, in de zon hangen, eten, gewoon liggen, naar buiten kijken, nou van alles en ik geniet er ook van. Mijn vrouw zegt altijd van: “Nog even dit, Bert” of ze moet weg voor werk. Nou ja, zo is zij. En ik ben anders. Dat vinden we goed van elkaar, want dat hoort ook bij samenwonen.

Alleen ik vind het toch beter om te genieten als je kunt genieten. Het leven kan zo fijn zijn. Dat is mijn mening.

12 thoughts on “Hier is mijn adfies om echt te genieten

 1. Bert wat heb je dat mooi geschreven!!!
  Genieten is zo belangrijk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. Wat ben je toch een wijze katerman Bert, genieten is zo belangrijk. Soms is onze vrouw ook druk, dan moet ze nog dit of moet ze nog dat. Of ze moet zich haasten om op tijd naar haar werk te gaan. Wat dat betreft kan ze van ons nog wat leren voor wat betreft genieten. In de weekends of als ze vrij is kan ze dat wel, dan gaan we met z’n allen rieleksen en als dan de zon ook nog schijnt is het helemaal goed.
  Hopelijk krijg je veel zon Bert. Groetjes en knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dus dat hebben jullie ook dat jullie heel goed kunnen genieten en ontspannen maar jullie vrouw niet zo goed. Maar gelukkig heeft ze jullie dan kunnen jullie het blijven voordoen en dan kan ze het vast ook als het geen wiekent is!! pootje van mij!!

 3. Hallo Bert,

  Nou ik kan ook genieten hoor op de momenten wanneer ik dat graag wil en als er dat ook nog wat anders moest gebeuren dan moet dat maar wachten, behalve als er net weer een poes/kater door mijn tuin wandelt.. Die moet ik dan duidelijk laten weten van weg wezen dit is mijn tuin. Tja en als je dan net ligt te genieten van een zonnetje en een half dutje, dan is het genieten voor mij eggies over hoor. Maar ik kan ook reuze genieten van de grote en kleine knuffel beurten, een heerlijk bakje natvoer of een snack. Maar Bert mijn vrouwtje heeft nu ook al een poos niet zoveel tijd om te genieten, tja ze is drukjes. Ze vertelde mij wel gisteren avond dat ze in het nieuwe huis een broodje zat te eten in het zonnetje en naar de tuin kon kijken en dacht: o hier gaan Jip en ik wonen en dat is super fijn. Dus Bert vrouwtje doet nu korte genietjes, maar alle beetjes helpen hoor.
  Maak jij maar een hele fijne geniet dag en knuf van vrouwtje en geniet poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou volgens mij heb jij een heel groot talent om te genieten, van knuffels en samenzijn en je tuin en van alles. En je vrouw moet nou van alles doen weet ik dus het is superknap dat ze ook nog gefoel voor genieten heeft. Ik hoop dat jullie vandaag ook kunnen genieten ik ga ook mijn best ervoor doen!! poot van je vriend Bert

 4. Goedemorgen lieve Bert, wat zit je daar heerlijk in de zon, helemaal zen en rielekst. Je hebt ons een wijze les gegeven lieverd, geniet van elk moment dat zich voordoet. En dat is niet altijd makkelijk wegens dat er van alles in je hoofd omgaat. Toch proberen we het. Vandaag helaas geen zon, maar er zijn zoveel andere genietmomentjes. Fijne dag nog lieve wijze katerman, samen met jouw frau. Zachte knuffels van mij en kopjes van Floortje.

  1. goedemorgen Ina en Floortje, ik heb vandaag ook geen zon maar ik heb wel een ochtendknuffel gehad dat was ook genieten. Voor mensen is genieten en rieleksen juist belangrijk als ze een druk hoofd hebben, dat is mijn mening. pootjes van mij

 5. Hoi Bert, wat heb je dat goed geschreven, over genieten. Genieten is belangrijk en het is ook nog eens superfijn. En het kan best heel vaak, als je goed oplet.
  Ik heb vanmorgen al bij mijn vrouw op het buuroo gelegen, op mijn eigen krant. In de zon! Het was heerlijk, ik was helemaal warm en slaperig.
  Mijn vrouw zegt ook altijd Eerst nog dit doen en dan kom ik bij je zitten. Dan is de zon al weer weg. Maar vanochtend hebben we samen zitten te genieten, dan geniet ik dubbel.
  En ik vind ook dat genieten in je hoofd zit. Dat je niet wacht met genieten tot alles perfekt is, maar dat je geniet van elke dag. Dat kan ik best goed, en jij hebt er een groot taalent voor!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik vind ook dat genieten best heel vaak kan als je maar wil. En ook als je er tijd voor maakt, maar dat kunnen jij en ik beter dan onze vrouw thuis dat weet ik zeker. Wat goed dat je op de krant lag. Daar zit vaak een zacht kraakje in dat slaapt dan extra lekker. Ik heb vanmorgen met mijn vrouw op de bank gehangen dat moest want ze was gespannen, en ik heb heel veel moeten miauwen en kijken toen deed ze het pas. Raar he Bolle!! pootje van mij

 6. Lieve Bert,

  Jij ben mij grootse genieter van mij Feesboek en mij hart. Jij kan geniete van jou knuffel en van jou kop in de zon. En jij laat het zien met jou kop en zo geefie het door. Geniete heb ze eigen kuns. Dat is belangrijk.
  Van mij eigen geniet ik iedere dag als mij hart jou foel op mij Feesboek. Dan kijk mij hart in jou oog en mij buik foel het. Geluk is ook geniete Bert.
  En als mij vrouw mij eigen ferwen met mij makkareele of mij zallum. Mij tonijn is mij fansellufspreekendheid , dan geniet mij hart en mij buik. Dan kan jij zegge, Loes heb ook erfaring met ze geniete

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, zo is het genieten is een kunst. Ik geniet ook als ik jou op het feesboek zie Loes en als ik je stukje met de fotoos voor het blog zie voor het eerst en dan is het weer zo goed!! We hebben alletwee erfaring ermee, dat is presies goed!!
   je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *