kater Dorus over: als je alleen op het balkon mag

balkonHajooo daar ben ik weer.  *poink poink poink* Vandaag ga ik het oofer mijn balkon heppe. Misschien weete jullie het nog niet, maar ikke mag helemaal ajeen oppe balkon. Zonder dat mijn mense erbij blijf. Vetgaaf he?

Durrefte niet

In het begin durrefte ik niet oppe balkon. Ik bleef voor de ope deur staan met knikkende knietjes. Ikke hoorde rare geluidjes. Kinderen die huilde of lachte. En ikke hoorte mijn buurhont opmijeens dichterbij. Frauw sei dat hij echt niet bij mij kon koom en dat ik niet bang hoefde te sijn.
En toch was ik het best wel.

Pootjes buite

Mijn mensen moedigte mij aan. Kom maar Doorie seide ze. En toen gebeurte het… ik zette een pootje buite de deur. Ooh dat was so eng. Ik hoorde goet sjo Doorie. Nou je andere pootjes nog.
Opeens stont alle vier mijn pootjes buite. Ikke was bang. Ikke durfde echt niet ferder te loop en ging in mijn achteruitje weer naar binne.
Ikke wert oppetilt en ze zeiden dat ik een dappere katermanneke was.
Toen ging gelukkie weer de deur digt. Ik was zo moe van mijn bang zijn dat ikke naar het mensebet liep en daar in sjaap fiel.
Ikke sjiep heel lang.

Weer pjobeere

De folg dag mog ik het weer pjobeere. Ikke durfte al met vier pootjes buite te staan. En opeens liep ik!! En niet één stapje… nee, meerdere. Wat was ik tjots oppe meselluf. Ikke liep er eggie. Ikke sat te snuffele. Ooh ikke rook van alles. Allemaal vreemde luchies.
Ik hoorde wel steeds moet je daar nauw loope? Ik benne net een magneet met vieze dingetjes aantrekken. Mijn hele pakje zat onder de viese stofjes of blaadjes.
Mijn mense moeste lache en zeiden dat ik een viespeukie was.

Na een paar daag mog ik wat langer buite blijf. Maar wel steeds mette mijn mense er bij. Dus asse se geen zin hadde om op balkon te gaan, moes ik binne blijf. Ook asse ik voor de deur aan het huilen was.

Mog ajjeen

En toen beurde het!!
Man was mijn eten aan het verdiene en frauw was in de kookkamer bezig. Mette deur digt. Ikke zit/lig altijd in de kookkamer bij se. Dat fin ik gezellug.
Frauw moest steets oppe balkon zijn om dinge weg te gooi. En ze liet de deur ope staan. Ze sei ga maar dorusman. Ikke furtrauw jouw.
Ikke mog ajjeen!!!
Oooh!! Ikke was alleen op balkon. MIJN balkon. Ikke liep ooveral heen of achter. Frauw keek elke paar minuute waar ik was. Of ik liep selluf naar binne en tikte frauw aan. En dan zei se ooh wat goet fan jou dorusje.
Nu sijn we zo ver dat ze mij fertrauwe en ik mag, alse ik ge-eet gep of als mijn mense thuis zijn, gewoon naar buite. Zonder toesigt.
Alse mense weg sijn mag ik niet op balkon. Dan sluite se die af.

Nou… dit was het foor deze week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

20 thoughts on “kater Dorus over: als je alleen op het balkon mag

 1. Lieve Dorus,
  Wat was jij al stoer voor zo’n kleine kerel, weet je het is goed dat je voor alles wat je niet kent voorzichtig bent je weet maar nooit hoor of het goed os verkeerd is. Je hebt het helemaal goed gedaan. Dat je bang en onzeker was geeft niks. Zal ik jouw eens een geheimpje vertel miauwen. Je had misschien wel van vrouw gehoord dat ikke al mijn spullentjes moest inpakken in grote dozen en dat ik ineens in de reismand moest, ja en niet naar de witte jassen, maar naar een ander huisje. Nou toen mijn vrouwtje het deurtje open deed bleef ik in de reismand zitten. Ik vond het doodeng hoor, Ook allemaal vreemde luchten en niks te zien van onze eigen spullentjes. Maar ik rook wel mijn eigen kleine krabpaal en mijn mandjes die vrouwtje vlug uit de dozen had gehaald. Ik heb ook een hele avond onder de tafel verstopt gezeten en ben later met vrouwtje naar een andere kamer gegaan om dicht bij haar te gaan slapen op het bed. Dorus ik heb ook heel voorzichtig het huisje bekeken en op onderzoek gegaan. Nu ben ik helemaal niet meer bang en vind ik het hier toppie wonen hoor, zoveel leuks te zien in de tuin. Maar vrouwtje zegt dat dit een goede oefening is voor mij, want we blijven hier niet wonen, vrouwtje is nog aan het zoeken naar een voor altijd huis voor ons samen. Nou Dorus dan ben ik net als jij weer onzeker en bang hoor.
  Zo zie je maar Dorus dat het heel normaal is als je bang bent voor alles wat je niet kent, want dan ben je voorzichtig en je hebt het dus heel goed gedaan hoor en nu voortaan maar heel veel genieten en heerlijk in Oma Katrientje haar bloementjes stoel slapen.
  Fijne dag en veel knufjes van mijn vrouwtje en grote poot en kopje van je Ome Jip

  1. Ooh oome jip. Dus hette was gewoon dat ikke een beetje bang was.
   Ikke fin het fijn dat uwes uw nieuwe tijdelukke huis so fijn fint. Komme fast door al die nieuwe fjientjes ook.
   Ik hoorde en sag soveel nieuwe dingen. Fooral de geluidjes… oooooh so eng.
   Eers was die bloemenstoel inneklapt op balkon. En opeens vouwde frauw het ope en zei dat de stoel voor mij was. En dat ik er op mog. Hij ligt zo fijn oome jip. Sjoms sjaap ik er op😸😸

 2. Dag lieve Dorus,
  Zo zeg, jij bent al een grote dappere katerman aan het worden!
  Het is goed dat je eerst een beetje bang bent, dat betekent dat je slim bent, en dat je goed uitkijkt. Ik ben ook best voor veel dingen bang hoor.
  Oh…zeggen ze van jou ook dat je een viespeuk bent? Dat zegt mijn vrouw van mij ook. Ze noemt me ook wel een stofnest, als ik boven op zolder spinnen gevangen heb. Nou…zeg, kan ik het helpen dat het daar stoffig is, en ik probeer nog wel zoveel mogelijk af te stoffen met mijn staart!
  Wat word je al groot Dorus, zou je als je zo doorgaat nog wel op OmaKatrien’s bloemetjesstoel passen?
  Wees maar een blije dappere kater, en geniet maar lekker van het balkon voor het winter gaat worden, want dan krijg je koude pootjes hoor, als je naar buiten gaat.
  Heel veel lieve kopjes, ook voor je mensen ook namens mijn vrouw,
  van ome Vlo.

  1. Frauw seg ik hoef alleen maar fuil te sien en hette sit al op me. Fooral asse ik onder het planterekje ga. Dan benne ik eksetra fuil hihihi.
   Het stoeltje is eggiewaar meegagjoot hoor. Daar kun wel 15 miljoenmiljard katten op😸😸

 3. Wauwww Dorus dat is echt vetgaaf dat je alleen op het balkon mag!!!
  Kan me voorstellen dat je de 1e keer bang bent geweest met al die vreemde geluiden!!!
  Gelukkig weet je nu dat er niks kan gebeuren als je op het balkon bent……..tja op je vacht na dan die alles aantrekt!!! Maar die maakt frauw wel weer schoon!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal 😽😽😽😽😽😽😽

  1. Frauw maak me iedere keer sjoon. En tog segge ze dat ik een vuillakkie ben. Raar he? Ikke denk swart kleet niet ajjeen af, het trekt fuil ook aan!! Eggiewaar!!!

   1. Daar heb je helemaal gelijk in Dorus……het ligt niet aan jou hoor maar aan de zwarte vacht!!!
    Maar hoe leuk en mooi is het als frauw of man je gekamt hebben en je zwarte vacht glimt weer helemaal!!!???
    Panda en Tica hebben hetzelfde al hebben ze geen hele zwarte vacht!!!!

 4. Hoi lieve Dorus, wat dapper van jou dat je nu alleen op het balkon durft. Ik vind jou een hele stoere kater. En wat goed dat je eerst wat voorzichtig was, dat moet je altijd zijn Dorus, bij nieuwe dingen, je weet maar nooit. Misschien is je vachie wel statisch Dorus, of ben je een magneetje, dat je vuil aantrekt. Wij mogen hier ook op het balkon, maar ik wacht altijd tot mijn broers weer naar binnen gaan, dan heb ik als Diva het balkon voor mij selluf. Wel zo rustig dan kan ik de boel goed observeren en in de gaten houden. Ik heb nu een zusje Dorus, wel een druktemakertje hoor, ik vind dat dat totaal niet bij een Diva past , dus ik bemoei me ook niet zoveel met haar. Dus een Diva zal ze waarschijnlijk nooit worden, hihihi.
  Als je vandaag nog op het balkon mag, doe dan wel een dasje om want het wordt kouder en je mag niet ziekjes worden hoor.
  Heel veel dikke knuffies van je dinnetje Kruimel, en de rest van de bende

  1. Oooh ikke wil ook een dieffa wort. Hoe moet dat?
   Ikke hoef nog geen dasje om fan frauw. Enne ik mag gewoon oppe ballekon. Oooh het is daar sjo jeuk😸
   Ik kan me furstoppe😸

   1. Dorus, Diva ben je van je eigen , dat kan jij niet worden . Mijn vrouw zegt altijd dat ik verbeelding heb omdat ik me niet met gewone dingen bemoei , maar dat is nu eenmaal als je Diva bent.

 5. Oooooh mij Doorie,

  MammaLoesje heb jou al mij schrijf gedaan en mij eigen kan het niemeer vinde van mij onhandig zijn met mij poote. Mij vrouw zeg nog dattie misschien te snel heb geschrijf want mij hart was wel in mij sjok van jou verhaal. Dattie al sofer ben in jou onwikkeling en dattie alleen op jou balkon mag. Oooooh assie MammaLoesje ben moetie daar wel aan wenne Doorie.
  Willie MammaLoesje één ding beloofe Doorie.
  Jij ga NOOIT poinke poinke poinke poinke poinke poinke poinke poinke op jou oma prinses Katrientje ze ploemetjestoel. Mij ploemetjestoel is mij mooiste stoel van mij hart, mammaLoesje heb er van ze eigen nog opgezeete. Oooh Doorie, assie ooit MammaLoesje ben kan jij mij misschien begrijpe.
  Jij kijk uit, geen poinke poinke poinke poinke op jou balkon. Jij kan er zo oferheen poinke.
  Ooooooooooooooooh mij hart.
  Kijkie goed uit Doorie…
  Mij Doorie van mij hart,

  koes koes van MammaLoesje

  1. Mamsie, ikke bejoof datte ik nooit ga poinke poinke oppe de mooie stoel.
   Want ikke finne um sjooo mooi. Die bloementjes staan ne so mooi.
   Maar mag ik ook niet op balkon poinken?🙀🙀🙀
   Oooh mamsie. Ikke kan nerregens heen poinken. Want oofural is dat sjtomme gaas. Datte gaas isse hoger dan frauw en man lang zijn. Hoog he?
   Ikke hep fotoos gesien datte uwes met oma katrien oppe de stoel sjat. Ooooh sjo mooi ❤❤
   Koes koes mamsie

   1. Oooh mij Doorie,

    jij ga ook nie klimme in jou gaas want jij snij jou poote oope en jij scheur jou vacht. Dattie mij waarschuuw heb.
    Ga jij maar op jou oma ze ploemetjesstoel ligge en doe jij jou slaapje.
    MammaLoesje houw jou,

    koes koes van jou MammaLoesje

 6. Dag lieve grote Doorman, wat dapper dat je toch het balkon op ging, ook al was je bang! Weet je hoe dat heet? STOER!!! Als je nooit bang bent kun je ook nooit stoer zijn, zo werkt dat nou eenmaal.
  En ik vind het superknap dat je nu lekker alleen op je balkon mag rommelen en op de stoel van je oma Katrientje mag zitten.
  Met je vacht, ja, dat is lastig. Ik heb een makkelijke vacht, daar blijft al het vuil gewoon inzitten. Zonder dat mijn mensen het zien. Dat merken ze dan pas als ik op het grote bed klim, want dan valt alles er uit! Maar Popje, die hier woonde, had ook veel zwart in zijn vacht, en dat zat altijd vol stof en spinnenwebben enzo. En zijn witte stukken werden altijd grijs. Dus op zwart zie je dat nou eenmaal snel.
  Denk maar zo: het is gezond om een viespeuk te zijn, dat is goed voor je weerstand.
  Lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die trots is dat je al presies weet hoe je het beste vies kunt worden!

  1. Ben ikke eggiewaar stoer? 🙀🙀🙀
   OOOOH *poink poink poink*
   Oomie bolle… hette is sjo jeuk daar. En ikke mag elke dag er op hoor. En sjoms sjaap ik op mijn stoel.
   Ooh bent uwes ook een viesepeuk? Vetgaaf!!!
   Maar bij mij sjien ze het meteen. En dan tille se me op en zeggen bah fietserik tege me. Das gemeen he?
   Koppie tejyg oomie bolle
   Koessie🐾🐾

 7. Door, mijn mensen zeggen altijd dat ik een viezerdje ben, alleen omdat ik soms aarde in mijn haren heb, of een slakje. Of dat ik met mijn voeten door de modder ben gelopen, en dan op het schone bed klim en alles er aan afveeg. Ja, ik kan toch niet zo vies in mijn mand of op mijn kurk gaan liggen? Dus dat je een viespeuk genoemd wordt, dat is een mensending. Dat doen mensen, waarom weet ik ook niet.
  Als je een teiger in de natuur bent, heb je soms een vieze vacht. Kun je niks aan doen!
  Een dikke koesie terug voor jou, schoon Doormannetje!

  1. Ooh uwes hep gjoot gelijk hoor. Uwes mense sjapen ook in een schone mant. En uwes hep daar ook regt op. Ooh benne ik een teiger? Gaafffff 😸😸😸

 8. hallo Dorus, met Gijsje. Wat heb jij een mooi balkon. Cool zeg!! Er is zeker heel veel te zien op jouw balkon. Zoals vogeltjes Kun je ook de hondjes zien vanaf jouw balkon en de kindjes buiten zien spelen? Je hebt ook veel planten op jouw balkon staan. En een mooie bloemetjesstoel van oma Katrien. Dapper hoor dat je alleen op jouw balkon durft.
  Dat je vies wordt op het balkon, kun jij niks aan doen. Dat ligt aan jouw zwarte vacht dat trekt vuil van. Mijn vrouwtje zegt, dat alle donkere kleuren stof aan trekt.
  Ik vind dat je een hele mooie blog hebt geschreven.
  kopjes en knuffels van vrouwtje en mij

  1. De kintjes kan ikke wel sjuen. Mijn buurhont hoor ikke ajheen bjaffe. Heeeel hart kan ie dat.
   Mooi he al die bloemies oppe balkon. Mijn stoel staat er sjo mooi bij 😸😸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *