Wanneer ben je nou te dik?

dik

Ik ben geen vel over mijn been kater, dus dat ik heel slank ben. Ben ik nooit geweest en eerlijk waar voor mij hoeft het niet. Maar ik ben wel groot. Dus ik weeg wel wat.

Mijn vrouw is krieties op mijn gewicht. Dat foel ik vooral als ze opeens zo intens naar me kijkt of dat ze tijdens het aaien en dan ben ik net echt superontspannen, dat ze dan opeens in mijn buik knijpt met haar hand. Serieus waar. Ik foel het gewoon.
En ik eet hetzelfde als altijd dus brokjes en avondeten en een welterustensnek en dan heb ik ook een wiekentsnek en soms poezenlimonade. Dus dan blijf ik wie ik ben, als er niks verandert dan verandert er niks, zo zie ik dat.

Mager

Nou zit ik op Twitter en laatst zei een van mijn vrienden dat hij was aangekomen. Voor hem was het goed als zijnde magere ex-asielkater. Voor mij zou het verkeerd zijn. Wanneer ben je nou te dik?

Folgens mij is het goed om een beetje reserve te hebben. Dus als je een dag niet kunt eten omdat je misschien misselijk bent, dat je dan nog je reserve hebt. Maar je moet geen reserve hebben die heel zwaar is dat je dat last van je rug of je poten krijgt. Of dat je diejebeet wordt dat was ik bijna geweest. Soms moet je meer wegen, dat heeft Loesje nou ze haar nierdiejeet eet. Het is goed voor haar nieren maar ze is wel ronder en ook mooier, al gaat het daar niet om.

Sportbokken

Persoonlijk find ik ook dat een kat altijd brokjes moet hebben staan. Dus dat je kunt eten als je trek hebt omdat je trek hebt. Ik heb sportbrokken en daarmee zit ik heel gauw vol, ik krijg geeneens alles op wat de dokter zei dat ik per dag mag eten. De laatste tijd vond ik ze saai en nou doet mijn vrouw er sneks doorheen, helemaal niet veel maar nou eet ik ze weer. En ik heb ze nooit op. Dat is dus een tip voor iedereen die denkt ik wil ook brokken.

18 gedachten over “Wanneer ben je nou te dik?

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje en tante Ans zeggen dat je pas te dik bent als je er problemen mee krijgt voor je gezond. Tante Ans wil liever geen magere katten zien, Ikke weeg 5.7 Kg en al een jaar. Is prima en vrouwtje houd dat in de smiesjes, Als ze mij knuffelt, voelt ze voorzichtig mijn ruggengraat en de ribben, Dan krijg ik een knuf voor dat het prima is. Bert het ligt er ook aan hoe groot je bent en hoe oud. De dierendokter kan dat helemaal uitrekenen wat het beste gewicht voor je is. Ikke moet niet te zwaar zijn voor mijn artrosie, want dan moeten mijn scharniertjes in de poten nog harder werken en dat doet au.

  Zo Bert een kleine schrijf want ik ga mee naar boven om weer de gordijnen te bewaken als opzichter en dat kan ik het beste doen door er bovenop te gaan liggen slapen, zoals je op mijn foto van deze morgen kunt zien.
  Fijne dag hoor en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja jij bent supermooi op gewicht, dat weet ik en je laat je ook wegen bij de dokter ik bedoel bij je tante Ans. Bij mij heeft de dokter naar me gekeken en eerst vond ze me eigenlijk te zwaar en later weer goed. Als je artroosie hebt is goed op je gewicht letten extra belangrijk maar dat doe jij en je vrouw gelukkig,
   poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, poezen en katten zijn er net als mensen in alle soorten en maten. Je hebt grote en kleine, dikke en dunne. Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje zijn ietsje mollig en mogen niet al te veel zwaarder worden. Bas en Bjarne zijn wat dunner, vooral Bas is mager. Zij mogen wel wat zwaarder worden. Maar dat is ook moeilijk Bert. De een houdt nu eenmaal van veel eten en de ander is een kleine eter. Te dik is niet goed, maar te mager ook niet. Een paar leden van ons zestal zitten op dieetvoer. Oliver voor zijn niertjes, Bjarne en Bikkel krijgen speciale brokjes voor hun tandjes, Bas krijgt brokjes voor zijn lever, en de rest krijgt gewone brokjes. Dus het is lastig om hier de hele dag brokjes te laten staan. Daarom krijgen wij 2x per dag eten, en soms tussendoor een snekje. En als antwoord op je vraag: wij vinden net als Jip dat als je last van je gezondheid krijgt dat je dan wellicht te dik bent (of te mager natuurlijk).
  En dat verschilt waarschijnlijk per kat of poes.
  Fijne dag vandaag Bert, knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Hoi Oliver, ik heb je niet gezien in mijn tuin, dus ik ben bang dat je niet wegkon! Viel het mee bij de dokter? Misschien moeten we volgende keer maar over de teelefoon iets afspreken!
   Veel lieve kopjes van Bolle.

   1. Hoi Bolle, mijn vrouw had de deur op slot gedaan en hield me de hele tijd in de gaten. Snik snik. Op weg naar de dokter heb ik wel even laten weten dat ik het er niet mee eens was. En de dokter moest echt zijn best doen om bloed van me af te pakken. Maar de uitslag was wel goed, alhoewel mijn niertjes een ietsiepietsie achteruit zijn gegaan. Maar niks ergs. Volgende keer moeten we nog voorzichtiger zijn met afspreken want mij vrouw hoort en ziet alles. Poot en een kopje terug van Oliver.

    1. Gelukkig dat alles bijna goed was! En goed dat je je ferzet hebt, dat ze weten dat je het niet wilt.
     Misschien moeten we volgende keer een brief schrijven, of in geheimtaal. Ik ga er over denken!
     Lieve kopjes van Bolle.

  2. Van jullie snap ik het meteen dat je geen brokjes kunt hebben staan, als je eigenlijk allemaal iets anders moet kunnen eten en de een eet te veel en de ander te weinig, dat is gewoon gefoelig. Ik ben nog nooit te mager geweest dat lijkt me moeilijk met liggen dat je steeds jezelf voelt en dat het moeilijk is om warm te zijn. Voor Bas is het dan extra fijn dat het warm weer is ik hoop dat hij ook warm is,
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 3. Hajoooo oompie.
  Ikke sta oppe diejeet. Errug he. Ommedat ik tiete hep 😾😾😾
  Het zijn anners MIJ tietjes en ikke ben er tjos op.
  Weet uwes oompie… ikke krijg nu 2 snaake bwokkies door elkaar. Ommedat ik het anners nie wekker fin. En nou eet ik bijna me bakkie leeg hihihi.
  Oompie… ikke ben er follegenne week heeeeeeeel weinig. Dan weet uwes dat.
  Pootjes 🐾🐾

  1. nu al op diejeet Dorus wat erg je bent net volwassen. Gelukkig kun je zo wel eten. Ik krijg nou ook extra smaak in mijn gewone brokken dan eet ik gemakkelijker. Ga je met vakansie?
   pootjes
   Ome Bert

 4. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik mij heele tijd aan jou fraag ligge denke? Wanneer ben je van jou eigen te dik? Als ik met mij oog naar jou kijk Bert, bennie niks nie te dik. Jij ben atleeties en jij ben groot en sterrek. Jij ben mij knapste katerman van mij Feesboek.
  Van mij eigen ben ik rond en mij sijfer is fijf. Mij dokter zeg Loes jij moet naar jou sijfer fier en mij vrouw zeg, Loes assie zo doorga bennie binnekort ses van jou sijfer. Jij snap er toch niks meer van? Van mij sijfer meer heb ik geen last Bert. Wel van mij groonies niese en mij niere. Dan moet jij kieze. Of jij mergel uit want jou niere geef het op, of jij blijf rond en jij blijf gezond.
  Mij dokter zeg, Loes assie groonies niese én groonies niere heb dan moet jij maager zijn. Daarom heb mij nierdiejeet zofeel kaalorieje. Maar van mij eigen ben ik anders Bert en mij hart spring zofeel in mij lucht assie zeg dattie mij mooi en rond vin….
  Dank jou wel. Mij erfaring is nu foor mij eigen is rond ook gezond…

  Jou Loesje

  1. wat is het ingewikkeld Loes als je groonies van alles bent. Het is toch gewoon je leefe en je eete wat jij snapt maar dan moet het toch weer ander dat je op fier komt, al weet je nog niet hoe. Ik hoop dat het langzaam gaat Loes dan kun je wennen. Dus dat je geen honger hebt en gemakkelijk eet en dat je ook gewoon je dingen kunt doen. Ik find je altijd mooi Loes dat gaat van je binnen naar je buiten daarom is het zo.
   je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, ik vind jou eerlijk waar mooi slank. Met lange poten en een lange staart. En ikzelf ben meer rond en breed met korte pootjes en een korte staart.
  Zo heeft iedereen een andere form. Als het niet meer goed is voor je gezond ben je wel een beetje te dik of te dun, denk ik.
  Ik ben 6 kieloos, en er moet een halve kieloo af, misschien nog wel meer. Maar als ik sportbrokken eet moet ik steeds spugen vanwege haren in mijn buik. En nou heb ik ook nog mijn gewrigten, daar moet ik spesjale brokken voor eten. Ik vind het moeilijk om dunner te worden met die brokken, want ze zijn superlekker. En Bas vindt het dan weer moeilijk om dikker te worden!
  Eigenlijk vind ik dus dat iedereen zijn best doet, en dat iedereen weer anders is, en vooral dat iedereen goed is zoals ie is!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. dat is waar Bolle, we doen allemaal ons best en iedereen heeft weer een ander probleem, dan weer dikker worden dan weer dunner, dan je niere en je gewrigten en ik heb een lege buikvacht daar was ik vroeger dik maar nou niet. Spugen kan niet hoor die sportbrokken zou ik niet eten. Ik snap niet dat je veel dunner moet worden ik vind jou juist goed zo,
   kopje van
   Bertje

 6. Lieve Bertje, maak jij je helemaal maar geen zorgen over jouw figuur, je bent een hele mooie stoere katerman, daar is helemaal niks mis mee. Een grammetje meer of minder der maakt niets uit hoor, je moet ook een beetje reserve hebben, dat zei je zelf ook al. Fijne avond stoere katervriend, knuffel en kopje van Ina en Floortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *