Ik heb dus een plan voor de hitte

hitte

Thuis hoor ik niks anders dan dat het heet gaat worden. Ik word er zo moe van. Maar dat  komt ook omdat ik dus een plan voor de hitte heb.

Mijn plan zal ik kort uitleggen: rustig aan.
Nou komt de lange uitleg: heel erg rustig aan doen.

Seeniejor

Misschien komt het ook omdat ik een seeniejor-kater ben dat ik rustig aan het beste vind, eigenlijk altijd maar helemaal als het warm is. Ik ga dan vooral liggen:

 •  op mijn handdoek op mijn kussen op de bank
 • voor de ventielator
 • in de vensterbank tot het keiheet is aan mijn oren dan ga ik er meteen uit
 • op het tapijt in de waai van de ventielator

Verder krijg ik soep en sneks in water. En extra aaien wegens dat ik erger verhaar als het heet is. Het moeilijkste vind ik om naar mijn vrouw te luisteren want ze zegt de hele tijd dat het zo warm is. Maar ik luister toch, want dat hoort bij samenwonen.

Spelen

Met de hitte doe ik helemaal niks meer met spelen.  Nou denkt u dat deed je toch al niet Bert maar ik speel best af en toe met een potlood, of ik scheur wat met papier. Een heel enkele keer ren ik achter een balletje aan maar dan is er echt wat aan de hand van binnen.

Maar nou? Liggen is het beste. En dan niet zomaar liggen.

Gefoel

Als ik lig dan droom ik of ik doezel of ik soes alle kanten op. Ik heb een warm gefoel van buiten en ook van binnen omdat ik alleen over fijne dingen droom en doezel en soes. Dat is eigenlijk het geheim van mijn hitteplan: zorgen dat het van binnen fijn is. Dan is het verder helemaal niet moeilijk. Het is gemakkelijker als u erbij gaat liggen en een ventielator helpt ook/

 

14 thoughts on “Ik heb dus een plan voor de hitte

 1. Bert dat zijn TOP raadgevingen!!!!!
  Die gaan wij ook doen!!!! Onze vrouw vindt die warmte niet erg, zij houdt daar wel van. Maar ze let dan wel extra erg op ons!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Zonet heb ik water met sneks op het is nog niet keiheet maar zo treen ik vast voor de hitte. Mijn vrouw kan weer niet tegen de hitte dus ik moet ook op haar letten, dat heb ik weer!!
   knuffel van mij
   Bertje

 2. Hai Bert. Volgens mijn frau wordt het over twee donkers superwarm. Goeie tips heb je gegeven. Zelf lig ik met heet het liefst op de koude tegels van de natte kamer. Fijne dag Bert, pootje van mij!

  1. hoi Minnie superwarm zoooo dat is me wat. Gelukkig heb jij die natte kamer en de koude tegels daar kun je dan heen. Ik heb een nieuw waaiding thuis een heel hoog ding,
   pootje van mij

 3. Hoi Bert.
  Je hebt goede tips gegeven.
  Ik lig graag in de warmte buiten en ga dan afkoelen in de kamer.Water drinken en hopla weer naar buiten.Maar als het heel erg warm wordt,moeten we verplicht binnen zitten tot de ergste warmte voorbij is op die dag.Dat vind ik niet leuk maar is beter voor mijn gezond zegt scullary girl.
  Sparkle ligt binnen op een koel plekje en gaat alleen in de morgen naar het balkon.Dan is daar de zon nog niet.
  Scullary girl zet ook buiten een extra grote bak water neer ,maar we drinken het liefste uit ons fonteintje in de keuken.Wel krijgen we een extra lik snoepje of zo.Jammie!!
  Zachte kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

  1. hoi Muzette en Sparkle, als het keiheet is dan zijn vrouwen een beetje extra de baas thuis geloof ik dat je dit of dat niet mag en iets anders juist weer moet zoals binnen zitten dat snap ik wel dat het moeilijk is als je het niet gewend bent. Ekstra snoep is dan weer wel fijn!!
   kopje van mij
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  wat zeg jij weer wijse dinge. Jij geef iedereen zo een goed hitteplan. Daar kan jij wat mee assie het goed opfolg. Van me eigen ben ik wel van plan om te ruste. Wij heb geen waaiding weeges Floris. Hij snap er niks van en mij vrouw wil niet dattie bang is van ze eigen. Wij krijg oferal waaterbakke en mij vrouw zeg dattie ook soep maak van mij nierdiejeet. Zij zeg Loes, goed drinke is nu belangrijk.
  Maar van mij eigen vin ik mij fijne gefoelens in mij hart jou beste plan Bert. Zo assie zeg, assie jou eigen fijn foel in jou hart kan jou zon jou eigen nie van jou stuk brenge. En assie droom van jou verkering dan ben jij ook saame.
  Dat is belangrijk Bert,

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje, wat lief van je vrouw dat ze zo om Floris denkt en dat hij echt mag zijn zoals hij is ook al is hij snel bang en kunnen jullie dan geen waaiding. Floris foelt zich vast veilig en dan foelt iedereen zich vanzelf beter. Ik weet dat je nou extra goed moet drinken en soep is heel goed. Het is allemaal belangrijk Loes en nou helemaal wegens diejeet. Ik stuur je heel veel droome van jou en mij samen dat je je fijn foelt van binnen,
   Je Bertje

 5. Hallo Bert,

  Ikke ga met jou meedoen aan het hitteplan. Vanmorgen al meteen begonnen met een Jippesnipperdag te nemen, Dat moet je vooral doen als je heel moe bent en dan nog het wordt heet buiten. Gisteren moest ik van de bange onder het dekbed wegkruipen want vrouwtje haar vrienden kwamen op bezoek. Maar mijn verstopplek is eigenlijk ook wel van de warme. Nu doe ik vandaag alleen maar eten, drinken, knuffelen en natuurlijk slapen. Vrouwtje moet haar werkjes maar alleen doen, want zij heeft toch geen zitvlees in de kont, zoals de mensen dat noemen. Maar wat ze daar mee bedoelen is, ze blijft maar doorgaan.

  Nou Bert ik moet maar weer eens verder gaan met mijn plan, Nou alle vriendjes en dinnetjes goed veel drinken en wat minder eten is niet erg hoor, haal je naderhand wel in, maar nooit vergeten je snekkie en snoepje hoor, do=ie moet je innemen als hitte medesein. Bert hou je rustig en vrouwtje stuurt een koel knufje. Koude poot en kopje van je grote vriend in ruste Jip

  1. hoi Jip wat goed dat je een rustdag neemt als je het nodig hebt. Dan ben je morgen weer de katerman die alles kan. Het was ook een drukke dag en dat je eerst bang was is ook moeilijk, ik denk dat het allemaal hoort bij een nieuw huis dus dat je soms opnieuw moet wennen en dan is het gewoon. Ik ben al extra aan het rusten het is al warmer dat foel ik,
   poot van je vriend Bert

 6. Hoi lieve Bert, ik vind het supergoede tips die je geeft. Ik ga ze ook aan mijn mensen laten lezen, dat ze weten dat het goed is im rustig aan te doen. Anders krijg ik weer te horen dat ik te weinig beweeg.
  Ik lig de hele dag een beetje te soeselen, maar ’s nachts is er van alles te beleven. Dus ik zit ’s nachts op mijn stoel of in mijn doos en dan zie ik allerlei dieren die alleen in de nacht leven. Terwijl ik gewoon kan liggen of zitten! Eerlijk waar, ik vind het helemaal geweldig.
  Geniet maar lekker van de warmte Bert, en van de waai als het te warm wordt!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle als je ’s nachts al die dingen meemaakt, dan moet je echt rusten overdag. Je leefe is dan in de nacht en je hebt zeker weten als senior katerman je slaap nodig. En nou met de hitte die komt is elke poot die je beweegt misschien al wel te veel,
   kopje van
   Bertje

 7. Lieve Bert, jij hebt een heel goed plan gemaakt wegens dat het keiwarm gaat worden. Vooral veel liggen, poezenlimonade drinken en heerlijk doezelen en soezen. En af een toe een knuffel natuurlijk. Wij doen met je mee hoor lieverd, als seeniejoor zijnde. Fijne avond lief poezenvriendje en een kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat goed en wat gezellig dat jullie meedoen, dan komen jullie ook dat hele warme goed door. Ik foelde vandaag al dat het warmer was. Ik hoop dat jullie alletwee ekstra drinken dat is het beste,
   kopje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom