Wat ik doe als mijn vrouw moeilijke gefoelens heeft

troost

Ik heb mezelf en ik heb mijn vrouw. Dan heb je twee personen om mee om te gaan als huiskater zijnde en met moeilijke gefoelens is dat best veel.

Gefoel

Nou moet ik eerst uitleggen wat moeilijke gefoelens zijn. Voor mij zijn dat:

 • dat ik me onzeker voel omdat er iets anders dan anders is en dan ben ik mijn basis-gefoel in mezelf kwijt en dan weet ik het niet meer
 • dat er een monteur komt en dan ben ik bang voor hem
 • als de dokter op bezoek komt voor mij dan weet ik dat ik snoep krijg maar ook een prik dus dan wil ik dat niet
 • als mijn vrouw moeilijke gefoelens heeft wegens dat ik die ook foel, anders maar toch wel in mezelf erfaar ik dat

Als ik zelf ergens mee zit dan maakt mijn vrouw het meestal in orde. En als mijn vrouw zelf ergens mee zit, ook. Alleen help ik dan mee.

Spanning

Wat ik thuis erfaar soms dat is dat ze de hele tijd aan haar werktafel zit en dan gespannen is. Nou dat merk ik. Daar word ik gewoon wakker van. En dan is het hier anders want ik foel dan ook die spanning. En dat moet niet. Dus dan ga ik erbij zitten op het tapijt en ik kijk naar haar en ik miauw net zo lang tot we gaan aaien en dat is in het begin helemaal niet fijn maar als ze minder gespannen is dan wordt het steeds fijner. En daarna zegt ze dankjewel Bert. Dat hoort, weet ik.

Dus daarom zeg ik altijd dat ik in de thuiszorg zit.

Zorg

Ik weet dat vrienden van mij thuis ook zorgen. Dat ze kopjes geven als er verdriet is. Of dat ze dan ekstra dicht bij hun mensen blijven. Of eerlijk waar, dat ze gaan slapen om het goede voorbeeld te geven. Of spelen voor de afleiding. Iedereen doet dan weer wat anders.  Maar het is gewoon zo dat je als kat zijnde ook veel gefoel voor het gefoel van je mensen thuis hebt.

20 thoughts on “Wat ik doe als mijn vrouw moeilijke gefoelens heeft

 1. Lieve Ome Bert, wij hebben gevoel en ook zijn er mensen die denken dat het niet zo is , het is echt zo. Ons vrouwtje is hier djuk en de computer was raar gaan doen en die had wat kwijtgemaakt net voordat ze een bekup had gedaan dus de had veel extra werk. Dan voelen we dat en soms denken we se gaat te lang door en dan komen op de tafel gaan kopjes geven of we gaan tikken tegen het scherm. En dan zegt ze oké ik stop even, en dan is het extra kroeltijd. We slapen bij haar niet allemaal tegelijk hoor en Guillaume ligt altijd naast haar. Als ze verdrietig is slaat hij zijn pootjes om haar pols en dan laat hij niet los. Wij zijn er voor haar en zij is er voor ons. Ons vrouwtje zegt altijd dat is de liefde die ze voor ons voelt en die liefde geven we terug.

  1. wat goed van Guillaume, hij snapt heel goed wat gefoel van een vrouw is en ik weet zeker dat het jullie vrouw troost als hij zijn poten zo om haar pols doet. Dat van die computer heb ik dus thuis ook. Een vrouw leert dat soort dingen toch heel langzaam en dan is het goed dat wij zeggen dat het tijd is voor pauze!!

 2. Bert dat klopt helemaal!!!!
  Ik ben 7 jaar geleden flink ziek geweest en mijn zestal heeft me erdoor heen gesleept!!!!
  Zij hebben me de kracht, liefde gegeven!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ik vind dat keigoed dat ze dat deden en het ging vast vanzelf wegens dat ze het gefoel hadden we willen onze vrouw niet missen !!

 3. Je hebt helemaal gelijk, Bert. Ikke ben soms zuster Minnie. Gewoon omdat het nodig is. Veel kopjes geven en ekstra lang bij haar op of onder het dekbed liggen. Zij zorgt ook voor mij dus dat doet je voor elkaar.

  1. hoi Minnie daar doe je goed aan ik snap wat zuster Minnie betekent. En volgens mij doe je presies wat nodig is dus dat is knap van je!!

 4. Ha die Bert, je hebt weer eens helemaal gelijk. Als wij het moeilijk hebben dan troost onze vrouw ons. En als onze vrouw het moeilijk heeft dan troosten wij haar, wij gaan dan extra knuffelen of dicht tegen haar aan liggen. Als onze vrouw verdrietig is dan gaat Bikkel gek doen, zodat ze toch weer een beetje moet lachen. Zo helpen wij elkaar Bert. Want wij zijn er voor elkaar in moeilijke en in vrolijke tijden. Dat doe je als je van elkaar houdt.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: wat slim van Bikkel om gek te doen dat ze moet lachen, dat had ik nog helemaal niet bedacht dat dit ook kon. Ik doe zachte dingen of zorg voor pauze. Dichtbij elkaar zijn is heel belangrijk daar zorgen jullie ook voor dan ben je echt samen!! pootje van mij

 5. Oooh ikke weet nog niet wat spanninge sjijn. Lijk me niet weuk.
  Ikke weet aween wat drietig sjijn is omdat me broertje dood ging. Toen ging ik bij frauw sitte en rook aan haar arm. Toen keek ikke haar aan en kjeeg ikke kwiebels oppe me kopje. Toen ging ik weer pele

  1. ja Dorus verdriet is ook belangrijk om thuis voor te zorgen. Dat je van binnen het gefoel hebt nou moet ik bij haar zijn. En dat heb je dus goed gedaan.

 6. Hallo Bert,

  Nou waar jij nu schrijf over hebt gedaan kennen vrouwtje en ik heel goed. Bij ons is het heel lang heel druk geweest, je weet wel toen vrouwtje ons huis ging verkopen. Alles moest ingepakt worden om in de opslag te gaan, want we hadden nog geen nieuw huis. IK heb haar heel goed mee helpen inpakken hoor, alle dozen nakijken en zeker de dozen van mijn spulletjes. Ik wilde ook steeds dat vrouwtje op tijd zou stoppen om te rusten, maar dat deed ze niet, ze zei: Jip als ik steeds pauze moet nemen omdat ik erg moe ben kom het niet op tijd klaar. Ze moest ook alles voor het nieuwe huis gaan regelen, ze moest alles alleen doen. Hulptroepen lieten het afweten. Nou Bert je snapt dat ik heel goed op vrouwtje moest letten en haar heel veel knufjes en pootaaitjes geven en likjes in haar snuit.
  Nu zijn er weer veel verdrietige dingen gebeurt net voor het nieuwe jaar zou beginnen. Vrouwtjes hart vriendin, Vlo en een paar dagen geleden weer een grote poezenmaatje van mij. Allemaal een mooie ster , maar het is dan wel teveel van het goede hoor.
  Als ik het moeilijk heb, zoals vanmorgen dat er weer een zwarte poes voor mijn raam staat te vervelen en ik weer razend boos was, kwam vrouwtje mij ook helpen.
  Bert vrouwtje en ik zijn er altijd voor elkaar om te helpen zoals je al vaak hebt kunnen lezen en als over een aantal weken hier weer de stress is van regelen en verhuizen, zijn we er ook weer voor elkaar. Ik zal ook de eerste dagen het moeilijk hebben, want ja ik snapper er dan ook geen sikkepit meer van en ben dan al mij tuin vriendjes kwijt. Vrouwtje beloofd dat er in onze eigen tuin ook vriendjes zullen zijn en die gaan we ook lekkere hapjes geven.
  Ik heb ontdekt dat ik vrouwtje af kan remmen met haar drukke gedoe, ik ga voor haar zitten voor de laptop en als ze loopt te rennen en draven ga ik voor haar lopen en moet ze rustiger lopen. Heeft een grote pech voor mij ze staat vaak op mijn sloffen of ik wordt als een bal omver gelopen. Maar het helpt wel en ik krijg dan veel troost knufjes en stopt ze even.

  Zo nu moet ik stoppen want anders kan ik mijn taak voor mijn tuin niet afmaken en vanmiddag huis passen. Ik moet je van vrouwtje knufjes sturen, ja daar had ze tijd voor hoor en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, jij hebt nou veel emozie thuis van jezelf en van je vrouw. Dat is best moeilijk want je moet ook de dingen van de dag doen en slapen en van alles. Ik vind het heel mooi dat jij je vrouw zo helpt en dat zij jou zo helpt, en dat je steeds nieuwe dingen ontdekt. Het is verdrietig als er iemand over de Regenboogbrug gaat ik weet alleen dat als het je tijd is dan is het je tijd en voor degenen aan onze kant is het moeilijk, kopje voor jullie beiden van mij

 7. Lieve Bert,

  wat schrijfie dat mooi van jou gefoelens en dattie ze ook foel van jou vrouw. Jij ben een gefoelige jonge en mij hart moet spinne van geluk. Jij foel wat jou vrouw noodig heb. Dan bennie jou een-heid.
  Als mij vrouw spanning heb of ze heb het druk dan ga ik boofe op mij vrouw ze schoot ligge. Dan ga ik heel diep spinne, dat zij het foel in haar hart. Dan kom ze tot ze eigen en zij streel mij vacht. En ik geef kopjes en ook kopstoote.
  Toen.mij broer Bart ofer ze Reegeboogbrug ging heb wij haar troos gegeefe. Maar assie jou vrouw zofeel ferdriet zie hebbe moetie eers van jou eigen kracht foele om te hellepe. Jij weet assie zelluf ook zofeel gefoelens heb dan is het moeiluk. Maar jij doe het saame want jij deel jou hart..
  Dat is mij erfaring met mij vrouw en ik slaap ook boofe op mij vrouw weeges dattie dan beeter blijf ligge

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ik vind het fijn dat je me niet stom vindt wegens dat ik gefoelig ben als katerman. Het is nou eenmaal zo voor mij van binnen. Wat jij doet is heel verstandig vooral dat je zo goed troost gaf door op je vrouw te gaan liggen. Dat helpt bij haat konzentraazie op jouw troost. Want een vrouw moet ook meedoen anders helpt het nog niks. Dat diepe spinnen ga ik ook proberen ik hoop dat het lukt. je Bertje

 8. Hoi Bert.Wat ben je toch een wijze kater.Ja we kunnen allemaal wel eens een moeilijk gefoel hebben.Vorig jaar hebben we het wel druk gehad met onze scullary girl.Een paar lieve mensen over de brug en natuurlijk Katrientje,Poppy en Vlo.Dan heeft ze extra knuffels nodig.Ik(Fynn) ben niet zo van optillen en zo,maar dan mag het.Dan een knuffel geven.Ze zegt altijd:dank je wel Fynney boy,dat had ik even nodig.Ook Sparkle en Muzette doen dat.Als wij het moeilijk hebben, weet scullary girl dat precies en gaat ze ons aaien en met ons praten.Dat helpt heel goed.En dan foel je dat moeilijke gefoel helemaal wegglijden. Zo kei fijn is dat dan.Samen kunnen we alles!Groeten,ook namens mijn zusjes van je vriendje Fynn

  1. hoi Fynn, wat lief dat je het optillen soms toelaat ik haast nooit, maar ja als je van binnen weet dat je vrouw het nodig heeft, dan doe je het toch. En je vrouw waardeert het dat is belangrijk dat je dat weet, dat ze dankjewel zegt, dat doet mijn vrouw ook dan heb je vast ook een goed gefoel van binnen!! poot van mij

 9. Lieve Bert, je hebt een heel mooi liefdevol stuk geschreven over gefoelens. Dat is echte liefde tussen mens en dier. We helpen en troosten elkaar. En als Floortje het moeilijk heeft helpen we haar, zacht aaien en knuffelen. Ik denk Bert dat het bij al onze vriendjes en dinnetjes zo gaat. Fijne dag nog lieve katervriend , kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dankjullie wel voor de complimenten en het is waar ik leer nou dat het bij iedereen zo gaat, dat is super dat we elkaar thuis zo goed helpen!! Ik heb vandaag weer een rustige dag alleen ging mijn vrouw net stofzuigen!! pootje van mij

 10. Hoi lieve Bert, zeker weten dat wij katten heel goed foelen wat onze mensen foelen. En ook zeker weten dat wij dan onze mensen helpen.
  Sommige mensen denken dat katten helemaal geen gefoelens hebben, maar dat komt omdat die mensen heel dom zijn. Want wij hebben juist veel gefoelens, alleen gaan wij er anders mee om dan mensen. Of honden. Honden gaan altijd meteen likken, jekkes.
  Als mijn mensen erg druk zijn of zenuwachtig, wil ik met de veer spelen (nou ja, eigenlijk wil ik dat altijd wel, maar dan nog méér). Daardoor zijn mijn mensen ook even uit de stress, dus dat helpt ons allemaal.
  Mijn mensen merken het meteen als ik zenuwachtig ben, of bang. En dan helpen ze mij, zo hoort dat. En ik merk heel goed dat mijn mensen zenuwachtig zijn. Ik word daar zelf ook zenuwachtig van. Want ik denk dat er iets engs gaat gebeuren. Maar als mijn mensen zeggen dat alles goed is en ze zijn weer rustig, dan ben ik ook weer rustig.
  Thuiszorg is soms best zwaar, en het is heel belangrijk.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat goed dat je altijd de veer hebt voor wanneer er iets is. Dan weet je zeker dat jullie allemaal kalm kunnen worden en blijven. Zenuwachtig zijn is heel moeilijk daar kan ik ook niet tegen. Rust is het beste. Ik snap dat je de thuiszorg zwaar vindt want jij hebt twee mensen thuis, hoe je dat allemaal doet begrijp ik niet!! kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *