Wat mijn eerste controle ’s morgens vroeg is

controle

Van mezelf ben ik een zachte katerman, ik vind heel veel goed zolang de dag maar gewoon is. En daar moet ik ook voor zorgen ik bedoel dat ik daarvoor controle doe.

De straat

Iedereen weet dat ik de straat controleer als ik in de vensterbank zit. Ik kijk of alles is zoals het moet zijn. Soms kijkt iemand omhoog naar waar ik zit. Dan kijk ik gewoon terug. Of ik ga even op de bank liggen. Maar als mijn vrouw in de straat staat en omhoog kijkt dan miauw ik dat ze gauw moe binnenkomen en dat doet ze dan altijd. Dan zijn we weer samen.

Ochtend

Als de dag gewoon moet zijn en blijven, dan is er meer werk dan alleen de straat controleren. Ik kijk altijd de boodschappentas na maar daar gaat het nou niet over. Mijn eerste werk van controle is ’s morgens vroeg.
De wekker gaat.
Ik word wakker.
Mijn vrouw wordt wakker.
Ik rek me uit.
Zij draait zich om.
Ik spring van het bed, ga ervoor zitten en kijk haar aan.
Ze zegt: “Ja Bert je hebt gelijk.”
Nou mij fop je niet dus ik blijf zitten en ik kijk intens naar haar.
Als er niks gebeurt, dan miauw ik.
En dan staat ze op. We gaan samen naar beneden.

Werk

Dus dat doe ik óók. Het is werk van controle dat haast niemand ziet maar ik doe het wel en  als ik het niet deed dan bleef ze de hele ochtend in bed, dat weet ik zeker. En dan is de dag niet meer gewoon.

Beneden is het tijd voor de eerste grote ochtendknuffel op mijn kussen. Dat is een goed gefoel. Om de knuffel natuurlijk maar ook omdat ik weet dat de dag op de goede manier begonnen is en dan lukt de rest van de dag ook wel.

Dus daarom ben ik er best streng op, dat ze op tijd opstaat.  Het is belangrijk voor een gewone dag en een gewone dag is belangrijk, zo denk ik erover.

12 thoughts on “Wat mijn eerste controle ’s morgens vroeg is

 1. Hallo Bert,

  Bert wij zijn van de vaste gewoontes en we vinden het helemaal niet prettig, zijn meteen uit onze doen als er wat veranderd.
  Neem maar het opstaan als de dag begint, eten , knuffelbeurten, controle doen van het buiten gebeuren, weer gaan slapen. Als de mensen het weer eens nodig vinden om de klok op een andere tijd te gaan zetten en we dan zo weer moeten leven dan zijn we helemaal van slag.

  Op al die dingen moeten wij streng zijn en daarom controleren we alles.

  Hier is het ook al ’s morgens hoor. Vrouwtje hoeft geen wekker te laten rammelen want tegen de tijd dat onze nieuwe dag gaat beginnen maak ik haar ook heel zachtjes wakker. Nou ja ze doet net alsof ze nog slaap doet maar ze speelt het morgen gebeuren mee. Maar het komt ook vaak voor dat vrouwtje al uren voor de gewone tijd opstaat en dan zegt ze zachtjes met een knufje, Jip jij mag nog slaapjes doen, maar je snapt mooi niet. Dan is het toch als eerste tijd voor mijn buikvulling en ga ik erna nog wel een dutje doen hoor.
  Nu wij niet meer hoog wonen kan ik vrouwtje ook buiten zien in de tuin als ze mijn vriendjes eten geeft ikke doe miauwen als ze het niet goed doet hoor. Nu kan ik ook zien als vrouwtje weg gaat met de auto en als ze terug komt hoor ik het aan het geluid van de auto en kijk ik vlug door het raam en ren dan al naar de deur om haar te verwelkomen.
  Zo Bert ik moet nu weer verder met mijn dag en reken er maar op dat daar ook veel tijd voor dutjes doen bij is.
  Jij een fijne dag en knuf van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip folgens mij is alles anders als je niet meer hoog woont. Dat je andere dingen ziet met een ander gefoel. Het is allemaal dichterbij denk ik en dan is het wl zo dat je heel veel durft. Ik woon hoog en anders zat ik serieus waar niet in de vensterbank om de straat te doen. Boodschappentassen doe ik altijd wel maar dan moet ik een beetje aaien hebben dat ik zeker weet dat het kan. Dus zelfvertrouwen dat is moeilijk. Daar ben ik heel eerlijk ovr. Aan jou zie ik dat je als katerman van alles kunt leren en dat is gaaf!! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, dat is het fijn zoals het hoort een fijne gewone dag dan dan je rust in je hoofd en lijf en voel je je dus ook fijn.
  Ik heb dat ook wel hoor Bert dat ik niet te veel gedoe om me heen wil hebben , ik trek me dan terug naar boven in mijn mandje en kan de straat goed inspecteren dat geeft rust dan voor mij.

  Kooje van je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie daar doe je goed aan dat je tijd voor jezelf van binnen neemt. Weinig gedoe is het beste dan kun je foelen wat je gefoel is dat is belangrijk!! pootje van mij

 3. Bert onze vrouw moet altijd heel vroeg opstaan om te gaan werken.
  Alleen ik, Panda en Moby staan met haar op en de anderen blijven lekker liggen.
  Moby en ik mogen dan even buiten een controlerondje doen en voor dat ze gaat werken zijn we weer binnen.
  Als ze weer terug komt van het werk dan waarschuwt Dopey ons dat ze eraan komt want hij zit dan altijd boven bij het raam op de uitkijk.
  Er is dan voor iedereen een knuffel en een snoepje!!!
  Maar als ze niet hoeft te werken dan slapen wij samen uit met haar!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Wat goed dat je je vrouw ’s morgens gezelschap houdt dan is het gemakkelijker voor haar en jullie weten zeker dat het in orde is. Met je allemaal uitslapen lijkt me super gezellig dat heb ik nooit wegens dat elke dag de wekker gaat. Mijn vrouw werkt thuis dus dat is weer anders. Ik vind dat jullie heel goed samenwerken met elkaar daar is je vrouw vast blij mee, pootje van mij

 4. Lieve Bert,

  jij weet mij leeve is gewoon van het ongewoon zijn van mij vrouw. Zij ga wanneer zij ga mij tonijn ferdiene. Van mij eigen slaap ik boofe op mij vrouw en ik wacht tottie ze oog oope doe. Dan doe ik mij gaap en mij rek en strek. Dan ga ik mij bak kontroole doen en assie schoon is ga ik erop. Dan geef ik mij drumsooloo zeg mij vrouw. Daar wor mij vrouw goed wakker van en dan kan zij aan ze dag beginne en wij ook.
  Dan ga ik mij vrouw achterfolge en miaauwe want dan heb ik wel mij honger. En ondertusse houw ik mij broer Floris in ze gaate dattie opsta en ze bak vin.
  Mij vrouw geef ons mij onbijt Bert en dan ga ik eers slaape.
  Assie mij tonijn ga ferdiene doe ik mij sellufde ding maar het foel anders Bert. Assie zofeel gefoelens heb als mij eigen foel jij jou dag Bert. En jij foel ook jou nacht. Dat is mij eigen erfaring Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, wat doe je dat toch goed dat je presies weet wat je moet doen om je eigen gewone gefoel te hebben. En je hebt Floris ook die kan zijn weg opeens kwijt zijn en dan moet jij er zijn. Dus je hebt ook wel zijn gefoel om op te letten. Dat weet Floris diep van binnen vast, op de plek waar hij nog dingen kan weten. Je vrouw kan folgens mij alleen de tonijn gaan verdienen omdat jij het thuis zo goed doet, je Bertje

 5. Hoi Bert, dat is een belangrijke taak die je hebt, zorgen dst je vrouw opstaat.
  Dat doe ik hier ook. Want vaak voel ik dat mijn vrouw al wakker is, maar dat ze toch nog blijft liggen. En dat hoort niet, vind ik. Dus dan ga ik alvast rommelen op mijn kurk, en zuchten en door de kamer lopen. Daardoor weet mijn vrouw dat ik weet dat ze wakker is. En dan staat ze op. We lopen samen naar de woonkamer, ze doet nu het koud is de verwarming aan en ik krijg natvoer. En daarna ga ik op de vensterbank naar buiten kijken, of alles in orde is in mijn tuin. Gisteren en vandaag waren er mannen aan de deur aan het werk. Aan MIJN deur, waar dus ook mijn eigen deurtje inzit. Ze hadden apparaten en maakten best een beetje lawaai. En weet je wat ik deed? Ik bleef gewoon liggen! Dat vonden mijn mensen superstoer van me. Maar ik wilde gewoon kontroleren of ze niks met mijn deurtje deden. En dat durfden ze toen natuurlijk niet meer, toen ze mij zagen. Wie weet wat ze anders hadden gedaan!
  En je zegt het presies goed: een gewone dag is belangrijk. Want die is het fijnste, vind ik,
  Lieve gewone kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat heb ik ook dat ik weet dat mijn vrouw wakker is maar ze doet van niet. Een katerman snapt dat meteen!! Wat goed dat je erbij bleef toen er mannen aan de deur zaten. Die snapten vast wie er de baas van de deur was. Het is wel mijn mening dat die mannen van de reenoovazie nou naar hun eigen huis moeten en dat ze niet meer bij jou hoeven te komen. Het is nou genoeg. poot van mij

 6. Dag lieve Bert, je hebt weer wijze woorden geschreven, alle vriendjes eigenlijk wel, over opstaan en controle en zo. Ik begrijp nu ook dat dat voor het gefoel is, het gefoel dat alles goed, rustig en normaal is. Zo controleert Floortje ons ontbijt, of dat wel goed is, ze zit dan mee aan tafel. Dan volgt de controle van de badkamer en het grote kast met de wasmachine etc. Dan gezamenlijk het grote bed opmaken, zodat Floortje daar lekker kan liggen. Maar het allereerste wat er gebeurt is natuurlijk Floortje haar diejeetbrokjes en vers water geven. Ook nog een glas water op het kastje naast het grote bed. Zo begint onze dag lieverd. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat doet Floortje heel goed dat ze haar vaste dingen heeft ’s morgens. Het klinkt ook heel gezellig samen van gewoonten en daar de tijd voor nemen, dat heb ik eigenlijk dus ook. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *