Kater Bolle over als je genoeg kindertjes hebt

kindertjes

Vandaag ga ik over iets schrijven dat best een beetje moeilijk is. Omdat het prifee is. Daarom heb ik er nog nooit over verteld.

Maar ik wil op de blog eerlijk zijn over wie ik ben. Mijn vrouw zegt dat ik me er niet voor hoef te schamen, ze weet dat meer katermannen het hebben. Het komt omdat ik pas geopereerd werd toen ik al lang folwassen was.

Halve oor

Mijn operazie was toen ik in mensenjaren ongeveer negen was. Mijn halve oor is er toen af gehaald, en nog iets. Daardoor kan ik geen kindjes meer maken. Dat geeft niks, ik heb er toch al 10 rondlopen! Die heb ik gemaakt en verzorgd toen ik nog buiten woonde. Ik heb drie nestjes beebies gemaakt en opgevoed, samen met een poesendame. We woonden allemaal buiten en hadden geen mensen.
We zijn uiteindelijk gevangen en geopereerd door mensen die ons wilden helpen. Gelukkig maar zeg ik nu, al zag ik dat toen anders.

Mol

Toen ik mijn Mol zag wist ik meteen dat ze mijn vrouw was. Mijn Mol was superstoer en ook best streng. Ze was al oud maar iedereen had veel respekt voor haar.
Ik zou het niet in mijn hoofd hebben gehaald om iets te doen dat Mol niet wilde. In het begin deed ik wel eens iets dat ze niet goed vond. Ik rende door het huis beivoorbeeld. Maar dan ging Mol grommen, en als ik niet ophield kreeg ik een tik. Daar leer je van, dat kan ik je wel vertellen.
Mijn Mol kon al vanaf dat ze jong was geen kindjes meer krijgen. En ze had nergens zo’n hekel aan als aan damespoesen die krols waren. Zo heet dat als een damespoes niet  geopereerd is en een katerman zoekt. Zo’n poes joeg ze meteen weg, en ze won altijd. In de tijd dat ik met mijn Mol woonde heb ik dus nooit gekke dingen gedaan, dat snap je. Dat had mijn Mol nooit goed gevonden.

Poesendame

Nadat mijn Molletje een ster werd, heb ik een hele tijd heel veel verdriet gehad. Ik zocht haar overal. Mijn hoofd stond er niet naar om naar andere dames te kijken.
Ongeveer een jaar nadat mijn Mol een ster werd kwam er soms een gestreepte poesendame hier door de tuin lopen. Ze zocht een meneer, dat merkte ik meteen.
Ineens herinnerde ik me weer dat ik vroeger wel eens kindjes had gemaakt. Zou ik dat nog kunnen? Ik ben een paar keer boven haar gaan staan, maar daarna wist ik het niet meer. Mijn mensen moesten lachen, ze zeiden “je staat achterstevoren Bol”.
De poesendame kwam elke dag en elke nacht in mijn tuin. Ik werd er eerlijk waar best zenuwachtig van. Dan verstopte ik me in huis, het werd me gewoon teveel.
Mijn mensen pestten me, ze zeiden dat het maar goed was dat Mol het niet hoefde te zien, dat ik dan nog niet jarig was geweest.
De poesendame is later geopereerd, dus dat probleem was opgelost.

Juffrouw Mier

kindertjesNu woont er al twee jaar een mienieklein poesendametje vlakbij mijn tuin. Een paar keer per jaar wil ze kindjes en dan komt ze naar mijn tuin. Ze kirt tegen me en maakt kleine geluidjes. Ik snuffel even aan haar en geef haar soms een likje over haar hoofd.
En ik klim op mijn stoel, of ik ga in het gras liggen slapen. Juffrouw Mier, zo noemen mijn mensen haar, blijft maar kirren en roepen. Ik doe alsof ik niks hoor, en na een tijdje gaat ze dan maar weer weg.
Ik ga wel altijd meteen naar buiten als ik haar hoor. Dat komt doordat ik me nog gefoelens kan herinneren. Gefoelens, maar dan van je lijf. En ook een beetje van je hoofd. Ik begrijp zelf geeneens presies hoe het zit, gek hè?
Mijn mensen maken zich zorgen. Ze hebben met de mensen van juffrouw Mier gepraat, maar die willen haar niet laten opereren.
Er hoeft maar één kater te zijn die niet geopereerd is en juffrouw Mier krijgt kindjes. En dan? Waar gaan die kindjes naartoe?
Voordat je het weet heb je weer een hele kudde katten. En de asiels hebben al zoveel katten. Daarom is het zo belangrijk dat katten worden geopereerd. Kijk maar naar jezelf en je kindertjes, legden mijn mensen me uit.

Gelukkig kan juffrouw Mier van mij geen kitkatjes krijgen. Ik ben geopereerd.
En ik ben soowiesoo vergeten hoe ik dat vroeger deed.

26 thoughts on “Kater Bolle over als je genoeg kindertjes hebt

 1. Hajoooo oomie.
  Frauw seg datte ik ook geen kintjes meer kan make ommedat me knikkers sijn gestoole.
  Ooooh datte hep ze tog eg fauwt, want asse amber komp dan worre jiekie en ikke tog eg papsie. En mamsie woore oomamamsie. Hihihihi.
  Jiekie en ik gaan dan faadertje en faadertje pele.

  Mij mense segge dat de mense fan mefrauw mier oliestom sijne!!!

  1. Dag grote siejemeese zwartepanterkater, ja dat kan ik me ook nog herinneren dat jij voor je knikkers naar de dokter ging!
   Weet je wat je het is? Als je geopereerd bent kan je geen kindertjes meer MAKEN, maar je kan ze wel adopteren en fersorgen. Maar vergis je niet Door, het is echt superveel werk als je beebies hebt. Gelukkig zijn Jiekie en jij met zijn tweetjes, en is Amber er ook. Anders doe je eerlijk waar geen oog meer dicht en kan je geen hap meer eten, wegens de beebies.
   Ja, juffrouw Mier zou beter geopereerd kunnen worden, zeker weten.
   Veel sukses met je mieniereenoofaasie Door!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo’n slimmerd bent!!

 2. Hoi Bolle.
  Tja wij kunnen ook geen kindertjes krijgen,maar weten niet hoe dat gefoel van een katerman is natuurlijk.Fynn was al geopereerd toen hij kwam,maar allebei zijn oren waren nog helemaal heel,dat weten we wel.Hij heeft daar nooit over willen spreken met ons.
  Wij 2- tjes zijn geopereerd toen we jong waren en niet eens wisten wat kindjes krijgen was..We gingen herrie maken en zingen….Ik het eerst en scullary girl wist niet dat er zoveel herrie uit 1 kleine poes kon komen ha ha.
  Sparkle maakte veel minder lawaai maar begon overal in huis te plassen.Zelfs in de nacht midden in het gezicht van scullary girl.We praten er nooit over,maar ik weet dat ze zich nog vreselijk schaamt als ze er aan terug denkt .Maar ze kon er eggies waar niks aan doen en dat wist scullary girl ook wel……en ze ging na 1 telefoontje de volgende dag naar de dierenarts en toen was het plassen in huis ook direct over.
  Ja Bolle ook dames kunnen er overal van gaan plassen,niet alleen de katers.
  Maar ik zou het niet eens goed gekund hebben,voor kittens zorgen.Ik zou niet zien waar ze naar toe zouden lopen en Sparkle zou wel geholpen hebben,maar scullary girl vond het helemaal geen goed idee.
  We komen uit een katten opvang en daar waren heel veel katjes die geen eigen huis hadden.Dus wij vinden het maar dom en on-ver-ant-woor-de-lijk dat de vrouw van juffrouw Mier,haar niet laat helpen.
  Straks krijgt ze weer een boel kittens en waar moeten die dan naar toe?????Daar moet ik als poes toch echt niet aan denken hoor.
  Bolle ik vind het heel dapper dat je over dit onderwerp een blog geschreven hebt.Want het ligt erg gefoelig bij zowel katers als poezen.
  Maar misschien wist je dat al van je Molletje.
  Zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, ooooo ik vind het stoer dat je zo eerlijk vertelt hoe dat foelt als poesendame, als je kindertjes wilt, dankjewel! En Sparkle hoeft zich niet te schamen hoor, want zo gaat dat als je mormonen gaan werken.
   Wat een toestanden doen al die mormonen toch maken in je lijf, en je kunt er helemaal niks aan doen. Het gaat gewoon allemaal vanzelf, of je wilt of niet.
   En jullie vrouw heeft helemaal gelijk, er zijn al heel veel kleine en grote en dikke en dunne en jonge en oude katten die een huis zoeken.
   Gelukkig maar dat Fynn geopereerd was toen hij bij jullie kwam wonen, want anders was het best moeilijk geweest. Door die mormonen, die hij dan nog had gehad.
   Mijn mensen snappen ook niet waarom juffrouw Mier niet geopereerd wordt. Ze vinden het net als juliie vrouw on-ver-ant.., je weet wel dat moeilijke woord.
   En jufrrouw Mier heeft geluk dat mijn Molletje er niet meer is, want oooo…. die kon zo boos worden.
   Lieve Muzette, dankjewel voor wat je hebt geschreven. Nou begrijp ik meer van hoe dames zich foelen. Jij en je zus zijn superstoer! Ik hoop dat jullie nog heeeeeeel lang samen bij jullie vrouw blijven!
   Lieve vriendinnen, jullie krijgen hele lieve zachte kopjes voor jullie samen en jullie vrouw van jullie vriend Bolle.

 3. Hoi Bolle, wat een eerlijk verhaal. Ik vind het kei dapper dat je dit vertelt. Ik ben een geholpen kater dus ik weet niet wat het allemaal is. Poot van bram

  1. Hoi lieve Bram, dankjewel voor je kompliementen! Ik vond het best een beetje moeilijk om te vertellen, wegens dat het iets is dat je niet zomaar aan iedereen durft te vertellen. Maar aan mijn vrienden en vriendinnen op de blog durf ik dat wel!
   Gelukkig maar Bram, dat je geholpen bent. Want niemand heeft er iets aan als je dat niet bent, vooral ook jijzelf niet. Dat weet ik nu uit erfaaring.
   Is het bij jou ook zo warm? Ik lig helemaal languit onder de planten!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en Mila en Toby en de visjes en jullie vrouw van Bolle.

 4. Hoi Bolle, wij kunnen alle zes geen kindjes meer maken. Wij hebben ook een operazie gehad. Alleen toen Juultje vorig jaar bij ons kwam wonen, was het even spannend. Zij bleek namelijk 2 kindjes in haar buik te hebben, die waren helaas al overleden. Dat komt waarschijnlijk omdat Juultje een ongeluk had gehad toen ze werd gevonden door de mensen van de dierenambulance. Omdat de kindjes van Juul al dood waren hebben ze bij de ambulance ook niks gemerkt. Gelukkig heeft onze vrouw het wel gemerkt anders was Juultje er nu misschien niet meer geweest. De dierendokter heeft er toen gelijk voor gezorgd dat ook Juultje geen kindjes meer kan krijgen. Onze vrouw schrok wel toen want stel je voor dat haar kindjes nog wel leefden dan waren we ineens de bende van acht geweest. Juultje zelf heeft het er nooit meer over, misschien schaamt ze zich. Onze vrouw vraagt wel eens aan haar of het een knappe katerman was, maar Juultje houdt haar bekje stijf dicht.
  Bolle vandaag is weer onze rieleks dag, we mogen ook weer lekker op het balkon.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi lieve bende, dat kan ik me nog herinneren, van Juultje en de beebies in haar buik!
   Dan zouden jullie met zijn achten zijn, dat is best heel veel.
   Ooo, wat verdrietig dat je een ongeluk hebt gehad, Juul, en dat toen je kindjes een ster werden voordat ze waren geboren. Maar gelukkig ben je toen bij je vrouw en je broers en zus terecht gekomen. Stel je voor dat je met twee kindjes op straat had moeten wonen… dat is heel zwaar. Maar nu ben je voor altijd veilig!
   Ik ben superblij dat jullie met zijn zessen bij jullie vrouw teregt zijn gekomen, want je moet er niet aan denken dat Oliver met zijn niertjes op straat zou wonen, of Bas met zijn ene oog en zijn leefer, of Bikkel met zijn oog. Het leven buiten is helemaal niet leuk, en oom supergefaarlijk.
   Toen ik net gevangen was was ik heel erg boos, maar nu moet ik er niet meer aan denken om altijd te moeten vechten en altijd maar te moeten wachten of er eten is.
   En eerlijk waar, 10 kindertjes is best een heleboel. Maar als ik niet gevangen was had ik er zeker weten nog meer gemaakt. Daar kan je niks aan doen als je niet geopereerd bent, dat zijn je mormonen. Dat weet Juultje ook, je kan er helemaal niks aan doen, gek hè?
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver, doe maar goed rieleksen vandaag en lekker in het zonnetje liggen! Jullie krijgen heel veel knuffies, ook voor jullie vrouw, van jullie vriend Bolle.

 5. Lieve Bolle, wat heb je een mooi eerlijk verhaal geschreven over poesjes en katers en kindertjes krijgen. Floortje en ik vinden het zo dapper van je dat je zo eerlijk schrijft hierover. Wij vinden het heel dom van de mensen van juffrouw Mier dat ze maar niet laten helpen. Er zijn al zoveel kleine poesjes in de asiels die een gouden mandje zoeken. Geniet van deze rieleksdag lieve Bolle, je krijgt een vriendschappelijk kopje van Floortje en een mensenknuffel van mij. Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor de kompliementen. Ik vond het best spannend om te vertellen dat ik zulke gekke dingen deed. Maar als je niet geopereerd bent, of pas heel laat, blijf je soms gefoelens houden die je zelf geeneens snapt!
   Mijn mensen snappen het ook niet van de mensen van Juffrouw Mier, en ze maken zich zorgen dat ze toch op een dag kindjes krijgt. En het is presies zoals jullie zeggen: er zijn al heel veel katten zonder huis, ook mieniekleine beebies.
   Mijn kindertjes en hun mamma en ik hebben gelukkig allemaal een huis gevonden. Maar de kindertjes uit mijn eerste twee nestje zijn superbang voor mensen, wegens dat ze buiten zijn geboren en groot geworden. Mijn jongste kindertjes zijn binnen opgegeroeid.
   Lieve damesvriendinnen, een hele fijne dag wens ik jullie, en ik stuur lieve kopjes voor jullie allebei. Van mij, Bolle.

 6. Lieve Bolle, wat goed dat je dit verteld!!!
  Wij zijn hier met 3 katermannen en 3 poezendames. Wij allemaal kunnen ook geen kindjes meer maken of krijgen.
  Zoals je weet is onze Moby aan komen lopen, mager en gehavend van het vechten. Toen bleek dat hij bij ons bleef wonen heeft vrouw meteen een afspraak bij de dokter gemaakt.
  Dat heeft voor Moby een stuk rust gegeven!!!!
  Wij zelf waren nog klein toen de dokter ons geopereerd heeft en we weten er eigenlijk niets meer van…..gelukkig maar!!!
  Wat zielig dat juffrouw Mier niet geholpen wordt……haar mensen zouden beter moeten weten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hou lieve allemaal, gelukkig maar dat jullie allemaal geopereerd zijn! Als je klein bent als je je operaazie krijgt krijg je ook geen gefoelens van dat je kindjes wilt, dat is eigenlijk het beste. Dat vindt Moby vast ook, ook al krijg je dan een grotere buik. Maar beter een grote buik dan onder de wonden zitten, zo zie ik dat.
   Mijn mensen hopen maar dat er geen kater in de tuinen komt die niet geopereerd is, want dan kan Juffrouw Mier kindjes krijgen. En dan gaat de kater vechten met mij, want dat doe je nou eenmaal als je in-takt bent. Door je mormonen.
   Dat is bij mij nou helemaal weg, ik vind het eerlijk waar prima! En mijn buik ook!
   Lieve Moby, Izzy, Tica, Belle, Dopey en Panda, jullie krijgen allemaal een hele dikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  wat hebbie jou heele mooie verhaal geschreeve en als ouwere poesedame wil ik graag mij reeakzie geefe. Want wat jij schrijf is moeiluk. Daarom schrijf ik eers mij eigen erfaring. Van mij eigen kan ik niemeer kittes krijge. In mij asiel ben ik gehollepe en toen mij vrouw mij eigen vond was ik uitgemergel en ik had nog mij beetje kaale buik. Van mij operazie. Van mij eigen ben ik er nooit mee beezig gewees, met kittes. Toen ik mij eigen feesboek kreeg heb ik wel kittes gezien en mij vrouw zag mij eigen worssele. Maar ik wis selluf nie waarmee. Toen leerde ik mij Bert kenne en ferloor ik mij hart. Maar mij Bert en mij eigen zien elkaar op mij kompjuuter en in mij droome. En mij Bert heb ook ze oor. Hij zeg Loes van mij eigen hoef ik geen kittes en hij heb ook geen interesse meer om ze te maake. Toen heb ik wel gezeg, jij ben mij katerman en jij ben wie jij ben. Van mij eigen akzepteer ik jou oor en jou hart. Wij heb zofeel meer Bolle en assie ouwer wor hoefie niemeer zo noodig. Maar ik zeg jou eerluk en mij Bert weet het ook. Van mij eigen heb ik geen geheime. Soms foel mij buik ies anders dan mij begeerte foor mij tonijn en mij makkareele. Soms heb ik wel mij mamma foelens. Jij ben poes, so werrek het wel. Maar assie nooit kittes heb gehad hebbie geen erfaring met jou gefoelens. Jij schrijf zo mooi en jij zeg, van jou eigen hebbie drie nesjes grootgebrach. Oooooh zofeel Bolle. Dan hebbie feel erfaring en jij weet hoe jij dinge moet doen. Jou kop weet het, jou lijf maar misschien kan jou hart het niemeer foele… Maar jij ben eerluk en jij geef iedereen zofeel om ofer na te denke…
  Nu heb ik Doorie mij beebie van mij Feesboek en mij hart. En mij Milaameisje, zij heb mij mamma foelens gegeefe. Dan zorreg jij foor elkaar maar assie geen erfaring heb, hebbie het wel moeiluk. En in mij mooderne teid ga alles diegietaal, jij hoef geen fieze luijers meer te ruime. Jij zet gewoon jou kompjuuter uit assie het niemeer trek…
  Nu ben ik seeniejorpoes Bolle, maar ik denk feel na ofer mij leeve. In mij hart zou ik wel mij beebiebertjes wille maar in mij eigen leeve kies ik nu toch foor mij makkareele en mij saardiene. Dan weet jij waar jij aan toe ben….
  Dat is belangrijk…

  Dank jou wel foor jou prachtige letters, jij krijg mij eerlukke kopjes met oprechtheid. En het is ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma.

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat je zo eerlijk vertelt over hoe dat voor jou, als poesendame, foelt. Voor een damespoes is het weer heel anders natuurlijk. Mijn vrouw zegt altijd dat de mamma van mijn kindjes het meeste werk heeft moeten doen, wat de beebies betreft. Maar ik heb eerlijk waar altijd geholpen! Ik heb mijn kindjes altijd gewassen, en ze mochten als eerste eten, samen met hun mamma. Dan ging ik pas eten. Al mijn kindertjes en hun moeder wonen bij dezelfde mensen. Maar mijn eerste kindertjes zijn heel bang, en hun mamma ook. De jongste kindertjes zijn aan mensen gewend.
   Ik snap heel goed dat je wel beebiebertloesjes zou willen hebben. Maar dat kan niet, wegens Berts oor en jouw operaazie. Gelukkig heb je toch nog je zoon Door gekregen, en je Milameisje. En beebiePop natuurlijk. Dat is prachtigmooi, voor jou én voor je kindertjes. Die hebben nou zomaar een ekstra mamma gekregen, de allerliefste MammaLoesje die er is! En eerlijk waar Loes, uit erfaaring zeg ik dat het superveel werk is, om kittes te hebben. Zeker als ze echt mienieklein zijn. Je doet geen oog meer dicht, en je bent alleen met de beebies bezig.
   Daarom ben ik blij dat ik niet nog meer kindertjes erbij krijg. Zonder mormonen is het echt veel rustiger in mijn hoofd en in mijn lijf. Nu kan ik me op mijn hart en mijn buik konsentreren, en rustig nadenken.
   Dankjewel dat je hebt verteld hoe het voor jou foelt Loes! Dat vind ik superstoer.
   Je krijgt van mij hele lieve kopjes met kittenbrokjes, omdat het over kittes gaat. En die krijgen lekkere brokjes, dat is niet te geloven! Ze zijn voor jou en je famielie, van Bolle.

 8. Lieve Oom Sir Bolle. Kindjes zijn leuk maar geven ook veel werk en soms verdriet. Ikjes was jong toen ik kindjes kreeg net 1 jaar en 2 maandjes maar ik was de hele tijd aan het roepen om Kenji. Ik ben ook een paar keer boven gaan zitten met de andere je weet wel… Mijn vrouwtje heeft overleg gehad met de dierenarts want hier willen wij niet altijd beebies. Nu hebben ze wel iets dat tijdelijk werkt het is een staafje en op Nikita na heeft Kenji en Gianlucca dit. Dus die kunnen op dit moment tijdelijk geen beebies maken. Jiekkie is inmiddels 1 jaar maar die heeft nog geen interesse. Oom Bolle zingende poezen zijn soms niet grappig zegt mijn vrouwtje. Hier hebben wel het beleid dat als wij geen kindjes meer mogen dan worden we geholpen . We hopen straks als Amber uit Roessia mag reizen en ze goed gewend is en getest dat Dorus en Jiekkie ouders worden maar vjouwtje segge rustig aan.

  1. Dag lieve krullenmamma Kyana, kindjes zijn zeker weten leuk maar ze geven inderdaad heel veel werk! Vooral voor de mamma, dat wel. Maar als pappa heb ik altijd geholpen met het opfoeden. En mijn kindjes en hun mamma mochten altijd als eerste eten, ik at altijd als laatste.
   Wat zijn mormonen toch gekke dingen! Ze zorgen dat je dingen doet zonder dat je presies begrijpt waarom.
   O, en ik wist geeneens dat zo een staafje bestond! Ik wist het wel van honden, maar niet dat dat ook kan voor katers. Doen ze de jongens zich ni anders gedragen, of niet?
   En wat komt Amber van ver weg! Spannend hoor, Jiekie en Door willen zo graag vader worden. Met zijn drietjes is het misschien een klein beetje makkelijker, dan kunnen Amber en Door en Jiekie het werk verdelen.
   Juffrouw Mier haar kindjes gaan op feesboek, zeggen haar mensen, iedereen mag ze zomaar op komen halen. Gelukkig is er nu geen katerman die kindjes maakt met haar.
   Lieve krullenbol, een hele dikke knuffel voor jou en je famielie en je vrouw, maar de allergrootste, allerzachtste knuffel is voor jouzelf, van je oom Bolle.

   1. Ome Bolle het staafje is van oorsprong voor honden maar voor de katten kan het ook gebruikt worden ze krijgen dan het kleine staafje. Ons vrouwtje zegt ze gedragen zich dan net als je weet wel katers. Voor poezen kan het ook maar daar is de dierenarts geen fan van. De poezenpil mogen wij niet en de dierenarts schrijft hem niet voor al vanwege de bijwerkingen. Voor ons dames is er iets nieuws iets van melatonine maar dat is nog vrij nieuw. Maar Oom Bolle voorlopig geen beebies hier.

    1. Dankjewel voor je antwoord lieve Kyana! Dus Kenji en Gianlucca worden straks net zo mooi slank als ik? Ik maak maar een grapje hoor!
     De poesenpil zit zeker vol met mormonen? Gelukkig dat jullie die niet krijgen, want daar kan je allerlei enge dingen van krijgen. Je kan er eerlijk waar heel ziek van worden.
     O, en ik ken melatonine alleen van dat mensen er soms van gaan slapen. Ik leer van alles van je, dankjewel!
     Een grote dikke knuffel voor jou van je oom Bolle!

     1. Hi Hi Oom Bolle ze zijn een slank maatje meer. De pil zit vol mormonen en je kan daar hele enge dingen krijgen onder andere tumoren. Dus die mogen wij niet en onze dierenarts schrijft hem ook niet voor. Oom Bolle mijn vjouwtje zegt als het personeel van mevr Mier wilt mogen ze een berichtje sturen naar mijn vjouwtje want beebies is niet verstandig segge ze hier. Het melatonine staafje komse uit Amerika en is duur en nog niet iedere dierenarts heeft het .

 9. Lieve Bolle,

  Frau zegt dat ik wel geholpen ben. Want iedereen die bij Zwerfdier kwam werd dat. Nou weet ik niet of ik beebie Minnies heb. Frau weet het ook niet want ik was al twee toen ik bij haar kwam. Ik weet wel dat ik soms moederfoelens heb en dan zorg ik extra voor frau. Een likje over haar hand of extra lang knuffelen. Pootje van mij.

  1. Lieve Minnie, wat lief dat jij soms over je frau moedert! Dat vind ze vast heel fijn en veilig. Dankjewel dat je dat vertelt. Ik denk dat je ook best moeder kan zijn van iemand die niet helemaal echt je kind is. Of vader, dat kan ook. Ik was vaak het haar van mijn vrouw, of haar gezicht. Ook al is ze een stuk groter dan mijn kindertjes waren, zeker weten. Daarom was ii maar een heel klein stukje. Van mijn man was ik elke ochtend zijn handen. Mijn mensen wassen mij nooit, gek hè?
   Als jij beebie Minnies hebt gehad zijn die nu ook al groot, net als mijn kindertjes.
   Gelukkig maar dat iedereen bij Zwerfdier wordt geholpen, want er zijn al heel veel katjes die een huis zoeken!
   Lieve Minnie, veel lieve kopjes voor jou en je frau van Bolle,

 10. Lieve Bolle,
  Vrouwtje en ikjes doen morgen lees en schrijf, wij hebben nl een hele fijne dag gehad met bezoek van vriendinnen van vrouwtje . Nu zijn wij moe en gaan slaapjes doen, Tot morgen en veel lieve groetjes voor jouw mensen en knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve vriend Jip, doe maar rustig aan met schrijven, ik ben blij dat jullie een fijne dag hebben gehad samen met de vriendinnen van je vrouw! Ga maar lekker slapen samen met je lieve vrouw, en denk nog maar aan de fijne dag terug. Morgen kijk ik wat je geschreven hebt, en als het morgen niet lukt overmorgen.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes en knufjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes en zeggen welterusten!

 11. Hallo Bolle,

  Hier ben ik dan. Bolle ik dacht dat ik alleen maar een poezendame in mijn tuin kreeg in de tuin van het tijdelijke huis, en die deed alle moeite zodat ik haar maar lief vond. oei, oei wat een domme meisjespoes toch. Ik deed altijd brullen als een Jippeleeuw, slaan tegen de ramen en ik maakte me heel groot met mijn haren en ik deed me toch een dikke zwiepstaart maken. Ze bleef maar komen en fleurten naar mij. Toen ik naar ons vooraltijd huis ging heb ik natuurlijk niet tegen haar miauw gedaan, want verdorie stel dat ze me achterna was gegaan. Ik verdenk haar ervan dat ze haar zus heeft gewaarschuwd die hier woont, want nu komt er hel veel een poezenmeidje in mijn tuin. Ze heeft wel geprobeerd om verkering met mij te krijgen, maar ik het miauw gedaan ik heb al verkering en als die erachter komt dat verkering met jou heb, zijn de raapje hier gaar. Ze loopt nog veel door mijn tuin, maar nu vraagt ze aan de vogels of die verkering met haar willen. Nou die moeten haar dan maar in haar billen pikken en houd ze een keer op.

  Maar Bolle alle grapjes op mijn bolletje, ikke kan geen kindjes maken, ik kan me niet eens meer herinneren dat ik op reis moest en ook wat kwijt was. Ik vind het geen probleem, want die kleintjes van tegenwoordig willen natuurlijk heel veel en ja dat worden natuurlijk ook ondeugende pubers. Nee ik vind het heerlijk rustig, alleen mijn grote vriendjes waar ik mee samen woonde die mis ik wel. Maar nieuwe vriendjes in mijn huis die wil ik niet meer, ik ben ook geen snotneus meer, al zegt het vrouwtje van wel. Gisteren morgen had ik de kolder in de kont, Eggies ik racete en denderde door het hele huis en van boven naar beneden. Tja ik denkerde van ai ai, ik vergeet te oefenen voor onze Formule 2 race Bolle-Jip. Vrouwtje durfde haast niet meer door het huis te lopen omdat ze bang was dat ik een botsing zou krijgen.

  Maar goed Bolle ik ga nu weer verder met mijn nieuwe hobby van vrouwtje helpen met de gordijne voor de kamers boven vermaken. Nou dat doe ik super goed, ikke ga er gewoon bovenop liggen en vrouwtje moet maar zien hoe ze het klaar krijgt. Dus noppe, maar nu zit ze te wachten op haar nieuwe naaimachine, de andere deed een hele harde boem en er kwam stink en rook uit. Vrouwtje heel verdrietig want die viel dus niet meer te maken. Maar nu deed ik vandaag meehelpen met het opmaat maken van de gordijnen zodat ze het alleen nog maar hoeft te naaien.

  Bolle hou je rustig met de tropenhitte die we weer krijgen en doe jij heel veel lieve groetjes aan jouw lieve mensen en jij krijgt een grote knuf van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend en voor jou en je mensen.

  JIP

  1. Hoi lieve Jip, wat heb je een hoop sjans bij de dames! Jammer dat ze niet begrijpen dat je al verkering met je vrouw hebt.
   Gelukkig maar dat je geen kindjes kan krijgen, want wat zou je nu nog met beebiekatjes moeten? Mijn eigen kindertjes zijn ook al lang weer groot, sommigen zijn 6 en anderen al 7 jaar.
   Oooo Jip, ben je zo hard aan het oefenen voor onze Formule2? Rees je ook de trap op en af? Dat durf ik hier niet hoor, mijn kattentrap op en af. Ik ben een keer een beetje uitgegleden en nu doen ik voorzichtig. Maar we kunnen wel doen dat we de reesen, dat jij de trap op en af rent en dat ik veren vang. Dat we verschillende delen hebben van de Formule.
   Zitten er veel vogels in je tuin Jip? En wat voor vogels zie je allemaal? Hier zitten nou elke dag een paar van die groene vogels, die heel veel zitten te kletsen. Ze eten pitjes uit een netje aan de muur. En een troep dat ze maken! Ze gooien gewoon alles wat ze niet lusten op de grond. Maar er zijn ook kleine vogeltjes, en die eten juist heel netjes.
   Wat goed dat je je vrouw helpt met gordijnen maken, daar is ze vast heel blij mee! Het is altijd handig om iemand te hebben die de gordijnen goed plat legt.
   Lieve Jip, dankjewel voor je schrijven. Doe jij ook foorsichtig als het superwarm wordt? Dat je niet te lang in de zon ligt? Mijn vrouw heeft al een doek over één van mijn manden gelegd zodat ik daar helemaal in de schaduw lig. En anders ga ik onder de planten in de aarde liggen, daar is het altijd een beetje koel.
   Wil je je vrouw bedanken voor de knuf? Hij was presies goed! Mijn mensen sturen jullie allebei veel lieve groetjes en een zachte aai voor jou. En ik stuur jullie allebei heel veel lieve kopjes en pootjes! Van je grote vriend Bolle.

Reacties zijn welkom