Kater Bolle over als je iets kunt leren

leren
Vaak lees of hoor ik dat je katten niks kunt leren. Omdat katten zogenaamd niet luisteren.
Ik ben daar altijd verbaasd over. Want natuurlijk luisteren katten wel. Tenzij ze doof zijn, maar dan kunnen ze er niets aan doen.

Ik denk dat het komt doordat mensen met luisteren iets anders bedoelen dan katten. Mensen bedoelen met luisteren dat je moet doen wat ze zeggen. Katten bedoelen ermee dat je iets hoort en dat je daar aandacht aan geeft.

Luisteren

Ikzelf luister altijd als mijn mensen iets zeggen. Ik hoor meteen aan hun stem of ze blij zijn of boos of zenuwachtig. Maar vooral hoor ik of ze echt menen wat ze zeggen.
Bijvoorbeeld als ze me roepen als ik in mijn tuin ben. Ik kan aan hun stem horen of ze me zomaar voor de gezelligheid roepen, of dat ze zich zorgen maken over mij. Als ik hoor dat ze bezorgd zijn kom ik meteen.
Als ik denk dat ik iets te eten krijg ook. Maar het kan ook gebeuren dat ik net lekker lig, of iets spannends heb ontdekt. Dan kom ik niet meteen, maar na een paar minuten.
Toen ik net bij mijn mensen woonde snapte ik dat roepen trouwens helemaal niet. Ik hoorde mijn man of mijn vrouw roepen en dacht: Wat is er allemaal aan de hand? Waarom maken ze zoveel lawaai? Ik liep soms naar ze toe, maar meestal niet. Want ik wist niet dat ze het tegen mij hadden. En ook niet dat ze wilden dat ik naar ze toe kwam.
Nu snap ik dat al heel lang, omdat ik dat heb geleerd.
Ik heb dat geleerd door te kijken en te luisteren. Ik merkte dat het handig was als ik naar mijn mensen kwam. Mijn mensen vonden het fijn, ik kreeg knuffels en soms zelfs iets lekkers. Dus iedereen blij.

Slim

Mijn mensen zeggen: typies een kat.
Dat klopt. Ik ben heel slim, zoals elke kat. En ik kan heel goed leren. Maar ik doe dingen alleen als ik vind dat ik er iets aan heb. Ik ga dus niet liggen of zitten of pootjes geven, alleen omdat mijn mensen dat zeggen. Ik vind het nergens voor nodig om een pootje te geven. Wat schiet ik daar mee op? Misschien als ik er snoepjes voor zou krijgen dat ik het zou proberen. Maar ik denk van niet. Ik krijg zo’n snoepje zo ook wel. Waarom zou ik dan op kommandoo een kunstje doen?

Leren

Maar als ik merk dat iets handig is, kan ik heel snel leren. Ik heb geleerd dat als ik in de slaapkamer rond ga scheuren, mijn mensen begrijpen dat ik echt heel erg met de veer wil spelen.
Ik heb geleerd hoe ik mijn mensen kan laten merken dat ik graag iets wil. Ik kijk naar mijn mensen en daarna naar dat wat ik wil. Dus als ik eten wil hebben kijk ik naar mijn etensbakje. Toen ik hier net woonde ging ik bij de achterdeur zitten als ik zin had in iets lekkers. Maar dan hielden mijn mensen de achterdeur voor me open.
Terwijl ik geeneens naar buiten wilde! Na een tijdje begreep ik dat mijn mensen mij niet snapten en dat ik duidelijker moest zijn. Daarom loop ik dus naar mijn etensbak.
Ik heb geleerd dat de stofzuiger maar voor eventjes is. Elke dag, wegens dat mijn vrouw ziek is aan haar longen. Als de stofzuiger aan is ga ik naar buiten, of naar een andere kamer. Ik wacht tot het lawaai weg is, dan weet ik dat de stofzuiger weer opgeruimd is en kom ik weer terug.
Ik heb geleerd dat mijn vrouw makkelijker is met eten dan mijn man.
Dus als ik iets ekstraas wil ga ik naar mijn vrouw. Ik heb geleerd dat als de bel gaat, er iemand binnen komt. En dat ik daar niet bang voor hoef te zijn als ik in de slaapkamer ben. Want de slaapkamer is prifee, dus alleen voor mijn mensen en mij.
Zo kan ik nog heel lang doorgaan, met allerlei dingen die ik heb geleerd.
Het is dus zeker weten niet waar dat je katten niks kunt leren.

_hmmmmpri-i-ie-iet _

Weet je wat nu zo grappig is? Ik had er niet op gerekend, maar mijn mensen hebben ook een heleboel van mij geleerd. Mijn vrouw kan bijvoorbeeld mijn _hmmmmpri-i-ie-iet _ presies nadoen.
Dat geluid maak ik als ik op het grote bed spring. Mijn vrouw zegt altijd dat ik klink alsof ik een klein paardje ben. Als ze wil dat ik bij haar op bed kom liggen maakt ze dus dat geluid. Ik antwoord haar en ik spring op bed.

Mijn man heeft geleerd hoe hij met mij met de veer moet spelen. In het begin kon hij dat niet, maar nu wel. Ik heb hem laten zien hoe het het leukste is.
Mijn mensen hebben geleerd welk eten ik niet lust, doordat ik het liet staan. Nu krijg ik dus meestal iets wat ik lekker vind.
Ze hebben ook geleerd hoe ik geknuffeld wil worden, en hoe ik geborsteld wil worden.
Er zijn nog veel meer dingen die ze hebben geleerd, te veel om op te noemen.

Geduld

Het is dus zeker niet zo dat mensen altijd dom zijn. Dat denken katten vaak, omdat mensen zo onhandig zijn. Ze kunnen niet jagen, ze kunnen zich niet fatsoenlijk wassen, ze kunnen niet miauwen, ze kunnen niet klimmen, en ga zo maar door. Maar vooral: ze luisteren niet. Mensen maken de hele dag door geluiden, maar als je ze als kat iets vertelt snappen ze je niet. Het is duidelijk dat katten slimmer zijn dan mensen, dat ziet iedereen.
Maar toch denk ik dat je, met geduld en door het vaak voor te doen, mensen een heleboel kunt leren. Probeer het maar eens!

19 thoughts on “Kater Bolle over als je iets kunt leren

 1. Hajoooo oomie bolle.

  Ik fin luisteren juist echt te gekvetgaaf. Ik luiser altijd naar me mense. Ik kom ook alteit. As ik met se in de woonkaamer ben en se segge ga je mee sta ik al op en woop mee met se. As ik op ballekon ben kom ik elleke 5 mienuute me koppie late sien. Finnik weuk ๐Ÿ˜ธ
  Frauw seg dat hut door me siemees zijn dat ik goet kan luisere. Se seg dat siemeesjes de woefies onner de katte sijn.
  Ikke klets ook alteit met se. Ik fin dat ik een stoere katermanstem hep. Behalfe as ik huil. Soms huil ik ech heel erg. En hard!! Dan laat ik merke dat ik een blikje moesete wil. En as ik dan me blikje hep dan smikkel ik hut foor de helf op. En dan lus ik nie meer. Hihihi
  Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Hallo grote siemeezezwartepanterjongen, wat ben jij gezellig met je mensen, dat je overal mee naartoe gaat en dat je veel praat! Een tjd geleden woonde naast ons een siemees (maar niet een helemaal echte hoor) en die was altijd aan het praten. En hard ook! Ik heb een kleine stem, en ik zeg niet heel veel. Behalve als ik in mijn tuin ben geweest en ik heb iets gezien, dan vertel ik thuis een heel verhaal.
   Wat goed dat je hard kan huilen, dan krijg je tenminste wat je wilt. Zo hoort dat, als kat. Moeseten is heerlijk! Ik heb gisteren moes van tonijn gehad, dat was super. Maar zelfs ik kan niet een heel blikje leegeten!
   Lievr kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij een kattenwoefsiemees bent!!!

 2. Hoi Bolle,

  mijn baasje heeft mij geleerd dat als hij wakker wordt ik als eerste een snoepje krijg.
  Ik ga dan alvast bij de keukendeur staan wachten totdat hij de deur open doet, en dan lopen we samen naar binnen.
  Ik dribbel heen en weer en miauw wat, dan weet hij ik dat ik een snoepje wil, en dan pakt hij de bus met snoepjes en gooit hij wat in mijn bakje.

  Ik heb baasje geleerd dat als ik hij op zijn bed ligt en ik op zijn buik ga liggen, hij er voorlopig niet meer af mag! Wegens het samen zen doen.

  Goed he?

  Fijne dag, en een knuffel en pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, zie je wel, mensen kunnen best iets leren! Soms moet je ze eventjes herinneren aan wat je ze had geleerd, maar ja mensen zijn dan ook geen katten. Als kat ben je natuurlijk toch veel slimmer, dat is gewoon zo.
   Daarom kunnen katten miauwen, om hen mensen te laten weten dat ze iets willen.
   En het leuke is dat elke kat weer een andere stem heeft, en anders praat.
   Ik heb eem kleine stem, dat kun je wel horen. En ik praat niet zo vaak. Wat heb jij voor stem? En zeg je veel?
   Veel lieve kopjes en een knuffel van je vriend Bolle.

 3. Hoi lieve Bolle, wij hebben ook heel veel geleerd sinds we bij onze vrouw wonen. Zo weten we precies hoe laat ze op moet staan, dan maken we haar wakker door op het bed te gaan hollen, hard te miauwen en soms haar oor te likken. Ze zegt altijd dat ze geen wekker nodig heeft met ons in huis. Ook weten we hoe laat ze van het werk thuis komt, dan wachten Bikkel en Juul soms al in de gang. Als ze niet hoeft te werken dan weten we dat we een lekkere snek krijgen en nog meer knuffels dan dat we altijd al krijgen. Bjarne heeft geleerd hoe hij deuren kan open maken, en Oliver en Bikkel weten hoe ze water uit de kraan kunnen drinken. Juultje heeft geleerd hoe ze moet spelen, ze vindt het nu heel erg leuk om met muisjes te spelen. Maar het belangrijkste dat we hebben geleerd is dat onze vrouw heel veel van ons houdt en dat we veilig zijn, dat ze altijd voor ons zal zorgen en wij voor haar. Heel veel knuffies van ons allemaal.

  1. Hoi lieve allemaal, wat een slimmeriken zijn jullie! Jullie hebben alles geleerd wat je nodig hebt als kat, en jullie hebben ook nog verdeeld wie wat doet. Dan zie je toch maar weer dat katten eerlijk waar heel veel kunnen leren en superslim zijn. Dat weten wij als kat natuurlijk zelf wel, maar mensen geloven dat soms niet.
   Een katwekker is veel beter dan een gewone wekker, want jullie vrouw kan zich zo nooit verslapen. Wij katten weten heel goed hoe laat het is, ook zonder horloosje.
   En jullie hebben helemaal gelijk dat het allerbelangrijkste dat jullie hebben geleerd is dat jullie veilig zijn en dat jullie vrouw van jullie houdt. Dat jullie een famielie zijn, dat zij voor jullie zorgt en jullie voor haar. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt, of je nou mens of kat of ooliefant bent!
   Gaan jullie vandaag rieleksen? Ik wel. Het waait weer en het regent een beetje, dus ik denk dat ik op het grote bed blijf liggen.
   Lieve Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, heel veel knuffies terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Je weet dat vrouwtje het kei en kei dru heeft en nu kan ik deze keer alleen even naar jouw schrijf doen met heel veel knufjes van vrouwtje voor jou en lieve groetjes voor jouw lieve mensen, Van mij heel veel kopjes en pootjes. Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ja jullie vooraltijdhuisje komt steeds dichterbij, dus je vrouw heeft het superdruk. Dat snap ik helemaal hoor!
   Doe je goed voor je vrouw zorgen, dat ze af en toe ook eventjes rust neemt? Geef haar maar heel veel knuffels, dat is goed voor jullie allebei!
   Je krijgt heel veel kopjes en pootjes van je grote vriend Bolle, ook voor je lieve vrouw natuurlijk. Mijn mensen geven jou een zachte knuffel, en wensen je vrouw heel veel sukses met al het werk. En ze sturen lieve groetjes!

 5. Goedemorgen lieve Bolle,
  Wat een mooie blog heb je geschreven, heel leerzaam. Ik weet zeker dat jullie heel veel kunnen leren, gewoon op jullie eigen manier. Floortje heeft b.v. geleerd dat er in de slaapkamer altijd een glas met vers water moet staan op het nachtkastje van frau. Als het niet vers genoeg is gaat ze heel hard miauwen, dan weten wij meteen wat er aan de hand is. Ze heeft ook geleerd dat ze niet op het balkon wil als er teveel waai is. Fijne dat nog lieve Bolle, knuffel en kopjes van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor de kompliementen.
   Ik lees al dat Floortje heel veel heeft geleerd, want waterkontroole is een belangrijke taak voor de vijligheid. Oud water is ongezond, dus gelukkig dat Floortje presies weet wanneer het water niet vers genoeg is. En ik snap heel goed dat het balkon niet fijn is als er teveel waai is, want je kunt er misschien wel afwaaien. Vandaag is er ook best veel waai. Ik was in mijn tuin, maar er woeiden allemaal blaadjes en takjes en dingetjes steeds de lucht in. Daarom ben ik nu weer binnen, op het grote bed. Daar waait het gelukkig nooit!
   Lieve dames, ik wens jullie ook een fijne dag, en stuur jullie van kopjes en een knuffel van Bolle.

  1. Hoi lieve Bram, mijn vrouw en ik houden zo wel eens een gesprekje. Ik kan nog een veeeeeeel langere hinnik maken, een echte hinnik, maar ik was een beetje zenuwachtig wegens dat het opgenomen werd. Dat foelde ik meteen, ook al kon ik het niet zien.
   Je eerst blog was super, Bram!
   Lieve kopjes van Bolle.

 6. Lieve Bolle,

  oooh wat hebbie jou mooie geluid, van mij eigen heb ik zo een mooi geluid nog nooit gemaak. En jij doe het lief en vriendeluk, mij vrouw vin het ook. Ze zeg Loes jij kan het ook probeere maar van mij eigen maak ik alleen mij geluid als mij vrouw mij eete serfeer. Dan laat ik mij eigen wel hoore. Misschien is zo een mooi vriendeluk geluid alleen assie kater ben. Van mij eigen heb ik alleen mij geluid van mij begeerte. Mij vrouw ga nu probeere offie mij begeerte kan fange. Hoop dattie dan eers mij tonijn fang of mij kaabeljouw. Mij vrouw heb wel geleerd, zij hoef nie aan te koome met mij leege bakje van mij eete. Jij kan ook te ver gaan. Maar jij schrijf weer zoveel wijse letters Bolle. Dattie kan luistere en jij hoef het toch nie te doen. Mij vrouw zeg dattie dat herken. Zij zeg vaak Loes ik zie jij hoor mij wel maar jij doe het nie. Dan bennie wel jou eigen vin ik. Mij vrouw heb geleerd Loes is altijd ze eigen. Van me eigen heb ik geleerd dat ik mij vrouw altijd kan fertrouwe maar dattie dat nie altijd hoef te zegge. Zo leer jij van elkaar en jij leer van jou leeve. En van mij eigen leer ik ook van mij schrijfe van mij letter Bolle. Froeger was ik ferleege en onseeker, nu heb ik wel geleerd Loes jij mag er ook zijn en jij mag jou eigen meening hebbe. En mij vriende van mij Bert ze blog heb mij geleerd, Loes jij kan ies assie het maar probeer.
  Mij erfaring is nu, jij kan leere assie het eers ga probeere.
  Bolle dank jou wel foor wattie mij eigen altijd leer. Jij krijg mij kopjes met mij dank jou wel en jij mag er ook een geefe aan jou vrouw en jou menseman,

  Liefs van Loesje

  1. Hoi lieve Loes, dankjewel dat je mijn stem mooi vindt.Ik deed niet echt helemaal hinniken, want ik was een beetje verlegen. Ik foelde gewoon dat er iets niet klopte, wegens dat mijn vrouw met een apparaatje zat. Om mijn stem te vangen. En ik heb al zo’n kleine stem! Ik zou best een grote teigerbrul willen hebben, maar die heb ik nou eenmaal niet. Mijn vrouw zegt altijd dat ik een muizenstemmetje heb. Maar muizen zijn lief, dat zegt ze gelukkig ook!
   Ooo, ik hoop dat jouw vrouw jouw stem ook kan vangen, ik ben benieuwd hoe dat klinkt als je tonijn wilt!
   En je hebt helemaal gelijk dat je niet altijd hoeft te doen wat je vrouw zegt. Ik luister ook naar mijn mensen, en dan bedenk ik of ik doe wat me gevraagd wordt. Als we op kommandoo dingen deden waren we hondjes geweest, en ik ben selluf best blij dat ik geen hondje ben.
   Ik ben blij dat jij geleerd hebt dat je stem en je meening en je letters belangrijk zijn en dat je ze mag laten horen. Je hebt al zoveel prachtige letters gemaakt, en filmpjes en footoos en worksjops, waar iedereen van kan leren en blij van kan worden.
   En ook als je onseeker en ferlegen bent tel je mee, dat vind ik. Iedere kat is weer anders en iedere kat kan weer andere dingen en samen kunnen we alles!
   Heel veel lieve kopjes met kompliementen van Bolle. Voor jou, omdat je zoveel moois maakt op de blog! Ze zijn ook voor je famielie!

 7. Hoi lieve Bolle
  Wij hebben onze scullary girl heel veel moeten leren.Want Ik{Muzette} en mijn zus Sparkle waren haar eerste 2 katten.Wel had ze ervaring met woefs,maar dat is eggies waar heeeeeel anders.Nou..dat was best een klus hoor,maar het voordeel was dat wij het haar konden leren precies zoals wij dat graag wiensten.Ha ha.Volgens vriendinnen van Scullary girl zijn wij dan ook erg verwend.Nou dat altijd nog meer hoor!
  Sparkle is een kletsmajoor en geeft overal commentaar op.En daarom werd ze omgedoopt in Sparkle{In de opvang heette Zusje,omdat ze mijn zus was}Nou zolang er iets lekkers te verkrijgen valt staat Sparkle altijd vooraan hoor en een herrie dat ze dan maakt.Alsof ze in geen eeuwen iets te eten gehad heeft.Wel een beetje overdreven maar ja,zo is ze nu eenmaal.en als ze het super lekker vindt,maakt ze er ook een heel tevreden geluidje bij.Kijk dat vindt Scullary girl dan weer leuk.Ik lust ook wel eea aan snoep maar toch niet zoveel als Sparkle.Ikzelf heb uitgevonden dat ik mijn nagels van mijn voorpootjes het beste aan de muur buiten kan doen.Een krabpaal werkt niet met mijn slechte ogen en een plankje vind ik ook maar zo zo.Dus dan ga ik bij de deur naar het balkon staan als ik mijn nagels wil poticuren.Dat begrijpt scullary girl en vaak als ze de deur open doet zegt ze: Muzet wil jij je nageltjes nog doen?
  Sparkle heeft een ingebouwde wekker als het op etenstijd aankomt,dus dat is makkelijk.
  Als ik naar de bak wil,wil ik eerst wat eten,en als ik de bak gebruikt heb,blijf ik net zolang staren naar scullary girl tot ze de bak weer net netjes gemaakt heb.En geloof me,ik kan het lang volhouden dat staren……helaas weet Scullary girl dat ook en ook zij kan het lang volhouden.Soms moet ze eerst iets afmaken,of als ze aan het eten is zegt ze.Muzette ik ga zo kijken hoor.Maar ik wil graag dat ze het direct doet…we verschillen daarin van mening,maar uiteindelijk gaat ze toch,want ik geef haar geen rust .Dus goed opgevoed zeg ik maar.ha ha Fynn was daarin een stuk makkelijker.Misschien omdat hij een kater was,dat weet ik niet.Hij kon wel heel goed knuffelen met scullary girl,anders dan wij dames dat doen.Ook al knuffelen wij ook hoor.
  Maar Fynn lag nooit op schoot,die stond daar altijd op,hoogstens ging hij zitten.Ik lig bv graag bovenop scullary girl.En zo zijn we allemaal anders en allemaal goed zoals we zijn{waren}.Fynn wilde altijd bv buiten zijn nagels doen.het liefste ’s morgens vroeg voor het eten al.Daar maken Sparkle en ik nooit gebruik van.
  Scullary girl kan ons wel heel goed dingen uitleggen en ik snap haar precies.Fynn snapte ook heel veel en bij Sparkle gaat het haar ene oor in en de andere weer uit.
  Ach het maakt scullary girl niet uit.Ze houdt van ons zoals we zijn.En wij van haar.
  We proberen haar een beetje te helpen want ze heeft nog best wel lekkende ogen als ze aan Fynn denkt.En dat snappen we wel.Dus Sparkle heeft de taak op zich genomen om haar te begroeten als ze thuis komt.Dat deed Fynn altijd.Al moet ik zeggen dat het ook wel wat eigen belang van mijn zus is.Want ze wil altijd wel eten….
  Lieve Bolle dank je wel voor je mooie schrijf en zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Lieve Muzette, ik doe je straks uitgebeid antwoorden, maar ik wil je vast bedanken voor je schrijven!
   Zachte kopjes terug en tot straks, jullie vriend Bolle.

   1. Lieve Muzette, dus jullie hebben best een hoop werk gehad aan jullie vrouw, ik lees het al. Als je de eerste kat bent moet je je mens nog helemaal opvoeden. Zeker als ze een woef is gewend. Die doen luisteren en dingen op kommandoo doen. Een kat natuurlijk niet. En verwende katten, dat bestaat niet vind ik. Want als kat MOET je verwend worden, daar ben je kat voor geworden!
    Wat gezellig dat Sparkle zoveel praat, en dat ze presies weet wanneer het tijd is om te eten. En jij zorgt dan weer dat je weecee altijd schoon is. Dat is heel belangrijk, daar heb je helemaal gelijk in. En jij snapt presies wat je vrouw vertelt, dat is knap. Ik snap mijn mensen meestal wel, maar soms todh niet helemaal.
    Wat slim dat je je nagels aan de muur doet, dan kan je tenminste niet vallen. Ik doe mijn nagels altijd aan de tegels buiten, en aan een grote struik. Dan sta ik stevig en alle andere katten kunnen zien en ruiken dat ik ben geweest.
    Is het wennen, dat jullie nu met zijn drietjes zijn? Ik snap heel goed dat jullie vrouw natte ogen heeft, wegens dat Fynn een ster is geworden. Ineens is alles anders, en is Fynn heel ver weg aan de hemel. Dat is verdrietig. Daarom vind ik het superlief dat jullie je vrouw goed troosten, en dat Sparkle haar gaat begroeten.
    Ik hoop dat jullie weten dat ik aan jullie denk, en dat ik jullie troostkopjes stuur.
    Lieve Muzette, je krijgt heel veel lieve zachte kopjes terug, ook voor Sparkle en jullie vrouw, van juliie vriend Bolle.

 8. Hoi Lieve Bolle,

  Wij heten dan wel Binti en Zooka, maar daar reageren wij niet altijd op. Op onze bijnamen wel! Dat zijn soep, snoep en….. eten!! ๐Ÿ˜‰ Zegt vrouwtje eten, dan gaan wij gelijk mee naar de keuken. Alleen heeft zij ons wel geleerd dat we dat eten pas krijgen als we alle twee op onze bips zitten. Dan roept ze “goed zoooo” en kunnen we gaan smullen. Zooka heeft vrouwtje geleerd dat wanneer ze met dat laptopding op schoot zit en Zooka wurmt zich daartussen, dat ze dat ding gewoon weg legt. Binti heeft vrouwtje geleerd dat als ze op bed te veel draait ze dan gewoon wakker is en moet knuffelen met Binti. Zo leren we allemaal van elkaar.

  Kopjes en veel knuffeltjes Binti en Zooka.

  1. Hoimlieve Binti en Zooka, ooo wat mooi, dat jullie twee en jullie vrouw dingen van elkaar leren! Zo hoort het ook, dat je samen leert hoe alles in huis het fijnste gaat. Dat je luistert naar elkaar. En ik vind het eerlijk waar biesonder dat jullie netjes op je bips gaan zitten! Duurde dat lang, voordat jullie dat deden? Ik vind het superknap! Zie je wel, dat katten heel veel kunnen leren!
   Als ik in de zomer in mijn tuin ben en niet luister, tikt mijn vrouw wel een tegen een blikje Goermet. Dan ben ik er meteen! Eten is belangrijk, en het is ook lekker.
   Veel lieve kopjes en knuffeltjes terug voor jullie allebei en ook voor jullie vrouw van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *