Poes Minnie over wat kattekwaad is

kattekwaad

Frau ging 7 donkers geleden weer op kan-toor brokjes verdienen. Dat vond ik wel even wennen. Nadat we heel lang steeds samen waren geweest alle donkers en alle overdag. En nou ging frau ineens weer froeg op staan en brokjes maken voor haarzelf om mee te nemen.

Thuis

kattekwaadIk was best een beetje van slag, dat mogen jullie best weten. In de wasbak heb ik per ongeluk een plasje gedaan. Gelukkig was frau niet boos. Ze begreep het gelukkig wel. De eerste dag dat ze weer weg was heb ik wel een beetje gemauwd van miauw miauw waar ben je nau? Daarna ben ik lekker gaan slapen op het grote bed. En ik heb een beetje vensterbankcontrole gedaan. Ook heb ik een fogul weggejaagt. En toen ineens hoorde ik de deur! Frau kwam weer thuis. Ik deed helemaal van miauw miauw en ik ging frau een neuskusje geven. En heel veel kopjes. Zo blij was ik dat ze weer thuis was! Ze vond het zelf ook wel weer fijn om thuis te zijn en heeft me heel veel aaitjes gegeven.

Slapen

Toen werd het donker en gingen we slapen. En toen het weer licht was ging frau weer brokjes verdienen. Nou en omdat ik nou wat meer ge-wend was aan de situaasie dacht ik nou ben ik alleen thuis en kan ik doen wat ik wil hihi.
Ik heb een paar keer de trap heel hard op en afgerend en zoveel mogelijk lawaai gemaakt. Tot dat ik mieaauw ik slaap hou op hoorde. De onderbuurmankat vond dit ik maar wat rustiger moest doen. Nou ik heb gewoon lekker mโ€™n tong uitgestoken hoor en mโ€™n staartje deed zwiep zwiep.

Spelen

Ook heb ik met frauโ€™s slippers gespeelt. Ze zijn van een soort stof en daar kan je lekker mee surfen. En frau maar elke avond denken waarom liggen die slippers steeds ergens anders. Nou ik wist wel waarom maar zei lekker niks.
Wat ook heel leuk is om te doen is de kastdeurtjes proberen open te maken. Het is me nog nooit echt gelukt, maar ik probeer het wel steeds. Want waarom zitten al die deurtjes dicht? Ik ben super nieuwgierig en wil echt weten wat er allemaal achter zit. Frau zegt altijd dat er niks achter zit. Maar dat geloof ik eggies waar niet hoor. Dus als ze er niets is probeer ik ze toch te tsjekken.

Aaien

Een keertje schrok ik me een hoedje. Een kattehoedje. Want ik was op de tafel gesprongen en toen ineens ging uit de vierkante doos op de kast allemaal geluid spelen. Eerst ging ik van schrik onder de tafel zitten. En toen ging ik goed nadenken. Hoe doet frau dat ook al kattekwaadweer? Toen keek ik voorzichtig op de tafel en zag ik een ding met allemaal knopjes liggen. Ja, dat is het! Dacht ik.
Dus ik ging met mijn pootje op dat dingen tikken. En na een paar keer tikken nou pfoe toen hield het geluid op.
Frau heeft gezegd dat ze nou weer steeds 5 donkers buiten brokjes gaat verdienen en dan weer 2 donkers bij mij is. Dus dan is alles eigenlijk wel normaal. Of nou ja, nog niet helemaal normaal. Want mijn mensenopa en oma kunnen door mevrouw Coroonaa nog steeds niet bij mij op bezoek komen en me aaien enzo. Dus daarom maken we filmpjes voor hun. Dat ze me dan toch een beetje kunnen zien.

Pootje van mij Minnie aan iedereen!

14 gedachten over “Poes Minnie over wat kattekwaad is

 1. Hajooo tante minnie.
  Furrassing he datte ik er ben. Gissere ging niet door ommedat de werklui misseluk werre fanne mijn ronddwarrelende haartje, enne van het dwolletje in me kattebak.
  Nau moete we wagge oppe nieuwe afpraak ๐Ÿ˜ก
  Benne uwes nu gewent dat uwes mefrauw niet meer sjo faak thuis is?
  Fijn dat uwes frauw niet boos op uwes was toen uwes inne annere bak plastte. Ikke doet het alleteit op me bakkie. En as ikke het inne dousj sau doen sau frau ook nie boos zijn.
  Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Hai lieve Door! Ware de manne misseluk van jou bak? Dat is me toch ook wat zeg… Doen die manne zelf nooit dwolle legge dan? Pootje van mij!

 2. Lieve Minniedinnie,

  oooh wat bennie toch jou eigen portet en jij bennie bang. Jij kan het zien zo assie aan kom loope, jij ben mij stoere dinnie. Van mij eigen vinnik het ook moeiluk als mij vrouw mij nierdiejeet ga ferdiene en dattie ons alleen laat. Maar zij zeg Loes, jij ben ferstandig en mij hart fertrouw jou. Van mij eigen ben ik rustig Minnie, froeger heb ik wel mij vrouw ze nieuwe stoel kaapot gekrab van mij krab begeerte. Maar nu heb mij vrouw oferal mij krabmeubel staan. En assie ouwer wor krijg jij minder katte-kwaat in jou kop.
  Hebbie selluf jou groote gefaarte op jou kast aan gezet. Oooh jij ben tegnies Minnie, jij ben jou eigen suuperpoes. En jij werk aan jou kondiezie want jij ren jou trap op en af. Soms ren ik ook nog Minnie maar assie zofeel groonies heb als mij eigen, hebbie daar nie zofeel zin in. En ik ben ook seeniejor van mij leeftijd.
  Maar jij ben jong en jij heb jou jeug van tegenwoordig in jou bloet. Jij ben van mij niewe generaazie..
  Hoop dattie snel jou Ooma en jou Oopa weer kan zien, dan kan jij jou hart oope zette en spinne van jou geluk,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie, wat leuk dat jij mij stoer vind! Ikke vind jou ook stoer hoor. Pootje van mij!

 3. Ohh Minnie wat knap van jou dat je zomaar die doos aan en uit kon zetten.Dat is eggies heel technisch hoor.En als ik het zo lees ben jij heel goed bezig met jezelf vermaken.Het is niet leuk dat je vrouw zoveel donkere buitens weg is…maar ja je wil toch ook lekker brokjes en hapjes hebben…..Onze scullary girl gaat ook wel weg en dan passen wij op.Toen we nog klein waren maakten we best veel rotzooi in huis…maar nu we 14 jaar zijn doen we het rustig aan.Sparkle loopt niet meer over de waslijn om te kijken of de was al droog is en en zich verstoppen in alle hoeken en gaatjes doet ze ook niet meer.Ha ha ze is de grootste poes maar kon zich super goed verstoppen en scullary girl dan maar zoeken…Ik klim nog wel eens ergens op ,maar niet meer op de stortwaterbak van de bak van scullary girl.dat maakt erg veel lawaai…maar het effect was erg leuk.Scullary girl dacht eerst aan spookjes op het toilet.Ha ha.Maar jij bent jong en ik zou zeggen.:Minnie doe wat je kan en veel kattenkwaad uithalen.Dan kan je er later als je senior bent over na liggen dromen hoe je het deed en vind je het niks erg als je het dan niet meer kan.
  We hopen dat je mensen opa en oma snel weer kunnen komen aaien.
  Zachte kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf Muzette

 4. Dag meisjes! Oh dusse ik moet nu ik nog jong ben nog veel kattekwaad uithalen? Hihi, laat het frau maar niet horen… Goed verstoppen ben ik ook goed in. Maar als frau me dan wil vinden, dan pakt ze het snoepjeszakje en nou dan kom ik trip trip toch snel aangesneld hoor! Pootje van mij aan jullie!

 5. Ondeugende Minnie, wij moesten wel lachen om jou verhaal!!!!
  Gelukkig dat je weer eraan gewend bent dat vrouw brokjes gaat verdienen.
  Maar dan nog is het leuk om kattekwaad uit te halen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Benne ik ondeugend? Ow hihi. Leuk dat jullie mijn verhaal leuk vonden. Ikke hou veel van kattekwaad uithalen. Pootje van mij!

 6. Hoi lieve Minnie, wat een stoere dame ben je toch! Je durft zo veel en je bent ook nog eens heel slim. Dat je dat vierkante ding weer uit kon zetten, je krijgt van mij heel veel kompliementen daarvoor. Ik zou dat zelf nooit durven, dat weet ik zeker.
  En het is logies dat je evenjtes moest wennen dat je vrouw ineens weer weg moest om brokjes te verdienen. Dan kan het best gebeuren dat je een plasje doet. Maar je hebt het keurig in de wasbak gedaan! Toen ik net bij mijn mensen woonde heb ik een paar keer in de badkamer een plasje gedaan, naast de mensenweecee. Ik dacht dat dat zo hoorde, dat dat ook mijn weecee was. Mijn mensen moesten er gelukkig om lachen, ze vonden het leuk bedacht van mij.
  Popje, die hier voor mij woonde, ging altijd plat op de grond liggen voor de kastjes. Op zijn rug. Dan kon hij aan de onderkant zien hoe de deurtjes open gingen, vaak hoef je alleen maar je pootje in een kier te steken en dan het deurtje naar je toe te trekken. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tip!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. Lieve Bolle, wat een goeie tip! En sttt niet verder vertellen, straks leest frau mee… Lief kopje van mij.

 7. Lieve Minnie, o meisje wat ben je een kleine ondeugd, maar wel heel erg lief. En zo stoer wat je allemaal kan, dat vierkante ding uitzetten , knap hoor. Ik denk dat je vast wel snel gewend bent dat je vrouwtje weg gaat om brokjes te verdienen voor jou! Lieve kopjes van je dinnetje Floortje en een knuffel van mij.

  1. Lieve Floortje en Frau. Ikke ben al wel een beetje gewend hoor, gelukkig maar. Enne als je goed naar je frau kijkt dan kun je soms dingen van haar leren. Of zij van jou ๐Ÿ™‚ Lieve kopjes terug!

 8. Hoi Minnie wat heb jij een leuk verhaal schrijf gedaan! Jij bent goed verwend gewordem volgens mij de laatste tijd met extra knuffels en veel speeltijd samen met je vrouwke.
  Logisch dat je even van slag was door dat je vrouwke niet meer vanuit jullie huis werkte.
  Gelukkig ben je daar nu weer over heen!

  Kopje van Ollieโฃ๏ธ

 9. Hallo Minnie pssst mondje dicht maar jij bent een slimme jongedame en je haalt geen kattenkwaad uit hoor. Dat zeggen de mensen maar wij weten wel beter. Hier zeggen wij tegen elkaar we gaan op onderzoek uit. En een plasje dat kan gebeuren. Maar wat knap dat jij tegniesse ben. Hier willen wij ook graag met tegniesse dingen spelen lees ontdekken maar dat mogen wij niet. Dan raak de machines van slag segge ze. Ps kattenkwaad lees ontdekken moet je altijd blijven doen. Dikke knuffels van ons .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *