Als je de zon op je kop hebt

zon

Eerlijk waar, ik heb liever de zon op mijn kop dan de regen. Maar nou is het warmer dan warm, het is nou keiheet.

Ik heb eerder mijn hitteplan verteld. Dus wat ik van plan was. Nou is de hitte er en ik moet het nu doen, het is moeilijker dan ik dacht. Hangen en doezelen gaat vanzelf. Alleen dat warme op mijn kop….

Het hele warme

Eerst is het gewoon fijn, eindelijk weer warm. Ik foel hoe de zon langzaam diep in mijn vacht kruipt, langs alle haren, mijn hele vacht gaat gloeien van het hele warme, ik zit dan stil om het gefoel helemaal te erfaren.
Dus dat is goed.
Waarom blijf het niet zo?
Want erna komt de verandering.

Het keihete

Het ene moment is alles fijn en het volgende moment gloeien mijn oren zo dat ik denk en nou er meteen uit Bert en dat doe ik dan ook. Met dat soort gloeien moet je heel erg opletten, dat heb ik van mijn vriend Jip geleerd. Hij valt soms in slaap in het keihete en daarna moet hij overgeven dus nou let zijn vrouw ekstra op hem dat het niet gebeurt.
Gewoon warm is het beste, dan kun je als katerman alles.

Natte happen

Ik heb al een paar keer water met sneks op. Een van mijn Feesboekvrienden had het over natte happen, die krijg ik ook, dat is avondeten met meer water dus dat het net dunne saus is. Maar ik kan gewoon niet zo veel op als anders, dat is ook door de hitte. Hele lekkere hapjes lust ik wel, vooral soep met stukken kip erin.

Het leefe is anders wanneer het zo keiheet is. Je moet op van alles letten en toch ben je te moe om iets te doen. Maar ik heb erfaring dus ik weet dat het keihete komt en dat het ook weer gaat en eerlijk waar, daar wacht ik op.

16 thoughts on “Als je de zon op je kop hebt

 1. Hallo Bert,
  Ja ik kom maar eens van de vroegjes, het is zo dat vrouwtje toch maar loopt te spoken en ik heb miauw gedaan van dan kunnen we net zo goed Bert zijn schrijf gaan lezen en ook schrijf terug doen. Ikke heb mijn ontbijtje al in mijn buik en dadelijk als vrouwtje haar mensen dingen gaat doen en daarna werken ga ik slapen, er valt niks te buiten controle te doen, want ik kan niet buiten kijken, want er zitten dingen voor het raam voor de hitte,
  Ja Bert het is heel gek met de warmte, nu weer bloed heet en een paar dagen geleden wou ik eigenlijk mijn winterjas wel weer aan hebben. Dat zou wel leuk zijn dat we konden wisselen met onze jas, ritsje er in en klaar is het.
  Vrouwtje en ik wensen al onze vriendjes en hun mensen veel sterkte , wij veel uit de hitte blijven en veel drinken of nattigheid door ons eten. Als we minder eten, moeten we maar wat lekkers krijgen, want we moeten wel blijven eten.
  Bert doe maar voor de blaas-blaas veel dutjes en vrouwtje stuurt veel koude knufjes voor jou en koude kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip jij bent ook vroeg en ik was het ook dat komt vast door die hitte. Het is er nog niet helemaal maar ik foel me al wel anders net als jij. Goed dat je vrouw de zon buiten gaan houden dan kun je later de controle inhalen als het weer kan. Te heet is te heet dat is gewoon zo. Straks krijg ik weer een natte hap dat hoorde ik thuis. Dus ik hoop iedereen ook en dat we er goed doorheen komen!!
   poot van je vriend
   Bert

 2. Hoi Bert. Dat hele hete vind ik ook niks aan. Frau zegt dat als ik m’n wiekentsnek krijg, dat het dan weer koeler wordt. Dat hoop ik dan maar. M’n grote waterbak zit nu helemaal vol water. Ik heb wel moeten beloven er geen zwembad van te maken. Maar tsja, als ik zin heb in kattekwaad uithalen doe ik het misschien stiekem toch. Pets pets zodat ik lekker nat word πŸ™‚

  Pootje van mij en voor iedereen sterkte met de warmte.

  1. hoi Minnie wat super dat je wat kunt met water dan heb je koelte aan je poot en dan foel je je ook beter. Ik drink water en meer doe ik er niet mee. Maar ik find als je wil zwemmen dan moet je dat doen met de hitte mag er gewoon meer.
   pootje van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  jij heb gelijk, het wordt nu heel veel warm en jou zon ga heel hard schijne. Dan ga ik wel jou hitteplan doen Bert, dattie van jou binnekant heel fijne gefoelens heb. Dat jou hart straal en dat jij denk aan fijne dinge.
  Mij vrouw geef ons ook waater door mij natfoer en zij heb oferal waater. Van mij eigen doe ik goed drinke en soms doe ik mij foorpoot in mij waater steeke Bert. Dan lik ik daarna mij waater van mij poot. Jij drink en jij was jou eigen. Mij vrouw ga wel in mij nacht mij nierdiejeet weer ferdiene, dan slaap wij op mij dag. Dan ga ik nie op mij vrouw ligge want jij kan ook oferdrijfe. Mij vrouw zeg Loes assie een hittegolluf heb hoef het nie. Maar assie nie stil blijf ligge ga ik wel kijke want slaape hoor ook bij jou hitteplan,

  Lieve Bert mij hart is bij jou en al onze vriendjes. Assie het saame doe ben jij sterker dan jou zon,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is waar slaape is belangrijk ik heb het ook gedaan vandaag en het lukte, en ik dacht ook aan jou Loes en aan je sorrug voor Floris en hoe dat allemaal moet als het warm is. Je foorpoot in het water is misschien de oplossing, dat je dan water eraf kunt lukken. Niere zijn belangrijk en jij bent voor mij heel belangrijk,
   je Bertje

 4. Hajoooo oompie. Dit isse nie fijn hoor. Ikke hep hut sjo wallum met me swarte faggie 😿😿😿
  Ikke ga fanmijnmiddag weer oppe ballekon hoor. Nau is hut daar te wallum

  1. vanmiddag al, Dorus? misschien is vanavond beter dan is het koeler. Wat erg dat je het extra warm hebt met je mooie zwarte vacht.

 5. Hallo Bert,
  Wij lopen nu nog in de tuin.
  Er is op het terras nog schaduw en met het windje dat er waait is het er nog heerlijk!!! En onze vrouw heeft een hele grote paraplu opgezet.
  Maar zij let ook erop dat wij niet in de zon gaan liggen……dat mogen we echt niet!!!
  En op het terras staat ook een bak met water voor ons!!!!
  Eten doen we nu ook niet zo goed, vrouw geeft ons daarom s’avonds maar een beetje vlees met extra saus. Tussendoor een extra snek.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Vlees met extra saus dat is superlekker!! Daar heb ik ook trek in! Vanmiddag kreeg ik sneks in water ik dacht bleeeh, toen wist ik nog niet dat je ook veel lekkerder hebt. Goed dat jullie naar buiten kunnen en dat je schaduw hebt. In de zon is het niks dat heb ik zelf geprobeerd,
   pootjes van
   Bert

 6. Lieve Bert, het is best even wennen, die keihitte, maar alle vriendjes worden zo goed in de gaten gehouden door hun mensen zo lees ik. Met lekkere natte happen en extra water overal, super hoor. Floortje en ik wensen alle vriendjes en dinnetjes en hun mensen veel sterkte. En jij doet het ook prima lieve Bert, niet te lang in de zon, limonade en soep met kip, geniet er maar van lieve vriend. Floortje drinkt altijd al veel, die hoef ik niet aan te sporen om te drinken gelukkig. Koel kopje en een koele knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ja iedereen is seeriejeus met de hitte dat is fijn dan hoeven we over elkaar niet ongerust te zijn maar ja je weet het niet. Ik had geen trek in water vanmiddag en straks krijg ik wel ekstra water in mijn eten zei mijn vrouw. Het is opeens anders dan anders.
   pootje van
   Bert

 7. Hoi lieve Bert, ja zeker weten is het ineens superkeiwarm!
  Ik lig in mijn tuin steeds onder de planten, gewoon op de aarde, dat is lekker koel. En ik heb een mand met een dak erboven, daar heeft mijn vrouw een handdoek overheen gelegd, voor ekstra schaduuw. Tussendoor krijg ik soepjes geserveerd, in een kom. En als het nog warmer wordt krijg ik zo’n ijsding in een washand naast me.
  Ik vind het stiekum eigenlijk wel lekker, dit weer. Want in de nacht is het presies goed. Dus ik slaap overdag en als het donker ga ik op afontuur!
  Doe je voorzichtig Bert? Dat je genoeg drinkt en niet helemaal te warm wordt?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik doe mijn best maar ik vind het nou al moeilijk. Voor jou als tuinteiger is het anders dat snap ik, want de nachten zijn anders en beter dan de overdagen. Ik heb een nieuw waaiding thuis en soms heb ik het gewoon koud. Dat heb ik weer!!
   koel kopje van mij
   Bert

 8. Hoi Bert ik snap mezelf niet meer, ik.kan niet meer tegen de warmte,i ik wil.gewoon in mijn mandje boven liggen daar zijn de rolluiken naar beneden en is het koel.
  Andere jaren was ik veel liever buiten overdag in de zon maar sinds deze zomer alleen in de ochtend en namiddag en in de avond.
  Vrouwke zegt jij bent een noordpool kat nu, !
  Gijsje gaat met mij mee naar de noordpool ijskoude visjes vangen!

  Kopje van Ollie

  1. misschien is het je leeftijd Ollie of dat er iets anders in de lucht zit of je bent een noordpool kat dat kan ook al weet ik niet wat dat is,
   pootje van mij
   Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *