Wat ik op zondag gedaan heb

zondag

Deze foto is gemaakt voordat ik in de vensterbank ging. Er kwam opeens lekker veel zon. En de dag was al zo fijn. Ik had een superfijne zondag.

Op bed

Het begon al toen ik wakker werd, beneden op mijn kussen. Ik hopte de trap op, liep naar het bed en gaf een paar flinke miauwen, tot mijn vrouw wakker werd. Toen sprong ik op bed voor de goedemorgen-knuffels. Die zijn met praten dus dan hoor ik wat er voor dag gaat komen. Ze zei dat het zondag was, dat ze de hele dag thuis bleef en dat de zon ging schijnen. En ook zei ze dat ik zo’n lieve jongen was en al die dingen meer maar daar gaat het nou niet om en het is ook intiem eigenlijk.

Ochtend

Beneden zag ik al dat er zon kwam dan is de lucht anders. Op het kussen beneden kreeg ik de officiële ochtendknuffel met kroelen op mijn buik en vachthappen. Die duurde extra lang en ik viel bijna in slaap zo ontspannen was ik.

Daarna heb ik water gedronken en brokjes gegeten je moet wel op kracht blijven.

Zon

Er kwam heel gauw zon en ik heb in de vensterbank gehangen en op mijn tapijt gedoezeld. Het raam stond open en ik rook hele lekkere buitenlucht. In mijn straat was het stil. Binnen hoorde ik alleen geluiden van mijn vrouw en die geluiden ken ik dus dan kan ik gewoon doorslapen.  Aan het einde van de middag ging ze bij me liggen op het tapijtje. Dat is gezellig, we kijken naar elkaar en dan moet ik spinnen en dan legt ze haar hand op mij en dan is alles goed. En ik weet dat we zo gaan eten, dan is extra goed.

Na het eten

Na het eten kreeg ik weer een knuffel. Toen ging ik rieleksen tot de snek en de welterusten-knuffel. Ik ben ook nog in de vensterbank gaan zitten, de zon was weg maar ik wilde even kijken hoe de straat was.

Dus ik had een superduperfijne dag. Zon, knuffels, sneks, rieleksen en alles was stil en gezellig. Ik wil elke dag wel zondag doen.

16 thoughts on “Wat ik op zondag gedaan heb

 1. Hoi Bert,
  Dat klinkt echt als een perfecte dag! Lekker rustig, geen onverwachte dingen, lekker zon, beter kan het niet.
  Mijn dag is ook prima verlopen, en in de loop van de middag zagen mijn vrouw en ik dat GroteLieveLelijkeZwerver weer in de tuin zat. Dat is een oude zwerver die in de winter meestal in Ouwehands Dierenpark woont, maar als het hem daar te druk wordt door de vakantie’s vier adresjes in Rhenen heeft waar hij een droge plek en eten krijgt. Hij blijft hier meestal een poosje en dan heeft hij nog twee andere adressen op weg naar het park. Slim hè?! Min vrouw heeft hem meteen iets lekkers gegeven, en zijn vorige adres verteld dat hij heel aangekomen was.
  Ik hoop dat je dag vandaag ook weer goed wordt, hier is geen zon, maar misschien bij jou wel.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, wat goed dat je vrouw lief is voor een oude kat die geen echt rustg thuis heeft, vroeger had ik dat ook niet en dan moet je maar zien wie je wilt helpen. En ik vind het ook goed dat je dat toelaat je hebt vast gefoel voor een oude kat. Ik heb ook geen zon maar ik ga vandaag veel aan gezelligheid doen. poot van mij

   1. Natuurlijk laat ik het toe Bert. Ik ben zelf een binnenkater met een warm huis.
    GLLZ kwam vroeger altijd samen met RoodWitte, een zwerfkater die heel erg op jou leek. RoodWitte is stokoud geworden, minstens 23. Die sliep altijd een een schuur van kennissen van mijn vrouw, daar stond een stoel voor hem klaar. Soms sliep GLLZ daar ook, maar ook vaak in het hokje hier in de tuin. Ze kwamen hier altijd eten.
    De mensen waar GLLZ en vroeger RoodWitte langs gaat, houden elkaar ook op de hoogte als ze vlooiendruppels geven, zodat hij niet teveel krijgt. Als mijn vrouw de kans krijgt, laat ze GLLZ ook inenten. Maar dan moet hij wel een hele goede bui hebben 🙂 !!! Er zijn hier gelukkig veel aardige mensen voor zwerfkatten, de buurman geeft GLLZ ook vaak wat lekkers.
    Kop, Vlo.

    1. Dat is misschien wel het beste Vlo, als je een buitenzwerfleven gewend bent dat je dan adresjes hebt, een stoel hier, een eetadresje daar, dan red je het en dan kun je dus oud worden. Vroeger had ik ook adresjes. Maar ik ben best blij dat ik nou helemaal binnenjongen kan zijn, zonder zorgen.

 2. Hajooo oompie
  Ikke was gisere zowat de hele dag buite. Sjoms speelde ik, sjoms sjiep ik oppe mijn bloemenstoel. Die isse so mooi oompie bert. Ennn heeeel gjoot.
  Mijn frauw was wel bijna furgeet mij mijn snoepjes te geef. Errug he. Pas teege 9 uur kwam se er agger.

  1. hoi Dorus, wat ben jij een dappere jonge kater aan het worden, je durft veel meer dan je ome Bert. Ik find dat gaaf. Als dat weer gebeurt van de snoepjes mag je best gaan miauwen dan help je je frauw ermee.

 3. Hallo Bert,
  Nu eerst maar eens even tijd genomen en de laptop onder vrouwtje haar handen weggepakt hoor, over een poosje moet ze weer weg en heb ik jouw schrijf niet kunnen lezen en terug schrijf doen.
  Wat heb jij een top dag gehad zeg, natuurlijk wil je dat iedere dag wel. Ikke tenminste wel hoor.
  Nou al is vrouwtje nu de hele week ,s middags naar de oppas poesjes ik heb eggies geen klagen hoor. Ik vermaak me wel hier en als vrouwtje thuis is krijg ik veel knuffels en wat lekkers voor het goed bewaken van ons huisje.
  Zo nu moet ik weer aan met huistaakjes verder en wensen vrouwtje en ikke jou heel veel zondagse dagen. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat super dat je nou even op de laptp mag, het is nou weer keidruk bij je thuis nou je vrouw poesenoppas is. En dan kun jij naar de eekhoorns buiten kijken, dat is ook wel rustig om even op jezelf te zijn. Ik heb nou alweer een fijne dag!! poot van je vriend Bert

 4. Lieve Bert,

  mij hart ga meteen spinne assie jou zondag lees. Dattie jou eigen zo rieleks heb gefoeld en dattie zo fijn saame ben gewees met jou vrouw. Dan heb mij hart rust want jij ben gelukkig.
  Van me eigen had ik ook mij fijne zondag. Mij vrouw ging in mij middag zorge voor andere poezebeeste want hun vrouw was er niet. Dan ga jij wel helpe, dattie ook aandacht en sneks krijge. Van me eigen lag ik op mij denkpaal en mij kop was rieleks. Toen heb ik wel geslaape totdat mij vrouw weer bij mij eigen was. We kreege knuffels en ekstra tonijn voor mij buik.
  En ik heb ook bij mij vrouw op ze schoot geleege en mij schootmeedietasie gedaan.
  Van me eigen vind ik zondag mij fijne dag Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje nou heb ik opeens ook een hele fijne maandag en gisteren dacht ik dat zondag de fijnste dag was. Dus nou weet ik het niet meer. Het is lief dat je vrouw ook voor anderen gaat zorgen dat zit in haar maar ja dan ben je wel zonder haar in huis. Gelukkig voelde je je gerust dat je kon slapen en daarna was het weer goed. Daar ben ik blij om Loes. je Bertje

 5. Hoi Bert, hier was het ook een lekkere rielekste zondag. We mochten de hele dag op het balkon en als we knuffels wilden dan gingen we bij onze vrouw zitten en dan kregen we die.
  Verder hebben we veel dutjes gedaan, en ook nog een snek gekregen. Wij vinden het ook fijn als alles rustig is en onze vrouw lekker thuis is. Dat moet er helemaal niks, en dat is fijn. Zoals je weet houden wij ook niet van drukte en veranderingen
  Vandaag helaas geen zon hier. Onze vrouw heeft wel een dagje vrij, dus dat is wel gezellig.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw

  1. hoi Allemaal volgens mij was dat ook een superdag en vandaag ook als je vrouw thuis is. Dan voelt het toch veel gezelliger.Want je bent samen. Dat heb ik ook en ik kreeg al heel veel knuffels ook op mijn buik. Superrrr!!

 6. Dat is echt rieleksen Bert, heerlijk!!!!
  Wij hebben deze week een rieleksweek want onze vrouw heeft vakantie!!!

 7. Hoi Bert, wat een heerlijke dag heb je gehad, samen met je vrouw. Met alle belangrijke dingen: knuffelen, gesprekjes, sneks, zon en doezelen. Dat is ook mijn ideale dag, alleen dan ook met mijn man er nog bij. En dat was gisteren ook zo! Ik heb ’s avonds nog keihwrd gerend en gespeeld met de veer, en toen had ik toch weer een klein beetje pijn in mijn voet. Maar toen ben ik lekke bij mijn vrouw op bed geklommen, en hebben we eerst met zijn drietjes geknuffeld, en toe zijn mijn vrouw en ik gaan slapen. En nu is mijn voet weer prima!
  Ik hoop dat je vandaag net zo’n fijne dag hebt als gisteren Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle vandaag was alles weer helemaal in orde en ik had ook zon om in te liggen. Wat slim dat je naar je vrouw ging toen je voet pijn doet, met samenzijn en slapen gaat heel veel over en je man heeft ook geholpen. Ik heb thuis geen man Bolle. Dus ik weet niet precies hoe dat gaat. Van vroeger vind ik mannen moeilijk maar niet allemaal. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *