Opeens riep mijn vrouw: ga uit de weg Bert

uit de weg

Als er thuis iets gebeurt, kom ik bijna altijd even kijken of ik moet helpen. Daar ben je katerman voor.  Een helpende poot. Maar laatst riep mijn vrouw: “Uit de weg!”

Geluiden

Nou dat deed ik. Ook al omdat ik van haar stem schrok, dat ze zo riep tegen mij. Dus ik  ging meteen achter de kastjes zitten tegen de gordijnen aan en ik dacht hier ben ik en hier blijf ik. Toen ik daar zat hoorde ik allerlei geluiden uit de kamer. Ze deed iets op de tafel waar de computer staat. En ze liep heen en weer naar de keuken en dan weer naar de tafel. Daarna werd het stil. Ze riep me. Nou ik bleef waar ik was natuurlijk.

Uitleg

Mijn vrouw kwam naar achter de kastjes en ze keek naar mij. Ik keek terug van leg het eerst maar eens uit dan zie ik wel wat ik doe. Dus dat deed ze. Dat de thee was omgevallen en dat was vlakbij de computer en die moest droog blijven en ze had een handdoek nodig en ik stond op de weg naar de keuken dus daarom riep ze en nou had ze spijt. Ze zei Sorry Bert. Ik deed niks. Ze ging weg.

Knuffel

Even later hoorde ik dat ze op het kussen van de bank klopte. En daarna hoorde ik haar hele lieve stem: ‘Be-hertje, heb je zin in een knuffel? Kom maar, hoor.”
Ja, wat doe je dan als knuffelkater. Dus voordat ik het wist was ik achter de kastjes vandaan, was ik op het kussen gesprongen en lag ik met de poten gestrekt te genieten van een hele zachte buikknuffel.
Het hele verhaal van thee en de computer kwam nog een keer voorbij, geloof ik, maar echt luisteren kan natuurlijk niet als je van een buikknuffel ligt te genieten.

Ze is de hele dag ekstra lief geweest. Dus de volgende keer als er wat gebeurt, ga ik weer kijken of ik kan helpen.

12 thoughts on “Opeens riep mijn vrouw: ga uit de weg Bert

 1. Bert wij willen hier ook altijd helpen als er wat gebeurd!!!!
  Hier viel laatst een beker kapot in de keuken. En onze vrouw riep ook alleen maar “weg hier”!!!!
  En toen alles opgeruimd was kregen we ook uitleg en een knuffel!!!
  Maar nu snappen we dat onze vrouw bang was dat we scherven naar onze poten intrapten!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Scherven daar mag ik ook nooit op lopen. Als ik het geluid in de keuken hoor dan ga ik geeneens meer kijken. Dat roepen snap ik een beetje maar ik heb het toch liever niet. En wat lief dat jullie allemaal willen helpen!! pootjes voor iedereen!!

 2. Hallo Bert,

  Ik kan je vlug nog even een klein schrijfje doen.

  Nou bij ons heb ik heel vaak gehoord van Jip wegwezen. Toen ik nog een grote kleine lummel was heb ik heel veel kapot gemaakt en ja dat was heel gevaarlijk voor de pootjes van mijn vriendjes en mij. Door de harde klap waren we meteen wel foetsie, maar ja wij zin ook heel veel van de nieuwsgierige en wilde we zien wat ik weer had uitgespookt.
  Maar ikke heb gelukkig nooit drinken over de computer gekieperd. Dat bij ons eggies gebeurt een paar dagen voor de verhuizing naar dit huisje. Vrouwtje was eindelijk klaar met alles inpakken en bergen moe. Ze zei Jip nu heb ik een heerlijk kopje koffie verdiend. Zet ze die naast de laptop en moest nog wat in een map nakijken. Pats kopje vliegt met de hete koffie over het toetsen bord. Ik heb vrouwtje toen allemaal dingen horen zeggen die ik niet mag schrijf doen. Bert de laptop wat helemaal kapot en wat was ik blij dat ikke dat niet gedaan had. Nu staat er ook altijd wel een kopje drinken naast de laptop , maar als vrouwtje wat moet gaan doen ergens verdwijnt eest dat kopje naar de keuken.

  Ikke weet zeker dat onze vrouwtjes zo roepen op een toon van wegwezen hier dat dat komt omdat ze vreselijk van de schrik zijn en omdat het vlug opgeruimd moet worden voor onze veiligheid, maar vrouwtje is gelukkig nooit boos op mij geweest als er weer eens wat kapot ging. Als haar schrikjes over waren kwam ze altijd en kreeg ik ook bergen knufjes.

  Zo Bert nu moet ik stop doen, vrouwtje moet nog dingen inpakken om mee te nemen vaar ons huis en een belletje doen om te vragen hoe laat de keuken komt. Er moet vandaag heel veel gebracht worden en daarom zal vrouwtje waarschijnlijk de hele dag weer weg zijn naar het huis.

  Fijne dag voor jou en knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van huisbewaker je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is waar ze was niet boos alleen geschrokken wegens de computer die in gevaar was. Die is belangrijk in huis dat weet ik best. Dus ik snap het wel een beetje vooral als ze weer gewoon is, dat heb jij vast ook. Jip wat is je vrouw keidruk ik kan het niet bedenken hoe verhuizen is maar je vrouw wel dat is toch spannend!! En straks wordt het superleuk. poot van je vriend Bert

 3. Ja Bert, ik heb geleerd dat mijn vrouw af en toe naar me roept dat ik uit de weg moet gaan. Maar ik kan het niet laten om tóch even te komen kijken. Ik ben nou eenmaal een nieuwsgierige poes! En misschien kan ik ergens bij helpen. Maar nee, die toon in haar stem betekent meestal dat ik nu écht moet luisteren…
  Glas op de grond of viezigheid waar ik niet doorheen mag lopen, zoiets!
  Ook weet ik precies waar zij haar voeten neer gaat zetten en zorg ik dat ik precies daar ga zitten. Gegarandeerd aandacht😸.
  Lekker hè, zo’n buikknuffel! Liefs Fietje

  1. hoi Fietje, ik ben ook nieuwsgierig net als jij en ook al vind ik iets eng dan wil ik toch weten wat er gebeurt. Ik weet ook vaak waar mijn vrouw gaat lopen en soms ga ik daar zitten, vooral voor de deur naar de keuken. Als ze dan over me heen stapt, ga ik ergens anders zitten. Buikknuffels zijn super!! pootje van mij

 4. Ach lieve Bert, ik snap best wat je bedoelt. Er gebeurt iets en frau moet snel handelen. Ze moet naar de keuken en jij zit in haar route. Dan roept ze, doe ik ook als er zo een situatie is. Dat is alleen maar omdat ze niet over jou wil struikelen waardoor jij pijn zou hebben. Gelukkig heeft jouw liefe frau alles uitgelegd en heel fijn geknuffeld, dat is toch heerlijk lieverd? Fijne dag nog lief katervriendje en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Floortje, folgens mij heb jij het ook thuis, je snapt het zo goed. Ik wilde eerlijk waar helpen maar ik was ook nieuwsgierig. Het knuffelen was heel fijn dat is waar! pootje van mij

 5. Lieve Bert,

  jij ben mij lieve jonge en jij ben hullupfaardig. Jij heb jou hart op jou goede plaas maar jij moet altijd foorzichtig zijn. Jij weet nooit waar jij in kan trappe met jou groote, stoere poot. Jij ben slim assie op jou afstand blijf. Jij durref al steeds meer, van mij eigen ben ik zo tros op wattie nu allemaal doe. Maar beloofie mij eigen dattie goed uitkijk.
  Als mij vrouw ies omgooi ga ik alleen kijke assie mij noodig heb. Bijfoorbeeld assie mij brokjes op ze grond laat falle. Mij vrouw zeg Loes jij kan bes snel zijn. Assie scherfe heb blijf ik op mij denkpaal. Mij erfaring is, jij heb er toch niks aan. Mij brokjes brenge mij eigen meer geluk…

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, jij weet het dus wanneer je wel en wanneer je beter niet kunt gaan kijken, persoonlijk weet ik dat niet. Ik durf best veel dat vond ik ook alleen toen kwam er vanmorgen dus een grote auto in de straat en toen schrok ik toch. Dus ik deed niks meer en daarna was de auto weg en ging ik bijkomen, Het was best spannend, kopje van mij

 6. Hoi lieve Bert, gelukkig dat alles weer goed is gekomen! Ik snap dat je heel erg schrok, dat je vrouw riep Uit de weg. Dat is ook om van te schrikken.
  Mijn vrouw deed een keer zoiets toen ik de slaapkamer binnen kwam lopen. Ze riep Nee, nee! en ze tilde me zomaar op en droeg me naar de woonkamer en deed de deur weer dicht. Ik snapte er niks van en was best heel erg bang geworden. Later legde mijn vrouw me uit dat het raam wijd open stond en dat ik zo naar buiten kon klimmen of springen. Dat ze daar bsng voor was. Nou, als je mij een beetje kent weet je dat ik nooit zou klimmen of springen! Maar ik snapte wel wat ze bedoelde, en toen was alles weer goed.
  Dat is toch het fijnste, vind ik.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat lijkt me ook eng het is ook zo’n moeilijk woord en als je vrouw dat tegen je roept, nou dat wil ik niet meemaken. Maar ik heb het weleens meegemaakt, Niks aan is het. Het is wel goed dat je vrouw het uitlegde dan weet je dat het weer goed is en in je gefoel weet je het ook, dat is ook belangrijk!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *