Kater Bolle over als je een zomerspook bent

zomerspook

Zomaar ineens is het echt helemaal zomer geworden. De zon schijnt de hele dag en het is superwarm. Het lijkt wel een beetje of we in de woestijn wonen, zo heet is het.

In de tuin

Ik hoop dat iedereen voorzichtig doet en goed water drinkt. Of soep eet, dat is nog beter.
Ikzelf vind het heerlijk. Ik kan goed tegen de warmte. Ik doe gewoon heel rustig aan, ik slaap veel of lig te soeselen. Net als altijd dus, zegt mijn vrouw. Maar dat is natuurlijk niet waar. Als het niet keiheet is lig ik ook veel in mijn tuin, maar dan denk ik na of ik kijk om me heen naar alles wat er gebeurt. Nu met die hitte kan dat niet, daar is het te warm voor. Je moet wel slapen, het kan niet anders.
Bovendien: ik ben bijna de hele nacht wakker en druk bezig.

In het donker

Als het donker wordt koelt het af. En dan gaat iedereen op stap. Alle dieren die overdag slapen worden wakker. Ik ook.
Natuurlijk ben ik niet de hele nacht wakker, dat is veel te lang voor een seeniejorkater. Ik doe dus een paar dutjes tussendoor, op mijn stoel of in mijn doos.
Maar de rest van de nacht loop ik rond in mijn tuin. En soms in de tuin van de hond naast mij. Die tuin interesseert me niet meer zo. Wat moet ik in een tuin waar een hond woont? Daar is niks aan, echt niet. Bovendien plast hij in zijn tuin, en dat vind ik fies.
Mijn mensen zijn opgelucht dat ik er niet meer naar toe ga. Ze denken dat het komt omdat ik me erbij neer heb gelegd dat de tuin van de hond van hem is en niet meer van mij. Dat is niet waar. De tuin is van mij, alleen kan ik er nu niet altijd komen wegens de hond. Maar hoe dan ook, de tuin van de hond sla ik meestal over.
Ik loop dus door mijn eigen tuin om te kontrooleren of alles in orde is. Als dat zo is ga ik mijn trap op, naar de daken van de schuurtjes. Want daar gebeurt het.

In de nacht

Alle mensen slapen, het is heel stil. Je hoort daarom alles wat er gebeurt in de tuinen. De vogels slapen ook. Alleen de fleermuisen zijn wakker. En de muisjes en mijn rat. En ik en andere katten.

Elke kat uit de buurt loopt in de nacht over de schuurtjes.
De meeste katten ken ik wel, ze wonen vlakbij mij. Je hebt natuurlijk Juffrouw Mier, daar heb ik al over verteld. Achter mij woont een poes van een restoorant, die vecht wel eens met Juffrouw Mier. Verderop heb je een broer en zus meen koen. Die zijn heel aardig. De broer is best verlegen, net als ik. Zijn zus is wat baziger, maar niet heel erg. Dan heb je nog Bassie, met een witte stip op zijn neus. Dat is een katerman, niet meer zo heel erg jong. Hij is vriendelijk en geeft nooit problemen. Ietsje verderop woont een poesenmevrouw. Ze is grijs met oranje en al best heel oud. Ze komt weleens overdag in mijn tuin om water te drinken. Zij is heel erg stoer en ook een beetje gemeen. Bassie is bang voor haar en ik eigenlijk ook wel. Daarom durf ik niks te doen als ze over het dak loopt, ik doe net alsof ik haar niet zie. Ik heb geen zin in klappen. Ze is gelukkig wel een beetje rustiger geworden nu ze ouder is.
Meestal zit iedereen op zijn of haar eigen stukje dak. Af en toe lopen we naar elkaar toe en zitten even naast elkaar. Soms komen er nog katten van verder weg uit het blok. Maar die weten dat wij allemaal daar wonen. Dus ze lopen voorzichtig voorbei en dat mag als het nacht is.

Afontuur

Ik ben dus overdag buiten, en in de nacht ook. Vroeg in de avond kom ik slapen en knuffelen op het grote bed. Maar ik vind het toch ook moeilijk dat ik van alles mis wat er buiten gebeurt.
’s Ochtends vroeg kom ik naar binnen, dan klim ik op mijn kurk en val in slaap. Nadat ik eerst al mijn natvoer dat binnen staat op heb gegeten en ook nog een berg brokken. Want je krijgt natuurlijk honger van een hele nacht bezig zijn.
Pop en Beer deden presies hetzelfde. Zij waren ook de hele nacht buiten, op afontuur. Mijn mensen noemden ze dan zomerspoken. Nu ben ik een zomerspook. En ik vind het super.

Veilig

Weet je wat ik het allerfijnste vind?
Soms komt mijn man kijken waar ik ben. Dan is hij al gaan slapen en weer wakker geworden omdat ik nog niet binnen ben. En dan kom hij in het donker naar mij zoeken. Af en toe doet mijn vrouw dat, maar meestal mijn man. Dat vind ik een veilig gevoel, dat er altijd iemand op mij let.

Ik ben heel graag buiten in mijn tuin. Overdag of in de nacht. In de zon en in de kou. Als het moet zelfs in de regen. Altijd wel eigenlijk.
Juist omdat ik weet dat ik een huis heb. Een huis waar ik woon. Met mijn mensen.

19 thoughts on “Kater Bolle over als je een zomerspook bent

 1. Hajooooo oomie bolle. Ooooh magge uwes inne nag naar buite? Ikke moet alleteit om 8 uur naar binne!! En dat wil ikke nie. Ikke wil ook buite inne donker sjijn. Ikke hoop dat ikke dat ook een keer mag 😸😸

  Oomie… weet uwes dat uwes fanmijndag 1 jaar me oomie benne? Hihihi
  Gefeeliesieteer met uwes oomiesijn!!

  1. Hoi lieve grote folwassen zwartepantersiejemees, ooooo ben ik vandaag al een jaar jouw oomie? Is het vandaag je adopsiedag? Wat superfantantasties! Ik hoop dat ik nog heeeeeeeeel veel jaren jouw oomie mag zijn Door! En ook van je broer beebiePop, want die blijft er altijd bijhoren, ook al is hij met tien weekjes een ster geworden.
   O en Door, misschien kan je een keer komen loosjeren in mijn tuin, dan gaan we samen op stap in het donker en dan laat ik je alles zien.
   Gefeeliesieteerd met dat je mensen je vandaag een jaar geleden ophaalden en je oomie Bolle js supertrots dat jij zo’n lieve slimme knappe katerman bent geworden!!
   Pootjes en kopjes voor jou en je mensen van je oomie Bolle.

 2. Dag Bolle
  Wat spannend dat je de dag én de nacht buiten durft te zijn.Met al die anderen die er ook zijn in de nach
  Wij zijn ’s nachts altijd binnen.Ik(Muzette)lig altijd bij scullary girl meestal op mijn eigen dekbedje en Sparkle op de plekjes die zij fijn vindt.Soms komt ze ook op het bed en dan wil ze graag met haar kopje in de hand van scullary liggen.Overdag lig ik graag buiten.Vooral als er zon is.Oh zo heerlijk dan.met mijn rug en dan met mijn buik in de zon.Lekker stoven.Als het erg heet is,mag ik niet naar buiten midden op de dag….dat vind ik niet leuk….en ben boos…..Maar laatst werd ik ’s nachts niet lekker omdat ik zo had liggen stoven.Dus nu is scullary girl nog strenger daar in.Pfff ik weet toch zelf wel wat ik fijn vind?Maar zij zegt dat ze zuinig op mij moet zijn…..
  Wat fijn dat je manmens je komt zoeken.Ik snap dat dat heerlijk veilig voelt.Dan weet je dat je belangrijk en kostbaar bent voor je mensen.Dan kan je lekker buiten én lekker binnen zijn en je toch veilig en geborgen voelen.Dat ze van je houden.Dat is eggies waar het allerbelangrijkste. Wat een mooie foto die blauwe en je kunt goed gapen!.
  Fijne zondag Bolle en kopjes voor jou en je mensen van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Dag lieve vriendin Muzette, ooo wat vervelend dat je ziek was geworden van de warmte! Ben je weer helemaal beter? Het was ook wel superkeiheet, eerlijk waar. Dus ik snap dat je vrouw liever niet wil dat je midden op de dag naar buiten op het balkon gaat. Máár… als kat mag je altijd doen wat je zelf wilt, daar ben je kat voor! Dat vind ik. Maar ik mag sommige dingen ook niet van mijn mensen, erg hè?
   En hoe is het nu met Sparkle en de fiese grote pillies? Ik hoop dat haar mond geen pijn meer doet.
   O lieve vriendinnen, jullie moeten steeds zoveel meediesijnen en jullie zijn superstoer dat jullie dat allemaal zo goed doen! En jullie vrouw ook, dat ze jullie al die meediesijntjes kan geven! Stel je voor dat je steeds naar de dokter moet, dat is ook niks. Gelukkig maar dat Sparkle niet aan haar tanden hoeft geopereerd, dan kan je misschien toch maar beter fiesie pillies nemen.
   Dankjewel dat je zegt dat ik goed kan gapen, ik oefen er best vaak mee. Ik kan zó groot gapen dat mijn vrouw wel eens zegt dat ik uit moet kijken dat ik mijn mond nog weer dicht kan krijgen. Maar tot nu toe is dat altijd gelukt.
   En je hebt helemaal gelijk, lieve Muzette; het is het allerbelangrijkste dat je veilig en geborgen bent en dat je weer dat je mensen van je houden. Of je nou één of twee of drie of acht mensen hebt. Ik weet ook zeker dat jij en Sparkle en Fynn ook altijd veilig en geborgen zijn, en dat jullie scullarygirl meegaaveel van jullie houdt. En jullie van haar.
   Lieve vriendinnen, jullie krijgen heel veel zachte voorzichtige lieve kopjes, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

   1. Hoi Bolle.
    Sparkle heeft vandaag haar laatste fiese grote pillen gehad.Ik vond het best zielig voor mijn zus,maar ja pijn in je bekkie is ook niet alles.En ze vond de warmte ook niet fijn,dus dubbelop akelig voor haar.Ze ging van narigheid naast de bak plassen en wij zijn allebei altijd reuze nette meisjes hoor.Maar het is nu niet meer zo kei heet{vind ik Muzet wel jammer….}maar voor Sparkle vind ik het fijn dat ze nu niet last heeft van de warmte en dat die stomme pillen op zijn.
    Nu hoeft ze alleen nog maar de pijnstillers,maar die vindt zij erg lekker en likt het zo vanaf het spuitje en verder haar prikkie pillie insuline,maar daar voelt ze niks van.
    Mijn dagelijkse pillies zijn errrrrrrrg klein vergeleken van die fiese antibiotica van mijn zus.
    Ach ik krijg mijn hele leven al pillies Bolle,dus mij maakt het geen fluit uit.En scullary girl is best handig met alle medicijntjes geven.En voor Sparkle en Fynn weet/wist ze veel trucjes hoor…..Zal wel komen omdat ze vroeger in een mensen ziekenhuis gewerkt heeft.
    Dag Bolle groetjes van Sparkle en mijzelf Muzette

    1. Hoi lieve Muzette, dankjewel voor je antwoord! En Sparkle, gefeliesieteerd dat je geen fiese grote pillies meer hoeft te slikken! Nou is vast de ontsteeking weg, en dan heb je geen pijn meer waar je hoektand zat. Ooo, en wat erg dat je je zo ziekies foelde dat je naast de bak ging plassen. Ik doe keihard duimen dat je je snel weer helemaal heppie de peppie foelt, dat is veel fijner!
     Ik vind het superknap Muzette, dat jullie pillies en prikjes krijgen en zo stoer zijn.
     Ik moest vorige week hele fiese grote plakkerige pillen wegens dat ik een haarbal had die er niet uitkwam. Op het pakje stond dat ze lekker zijn, maar ik lustte ze niet. Toen heeft mijn vrouw ze twee keer per dag helemaal geprakt en dan door een soepje. Dat lustte ik alleen als ik steeds de lepel af mocht likken, dus dat mocht.
     Wat handig dat jullie vrouw zoveel truukjes kent! Want meediesijntjes zijn vaak helemaal niet lekker.
     Ik hoop maar dat Sparkle zich snel weer beter foelt, en ik stuur jullie allebei heel veel lieve kopjes en neusjes, ook voor jullir vrouw. Het is van Bolle.

 3. Hoi Bolle, wat stoer dat je ook ‘s-nachts buiten durft te zijn. Wij moeten net als Dorus ‘s-avonds naar binnen. En we mogen alleen op het balkon als onze vrouw thuis is. Dan komt ze ook af en toe even kijken waar we zijn. Maar we kunnen toch niet weg want het balkon is afgezet met iets wat onze vrouw gaas noemt. Het lijkt ons ook wel spannend om een keertje in de nacht op het balkon te zijn. Misschien zien wij dan ook wel allemaal andere dieren. Het is nu gelukkig weer een beetje koeler, want toen het zo heet was bleven we liever binnen, alleen Bas durfde nog op het balkon. Hij vond het heerlijk om die warmte op zijn oude botjes te voelen. Bolle , beloof je dat je toch voorzichtig doet als je in de nacht buiten bent?
  Dikke knuffels van ons allemaal

  1. Hoi lieve bende, wat was het superkeiheet hè? Ik denk dat het op het balkon misschien wel nog superkeiheter is dan in mijn tuin. Want ik lig plat op de aarde onder de planten, daar is het nog niet heel erg warm. Mijn vrouw maakt het daar altijd nat in de avond, dan is het de volgende morgen nog steeds lekker koel.
   Gelukkig maar dat jullie balkon is afgezet met de spul, dat gaas, want als je er van af valt kan je zomaar iets breken van je botjes.
   Misschien kunnen jullie een keertje in het donker met jullie vrouw op het balkon, dat je kan kijken wat er allemaal gebeurt. Alleen is het meestal zo dat mensen in het donker slapen, een hele tijd achter elkaar. En dan zeggen ze nog dat katten veel slapen!
   Bas, wat fijn dat je zo geniet van het zonnetje! Ik foel ook dat mijn lijf helemaal veel soepeler is in de warmte, ik word gewoon weer een beetje jong!
   Ik beloof jullie dat ik voorzichtig doe, ik ben geen katerman die alles zomaar durft. Dus ik denk altijd eerst na voordat ik iets doe, en meestal doe ik helemaal niks. Ik zit vaak in de nacht op mijn eigen schuurtje, gewoon te kijken. En beloven jullie ook dat jullie voorzichtig doen als het weer superkeiheet is?
   Lieve Bas, Kruimel, Juultje, Oliver, Bikkel en Bjarne, veel dikke knuffels terug voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

 4. Lieve Bolle, mooie schrijf heb je gedaan over jouw nachtelijke afonturen. Ik heb het voorgelezen aan Floortje, wij lezen altijd samen jullie verhalen. Floortje vindt het zo stoer dat je in de nacht in jouw tuin gaat en op jouw schuurtje. Wij hebben alleen een balkon en daar gast zij alleen op als er geen woei is, want woei vindt ze eng. Zo is iedereen anders. Lieve Bolle, wij wensen jou een fijn wiekent met jouw mensen. Kopje en knuffels van Ina en Floortje

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ooo het zijn echt afonturen hè?! En ik kan geeneens alles vertellen, want sommige dingen zijn kattengeheim. Dus die mag ik niet verder vertellen, dat hoort niet,
   Ik snap heel goed dat jij niet op het balkon gaat als er woei is, Floortje! Ik hou ooj helemaal niet van woei, er zijn dan zoveel geluiden en bewegingen waar ik op moet letten. Daar word ik dan een beetje zenuwachtig van. Ik dat je op een balkon alles nog veel meer hoort en foelt, dus ook de woei. En straks woei je nog van je blakon af, dat lijkt me eerlijk waar supereng. Loop je nog wel eens door de gang buiten je huis? Aan een tuigje toch? Dat vind ik superstoer! Ik zou hier ook wel de gang op willen, en op de trappen willen kijken en snuffelen, maar dat mag ik niet van mijn mensen. Jammer hoor!
   Lieve damesvriendinnen, ik hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad, ook al is er best een beetje veel woei. Jullie krijgen hele lieve kopjes en een knuffel terug van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie verhaal geschreeve met jou vriendelukke letters. Mij vrouw en mij eigen heb het saame geleeze want dat hoor bij zondag. Zondag is mij Bolledag en mij vrouw geef mij buik mij snek. Maar vandaag foelde ik mij eigen affeleid want jij heeb jou letters zo mooi neergezet, offie er selluf bij ben. Offie jou afontuur mee beleef. En jij weet mij vrouw ga in mij afond ook naar buite. Misschien ga zij ook wel op schuure loope en kijke naar alles in mij nacht. Ik vinnut mooi en jij foel saam-hoorig zijn van al jou vriendjes uit jou tuine. Iedereen kom saame en iedereen mag er zijn. Mij hart foel, dan hebbie pas jou mooie weereld. Offie nou meen koen ben of jij heb jou stip op jou neus. Iedereen mag er zijn in jou tuin van jou geluk. Dan bennie goed beezig Bolle, dan geefie jou goede foorbeeld.
  Er gebeur feel in jou tuine Bolle en mij hart is gerus want jij houw jou oog in jou zeil. Jij patroeijeer jou heele dag en nacht en assie binnekom krijgie jou natfoer én jou brokke. Dan kan jij slaape en uitbuike op jou kurk.
  Assie jou verhaal lees dan bennie selluf bijna in jou tuin en jij weet, van me eigen kom ik nooit in jou tuin. Van me eigen heb ik mij balkon. Maar jij heb mij eigen laate foele hoe jou leeve is assie tuinkater ben. Hoe jij saame kan zijn assie maar ferdraagsaam ben.
  En mij vrouw heb kunne leeze dattie bes natfoer én brokke kan geefe foor mij onbijt en mij buik.
  Dank jou wel Bolle, jij krijg mij kopjes van saamhoorig zijn. En er zit fanieljefla oferheen van mij geluk. En het is ook foor jou mense want zij geef jou onbijt en jij krijg kurk En foor Ooma want assie Ooma ben ferdien jij altijd kopjes,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, dus misschien zie ik jouw vrouw wel eens zomaar op de schuurtjes? Dat lijkt me gezellig! En ik zou het ook leuk vinden als jij een keer mee kon lopen over de schuurtjes, samen met iedereen van de blog. Dat ik een ekskursie geef, of zoiets. Dat ik gits ben en alles uit kan leggen. En dan eten we als we weer bij mij thuis zijn brokken en natfoer, om weer op krachten te komen. Het is belangrijk dat ik brokken én natfoer heb Loes, wegens dat ik in de nacht eerlijk waar heel veel doe. Mijn vrouw roept dat dat wel meevalt, dat ik vooral zit te zitten. Zegt ze. Maar zij ligt de hele nacht te slapen, dus ze kan het helemaal niet weten!
   Het is nu fijn in de buurt, alle katten die ik al heel lang ken zijn weer terug. Na de reenoofaatsie was ik de enige kat die buiten durfde te komen, dat was helemaal niet leuk. Ik vond het maar saai.
   Loes, als het net was alsof je erbij was toen je mijn letters las heb je ook natfoer EN brokken nodig, zeker omdat je groonies bent. Dan is het superbelangrijk dat je goed eet! En jij weet ook al hoe het is om ferdraagsaam te zijn, want je woont samen met Floris en Zusje.
   Ik vind ferdraagsaam fijn, ik hou niet van ruuzie en vechten en blaasen. Vanochtend had ik buiten wat natfoer gekregen en toen kwam er een vogeltje. Die at zo uit mijn bak! Eerst deed ik een beetje zwiepen met mijn staart, maar mijn vrouw zei dat als ik het niet meer hoefde het vogeltje het toch wel mocht eten? Toen dacht ik ja, dat is wel zo en toen ging ik mijn buik wassen.
   Lieve Loes, dankjewel voor je kopjes! Je krijgt van mij hele lieve kopjes met zachte vispuree. Omdat je letters altijd zo mooi zacht zijn, nooit scherp en gemeen. De vispuree is voor jou en je famielie, maar Zusje mag ook brokjes als ze die liever heeft!
   Het is van mij, Bolle.

 6. Bolle wat spannend dat je ook snachts buiten bent!!!
  Onze vrouw wil dat we savonds allemaal naar binnen komen want als dat niet zo is kan ze niet slapen.
  Soms heel soms komt onze Moby niet naar binnen en dan gaat vrouw toch maar naar bed. En dan gaat ze smorgens eerst in de tuin kijken of Moby er is.
  Moby is dat nog gewend van toen hij zwerfkater was. Maar smorgens komt hij dan naar binnen om te eten en te slapen.
  De avonden erna komt hij gewoon naar binnen dus we denken dat hij dat toch wel fijner vindt.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, mijn mensen hebben ook het allerliefst dat ik binnen slaap, maar ja. Popje en Beer bleven in de zomer ook buiten, alleen mijn Molletje sliep ALTIJD binnen. Mijn vrouw zegt dat ze jullie vrouw heel goed begrijpt, dat ze niet goed kan slapen als Moby niet binnen is. Toen ik hier net woonde stond ze soms wel drie keer per nacht buiten. In een soort rare kleren, waar ze in slaapt. Maar ik was altijd gewoon in de buurt, en er gebeurde niks engs. AFKLOPPEN!!! zegt mijn vrouw nu, maar ik ben geen katerman die rare dingen doet.
   Moby: misschien komen we elkaar wel eens een keertje tegen in de nacht!! Dat zou
   leuk zijn, toch? Dan kunnen we kijken wie de grootste buik heeft!
   Gisteravond heb ik een hele tijd op het grote bed geslapen, samen met mijn vrouw. En als het weer kouder wordt kom ik meteen naar binnen, want kou vind ik niks aan!
   Lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey, een hele grote dikke knuffel terug voor jullie allemaal en natuurlijk ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 7. Hai lieve Bolle! Wat een stoer verhaal en wat een mooie foto’s! Een ekskursie lijkt me wel leuk bij jou in de tuin. Doe je dan je sir bolle hoed op? Pootje van mij, Minnie.

  1. Hoi lieve Minnie, je mag altijd op ekskursie komen hoor! Alleen denk ik dat jij eerlijk waar veel stoerder bent dan ik… en ik weet wel zeker dat jij sneller bent. Oooo, straks klim je zomaar in een boom, en wat moet ik dan? Dat durf ik echt niet!
   Mooi is mijn gouden bollehoed hè? Ik ben er heel zuinig op, dus ik doe hem hiet altijd op. Want als het ineens gaat regenen wordt hij nat, dat vind ik jammer.
   Veel lieve kopjes terug voor jou en je frau, van Bolle (ik ben niet echt een sir hoor! Dat was maar een grapje!)

 8. Hallo Bolle,

  Ja gisteren had jij een mooie schrijf gedaan, maar vrouwtje en ikke hadden nu pas tijd om het te lees en schrijf. Gisteren kregen wij bezoek van een lieve vriendin van vrouwtje die ook de tekeningen van mij heeft gemaakt, nu is ze bezig met de tekeningen van mijn lieve sterrenvriendjes en gisteren had ze er 2 bij, van Thomas en Brammetje, Boris had vrouwtje een poos terug bij haar opgehaald. Nu gaat ze mijn vriendje Joeri nog maken. Vrouwtje en de vriendin hebben nu ook het huisnr bord opgehangen en nu kan iedereen zien waar ik woon, want het isse ikke. Misschien heb je het bord pas geleden gezien op Bert zijn pagina. Ikke heb een hele fijne dag gehad hoor, eerst was ikke bang toen de bel tingeling deed en ik roetsj onder het dekbed verdween, maar ik hoorde de vriendin natuurlijk wel en ik kende haar nog van toen we in ons tijdelijk huis woonde. Ze was maar eens even naar mij toegekomen om me gedag te zeggen. Bolle je snapt wel ik ging na een tijdje toch maar naar de kamer en ook wat heb ik veel knffels gekregen en zelfs kusjes op mijn koppie en buikkroelen. Nou vrouwtje en de vriendin werden er net als ikke heel blij van.
  Nu moet ik de volgende keer maar niet meer eerst mij verstoppen zegt vrouwtje.

  Ikke doe overdag en in de nacht mijn dutjes, ikke doe het verdelen, Dag en nacht controle op het buiten gebeuren en dan natuurlijk voor de ramen, als mijn buitenren er is mag ikke ook in de nacht als het mooi weer is naar buiten, want ik kan dan door het open raam van de slaapkamer er komen. Wat heb jij veel poezen en katten om samen de wacht te houden buiten en ja als je op de daken van de schuurtje bent kunnen jullie daar rustig zitten en kijken en de boel bemauwen. En weet je mocht er plots onrust zijn, samen sta je sterk vind ik hoor.
  Nu ga ik maar eens samen met vrouwtje even rustig doen na de drukke dag van gisteren.
  Bolle doe jij jouw lieve mensen groetjes van vrouwtje en kopjes van mij geven en natuurlijk krijg jij knuf van vrouwtje en kopjes en poot van mij je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ik heb het gezien hoor, je letters! Maar mijn vrouw gaat zo eventjes weg, en dan mag ik straks op de kompjoeter om jou te antwoorden!
   Tot straks! Je grote vriend Bolle.

   1. Zo Jip, daar ben ik dan met mijn echte, grote antwoord!
    Wat biesonder dat er nu allemaal sterrenvriendjes als tekening bij jou en je vrouw in huis wonen. Dan zijn ze er altijd bij, dat is mooi. Ze zijn natuurlijk altijd bij jullie, in jullie hart en hoofd. Maar nu kunnen jullie ze altijd zien.
    Bij mij in huis hangen grote footoos op een soort plestik aan de muur, van Pop, Beer en mijn Molletje. En er is een schilderij dat mijn ooma heeft gemaakt van Pop, Beet en mijn Molletje. En mijn vrouw heeft ook plaatjes op haar huid van de drie musketiers, en ook nog van Billy.
    Ik ga straks meteen even bij Berts feesboek kijken naar jullie bord met het huisnummer.
    O, en wat fijn dat de vriendin van je vrouw er was gisteren, en dat ze jou zo goed kon aaien en knuffelen! Doe het maar goed onthouden, dat je niet persee bang hoeft te zijn als er iemand op besoek komt!
    Jip, als jij in je buitenren in de nacht buiten slaapt als het warm is, en ik ook, dan kunnen we naar elkaar zwaaien! Ik denk dat jij net zo gaat genieten van je ren als ik van mijn tuin, en je vrouw gaat samen met jou genieten!
    Lieve Jip, ik ben helemaal blij dat je gisteren zo’n fijne dag hebt gehad, samen met je lieve vrouw en een vriendin van haar. Dat kan je voor altijd bewaren, in je herinnering, dat je zo een superfijne dag hebt gehad!
    Veel lieve kopjes en pootjes voor jou,en een knuf terug voor je vrouw van je grote vriend Bolle, en mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *