kater Bolle over als je veel binnen bent

binnen
Zolang als ik bij mijn mensen woon heb ik een eigen deurtje gehad. In de grote deur naar de tuin. Een kattenluikje heet dat. Dat was altijd open, ik mocht dag en nacht naar buiten.

Nooit dicht

Dat komt omdat mijn mensen zijn gewaarschuwd door de mensen die me voerden toen ik een zwerfkat was. Zij hebben me ooit één nacht binnen gehouden en toen heb ik de hele boel gesloopt, en ook nog iemand aangevallen.
Dus je snapt dat mijn mensen het deurtje nooit dicht deden. Alleen met dat feest van een jaar, als er allemaal lawaai en vuur in de lucht is. Maar die avond wil ik geeneens naar buiten, dat durf ik dan helemaal niet.

Op slot

Maar met de reenoovaatsie moest mijn deurtje op slot, omdat het buiten veel te gevaarlijk was.
Mijn mensen maakten zich wel zorgen. Over wat ik er van zou vinden. Vooral mijn vrouw was helemaal zenuwachtig. Ze dacht dat ik, als ik na een dag binnen weer naar buiten mocht, buiten zou blijven en weer in de tuinen zou gaan wonen.

Popje

Dat komt ook omdat mijn mensen met Popje geprobeerd hebben om hem af en toe binnen te houden. Dat ging helemaal mis.
Pop had nog wel eens een probleempje met zwerfkatten die niet geopereerd waren. Die vielen hem aan, en Pop dacht dat hij kon winnen en ging het gevecht aan. Dat gebeurde vooral in de nacht. Het is een paar keer gebeurd dat mijn mensen met een bloedende Pop tot de ochtend hebben moeten wachten om naar de dokter te kunnen.
Dat was natuurlijk niet fijn, niet voor Pop en niet voor mijn mensen. Daarom hadden mijn mensen besloten dat Pop in de nacht binnen moest blijven.
Dat ging een paar dagen goed, maar daarna ging Pop de hele nacht klieren. Omdat hij naar buiten wilde. Hij ging heel hoog mauwen, over mijn mensen heen lopen, door de kamer rennen, mijn Molletje pesten en ga zo maar door. En na nog een paar dagen kwam hij ’s avonds niet meer binnen, omdat hij wist dat hij dan niet meer naar buiten zou mogen. En toen kwam hij ook overdag niet meer naar binnen.
Dus dat was het einde van het projekt. Pop mocht weer altijd naar buiten.
Je snapt dat mijn mensen zich afvroegen hoe ik zou reageren.

Druksdruppels

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best een beetje schrok toen ik de eerste keer niet naar buiten mocht. Ik was bang dat er iets heel ergs zou gebeuren. Dat ik naar de dokter moest ofzo.
Maar mijn vrouw liet me zien dat er buiten allemaal mannen liepen, gewoon in MIJN tuin! Dus toen snapte ik waarom ik binnen moest blijven.
Natuurlijk hielpen mijn druksdruppels ook. Daardoor sliep ik meer, en was ik een beetje slomig.
Af en toe was ik wel onrustig en wilde ik persee naar buiten. Maar als ik dan naar buiten mocht, kwam ik na een minuut al weer binnen. Ik wilde alleen weten of ik nog wel naar buiten kon. Het was gewoon een test.
Meestal ging ik gewoon slapen, op het grote bed.

Binnen

Ik mag inmiddels al weer een paar weken gewoon naar buiten wanneer ik wil. En wat doe ik?
Ik lig op het grote bed. Of ik lig op vensterbank, lekker te stoven boven de verwarming.
Soms loop ik naar de achterdeur, en kijk naar mijn mensen. Of ze hem open willen maken, bedoel ik daarmee. Want dat is makkelijker dan door mijn deurtje gaan (dat komt door mijn buikspieren). Als ze de deur voor me open houden blijf ik binnen op de mat zitten. Dat is handig, dan heb ik het niet koud en kan ik toch door de open deur naar buiten kijken. Perfekt.
Als mijn man of vrouw zegt: Wat gaat het worden? loop ik weer naar binnen, en klim op het bed. Of ik ga naar buiten, zit even op het terras en kijk van buiten weer naar de deur. Zodat mijn mensen weten dat ze hem weer open moeten doen. Dat kan een heleboel keren achter elkaar zo gaan. Totdat mijn mensen op een gegeven moment zeggen nou is het mooi geweest Bol, je kunt ook door je deurtje. En dan lopen ze weg, flauw hè?

Buiten

binnen

Af en toe ben ik een beetje langer buiten. En dan kom ik ineens keihard binnen rennen, in één keer door naar de slaapkamer en hóps zo mijn weecee in. Die staat naast de verwarming, dat is echt superdeluuks.
Soms loopt mijn vrouw even mee, mijn tuin in. Dat vind ik gezellig, met zijn tweetjes. Maar als ik merk dat ze weer naar binnen gaat ben ik meestal sneller binnen dan zij.

Dat gaat van de lente en van de zomer wel weer anders worden, voorspelt mijn vrouw.
Maar voor nu ben ik superblij met mijn leven als bijna-alleen-maar-binnen-huiskater.

14 thoughts on “kater Bolle over als je veel binnen bent

 1. Hoi Bolle, binnen is op dit moment toch veel fijner want binnen is het lekker warm. Wij hoeven niet zo nodig naar buiten op het balkon, dat komt van de zomer wel weer, als het buiten ook lekker warm is. Fijn dat je wel mag kiezen, dat je weet dat als je naar buiten wil dat dat dan kan. Wij kunnen alleen op het balkon als onze vrouw thuis is, en als zij het niet erg vindt dat de deur dan open blijft, maar voor nu vindt zij het te koud en wij dus ook. Wij liggen lekker binnen in onze warme mandjes, en als we willen weten wat er buiten gebeurd dan gaan we op de vensterbank zitten , zo kunnen we de boel ook goed in de gaten houden.
  Wij hebben net een lekkere snek gekregen en gaan nu lekker rieleksen in onze mandjes.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi lieve allemaal, een balkon lijkt me nu helemaal superkoud, omdat het zou hoog in de lucht is. Ik ben nog nooit op een balkon geweest, maar ik kan hier aan de overkant wel een kater zien die een balkon heeft. Een kater met lange haren is het, en hij kan mij ook zien,
   Ik zit ook vaak op de vensterbank. Want dan zit ik boven de verwarming, en dat vind ik superlekker. Is dat bij jullie ook, dat je helemaal warm wordt op de vensterbank?
   Als het weer mooi weer is ga ik zeker weer vaker naar buiten. Ik heb net een korte patroeje gelopen en even op mijn stoel gezeten. Om te laten zien dat het mijn tuin is, ook al ben ik veel binnen. Maar nu lig ik lekker weer op het grote bed.
   Het klinkt alsof jullie een fijne dag hebben, zo met een snek en nu lekker rieleksen.
   Lieve Bas, Bikkel, Kruimel, Oliver, Bjarne en Juultje, jullie krijgen hele dikke knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 2. Hoi Bolle wat fijn dat je nu ook van het lekker binnen zijn kunt genieten , ik lig ook nu meer binnen hoor met de koudjes buiten, ben ook even hup naar buiten en vaak snel weer binnen op mijn radiatormandje of in mijn katten krab kasteel als buiten de zon schijnt dan schijnt die lekker door de ruiten heen en dat is lekker warm joh ooooooh heeerrrrlijkjessss!
  Nou fijne dag nog Bolle, kopje van je vriendje Ollie

  1. Hoi lieve Ollie, dus jij gaat toch ook nog wel even buiten kijken? Soms heb ik helemaal geen zin om naar buiten te gaan, als het koud is of regent. Of allebei, dat vind ik wel het allerfieste weer. Maar ik moet toch elke dag patroeje lopen, daar ben ik kat voor.
   Gelukkig zijn er nu weinig andere katten buiten, dus ik loop snel een rondje en kom dan weer naar binnen rennen.
   O, en een radiatormandje, dat is superlekker! En een kattenkrabkasteel, dat klinkt biesonder. Dan ben jij de koning van het kasteel!
   Lieve Ollie, voor jou en je mensen ook een hele fijne dag gewenst en veel lieve kopjes van je vriend Bolle.

 3. Hallo Bolle,

  Wat fijn dat je nu ook wat meer een huiskater bent geworden en zeker met het koude en natte weer. Maar het is voor jou ook fijn om je eigen keuze te kunnen maken door het poezendeurtje. Ik vind het heel goed van je vrouw en manmens dat ze je veel binnen hebben gehouden met de reenoovaasie, je was tenminste veilig en als er super veel lawaai was zou je in paniek weg rennen en door de angst en paniek raakt je radar stuk en kun je de weg naar je liefdevolle warme thuis niet meer vinden. Als het straks weer fijn en warm wordt buiten ga je vast weer in je stoel of trap of de daken van de schuurtjes genieten van jouw landgoed. Heel gek Bolle, je weet in ons andere huis had ik een groot balkon en daar mocht ik ook naar toe om buiten te zijn. Maar nu we in ons tijdelijke huisje wonen heb ik nog nooit miauwvraag gedaan om naar buiten te willen. Vrouwtje zegt: Jip je bent een echte huiskater genieter en dat je dat bent komt doordat je het eerste jaar van je leven zo graag warm en gezellig naar binnen wilde en je nooit mocht. Ja kijken op de vensterbank hoe de hond des huizes stikkens in de watten werd gelegd en verwend, dat was heel verdrietig.
  Bolle ga nu dus ook maar genieten van je eigen binnen en buiten leven hoor.
  Vrouwtje gaat zo weer weg om oppas te doen voor de poesjes en ik ga slapen. Ikke ben erg moe, vrouwtje en ik kregen gisteren avond laat een bericht van een FB vriendin van vrouwtje dan onze FB poezen vriendinnetje plotseling dood was gegaan, was waarschijlijk dat haar hartje het ineens niet meer deed. We zijn er net als met Vlo heel verdrietig van en vrouwtje heeft nog uren met haar vriendin zitten schrijven om er voor haar te zijn en te troosten. Dus Bolle het poortje van de regenboogbrug staat nog steeds open en wij vragen ons af of het nu niet genoeg is geweest in het nieuwe jaar, niks dan verdriet en ellende.

  Geniet jij maar heel veel met vrouw en man mens en laat je heerlijk verwennen met veel knuffelen en samen spelen en noem maar op. Heel veel knufjes van vrouwtje voor jou, lieve groetjes voor vrouw en man en van mij grote poot en kopje, Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, o wat verdrietig van jullie poezenvriendin! Jij en je vrouw krijgen van mij heel veel zachte troostkopjes, om jullie een klein beetje te helpen. Wat een boel verdriet, zo vroeg in het jaar al. Maar ik denk wel dat Vlo jullie vriendinnetje heeft opgevangen, en alles heeft uitgelegd. Zodat ze niet bang hoefde te zijn.

   Meestal snap ik wel dat ik binnen moet blijven, wegens de reenoovaatsie. Maar soms zie ik helemaal geen mannen en dan moet ik toch binnen blijven. Dat vind ik moeilijk, en mijn mensen ook. Ze leggen me dan wel uit dat er nog mannen kunnen komen, en dat ik om vier uur naar buiten mag. Maar wat is vier uur? En waarom vier uur? Mijn vrouw vertelde me dat de mannen dan weg zijn. Maar ik heb geen horloosje, dus ik sta soms om twee uur al bij de deur.
   Wat goed dat jij ook helemaal een huiskater bent geworden, Jip. En dan heb jetoch een groot raam om door te kijken, naar je eigen natuurfilm, maar dan echt!
   Ik zit soms op de vensterbank naar de vogels te kijken. Of naar de mannen in mijn tuin. Hoe vind je dat? Mijn mensen zijn verbaasd dat ik dat durf. Maar ik heb nu zoveel mannen gezien, ik ben er een beetje aan gewend. Alleen wil ik niet dat ze binnenkomen, maar dat mag ook niet gelukkig.

   Lieve Jip, probeer maar een beetje ekstra te slapen vandaag. En misschien kan je straks samen met je vrouw een beetje ekstra slapen en knuffelen.
   Jullie krijgen hele lieve kopjes en troostpootjes van je grote vriend Bolle. En mijn mensen sturen lieve groetjes en veel sterkte.

 4. Lieve Bolle,
  Jou verhaal lijkt een beetje op dat van mij, Moby!!!!
  Alleen was hier geen reenovasie maar ik was ook een zwerfkater!!!
  In het begin wilde ik naar binnen, naar buiten, naar binnen en weer naar buiten.
  Ik wilde ook mijn nieuwe vrouw testen of ze wel deed wat ik wilde.
  En ja hoor ze deed het!!!!
  En nu lig ik ook het liefst binnen, boven de verwarming of op het bed!
  En de nachten zijn we allemaal binnen dat vind onze vrouw het fijnst!!!
  En van de zomer zien we wel weer verder want dan is het zonde om niet buiten te zijn met het mooie weer!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, dus jij deed ook een test!
   Dat is belangrijk om zeker te weten dat je niet opgesloten zit. Of dat je nieuwe vrouw niet goed werkt, misschien zijn de baterreien wel op. Gelukkig dat je vrouw meteen deed wat je wilde, anders moet je gaan treenen. Mijn mensen hebben soms nieuwe battereien nodig, dan laten ze me naar buiten en doen meteen de deur achter me dicht! En dat hoort niet, ze moeten wachten of ik buiten wil blijven. Dus dan moet ik ze weer even korriesjeren, door op de vensterbank te springen en voor het raam heen en weer te lopen. Als ze het raam open doen kom ik naar binnen en ga meteen weer door mijn deurtje naar buiten. En spring meteen weer op de vensterbank. Als ik zo een paar keer van binnen naar buiten naar binnen naar buiten ben geweest zijn mijn mensen weer getreend. Het blijft lastig, mensen kunnen soms zó eigenwijs zijn!
   En je hebt gelijk, in de zomer is het fijn om buiten te zijn!
   Lieve Moby, een dikke knuffel terug, ook voor Panda, Dopey, Izzy, Tica, Belle en jullie vrouw, van Bolle.

 5. Hajooo oomie bolle. Ikke mag afentoe naar buite. Maar brrrrrrr hette is kauwt hoor.
  Toen met die enge reenoofaasie waare uwes mense bang datte uwes sau wegwope. En dan sauwe u niet meer kunne sjrijffe en sau uwes mijn oomie niet meer sjijn. Dat sau ik nie weuk finne hoor. Want ikke hep maar 1 oomie. Bjijf maar wekker binne hoor. Daar issut feilug 😸
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Dag lieve grote zwartepanterjongen, zeker weten dat het nu koud is! Ik ben even mijn patroeje gaan lopen maar ik lig nu weer lekker warm op het grote bed.
   En ik blijf altijd jouw oomie, Door! Ik ben er supertrots oo dat je maar 1 oomie hebt, en dat ik dat ben, en dat wil ik voor altijd blijven!
   En ik ben blij dat jij ook zo leuk speelt met veren, en dat je je mensen daar blij mee maakt. Veren zijn voor iedereen leuk, ook voor mensen, eerlijk waar. Soms begrijpen mensen dat niet, maar het is toch zo! Ik wilde vannacht om half 1 ineens met de veren spelen, dat moet kunnen, vind ik.
   Heel veel lieve pootjes terug grote verenpanter, van je oomie Bolle.
   Pee Es: je bent alweer bijna een jaar! Nog een paar maandjes en dan ben je 1 jaar!

 6. Dag lieve Bolle, wat fijn heb jij dat allemaal geregeld met jouw vrouw en man, wegens het naar buiten gaan of niet. Goed hoor dat je tijdens de reenoovazie binnen moest blijven, veel te gevaarlijk met al die vreemde mannen en machines. Floortje heeft geen tuin maar mag af en toe op het balkon met een halsbandje en riempje, ik zie jou al griezelen Bolle. Maar als het waait wil zij niet naar buiten, wegens dat zij wind om haar kop eng vindt. Dan gaan we samen wandelen door de buitengang naar de liften, en zo weer terug, en dat zonder halsbandje. Ze snuffelt dan aan alle voordeuren van de buren, vindt ze leuk. En dan snel weer naar binnen, op de bank of op het grote bed. Daar is alles veilig. Fijne dag nog lieve Bolle en een kopje en knuffels van Floortje en Ina.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, wat gezellig dat jullie samen gaan wandelen door de buitengang! Daar zijn vast een heleboel spannnende geuren die elke keer nieuw zijn. Popje, Beer en mijn Molletje mochten hier wel eens naar de gang (die is van iedereen in huis) en dat vonden ze altijd heel leuk. Ze snuffelden aan de mat, en aan de deuren en aan de brievenbus. Ik durf dat niet zo goed, en mijn vrouw zegt dat het ook beter is van niet. Want soms komt er ineens iemand naar binnen of iemand gaat naar buiten, en dat is best eng.
   Ik heb één keer een tuigje met een riempje aan gehad, en ik vond het eigenlijk helemaal niet erg. Wat stoer dat jij er aan gewend bent Floortje!
   Ik heb net even mijn avondpatroeje gedaan, en alles was in orde. Dus nu lig ik lekker warm op het grote bed.
   Lieve dames,en ook meneer Floortje, ik doe jullie een hele fijne avond wensen, en jullie krijgen hele lieve kopjes en een knuffel van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  jij ben een slimme jongen, jij ga alleen naar jou tuin assie het van jou eigen wil. Dan maak jij wel indruk in jou straat. Jij heb jou eigen deur en jij ga gewoon door jou mense ze deur. Ik vinnut stoer.
  En jij heb wel gelijk, jij moet foorzichtig zijn met jou buikspiere want assie die besgaadig dan ben jij heel ver van jou huis. Dan stort jou heele buik in en dan krijgie foor altijd jou droogbrokke. Wattie nog kan probeere Bolle is dattie fast blijf zitte in jou deur. Dan kom jou vrouw jou hellep geefe, of jou menseman en jij wor ferwen. Want zij schrik ze eigen jou hoedje en jij ben wel Sur Bolle. Dan hebbie wel jou poot om op te staan.Bolle. En jij heb jou werk van jou patroejeere, jij moet jou buikspiere goed ferzorge. En jij mag zegge teege jou vrouw dattie foor jou eigen ze deur oope moet doen. Jij hoor erbij en jij werrek hard.
  Dat moes ik wel eeve zegge Bolle, soms moet jij jou vriende ferdeedige.
  Van mij eigen heb ik geen tuin Bolle maar wij heb een balkon. Soms wil ik wel mij twee poote op mij balkon zette maar liefer blijf ik binne. Maar ik doe wel mij vrouw ferrasse assie ze andere kaamer in mij huis in ga. Dan loop ik stiekem mee en zij sluit mij eigen op. Dan ga ik heel hard krabbe aan mij deur want jij moet jou eigen wel laate hoore. Mij vrouw kom mij dan redde en zij geef mij wel mij troossnek. Dan foel mij eigen wel tefreede.
  Soms moet jij slim zijn Bolle. Anders raakie uitgemergel.
  Passie goed op jou eigen buikspiere, dat is belangrijk. Jij krijg pootjes van mij famielie en ook voor jou mense. Van mij eigen krijgie mij kopjes met mij krachfoer in sjeleisaus. Weeges jou buikspiere,

  Liefs van Loesje

  1. Hoi lieve Loes, weet je wat zo erg is? Mijn mensen denken dat ik niet door mijn eigen deurtje wil omdat ik te dik ben geworden! Terwijl het mijn spieren zijn, die in de weg zitten. En die spieren heb ik omdat ik zo atleeties ben. Maar ik ga het meteen aan mijn vrouw laten lezen dat jij vindt dat ze best de deur voor mij open kan houden. En ik wil dat ze dus ook blijft staan, want soms wil ik na een paar minuten weer naar binnen en is de deur al weer dicht. Soms ga ik dan toch door mijn deurtje (dat kan ik best!) en soms spring ik op de vensterbank. Dat is best hoog, en ik spring hóps zo in één keer erop. Dat vinden mijn mensen altijd knap, en dat is ook eigenlijk wel zo. Al zeg ik het zelf.
   Ik durf niet zo goed om vast te gaan zitten in mijn deur, want dan moet ik nog erger op diejeet. Dan krijg ik weer dat gedoe over mijn buik, je kent dat wel. Maar toevallig zijn mijn schouders ook heel breed, en die passen er ook moeilijk door.
   Loes, wat superstoer van je dat je keihard gaat krabben, als je vrouw je opsluit. Per ongeluk, maar toch is het eng. Gelukkig krijg je daarna een snek, dat heb je dan wel nodig. Dus misschien is dat een goede tip, voor als je op diejeet bent. Dat je steeds heel stilletjes met je vrouw meeloopt naar een andere kamer. Misschien kun je zelf de deur dichtduwen, als je vrouw dat niet doet? En dan krabben aan de deur, en dan…
   een snek! Misschien is dat het enige echte eten dat je nog krijgt op een dag, zo met die diejeetbrokken.
   Ik denk dat als ik zo streng op diejeet blijf, dat ik onder mijn deurtje door kan zonder dat het open hoeft. Zo dun ben ik dan.
   Dus je kopjes met krachtvoer in sjeliesaus kwamen presies op tijd, dankjewel!
   Jij krijgt van mij kopjes met kittennatvoersmaak, daar zitten eksta kaloriejen in! Spesjaal voor jou, van Bolle. Je famielie krijgt hele lieve kopjes, maar dan de gewone, zonder kittennatvoersmaak. Want die zijn alleen voor jou, om sterk te blijven!

Reacties zijn welkom