kater Bolle over: als je glittertenen hebt

glittertenen
Vorige week was ik heel vroeg in de ochtend aan het patroejeren. Het was nog niet eens licht zo vroeg was het. Ik liep door mijn tuin, en de tuin van de hond naast mij, en op de daken van de schuurtjes. Alles was zoals het hoort te zijn, er was nergens iets vreemds aan de hand.

Linkervoet

Totdat ik een stukje verder liep. Zomaar ineens deed mijn linkervoet pijn. Echt zo veel pijn dat Ik bijna niet meer op die voet kon staan.
Ik strompelde naar huis en ben op mijn kurk geklommen. Mijn vrouw werd wakker en tilde me op het grote bed. Daarna hebben we met zijn drietjes nog even geslapen.

Mank

Toen mijn vrouw opstond probeerde ik ook op te staan. Gelukkig tilde mijn vrouw me van het bed, want ik had niet kunnen springen.
Ik probeerde te doen alsof er niks aan de hand was en liep op drie poten door de kamer. Maar mijn vrouw zag het meteen en maakte mijn man wakker. Ze vertelde hem: “Bolle loopt mank” en ze deed het licht in de slaapkamer aan. O jee, zei ze. Er lag bloed op het
bed, allemaal voetstapjes en vlekken. Ik voelde aan mijn water (en aan mijn poot) dat er iets niet klopte dus ik hinkte naar buiten. Mijn vrouw hield me tegen en tilde
me op. Ik wriemelde maar ze keek toch onder mijn tenen. En ze voelde aan mijn voet. Iep! deed ik, want dat deed pijn. Mijn vrouw zag dat één van mijn kussentjes een wond had. Ze zette me op de grond en ik hopte zo snel mogelijk naar mijn huisje. Daar ben ik gaan liggen want ik kon niet verder lopen.
Ik hoorde nog net mijn vrouw bellen met de dierendokter.

Reistas

Ik heb even geslapen en hoopte dat ik misschien toch niet naar de dokter hoefde. Na een tijdje kwam mijn vrouw naar me toe met een bakje met goermet er in. Ik kwam gelijk aanhinkelen en begon te eten. Ik was pas halverwege toen me vrouw me alweer optilde en met me naar binnen liep. Daar stond mijn man klaar, met mijn reistas. Flauw hoor, dat ik zo gefopt word.
Ik deed in mijn tas heel hoog piepen, en ik ging ekspres de hele tijd heen en weer schuiven. Want ik wilde niet naar de dokter. Vorige keer kreeg ik druppels in mijn oog, en dat was echt supereng.
Zoiets wil ik niet nog een keer.

Zilveren spree

Bij de dokter liet ik bloederige vegen achter op de tafel. De dokter keek naar mijn voet. Hij draaide me hops! op mijn rug en keek met een lamp en een soort bril naar mijn teen. Er zat niks in de wond, zei hij. Hij dacht dat ik misschien over een schutting was geklommen waar glas op was gemaakt, tegen katten. Heb je wel eens zoiets ergs gehoord? Wie doet nou ekspres glas op iets zodat katten daar intrappen? Dat mag helemaal niet!
Mijn mensen zeiden dat ze niet dachten dat ik over schuttingen klom. Maar dat als ze zouden weten dat iemand zoiets deed, diegene nog niet jarig zou zijn. Wat jarigzijn met schuttingen te maken heeft weet ik niet.
Ik kreeg een prik tegen de pijn, en een prik met antiebieootiecaa. En toen kwam er nog iets. De dokter pakte een spuitbus en spoot iets op mijn voet. Een zilveren spree, met glitters. Aluumienie-um-spree, legde hij uit. Dan geneest een wond sneller en het maakt
een soort laagje over de wond.

Tenen

Daarna gingen we weer naar huis.
Ik ging overal kijken in huis, en ook in mijn tuin. Ik bleef maar rondhopsen. Dat doe ik altijd, als we thuiskomen van de dokter.
Dan moet ik even overal kijken of alles nog hetzelfde is.
En weet je wat zo mooi was? Overal waar ik liep liet ik zilveren voetstapjes achter. Het was zooo biesonder! Ik maakte een
glitterspoor door het hele huis en door mijn tuin.
Ik voelde me heel spesjaal, met mijn zilveren tenen.
Uiteindelijk hebben mijn mensen me op het grote bed getild en hebben we met zijn drietjes geknuffeld. Ik viel in slaap en heb de hele avond geslapen.

Glittertenen

Ik kreeg nog een paar dagen pijnstiller. Dat vond ik prima, want dan krijg ik ekstra soepjes. Daar gaat de pijnstiller doorheen. En ik liep een paar dagen te hinkepinken.
Mijn mensen hebben ekstraveel met met geknuffeld, en me steeds op het bed getild, en er weer vanaf. Zelf kon ik dat niet.
Nu is de wond al bijna dicht en doet geen pijn meer. Ik kan weer prima lopen, en ik heb al keihard met de veer gespeeld. Mijn glittertenen zijn weer gewoon zwart geworden, zoals altijd. Dus alles is weer in orde. Dat is het allerfijnste, als alles is zoals het hoort.
Al vind ik het een beetje jammer dat ik geen zilveren voetstapjes meer achter laat.

31 gedachten over “kater Bolle over: als je glittertenen hebt

 1. Ooh ome bolle.
  Eers wil ikke segge STOMME MENSE DIE GLAS EKSEPRES NEERGOOI!!!
  Ooh watte is dat gmeen!!! Frauw segge dat het laf is.
  Ikke ben bjij dat uwes pootje weer bijna goet is ome bolle.
  Ooh uwes hat een silfere poot? Dat isse wel mooi sjeg.
  Ikke moet folg maant naar de dokker om te gaan knikkeren.

  1. Hoi grotejongenskaterman Dorus, ik vind het ook stomme mensen als ze dat glas tegen katten hebben neergelegd, dat zeg je helemaal goed! Ik ga toch ook geen glas neerleggen dat er geen mensen komen, in mijn tuin?
   En mijn vrouw zegt dat ze steeds een woord zegt maar dat niet kon vinden, en nu zegt jouw vrouw het! Laf, dat was het woord waar mijn vrouw niet op kon komen.
   Ik weet zelf niet meer presies wasr het gebeurde, zo geschrokken was ik. Maar nu is gelukkig weer alles zoals altijd. Mijn poot doet geen pijn meer.
   O, en wat spannend Door, dat je gaat knikkeren bij de dierendokter! Misschien win je wel nog meer knikkers! Maa het kan ook dat je knikkers verliest, zo is het spel. Ik heb verloren, dus ik heb geen knikkers meer. Ik doe voor je duimen dat je straks een heleboel knikkers hebt!
   Lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die er trots op is dat je al zo’n grote jongen bent!

 2. Hallo Bolle,

  Zo hee wat erg dat jij zonder het in de smiesjes had ergens in een stuk glas bent gestapt met je poot. Vrouwtje zegt dat een glaswond veel meer au doet dan een andere wond. Hoe dat kan weet ik ook niet maar jij had wel verdraaide veel au en nee dat kun je niet verbergen voor vrouw en manmens hoor. Natuurlijk ga je niet graag naar de wittejassen dokter, wel goed dat je bent geweest, want als er vies in de wond van je poot komt ben je nog verder in de au en ellende hoor. Nou vind ik wel dat de dokter wat van dat zilverglitterspul mee had moeten geven, dan had jij een toverpoot, die overal waar jij dan een afdruk zet een wens mag doen. Nou dat zou gaaf zijn. Ikke denk dat jij dan zou wensen dat alle dieren het heel goed zouden krijgen en geen ellende meer van geen huisje hebben en allemaal gevulde buiken en warme mandjes.
  Ikke ben heel blij dat je poot weet geneest en nu maar goed uitkijken of de mensen ergens geen glas hebben gegooid.

  Als vrouwtje een huisje voor ons heeft gevonden en ik in een grote ren buiten in de tuin mag, dan moet ze eerst maar eens goed op onderzoek gaan of er ook geen enge dingen op de grond liggen waar ik mijn poten aan au kan doen.

  Bolle het wordt een prachtig mooie dag en zal jij wel in je tuin aan het genieten gaan. Heel veel knufjes van vrouwtje voor jou en groetjes voor jouw mensen.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, deze keer vond ik het niet zo erg om naar de dokter te gaan. Want ik kreeg meteen een prik tegen de pijn en dat hielp goed. Glas is eng hoor!
   Ik zou best overal zilveren pootjes achter willen laten, dat als een andere kat dat zou zien, die kat een wens mocht doen! Als we dan allemaal zouden wensen dat alle dieren het goed krijgen, en veilig zijn, dan zou dat vast uitkomen, denk ik.
   Ik heb dit nog nooit gehad, dat ik ergens instapte. Maar Popje wel, die had ook een snee onder zijn kussentjes. Dus het is goed dat je vrouw straks in jullie huis waar je naar buiten mag kijkt of er geen enge dingen liggen in je ren.
   Ik lig nu lekker op mijn stoel in het zonnetje. Ik heb mijn treening met de veer weer een beetje opgepakt. Gisteren kwam ik keihard binnen reesen en scheurde meteen door naar de slaapkamer. Mijn vrouw kwam meteen kijken, want ze dacht dat we samen gingen spelen met de veer. Maar ik was op bed gesprongen, om te slapen!
   Jip, ik hoop dat jij en je vrouw een fijne dag hebben, en dat jij al je vriendjes en vriendinnetjes in de tuin en in de bomen kunt zien. Doe je ze alsjeblieft de groetjes van mij? Ik vind het zooo stoer dat je al gewend bent!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van je vriend Bolle, en van mijn mensen voor jullie allebei veel groetjes!

 3. Ooooh gekukkig Bolle dat de pijntjes over zijn!
  Wat een gedoe bij de Witte Jas pffff nou hopelijk gebeurt het niet nog eens!

  Fijne dag nog kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie, het was best spannend bij de dokter, maar ik hoefde gelukkig geen oogdruppels. Dat vond ik wel het engste dat ik ooit heb meegemaakt. En ik kreeg een prik en bijna meteen deed mijn voet minder pijn, dat was super!
   Lig jij ook lekker in je tuin, met het zonnetje op je haren? En ben je nog steeds veel aan het vertellen aan je mensen? Ik doe de laatste tijd veel prrrrt-geluidjes maken. Dan doe ik dat steeds op een andere manier, en dan betekent het steeds iets anders!
   Voor jou ook een hele fijne dag, en veel lieve kopjes van Bolle.

 4. Dag lieve Bolle,
  Oh wat erg!!! Wat zal je geschrokken zijn en je mensen ook. Kan je voor één keer niet aan je mensen vertellen waar je geweest bent? Ik hoop toch zo dat je per ongeluk ergens in getrapt bent, en dat er niet een engerd in de buurt woont die glas op een schutting doet, want dat mag volgens de wet helemaal niet heeft mijn vrouw gehoord. Ook geen spijkers of andere scherpe dingen.
  Oh en zomaar op je rug gerold door de dierenarts, wat vernederend! Eh, Bollle, maar soms is het toch wel fijn dat er dierenartsen bestaan die je kunnen “repareren”.
  Je bent nu wel heel biezonder hoor: Bolle met de gouden hoed en de zilveren tenen!
  Fijn dat je nu weer goed kunt lopen, maar wil je altjeblieft heel voorzichtig zijn?!
  Mijn vrouw vertelde me dat Poncke ook ooit zoiets aan z’n poot gehad heeft, maar die kreeg toen een soort plestikspree over z’n poot, wat zou hij jaloers op jouw zilveren voet geweest zijn. Poncke was een stoethaspel zegt mijn vrouw. Hij deed altijd dingen waarvan je op al je tenen kon uitrekenen dat het verkeerd zou aflopen. En vaak ging het nog net goed ook 🙂
  Bolle, als je nog weet waar je je zere poot opgelopen hebt, wil je daar dan alstjeblieft niet meer heen gaan? Eén keer schrikken is voor jouw mensen, jezelf en ons wel genoeg hoor!!.
  Wel fijn dat je extra verwend werd met soepjes en veel geknuffel 🙂 , maar dat mag ook wel na zo’n enge ervaring.
  Heel veel lieve, zachte beterschapskopjes voor jou, en voor je mensen kopjes omdat ze zo geschrokken zijn van Vlo

  1. Hoi lieve Vlo, ik weet niet meer presies waar ik liep toen het gebeurde. Jammer hè, want anders zou ik het zeker weten aan mijn mensen vertellen. Wat kunnen mensen toch raar zijn tegen dieren! En waarom, alleen omdat je een beetje in de tuin rond wilt snuffelen. Of misschien een plasje wilt doen. Dat is toch niet zo erg? Mijn mensen hopen maar dat ik ergens liep waar per ongeluk glas lag. Ik ook, want ik vind het best een beetje eng als mensen gemeen doen.
   Bij de dierenarts was het niet zo eng, gelukkig. Ik kreeg een prik tegen de pijn, en dat werkte heel goed. En ik snapte zelf niet hoe hij me zo snel op mijn rug kon draaien, ik leek wel een schild-pad!
   Wat spannend dat Poncke plestikspree heeft genad! Dan heb je plastik voeten, dat is best handig. Maar die glitterspree was wel heel biesonder, Vlo! Ik vond het heel mooi om te zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook veel ervan heb weggelikt. Op de footoo zie je nog een beetje, maar toen had ik al overal gelopen, en die voet heel goed gewassen. Mijn vrouw zei nog dat ik me nooit zo goed waste als met die glitterspree, erg hè?
   Dank je wel voor al je kopjes Vlo, die hebben goed geholpen! Voor jou veel lieve kopjes terug, ook voor je vrouw, van Bolle. En van mijn mensen voor jullie allebei veel groetjes!

   1. Och Bolle toch, heeft jouw vrouw ook altijd wat te zeggen dat je je niet goed wast?
    Mijn vrouw zegt ook dat ik me weinig was, maar ze zegt ook dat ik wel fris ruik, dus dat ik me wel was al ziet ze het niet. Ja, ik ga toch ook niet zitten kijken als zij zich wast!!!
    David was een echte viespeuk. Die waste zich alleen maar als hij zelf vond dat het nodig was, maar dan was hij soms wel een uur bezig. Dan kon het wel weer een paar weken vond hij.
    Ik vind het best jammer dat je je glitter opgelikt heb, was zo lekker of juist zo vies dat je het van je poot af wilde hebben.
    Oh Bolle, GLLZ is weer in de tuin, hij blijft waarschijnlijk een paar weken en gaat dan weer naar zijn Winterpaleis 🙂 .
    Kopjes van Vlo.

    1. Hoi Vlo, mijn mensen zeggen altijd dat ik een viespeuk ben, omdat ik me bijna niet was. Ik was mijn hoofd nooit, en mijn poten ook niet vaak. Wel tussen mijn tenen, dat wel. En een klein beetje mijn rug en mijn buik. Dat is het. De rest wordt niet vies, vind ik. Net als David! En Pop was ook zo!
     Ik heb een makkelijke vacht, dus ik zie er altijd netjes uit. Dat zilver vond ik spannend om op te likken, want ik kende het niet. Het smaakte nergens naar, Vlo!
     Wil je van mij de groetjes doen aan de GLLZ?
     Veel kopjes van Bolle.

 5. Oh lieve Bolle, wat erg van je voet, en wat kunnen mensen toch gemeen zijn zeg. Wij komen alleen op het balkon, daar is gelukkig geen glas. Onze vrouw veegt het balkon altijd voordat wij erop mogen dan weten we zeker dat er niks is waaraan wij ons pijn zouden kunnen doen. Zoals Jip al zei is het jammer dat je niet een beetje glitterspul mee mocht nemen naar huis, dan waren wij naar je toe gekomen, en had je met al je vriendjes en dinnetjes een glitterpartie kunnen houden. Dat zou gaaf geweest zijn. Lieve Bolle gelukkig gaat het al weer beter met je voet. Geniet vandaag nog maar lekker van je tuin, het wordt lekker weer vandaag. Wij mogen op het balkon. Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Kruimel en Juultje, ooo wat zou dat leuk zijn geweest om met zijn allen een glitterpartie te houden! Dan zouden we overal glitter kunnen doen, en dan rennen en spelen en slapen en kopjes geven en sneks eten!
   Maar toch hoop ik dat ik geen glitterspree meer op mijn voet hoef. Gelukkig dat jullie geen glas op jullie balkon hebben!
   Zijn jullie nou allezes helemaal aan elkaar gewend? En is Juultje al helemaal aan haar nieuwe huis en zus en broertjes gewend? ik hoop maar dat jullie al eem beetje famielie zijn geworden.
   Ik lig nu lekker in mijn tuin op mijn stoel, in het zonnetje. Gaan jullie vandaag nog op het balkon? Misschien zien jullie nog wrl vogels! Hier zijn ook vlinders, en die probeer ik soms een beetje te vangen. Maar ze zijn veels te snel, en ze vliegen te hoog. Gelukkig maar, zegt mijn vrouw.
   Veel lieve kopkes en knuffies terug voor jullie allemaal, en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

   1. Hoi Bolle, Juultje hoort er al helemaal bij, ze is alleen wat ongeduldig als we eten krijgen en heel erg gulzig. Dan blazen we wel even naar haar, ook is ze soms iets te enthousiast, dan blazen we ook even, dan snapt ze het wel. Soms blaast ze gewoon terug! Dus bang is ze niet. Ze wilt ook graag bij onze vrouw op schoot liggen, maar dat willen Oliver en Bikkel ook. Dan is het wie er als eerste is , die wint.
    Had onze vrouw maar meer dan 1 schoot, hihihi😸 Ze is al echt ons zusje, alleen een Diva zoals Kruimel is, zal ze waarschijnlijk niet worden. 😸 Nogmaals knuffies van ons allemaal, we gaan nu lekker op het balkon kijken, dat durft Juultje ook al. Stoer van haar, vind je ook niet.

    1. O, wat fijn! En dat jullie soms blazen, dat snap ik. Dat deden Pop, Beer en Mol ook wel eens, en ikzelf ook. Niet naar mijn Mol, want die had me een knal verkocht. Maar wel naar de veer, of naat sommige katten in mijn tuin. En mijn vrouw zegt dat ze best een beetje jaloers is dat jouw vrouw zoveel katten op schoot kan hebben!
     Natuurlijk is er maar één Diva, en dat is Kruimel!
     Verl plezier op het balkon, en nog een keer knuffies voor jullie allezeven(dat is met jullie vrouw erbij!)

 6. Ohh Bolle wat vervelend dat je zo’n pijn hebt gehad!!!! Gelukkig dat het nu weer over is!!!
  Maar die zilveren glitter voetstapjes waren wel heel speciaal…….misschien dat je vrouw en man zo’n spray kunnen kopen bij de dokter en voor de Kerst op je pootjes spuiten. Dat zou wel heel mooi zijn of niet!?

  1. Hoi Moby, Izzy, Tica, Panda, Belle en Dopey, ik ben zeker weten blij dat mijn tenen weer goed zijn!
   En dat is een goed idee, om voor Kerst glitters op mijn pootjes te doen. mijn voetstapjes die ik hier in huis heb gemaakt zijn al weer weg, dus dan zou ik nieuwe kunnen maken. Of we kunnen met zijn allen een glitterfeest houden, zoals de bende van zes zei! Komen jullie dan ook? Als we met zijn allen glitterafdrukjes maken, zijn dat er wel een miljoen!
   Lieve kopjes voor jullie allemaal van Bolle.

   1. Jaaaaaa zeker weten dat wij ook komen!!!
    Reuze gezellig!! Zeg ons maar wanneer en we zullen er zijn!!!!
    Dan nemen we ook allemaal een bus met zilverglitter mee!!!!

    1. Fijn dat jullie ook willen komen! Dan maken we alles zilver met zijn allen!! En misschien zijn er nog wel andere kleuren glitter, dan maken we overal verschillende kleuren! Dat wordt een superfeest!

 7. Lieve Bolle,

  wat zeggie mij nou, hebbie pijn aan jou poot gehad. Wassie ergens in gestap? Oooh Bolle ik vind het errug want jij ga vol met jou fertrouwe jou tuin en jou dak inspekteere. Assie toch iemand in jou buurt heb woone die glas voor jou poote op ze dag gooi. Of op ze schutting? Ooooh ik vin het gemeen. Kijkie in jou toekomst wel goed uit Bolle, assie ga patroeijeere. Misschien moet jij jou goude Bollehoed opzette, dattie wel weet in jou buurt dat jij Sur Bolle ben van jou eigen.
  Gelukkig zorg jou menseman erfoor dat er geen ferjaardagsfeesjes meer koome in jou buurt. Of misschien knip jou vrouw ze slingers door. Jou mense zorge goed voor jou eigen Bolle. Mij hart heb nu wel meer rust. Mij vrouw zeg dat assie een gewaarschuuw hart heb jij er twee heb? Zij roep wel meer iets….

  Oooh Bolle hebbie jou silfere pootje gehaald. Oooh en hebbie jou huis versier met silfere pootjes. Mij hart is geraak…
  Misschien voel jou vrouw ze eigen nu wel jaarig dattie jou huis zo versier met jou silfere poot. Of jou menseman, dattie ook ze eigen pootafdruk wil. Assie kreaa-tief is van ze hart.
  Maar Bolle, wil jij mij eigen beloof doen dattie goed uitkijk assie jou tuinronde doe. Dat al jou vriendjes geen zorg hoef te hebbe en dattie van jou eigen feilig door jou tuin kan loope. Ook assie wel jaarig ben…
  Jij ben nu wel mij eigen silfere beste vriend,

  Liefs van Loesje, ook voor jou vrouw en jou menseman en het is ook van mij famielie maar het meest van mij eigen. Jij krijg mij silfere neusje,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loesje, wat een goed idee, om mijn hoed op te zetten, als ik buiten loop! Dan denkt iedereen dat ik heel stoer en belangrijk ben, en dan doen ze vast geen glas neerleggen. Want als je sur Bolle bent, dan mag dat niet. Ik vind eigenlijk dat het nooit mag, dat je glas neerlegt als er katten lopen.
   En dank je wel dat je het uitlegt van die verjaardag! Want ik snapte het niet, maar ik denk dat je gelijk hebt zoals je het schrijft. Mijn mensen zeggen en doen soms dingen die ik niet snap. Heb jij dat ook met je vrouw? Ik weet dat mijn mensen het goed bedoelen, gelukkig. En jouw vrouw zeker weten ook. Maar mensen zijn toch anders dan katten. Ik zou nooit glas neerleggen als er mensen in mijn tuin zouden komen! Maar hiernaast is een apparaat dat licht geeft en een piep maakt, ook tegen katten. En een hek. Ik kom daar nooit, maar andere katten wel. Die trekken zich nergens iets van aan, dat vind ik wel stoer.
   Mijn mensen zijn vergeten footoos van mijn afdrukjes te maken, jammer hè? En ik hoop niet dat mijn man zilveren pootafdrukken wil maken. Hij heeft grote voeten, ik kan in zijn schoenen met alle vier mijn poten tegelijk!
   Het was heel feestelijk, met al dat glitter, Loes. Ik wist niet dat glitter zo mooi was, maar nu heb ik het ontdekt met mijn hoed en mijn tenen.
   O, en een silferen vriend zijn, dat is wel heel prachtig! Daar ben ik heel trots op! Dan ben jij mijn silferen vriendin. Netjes bedoeld natuurlijk, want Bert is je verkering en Molletje mijn vrouw.
   Veel lieve kopjes en pootjes (met het silfer erbij gedacht!) voor jou en je famielie van Bolle, maar het meeste voor jouzelf. Van mijn mensen veel liefs voor jullie allemaal. En het silferen neusje bewaar ik, dat vind ik heel biesonder!!!

 8. Oh Bolle, wat erg, glas in je pootje! En dan ook zomaar op je rug bij de witjas… Aan mijn pootjes geen polonaise, dan ga ik bijten. Maar au is ook nie leuk, di-lem-ma… Gelukkig heb je nu geen au meer. Die glitterspray klinkt wel tof! Jij hebt trouwens net zo’n mooi streepjes vachtje als ik 🙂

  1. Hoi Minnie, wat gezellig dat je me schrijft!
   Heb je dezelfde streepjes? En ook dezelfde kleuren? Wat grappig, dan lijken we op elkaar, toch? Maar ik denk dat ik de grootste buik heb!
   Ik wil ook liever niet dat iemand aan mijn tenen zit, maar mijn vrouw doet het heel vaak. Dat vindt ze leuk. Dus ik ben er een beetje aan gewend. Maar het hoeft niet voor mij! En op mijn rug gedraaid worden, daar was ik best verbaasd over. Het ging supersnel, voordat ik door had wat er gebeurde. Ik werd uit mijn mand getild, zat op de tafel en ineens lag ik op mijn rug. Gek hoor. De prik die ik kreeg hielp bijna meteen, dus dat was fijn.
   O ja, ik vind je naam zo mooi!
   Lieve kopjes van Bolle.

 9. O Bolle, wat erg!!gelukkig is je poot weer beter en jij ook! Was het eng bij de dierendokter? Ik moet morgen…..ik had een abces boven mijn staartje door een beet van een boze kater. Dat heb ik kapot gelikt maar nu kan ik niet meer stoppen met likken en is er een hele lelijke plek ontstaan op mijn rug boven mijn staartje.
  En daarnaast heb ik nog een plek gelikt.
  Nu moet ik naar de dierendokter want vrouwtje vindt het er niet goed uitzien. Ik weet ook niet waarom ik maar blijf likken. Doet het pijn, jeukt het? Nou ja, ik zal morgen ook wel een prik moeten.
  Misschien krijg ik wel een zilveren rug!
  Nou Bolle, ik ben blij dat jij weer helemaal de oude bent met 4goede poten.
  Groetjes van Fietje

  1. Hoi lieve Fietje, wat ellendig van dat abces! Ik heb dat ook een keer gehad, op mijn neus. Het deed superveel pijn, en ik kon niet eens meer eten. En Popje, die hier voor mij woonde, heeft wel 10 keer zo’n abces gehad. Bijna overal op zijn lijfje.
   En dat likken, dat heb ik ook gedaan. Maar dan op mijn buik. Die had ik op het onderste stuk helemaal kaal gelikt, en ook boven mijn staart. Maar dat was omdat ik bang was voor de hond die toen hiernaast woonde.
   Het kan ook zijn dat je allergies bent voor iets. En het voelt fijn als je likt, dat had ik. Dan voelde ik me rustig.
   Ik ben ook blij dat ik weer op vier poten kan lopen. Met drie poten is best lastig.
   Ik hoop dat de dokter kan vinden waarom je steeds moet likken, Fietje! Laat je me weten wat de dokter zegt? Ik doe duimen voor je dat je weer overal haren krijgt! En een zilveren rug zou wel heeeeel biesonder zijn!
   Lieve kopjes om je beterschap te wensen van Bolle.

 10. Goh Bolle wat heb je veel meegemaakt de laatste tijd. Glittertenen zijn heel ekskluusief daar heb ik nog nooit van gehoord. Toch wel een leuke dierendokter heb jij.
  Jouw foto’s zijn heel mooi vooral van die poot is heel speesjaal. Gelukkig gaat nu alles goed met je. Ik loop ook altijd over schuttingen enzo nu ga ik egt oppassen want ik wil niet naar mijn dokter daar heb ik !!! Achter mijn naam omdat ik daar altijd heel gevaarlijk ben😾Groetjes van Vodka🐾🐾

  1. Hoi Vodka, wat leuk dat je me schrijft! Ik vind het superstoer,dat jij !!!! achter je naam hebt staan bij de dokter. Dat zou ik ook wel willen, denk ik. Ik doe helemaal niks bij,de dokter, alleen probeerde ik deze keer van de tafel te springen. Maar dat mislukte, omdat mijn vrouw me tegenhield.
   Ik had ook nog nooit van glittertenen gehoord, maar nu weet ik hoe dat is.
   Goed dat jij ook op gaat letten als je over schuttingen loopt, want mensen kunnen soms heel raar zijn. En slordig, dat overal glas ligt. Glitter is wel leuk, maar een snee in je voeten niet.
   Lieve kopjes van Bolle.

 11. Lieve Oom Bolle. Wat sjijn sommige mensen raar en doen ze lelijk. Ik hebbe gehoord dat niet iedereen van katten houw maar glas. Gelukkig had u zijn personeel het in de gaatse. De dokter met de witse jas is niet leuk maar gelukkig heeft hij u gehoolpjes. En u glitter teentjes dat zal mooi geweest zijn. Missjien kunnen we eens met zijn allen glitter pootjes doen. Doen we het in het donker zodat het lijkt of wij allemaal sterretjes sjuren naar de diertjes hemel. Oom Bolle deze week sluit ons vjouwtje het oude huis af en wonen we dan helemaal in ons nieuwe huis en hebben we eindelijk meer tjijd. Van ons allemaal een dikke knuffel. En Tante Jafita zegt het gaat goeds met haar

  1. Dag lieve kleinegrote krullenbol, ja zeker weten kunnen sommige mensen heel raar doen! En wat een mooi idee om met zijn allen met glitterpootjes in het donker te lopen, voor onze lieve sterren! Onze sterren hebben vast ook genoten van de hoedjjesjoow! Jij zag er prachtig uit, en ik heb nu ook je tante Jafita gezien. Dat vind ik leuk om te weten welk gezicht bij welke naam hoort. Je tante Jafita is ook een prachtige dame.
   Wat spannend dat jullie gaan verhuizen! Dan mag je ook de tuin in, na een tijdje. Dat is vast leuk, om met zijn allen de tuin te ontdekken. Doe je me vertellen hoe het gaat in jullie nieuwe huis, rn in de tuin? En dank je wel dat je me laat weten dat alles met mevrouw Jafita goed gaat, daar ben ik superblij om!!!
   Voor jou en je famielie en je vrouw knuffels terug van je Oom Bolle, die trots is dat je zo’n lieve, slimme grote poezendame bent!

 12. Hoi Bolle, je wilde nog horen hoe het mij is afgelopen vandaag bij de dierendokter. Ik was natuurlijk best bang toen ik mijn reismand in moest en heb de hele weg in de Sotoudeh flink zitten jammeren. Maar dokter Else was heel lief voor me. Ze heeft wat haren rond de wond weggeknipt zodat ze goed kon zien wat er met me aan de hand was. Ik heb een prik gehad tegen de pijn en voor dat ik beter word. Hier voelde ik eerlijk waar helemaal niets van. Ik heb me keurig gedragen en was heel rustig omdat de dokter zo lief was en me geen pijn deed. Ik moet nu wel mijn best doen om niet meer te likken want anders moet ik volgende week terugkomen en wordt de wond gehecht. Brrrr…daar moet ik echt niet aan denken! Ik krijg nu iedere dag pijnstiller en een zalfje op mijn staartje.
  Jammergenoeg geen glitters…..
  Dag lieve Bolle!
  Neusje van Fietje

  1. Dag lieve Fietje, dank je wel voor de updeet! Ja, dat je het eng vond in je mand snap ik heel goed. Want dan weet je al hoe laat het is.
   Wat fijn dat het bij de dokter niet eng was, en dat de dokter heel lief was. Ik hoop dat je nu niet meer hoeft te likken, omdat de wond nu geen pijn meer doet. Want als je blijft likken wordt de plek steeds groter.
   Doe je me af en toe laten weten hoe het gaat, met je wond? Ik doe voor je duimen dat je nu niet meer hoeft te likken, en dat je geen hechtingen hoeft!
   Jammer van de glitters, maar we kunnen altijd nog een keertje met zijn allen een glitterfeest vieren! Dan doen alle katten van de blog glitter op hun pootjes, dat lijkt me superleuk!
   Lieve beterschapskopjes van Bolle, en een neusje terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *