kater Bram over het gefoel als je bang bent

bang

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Het is niet alleen kei warm weer maar er is ook herrie in de lucht. Nou en die herrie vind ik eigenlijk best eng.

Mijn vrouw zegt dat de wolken dan ruzie hebben. Ik snap niet waarom ze ruzie moeten hebben. Maar er zijn nog meer dingen waar ik bang voor ben en daar wil ik het graag over hebben. Als je dan ergens bang voor bent en je leest dat ik dat ook ben, dan ben je niet meer alleen bang. En samen hoeven we niet heel erg bang te zijn.

Onweer

Dat ik onweer op mijn lijstje heb staan is niet raar. Want ik vind het ook kei en kei eng. Zeker omdat het nu best vaak komt. Wat ik zo eng vind aan onweer is de herrie. Lig je lekker te dutten, komt er ineens een kei harde knal waarvan je denkt dat de muren beven. Eerst komt er een scherpe flits in de wolken en dan komt daarna zo’n harde knal. Als ik zo’n flits zie, dan kruip al een beetje in elkaar. Mijn oren probeer ik zo plat mogelijk te houden zodat ik het niet hoor. En mijn kop probeer ik te verstoppen in mijn poten.
bangMeestal probeer ik ook mijn vrouw op te zoeken zodat ik samen ben met haar want dat is natuurlijk veel veiliger. Als we samen zijn tijdens onweer dan vertelt ze me meestal een verhaaltje. Dit verhaaltje gaat over onweer. Dat de wolken ruzie hebben en dat het oké is dat dat een keer gebeurt. Volgens mijn vrouw gaat het om twee wolken, een koude en een warme wolk. De ene wolk wil dat het warm blijft en de andere wolk vind dat het koel moet worden en dan zien ze elkaar in de lucht en dan drijven ze naar elkaar om te praten. Dat praten is dan de felle flits van licht en daarna doen ze mopperen tegen elkaar, dat is dan de herrie die je hoort. En tijdens het vertellenvan het verhaaltje friemelt ze zachtjes aan mijn vacht. Van mijn kop tot mijn staart. Ik vind het fijn omdat het me rustig maakt. Soms plant ze ook nog eens kusjes op mijn kop. Dat vind ik ook fijn. Dat maakt het allemaal minder eng.
Mijn vrouw zelf is heel rielekst dus als zij begint te vertellen word ik al week in de poten. Dat ik mezelf over wil geven aan haar woorden en gefriemel. Dat mijn kop meteen leeg kanzijn en de onweer er gewoon niet is.

Vuurwerk

En dan heb ik ook nog eens dat er elk jaar op een speesjaale dag kei veel knallers komen. Dat is het meest enge van alles. Dan is er gewoon de hele avond en nacht alleen maar geknal. Nou, daar vind ik echt niks aan. Het doet zeer aan mijn oren en ik kan niet eens dutten. Mensen zeggen dat het vuurwerk heet. Waarom ze dat hebben bedacht snap ik nog niet. Soms zie je wel van die kleine fonkelende lichtjes op een stokje die geen geluid maken, die vind ik wel goed. Zolang ze maar niet te dichtbij komen want anders vind ik het wel eng.
Als er deze avond is, dan heb ik mijn furstop plekjes zodat ik me veilig voel. Mijn vrouw is er namelijk niet altijd op deze dag en dan moet ik toch wat. Ik heb 2 kei goeie furstopplekken. De kelder en het trappengat. De kelder is mijn favoriet. Daar is het donker en er komt bijna geen geluid binnen. Daar blijf ik zitten tot het echt helemaal stil is of totdat mijn vrouw thuis is. Dan begroet ik haar even maar daarna ga ik toch weer terug. Als het geknal bijna weg is dan durf ik op te trap te zitten.

Andere harde geluiden

Boven in de badkamer heeft mijn vrouw ook een bak. Daar begraaft ze haar behoeftes. bangEerlijk is eerlijk, ik vind het altijd kei leuk om mee naar binnen te gaan en te zien wat mijn vrouw allemaal doet. Behalve dus als ze inderdaad gaat begraven. Haar bak maakt een herrie als je op de bak duwt. Een vreselijk hard slurpend geluid. En dan komt er ook nog eens water uit die als een kolk ronddraait in de bak. Hoe komen ze er op? Kan ze niet beter gewoon grit gebruiken, scheelt een hoop herrie en stank! Een zwembad water vind ik wel goed maar een kei hard slurpende bak die gewoon alles ineens wegschrokt niet. Dat is een eng monster.
En dan heeft mijn vrouw nog een monster in huis, die zuigt alle haren en stof van de grond. Dat ding volgt me gewoon overal. Ik vind hem niet leuk. Mijn vrouw heeft uitgelegd dat het een stofzuiger heet. Van mij mag hij z’n koffer pakken en vertrekken want hij is eng als hij door de kamer gaat. Meestal ben ik dan in de tuin want daar mag hij niet komen. En daar kan ik me furstoppen onder mijn blad waar hij me niet kan zien behalve mijn vrouw. Maar die ziet me altijd wel omdat ze weet dat ik daar zit maar dat weet dat stomme zuigmonster gelukkig niet.
Vandaag is het een rustige dag zonder zuigmonsters of slurpende bakken. Dat is fijnst, een gewone normale simpele dag zonder enge dingen.

14 thoughts on “kater Bram over het gefoel als je bang bent

 1. Hajoooo oompje bwam.
  Ooooh hier sjijn ook fan die enge gewuide. En fanmorrege was ik ook bang. Door stomme kwaaie. Ooooh die sate al heel fwoeg krakrakra te sjreeuwe.
  En soms komme er nog meer gewuitjes bij. Heeliekoppers!! Dan hoor je tjoptjoptjop. Fooral de ambuulansheeliekopper fjieg faak oofer. En fanmijnoggent fliege er opme eens ook weer fliegetuige oofer!!! Elluk half uur weer🙀🙀🙀
  Pootjes oompje bwam 🐾🐾

 2. Dag lieve Bram, ik hoop dat jij ook een heel fijn wiekent hebt. Zonder ruziënde wolken en knallen, want daar houden wij ook niet van. Floortje vindt het ook niet leuk, ze komt dan heel ducht tegen mij aan liggen. Van dat enge stof en harenslurpende monster is zij wel bang, vooral omdat er grote enge lichtende ogen voor op de borstel zitten, dan kruip ze op het grote bed of in haar reismand. Lieve Bram, zo zie je maar dat wij allemaal dingen hebben waar we bang voor zijn, gelukkig kunnen we allemaal schuilen bij onze mensen, dan is het een stuk minder eng. Fijn wiekent lieve kater Bram, je krijgt een zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Hoi Ina en Floor, gelukkig eet jullie zuigmonster ook alleen maar vacht en stof en zo. Die dingen zijn gewoon kei eng. Goed furstoppen werkt Floor! Ekstra zacht kopje van mij voor jullie

 3. Hallo grote vriend Bram, ik vind het ook eng als de wolken ruzie hebben. Ik kruip dan snel onder het bed van mijn vrouw. De knallen van vuurwerk vind ik niet zo leuk, dan verstop ik me ook, maar al die lichtjes die je dan ziet vind ik wel weer leuk, daar durf ik wel naar te kijken.
  Oh en dan dan enge monster , dat enge zuigmonster, ik verstop me dan ook weer onder het bed, mijn vrouw zegt dat ik niet bang hoef te zijn, dat het zuigmonster me niks doet, maar voor de zekerheid kruip ik toch maar weg, je weet het nooit. Ik vind het ook niet zo fijn als de deurbel gaat, of als er vreemde mensen in ons huis komen. Dan ben ik ook nog steeds een beetje bang.
  Maar voor de rest ben ik wel een stoere Bikkel kater hoor.
  Hai vaif Bram van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, ik snap je helemaal. Je weet gewoon nooit wanneer dat zuigmonster naar je toe komt dus ik furstoppen!! Het werkt elke keer weer. De deurbel maakt ook een herrie zeg. Rot dingen. Ik vind jou kei stoer Bikkel!! Ik ben ook een beetje bang maar dat maakt ons kei stoer!! Haai vaif terug van je vriendje bram

 4. Hoi lieve Bram, wat een supergoed verhaal heb je geschreven over al dat enge geknal en al die monsters. Ik weet zeker dat jij niet de enige kat bent die dat eng vindt, want ik vind het ook grieselig! Het onweer vind ik vervelend, maar dat zuigmonster en dat vuur en knallen vind ik supereng.
  Als het zuigmonster hier is ga ik altijd even mijn tuin in, of naar de kamer waar het zuigmonster niet is. Met dat knallen ga ik onder het bed liggen, en ik mag dan ook geeneens naar buiten. Want het is gevaarlijk! Waarom mensen dat een feest noemen, dat snap ik niet. Hoe kan het feest zijn als je helemaal klein en bang bent?
  Wat jouw vrouw heeft, zo’n mensenbak met water, dat hebben mijn mensen ook! Toevallig hè? Ik kom wel eens kijken in de badkamer want ik vind het doesjputje zo spannend, daar moet ik altijd snufsnufsnuf doen. En dat hoor je dan in dat putje! Maar dat water… nee, dan ben ik meteen weg.
  Mensen hebben allerlei rare dingen in huis Bram, eerlijk waar. En waarvoor?
  Heel veel lieve kopjes en een keifijn wiekent voor jou en Mila en Toby en jullie vrouw van Bolle.

  1. Hey Bolle, ik wist geeneens dat een doesputje dat ook doet met dat water. Oh dat ga ik de volgende keer even inpekteeren. Die zuigmonster en dat knallen moeten ze verbieden. Ik mag trouwens ook nieteens naar buiten met geknal. En eerlijk gemauwd wil ik dat ook niet. Ik vind het eng. Mensen zijn soms raar Bolle maar ze hebben ook fijne dingen zoals eten, en kriebels en eten , vooral eten en sneks en eten. lieve kopjes terug voor jullie

 5. Haai Bram,

  hier Oopa Floris nog een keer. Loes zegt, schrijf jij maar want jij hebt het meest erfaring met bang zijn…
  Ja jongen dat is wel waar. Ik laat het niet graag merken want ik leef wel met twee poezen in huis hiero. Waar ging het ook weer over….??

  Ooh ja knallen enzo…
  Nou dan zit ik in de kast en Loes gaat mee. Als je oud bent Bram dan heb je soms hulp nodig. Gelukkig is Loes er dan en zij zit vaak te eten. Dan heb ik wel wat afleiding. Maar ik vind het allemaal tussen ons gezegd en gezwegen, kei eng. Ik weet alleen niet meer wat ik nou zo eng vind, maar daar maal ik niet om.
  Ik ben deement zeggen ze en ik hoor steeds slechter. Maar van vroeger weet ik nog wel, ik was overal bang voor. En ik sliep de hele dag onder mijn vrouw haar dekbed. Keigaaf Bram… en lekker rustig.
  Nu ik deement ben loop ik soms door mijn huis en weet ik niet meer wie ik ben en waar ik ben. Dat is eng Bram, dan ben ik echt bang. Maar dan ga ik keihard meeoowe en dan komt Loes en die helpt me dan. Of mijn vrouw komt me zeggen dat alles goed is en dat ik Floris ben…
  Keigaaf toch! Als je Floris bent…
  En ik ben ook Oopa zeggen ze….
  Het zal wel…

  Ik ben er weer eens weg van….
  Haai Bram, de groeten van Loes en ook aan iedereen van jouw familie

  Keigaaf….

  Ooh nee, Floris

  1. Hoi opa Floris, ik weet niet hoe deement voelt maar volgens mij is dat soms kei handig. Nou als je dus bang bent, en je weet het niet meer, dan ben je eigenlijk ook niet meer bang toch? Ik heb geen idee. Het is wel kei tof dat Loesje altijd in de buurt voorals je de weg weer kwijt bent. Ik ben de oudste thuis dus ik kan niet afkijken van anderen. We hebben wel allebei geluk dat we een vrouw hebben Opa Floris, dat scheelt echt. Ze zorgen altijd dat we weer ons zelf zijn. Dat is fijn. Heel veel zachte kopjes van mij

 6. Hoi Bram.
  Nou die ruzie buiten zijn ee ook niet weg vanDat rommele bommele hoeft vanons niet.Vaak gaat het dan kei en kei hard regenen.Bleh….Die stofzuiger daar hebben we het ook niet op.Dan gaat Sparkle naar het balkon en ik heb mijn eigen verstop plekjes.Scullary girl zegt wel eens: na zoveel jaren zouden jullie er toch wel eens gewend aan moeten zijn.Nou nee, dus.Stom ding.
  Dan knalletjes avond.Oké is maar 1 x per jaar,maar ze oefenen eggies waar ook al van te voren…..Voor mij hoeft het niet.Sparkle wil wel kijken naar de vonkjes gekleurde knallen,maar ik zie het toch niet,dus ik blijf gewoon liggen.Scullary girl geeft mij wat Recue druppels in mijn nek en dan ga ik een dutje doen.Uit voorzorg wegens mijn epilepsie.
  Scullary girl blijft altijd thuis met knalletjes avond.Datis fijn.Maar al die herrie dingen mogen van ons wel stoppen.Maar ja ,scullary girl zegt dat ze eggies moet stofzuigen,en alle haartjes en zo weg moet zuigen,aan de wolken met ruzie kan ze niks doen en ook niet aan knalletjes avond.Ik snap ook echt niet waarom mensen zulke dingen verzinnen.
  Bram zachte kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

 7. Hoi Bram.
  Nou die ruzie buiten zijn we ook niet weg vanDat rommele bommele hoeft vanons niet.Vaak gaat het dan kei en kei hard regenen.Bleh….Die stofzuiger daar hebben we het ook niet op.Dan gaat Sparkle naar het balkon en ik heb mijn eigen verstop plekjes.Scullary girl zegt wel eens: na zoveel jaren zouden jullie er toch wel eens gewend aan moeten zijn.Nou nee, dus.Stom ding.
  Dan knalletjes avond.Oké is maar 1 x per jaar,maar ze oefenen eggies waar ook al van te voren…..Voor mij hoeft het niet.Sparkle wil wel kijken naar de vonkjes gekleurde knallen,maar ik zie het toch niet,dus ik blijf gewoon liggen.Scullary girl geeft mij wat Recue druppels in mijn nek en dan ga ik een dutje doen.Uit voorzorg wegens mijn epilepsie.
  Scullary girl blijft altijd thuis met knalletjes avond.Datis fijn.Maar al die herrie dingen mogen van ons wel stoppen.Maar ja ,scullary girl zegt dat ze eggies moet stofzuigen,en alle haartjes en zo weg moet zuigen,aan de wolken met ruzie kan ze niks doen en ook niet aan knalletjes avond.Ik snap ook echt niet waarom mensen zulke dingen verzinnen.
  Bram zachte kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

 8. Nou Bram hier hetzelfde hoor!!!!
  Onze vrouw heeft ook van die dingen die kabaal maken en die wij ook niet leuk vinden!!!!
  En die herrie 1x per jaar buiten is helemaal niet fijn!!!! Dagen ervoor horen we al knallen. Gelukkig dat wij allemaal een goed verstopplaatsje hebben en dat onze vrouw dan altijd bij ons is.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *