kater Dorus over: Me vagt

Dorus

Hajooo.  Daar benne ik weer. PanterDorus. Hihihi. Fandaag gaat ik hut oofur me faggie en so heppe.

Stjeepies

Asse jullie dagge dat ikke helemaal swart ben dan zitte jullie fauwt. Ik hep een paar anners gekweurde iets op me. Ikke hep un witte snorhaar, een kjein beetje wit borshaar ennn één witte naagul.
En ikke hep stjeepies oppe fagt. Raar he? Ikke denk datte ik een siepertje wau sijn maar ook een swarte panter.
Toen dag ik waarom niet alle twee hihihi. Asse ik ligt oppe faggie kjijg kanne jullie me stjeepies goet zien. Frauw denk dat ik eigeluk een hele donkere siepurt ben.

Mein kaamer

Wete jullie wat mijn weukste plekje in huis is? Nee? Dat is de natte kaamer!! Eg!!
Ik sjaap gjaag oppe kleedje daar. Ook staat me bak daar en doe ik daar dus me drukje.
Maar asse me mense daar koome loop ik ook mee. Dan gaan se daar bjoot onner water staan!! Eg! Erg he?
Ikke woop met hun mee. Ikke wil wete wat se in mein kaamer doen.
Opeens doene se een gordein dig. Se wille gewoon niet dat ik sie wat daar gebeurt. Dat pik ik niet!! Ikke sguif die gorredein weer oppesij en ik ga kijke. Asse jullie denke dat het daarbij op hout denke jullie fauwt.

Kjaan

Opeens wegent het daar. Eg!! Ikke lik dan het water fanne de muur. Maar ik doe ook heel raar seg frauw. Ikke loop langs de hele regenmuur om water op te wikken hihihi.
Terweil hut dus wegent daar. Dan hoor ik Doohoor… je wor seikjenat!! Ga nau weg. Nee! Ikke loop daar gewoon ommedat ik dat wil. Het isse mein drukjeskaamer. Één keer stont frauw een paar mienuute te seure. Se wau de kjaan aanzette maar ik wiep daar. Deej se gewoon de kjaan aan!! Terweil se niet foor de rege stont om hut tege te hauwe.
Ik seg je, kon se niet segge datte se dat sau gaan doen? Ikke was kletskleddernat!!

Dwuk

DorusIk kjaag echt niet faak, maar dit keer wasse ik gewoon boos. Ikke bjeef se gewoon in de gaate hauwe en likte niet hun poote djoog. Sal se were!! Ikke was te dwuk met me-eige djoog te wikke.
Me mense finde me een ijgeweise katur.
Ik ben gewoon Dorus. Poinkiepoinkkater en pootballer in oppeleiding.

Dit was het foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Aan MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

25 thoughts on “kater Dorus over: Me vagt

 1. Lieve Dorus,
  Wat een leuk verhaal en hoe gaaf dat je sieper en panter ineen bent………hoe mooi!!!!!
  Ja en met dat water in die natte kamer komt me wel bekend voor want ik, Belle vind dat ook leuk!!!!
  Toen ik nog klein was rende ik steeds onder de douche door als mijn vrouw eronder stond. Ik had ook een eigen handdoek om mee gedroogd te worden.
  Nu zit ik in de hoge kast te wachten totdat mijn vrouw liever is want erna is knuffeltijd!!!!
  En je hebt gelijk Dorus…..als vrouw je kletskleddernat laat worden zou ik de poote ook niet drogen hoor!!!!
  Maar gezellig is het wel om samen te gaan douchen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ooooh tante belle. Uwes doet dat ook? Weuk he. Lik uwes ook de muur af? Ikke laat me niet afdjoge hoor. Mijn tongetje doet dat veeeel beter. Mijn mense pjate alleen met me. Ze zegge dat ik gek ben ommedat ik het weuk fin. Ikke seg dat hun gek sijn ommedat ze iedewe dag sig kletsnat late regenen. En asse hut buite regent moppere se altijt. So raar!! In huis finne se het wekker maar buite niet en koome se mopperent binnen.

   1. Ja Dorus mensen zijn echt raar he? Soms begrijp je ze niet!!!
    Maar ik lik niet de muur af, Ik wacht nu altijd op haar boven in de kast. Ze kijkt wel altijd of ik er nog ben!!!
    Maar toen ik nog klein was vond ik het wel lekker als ze de handdoek
    Om me heen legde en dan zachtjes deed wrijven.

 2. Hoi Dorus, wat koel dat je twee katers in één bent, een sieper en een panter. Wij vinden water alleen leuk als het in een bakje zit, dan meppen we het door de gang of door de keuken, dan is de hele vloer nat, en dan likt Bikkel het op. Als onze vrouw de vloer dweilt is het ook erg leuk om hard te gaan hollen, dan ga je glijden, zo gaaf, en dan overal op klimmen, zodat je overal onze pootafdrukjes ziet. Onze vrouw zegt dan altijd dat ze weer opnieuw kan beginnen, nou dat vinden wij alleen maar leuker, want dan beginnen we weer van voren af aan. In de natte kamer komen wij af en toe , maar niet als het daar regent hoor, daar houden wij niet zo van. Wat een paar van ons wel leuk vinden is drinken bij de keukenkraan, en Oliver gaat dan helemaal met zijn koppie eronder en daarna schudden als een hondje, ook zo leuk dan zie je overal druppels. Soms vindt onze vrouw ons ook eigenwijs, maar dat geeft niks hoor, wij zijn gewoon net als jij ons selluf. Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hajooooo wiefe tantes en omes 😸😸
   Ooooooh dat isse ook keiweuk. Heppik ook daan. Met het waaturbakkie pele. Hihihi. Ooooh hette leek afentoe wel een swembad in huis. Toen deeje me mense heel meen. Se legte een teedoek onner me waterbak. Nau… dan isser tog nies meer aan? En se waare ook boos oppe mij. OP MIJ!!! ik hep een sware stene bak. Eigeluk foor een woef. Eg swaar. En tog kjeeg ik um fanne plekkie hihihi.

 3. Hallo Dorus,

  Ikke heb nog nooit van jou bruine streepjes gezien, moet jij toch maar een keertje je op een plaatje laten doen en dan kunnen wij het ook goed zien.

  OOOO wat is dat erg zeg dat jouw personeel jou kamertje gebruikt om daar in een regenbui te gaat staan spetteren en jou dan ook nog eens kleddernat maken. Neem de volgende keer maar een pluu mee hoor. Maar waarom vind jouw personeel het vervelend als jij met jouw water kleddert van je drinkbak, zij maken toch jouw kamertje nat. Een ding dus, gewoon doorgaan met jouw waterballet hoor.
  Ik miauw wel eens tegen vrouwtje dat het niet eerlijk is met de wasbeurt, wij moeten het doen met een klein lapje wat in ons bekkie is en zij doen roetsj-roetsj en klaar is het. Maar nee ikke ga niet onder die regenbui staan, ik heb een hekel aan nattigheid op mijn bontjas.

  Dorus vrouwtje moet nog even mijn vriendjes buiten eten geven en dan gaat ze werken en hoopt om 6 uur weer thuis te zijn, dus ikke moet vandaag heel lang huis passen.
  Jij een hele fijne dag en knuffel van vrouwtje en kopje en poot van Ome Jip

  1. Hajoooo oome jip. Heppe uwes se sien? Hihihi.
   Mij mense gaan iedewe dag inne wege staan. So raar!!
   Ikke ben stopt mette swembat maake oome jip. Er was geen donder meer aan. Er wigt een teedoek onner me bakkie die hut waatur opfangt. Erg he?
   Nau woop ik iedere dag inne regenkaamer. Ook as hut nat is hihihi.
   Pootjes oome jip🐾🐾

 4. Doorie wat stoer dat jij ciepers en panters bent! Ikke ben alleen ciepers. Maar voel me soms wel teigers.

  In de natte kamer zit ik meestal oppe vensterbank te wachte tot frau klaar is. Dan help ikke mee droog te likke. Maarre onner de does (zo heet datte zegt frau) dat wil ikke niet hoor! Bah nat zijn wil ik niet. Alleen druppels likken uit de kraan.

  1. Ooooooh ikke fin een beetje wegen niet sjo ewwug. Maar watte me frauw mij flikte was eggie meen. Gewoon de kwaan aan sette terwijl ik daar wiep en oppe onnersoek was. Oke, sje froeg het 10 keer offe ik weg wau gaan. En ik negeerde hut 10 keer. En dat mag ik!!!
   Mein stjeepies koome aween sigtbaar asse er ligt op sjijnt. Dus ikke ben meestal een swarte panter. Hihihi RRRRRAUWWWW

 5. Lieve Doorie,

  wat zeggie jou MammaLoesje nou…
  Hebbie onder mij soolmense ze waaterstraal gestaan met jou vacht en jou natte poote. Oooh straks wassie er al jou streepe af van jou waater. Dan bennie nie siepers meer Doorie. Kijkie wel uit, jou mamsie is tros op jou eigen. Jij ben zo uniek van jou streep. Jij ben mij eigen siepermees en jij heb ook jou witte haar. Die hebbie van jou MamaLoesje maar van mij eigen heb ik er nie zofeel kunne misse. Anders pas mij vacht niemeer om mij buik. Maar jij heb toch haare van jou MamaLoesje gekreege en jij moet foor altijd goed in jou oor knoop. Jou witte haar is jou MamaLoesje ze geene. Dattie weet, wij zijn wel ferbonde Doorie. Van mij hart en mij vacht…
  Jij ben mij beebie…

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Oooooh mamsie. Ikke hep uwes dee-en-aaaaaaa mette me ieniemienie witte flekje. Ikke heppe uwes eetwust erft. Maar niet uwes maatje meer. Ikke sport iedewe dag. Ikke ben sjank.
   Staat uwes nooit in de wegenkaamer dan mamsie? Dat is so weuk 😸😸
   Koes koes wiefe mamsieloes 😽😽

   1. In de weegekaamer 🙀🙀🙀🙀
    Mamsie laat ze eigen nie zes keer foppe.
    Jij ga mamsie niemer weege.
    Jij heb mij deeeejenaaaaa van mij eetlus, nu os mamsie gerus want dan zit mij haar op jou goeie plek.
    Mamsie is tros, jij ben atleeties.
    MammaLoesje is gefuld

    Koes koes van jou MamaLoesje

    1. Oooooh mamsie, uwes moet affalle.
     Maar ikke benne tjots uwes sjoon te sijn hoor. En ikke ben tjots oppe me witte flekje 😸😸

 6. Ach arne Dorus wat heefr je vrouwke gedaan jouw helemaal nat geregend nou zeg dat doen ze hier gelukkig niet hoor, dus kom maar gauw hier heen kun je lekker opwarmen in het Radiatormandje dat is zo lekker warm!

  Dan gaat jouw personeel jou heeeeeeel erg missen en doen ze nooit meer de regendouche over jou heen storten!

  Liefs je vriendje Ollie❣️❣️❣️

  1. Ooooh oom ollie, sjoms fjaag ik me af, waarom peste se me so. Ikke ben oude blogjes gaan wese vanne ooma katrien. Oooooooooooooooooooooh wat erg. Watte peste se haar. En dat staat mij nog awwemaal te wagge. Snik snik

 7. OH Doorie,wat zeg je me nou????Zomaar in de natte kamer een straal water over je heen?Wou dat is wel errug meen hoor.En siepurs en pantur wat ben je toch veel kat in 1 kater!!Super knap van je.
  Wij hebben aale 3 een hele erge hekel aan water op onze vachtjes.Stel je voor dat er een kleurtje weg spoelt in het putje…Wel houden we alle 3 errug veel van het water fonteintje in de keuken.Zo heerlijk,altijd vers watertje om te drinken en dan staan er nog extra waterbakjes her en der.Als het errug warm is in de zomer staat er ook buiten water.Vorige zomer had scullary girl een kittypool gekocht.Een zwembadje voor katten met speeledingetjes erin.Nou je denkt toch niet dat we daar mee gingen zwemmen of spelen he.We vonden het alle 3 wel een mooie grote extra waterbak maar dat was het dan wel.
  En aan scullary girl droog likken doen we ook al niet.Dat moet ze zelf maar doen hoor.Zij gaat ook elleke dag zelf onder die regenbui staan,dus moet ze het zelf maar oplossen.Kijk met andere dingen helpen we dan wel.Muzette klimt op de mensen bak en gaat dan op de doorspoeler knop staan en hopla,de mensenbak is dan extra schoon.Service toch?Al dacht scullary girl bij de eerste keer dat,er spookjes in die kamer waren.Ha ha dat was wel lachen.Nou kan Muzette echt wel een spookje zijn hoor,maar dit was echt hellepe!!!
  Enne lees ook de oude blogjes van oma Katrien maar.Daar kan je ook dingen van leren.Vragen om rosjebief{lust ik ook graag}Magnowat vis{ik lust geen vis maar goed,misschien jij wel} en vooral hoe je je man en frauw op tijd wakker moet maken.Misschien kun je ook zangles nemen want oma kon prachtig zingen!!
  Succes met alles.Poot van je oom Fynn en ook 1 van Muzette en Sparkle

  1. Hajoooo omes en tante. Awwes goet met uwes? Hoe isset mette uwes pootje?
   Errug he hoe se me behandele. Sjoms fjaag ik me af waarom. En dan kjijg ik noepies en dan benne ik weer gewukkig.
   Ikke wus geen fis. Eers wel, maar ik fon het opeens stinke en fies smaake.
   Ikke maak frauw alleteit omme 5 uur wakker. Want dan heppik honger hihihi.
   Ikke hep ooma haar liedjes hoort. Ooooh sjo mooi. Maar ik wil geen sanger worre. Die eer laat ik aan ooma oofer 😸 sei was de mooiste wietjessjrijfster

   1. Ja Doorie,da is waar wat je zegt.Oma was top of de pop zangeres.Dat kan.je haat niet verbeteren. Oom Fynn neemt netjes zijn medicijntjes(wel in een lekkere snack natuurlijk)en loopt weer op 4 pootjes.En scullary girl heeft allerlei lekkere hapjes gehaald en ik sta er klaar voor.Jammie.Mijn buikje wordt alweer wat dikker.Alleen doet oom Fynn alles op z’n dooie akkertje.Dag Doorie,ga maar op tijd een slapie doen.Ben je weer fit om frauw lekker bijtijds wakker te maken😂😂Groetjes van oom Fynn

 8. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat mooi, je bent een mix van panter en een siamees!
  Je houdt van nat worden?! Brrr, mij niet gezien. Ik kom wel in de natte kamer, maar als vrouwtje de douche aan zet dan ben ik weg! Al die nattigheid vind ik maar niks.
  Als vrouwtje ons huis gaat stofzuigen en dweilen dan wacht ik op de vensterbank tot de vloer weer droog is. Dan pas ga ik weer op de vloer lopen. Ik heb er een hekel aan dat mijn pootjes nat worden.
  Nou dit was het voor deze keer! Zeg maar tegen jouw personeel dat ze je niet meer mogen plagen. Mijn vrouwtje mag mij ook nooit plagen. Ze mag mij wel knuffelen en eten geven en lekkere snacks geven. Maar ik ben niet verwend hoor! Helemaal niet!
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijsje. Ooooh ikke haat dat enge slurpding ook!!! Ooooh ikke spjing dan ook op vennebank. Ikke bjijf alteit feilig weg. Finne uwes de wegekaamer echt erg? 🙀🙀
   Me drukjesbak staat daar. Oke… ikke pjas er ook hihihi.
   Ooooh haat uwes ook een natte vjoer? Nau ja. Dan kunne weuk gjijen hihihi.
   Pootjes tante gijs 🐾🐾

 9. Dag lieve Dorus, wat leuk dat je een sieper en panterkater in één bent. Dat is echt heel biezonder.
  Oh, wat erg dat jouw mensen jou helemaal nat hebben laten regenen, in jouw eigen natte kamertje nog wel. Dat mag nooit meer hoor. Floortje houdt helemaal niet van water op haar grijze bontjas. Zij vond het ook heel erg siewig voor je dat je zo nat was. Ik denk dat jou mensen dit nooit meer zullen doen, al je vriendjes en dinnetjes vonden het heel erg. Nog een fijne dag lieve sieperpanter kater, kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh tante floortje. Erg he? Se hat bes evve kunne wagge met de regen. Ik keek gewoon fjoluk rond. Dit magge se nooit meer fjikke fanne me. Anners gaat ik heel boos worre hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 10. Dag lieve siepersezwartepanterjongen, wat biesonder dat je zo’n mooie facht hebt. Kan je je strepen altijd zien, of vooral in het zonnetje? En dan ook nog witte haren en een witte haar in je snor en een witte nagel, dat is superspesjaal! Dat witte heb je natuurlijk van MammaLoesje, dat moet haast wel.
  En ga je eerlijk waar naar de natte kamer? Jakkes, ik moet er niet aan denken! Ik ga er wel eens kijken, maar alleen als het droog is. Ik snuffel dan altijd aan het putje, dat vind ik een heel biesondere geur.
  Toen ik hier net woonde heb ik drie keer naast de weecee van mijn mensen geplast. Ik dacht dat dat zo hoorde. Dat we allemaal onze weecee daar hadden. Mijn mensen moesten er om lachen, maar ze hebben toen een tijdje de deur dicht gehouden. Raar hè?
  Wat mensen betreft, dat kan ik je wel verklappen: die zijn vaak heel raar, je kunt ze vaak totaal niet begrijpen. Vroeger probeerde ik het wel eens, maar dat heeft helemaal geen zin. Volgens mij doen ze gewoon maar wat. Wij katten zijn gewoon veel slimmer!
  Doe maar goed pootballen Door, maar vergeet je veren niet!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, di supertrots is dat je een sieperszwarte panter bent!

  1. Hajooooo oomie bolle. Alleen as ik inne licht lig heppik stjeepies. Dan sitte se oofur me hewe lijfje hihihi.
   Durf uwes ook al niet in de regekaamur? Raar sjeg. Ikke fin hut daar errug weuk hoor.
   Wei sijn echt heel sjim, en eerdaags wor ik nog sjimmer asse ik een jaar ben 😸😸
   Ooooh ikke hep alweer een nieuwe pauw gekjeeg. De foorige was weer kapoet hihihi.
   Hep uwes al nieuwe kjeeg?
   Pootjes wiefe oomie bolle🐾🐾

   1. Ik denk niet dat je nóg slimmer kunt worden Door! Maar je weet nooit, wij katten kunnen alles!
    Ik heb geen nieuwe veren gekregen, maar ik heb nog drie pauwenveren! En daar doe ik zuinig mee!
    Pootjes terug mannetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *