Daar stond ik met mijn poten diep in het kussen

poten

Ik heb een kussen dat presies goed is en soms gaat het dan toch mis ik bedoel dat ik met mijn voorpoten heel diep in het kussen zak en dan weet ik het even niet meer.

Hond

Folgens mij heeft een hond het gemakkelijker dan een kat. Een hond springt op een kussen en ligt meteen goed. Lekker, slapen. Dat lijkt me best fijn als zoiets gewoon lukt. Want ik heb het niet. Mijn kussen is presies goed, want groot (ben ik ook) en stevig en zacht tegelijkertijd (hou ik van). Maar gaan liggen is tegnies:

 • eerst doe ik mijn voorpoten, dan mijn lichaam en de achterpoten en pas daarna leg ik mijn staart goed, maar eerlijk is eerlijk soms vergeet ik de staart en dan ligt-ie gewoon ergens op het kussen
 • evenwicht houden is heel belangrijk dus je moet niet heel erg voorover gaan leunen zodat je met de poten er diep in zakt dat deed ik dus
 • als je op je zij wil liggen dan moet je proberen of dat kan, soms moet je een paar keer wisselen voordat je het zeker weet, dat is dus heel anders dan bij een hond

Wachten

O ja, toen ik zo stond. Nou, ik bleef gewoon zo staan. Dat doe ik als ik iets niet weet. Wachten tot ik het wel weer weet. Nou dus ook.
Ik stond er dus te staan.
Best stom.
Een hond heeft dat nooit, dacht ik nog.

Gapen

En toen ik het echt niet meer wist, moest ik opeens heel erg gapen. Dat is heel intens. Erna voelde ik me anders in mijn lichaam. Rustiger. En ik kon gewoon gaan liggen en dat deed ik toen.

Nou zegt u vast Bertje dat is toch helemaal niet moeilijk om mee te maken, maar dan zeg ik dat u vast nog nooit vast heeft gestaan met uw voorpoten en dat u niet meer wist wat u moest doen.

19 thoughts on “Daar stond ik met mijn poten diep in het kussen

 1. Hallo Bert,

  Nou ik ben van de hele vroege vandaag, ja vrouwtje heeft mij steeds wakker gehouden, ze had net als jij ook op de kussen van ze wist het niet meer, Ze moet nog steeds gaan slapen en ze vreest dat het niet meer gaat lukken en we maar gaan opstaan. Een voordeel Bert, ik ga dan gewoon weer verder met slapen hoor.

  Maar zeer zeker een hond heeft het heel gemakkelijk om in zijn mand of kussen te gaan slapen. Vrouwtje heelt heeeel veeeel jaren geleden ook blafsnuiten gehad en ja die kwamen aanlopen en rondje draaien en plof liggen en slapen. TTTSSSJJJ en dan durven ze nog blaf te doen van wat hebben we een blafsnuiten leven (slecht).
  Net als jij ben ik heel precies hoor voor ik ga liggen om lui te zijn of te gaan slapen. Trappelen, vrouwtje noemt dat mijn bedje opmaken, rondjes draaien, zitten en eerst een wasbeurt, een kleintje maar hoor anders heb ik geen tijd genoeg om te slapen. Ik hou net als jij ook zo van een zacht en warm bedje en het liefst nog onder een deken of onder het dekbed bij vrouwtje.
  Zo Bert ik ga nu nog maar een poosje slapen, buiten is het stil en pikkedonker en mijn vriendjes zijn nog in hun nestjes. Jij een hele fijne dag en goed opletten op je kussen dan je niet te diep gaat met je poten, want voor je het weet lig je plat. Knuf van vrouwtje en slaperige poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat dacht ik ook dat honden het gemakkelijker hebben!! Maar ik wil geen hond zijn. Wel meen koen maar dan heb je zo’n werk met het wassen dus ik blijf dan toch maar wie ik ben. Jij hebt nou ook een rare dag gehad met wakker en slapen anders dan gewoon maar gelukkig ben je een katerman die supergoed kan slapen!! poot van je vriend Bert

 2. Hajoooo oompie.
  Wat raar oompie, ik hep dat pjobleem helemaal niet. Asse ik wil wigge dan pjof ik gewoon neer en ga sjape. Ik ga nooit rontjes dwaaien of wat dan ook. Ik pjof en ik sjaap. Dan gaat ik tog nie dwaaien? Sjoms tjappel ik wel. Maar awween ommedat ik dat fein fin. Niet om ies goed te tjappele.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi neefje Dorus, dat is ook fijn dat je zo goed kunt liggen. Misschien is dat wel een talent, Dorus. Niet iedereen kan het en jij wel.

 3. Lieve Bert,

  Jij ben mij sorgfuldige katerman. Assie iets doe dan doe jij het goed van jou eigen. Jij denk na en jij doe nie somaar iets zonder dattie er goed ofer nadenk. Sellufs assie ga ligge op jou kusse. Dan denkie erofer na en jij val stil. Assie dan ga gaape kommie weer tot jou eigen. Dan worrie zo rieleks dattie meteen kan gaan ligge. Mij erfaring is, assie iets nie weet dan moetie gewoon eeve gaape.
  Van me eigen kan ik soms heel diep in mij eigen op mij kusse zitte. Dan ben ik in mij andere weereld Bert, maar het kom altijd goed assie maar jou fertrouwe houw,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ja dat is zo ik kan niks zomaar doen. Ik ben ook een katerman die moet denken al snap ik niet altijd waarom. Wat jij zegt dat je diep in jezelf zit dat heb ik niet het lijkt me best moeilijk want waar ben je dan, dat weet je geeneens. Ik wil dat toch foelen. je Bertje

 4. Bert,soms is dat zo,Dat is iets wat anders makkelijk is,ineens weer moeilijk is.Het zit wel goed in je kop,maar komt er wat vertraagd uit.Misschien is die dan nog niet helemaal wakker.Je hebt gelijk,Honden zijn dan heel anders.Dat hebben we bestudeerd met de honden van de zus van onze scullary girl.Die logeren hier wel eens en bij ons honden vriendje die elke vrijdag komt.Hop op hun plekje of op de bank rondjes draaien en knorren.Ons honden vriendje van vrijdag,ligt ook graag in 1 van onze mandjes.Dat mag wel want hij is heel lief en onze scullary girl doet er wel een schoon kleedje in als hij weer opgehaald is.In 1 ding zijn ze dan toch echt anders dan wij katten.Als een hond op de bank ligt,en ze vraagt “Waar moet Mia nu zitten?” stappen ze gewoon eraf.Als wij liggen, liggen we en stappen we echt niet op als ze zoiets aan ons zou vragen.We denken dat dit echt iets des kats is
  Groeten van ons 3-tjes Muzette,Sparkle en Fynn

  1. hoi Muzette, Sparkle en Fynn: dus jullie hebben erfaring met honden en het gaat dan echt heel anders, dan zie ik nou. Ik sta ook niet op als mijn vrouw zegt Bert ik wil op de bank en ik lig er dan. Ik luister wel wat ze zegt. Maar gehoorzaam zijn dat is iets anders. Mijn mening is dat wij katten gewoon zijn en dat honden anders zijn. pootje van mij

 5. Hoi Bert,
  Toen ik nog bij mijn vrouw woonde, dacht ik er hetzelfde over als jij. Maar veel van ons lezen hier iedere dag de blog, de meeste katten, want zo kunnen een heleboel dieren volgen hoe het met hun mensen gaat, hoewel ze natuurlijk ook wel zelf gaan kijken bij hun mensen. Maar ook honden hoor. Sommige honden zijn het met je eens, waarom moeilijk als het makkelijk kan.., maar andere honden, zoals bijvoorbeeld husky’s maken heel veel werk van hun slaapplaats. Ze kijken naar de windrichting en graven dan hun plek, zodat ze warm blijven in de sneeuw. Zij slapen het liefst in de sneeuw, dus er zijn hier ook plekken met sneeuw. Er loopt hier ook een wolf rond, hij heet Nachtogen, een heel wijs en vriendelijk heerschap, en die vindt dat zowel honden als katten er niets van bakken. Hij draait wel twintig rondjes, en staat dan nog een paar keer op om nog een grasspriet goed te leggen πŸ™‚ .
  Ik vind het prima, maar ik zoek hier wel een bekende schoot op, van m’n opa of oma, of de opa van Bolle of de mevrouw die altijd naar Jip en mevrouw Jip zwaait, of gewoon iemand die me wel aardig lijkt, en die goed achter m’n oren kan kriebelen.
  Oh en iedereen hier zegt dat het helemaal niet stom is dat je het opeens niet meer weet, we hadden dat allemaal wel eens, jij bent alleen zo eerlijk dat je erover schrijft.
  Fijne dag Bert,
  Twinkelkopjes van Vlo.

  1. hoi Vlo ja ik vind ik moet eerlijk zijn in wat ik schrijf daarom ben ik ermee begonnen dat er de waarheid is over een katermanleven en anderen hebben dat gefoel ook!! pootje van mij

  2. Hoi Vlo! Ik stuur je heel veel lieve kopjes! Je gestreepte veer is super, en ik ben er heel voorzichtig mee!
   Je grote vriend Bolle.

 6. Bert hier Moby, Ik moet je zeggen dat ik dat ook heb!!!!
  Mijn vrouw heeft een extra kussen op bed en daar lig ik graag op als zij ook in bed ligt!
  Als ik erop sta dan weet ik het ook niet meer en dan zegt mijn vrouw
  “Moby ga nou liggen”
  Ja ze heeft goed kletsen want het lukt niet!!!
  En opeens dan lukt het wel en hoe dat komt weet ik niet!!!!
  Misschien komt het omdat we
  zwerfkaters zijn geweest want ik heb eens opgelet……de anderen gaan gewoon liggen als ze dat willen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Moby maar als het niet lukt dan lukt het toch niet, daar kun je toch niks aan doen!! Ik ook niet. Anders lag ik wel meteen en jij ook. Dat van de zwerfkater is een goede uitleg misschien komt het daardoor het kan best. poot van mij

 7. Hoi Bert, soms weten wij ook niet hoe we moeten gaan liggen. En als het soms wel lukt en we lekker liggen, moet er opeen een broer of zus bij in het mandje of op schoot bij onze vrouw. Dan moeten we dus weer anders gaan liggen. Maar als we eenmaal lekker liggen , dan liggen we ook goed en kunnen we uren zo blijven liggen. Heerlijk is dat.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat hebben jullie weer met zn allemaal dat je moet verliggen als er iemand bij komt. Ja logies alles verandert dan. Maar als je goed ligt met elkaar dan lig je vast ook supergoed dat is mijn gefoel ook!! pootjes van mij

 8. Dag lieve Bert, wat een mooi tegnies verhaal schreef jij weer wegens het gaan liggen op je kussen. Floortje en ik denken dat het iets is wat bij de kat hoort. Ik had heel vroeger ook hondjes en die ploften gewoon neer, in de mand of op de bank, zonder draaien. Dus wij weten nu dat als we het even niet meer weten we gewoon moeten gapen, dan komt alles goed. Fijne dag lieve katervriend, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat fijn dat jullie het mooi vinden, ik geloof ook dat honden het gemakkelijker hebben. Gapen is belangrijk, dat heb ik ook van Loes geleerd, pootje van mij

 9. Hoi lieve Bert, goed gaan liggen is heel belangrijk en dat moet je zorgvuldig doen. Ik weet niet of een hond het makkelijker heeft, maar ik zou soowiesoo nooit een hond willen zijn, dat weet ik duisend proosent zeker.
  Ik denk ook wel eens na als ik wil gaan liggen, het lijkt dan net wel alsof mijn poten de verkeerde kant opstaan. Op het grote bed moet ik altijd hetzelfde liggen, en ook dezelfde kant op met mijn gezicht. En soms raak ik eventjes in de war welke kant het ook weer was. Als ik verkeerd ga liggen kan ik niet slapen, en ook niet lekker liggen.
  Dus ik vind het logies dat jij ook na moet denken als je heel diep in je kussen wegzakt. Meestal doe je dat soort dingen ootoomaties, maar soms moet je er over nadenken. Dat komt omdat je slim bent, zo zie ik het!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle altijd hetzelfde liggen dat is het beste, want dan weet je het zeker. Maar dan moet je nog weten wat gewoon is en wat de goede kant is, en als jij het niet meer weet wie weet het dan wel?! Nadenken is dan het enige wat je kunt doen, dus ik vind jou ook slim want je slaapt nog steeds wanneer je wilt!! kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *