Het gewone leefe is weer terug

gewone

Eerst was het keiheet, daarna moest ik bijkomen en toen ik klaar was met de dutjes werd ik wakker en ik foelde het meteen. Het gewone leefe is weer terug.

Nieuw

Gewoon is dat ik alles weer kan doen zonder dat ik te warm of te moe ben of dat ik foel ik heb geen puf. Dus dat is goed. Alleen is het raar dat ik nou ook wel nieuwe dingen doe en ik zal zeggen wat die zijn.

 •  ik lig nou graag midden op het tapijt dat komt omdat in de hitte het waaiding daar stond en daar was het lekker koel dus mijn gefoel zegt hier kan ik goed liggen
 •  ik heb nog steeds dat ik overdag een nat hapje krijg wegens dat ik helemaal niet gemakkelijk drink, en als ik mijn natte hap heb dan ga ik geen gewoon water drinken natuurlijk
 •  ik verhaar nog steeds meer daar kan ik niks aan doen als zoiets eenmaal begint dan gaat het verder

Raar, he?

Misschien is dit nou ook gewoon, dat weet ik nog niet. Als het leefe verandert, moet ik er altijd aan wennen.

Wennen

Wennen dat is dat je iets nieuws moet doen tot het gewoon is, en als het gewoon is, dat hoort het bij je leefe. Ik kan best wennen aan elke dag sneks in water op een bordje maar ik heb thuis al gehoord dat ik weer gewoon water moet drinken. Maar ik hoorde ook dat ik overal mag liggen waar ik lekker lig dus ook middenop het tapijt dan stapt ze over me heen, dus dat is goed nieuws. Het verharen daar ben ik nog niet uit hoe dat moet.

Wennen dat doe je ook aan als iets fijner is. Toen ik verkering kreeg moest ik wennen aan dat een mooie en liefe poes als Loesje met mij samen wilde zijn, en dat ze het echt helemaal wilde. Dan zei ik soms maar ik ben ook bang als kater wil je dan liefer een stoere katerman. Of ik zei dat er een stuk uit mijn oor was. Of dat ik dingen niet wist. Maar ze wilde alleen verkering met mij en dat was zo fijn daar moest ik ook aan wennen. En nu hoort verkering ook bij mijn gewone leefe.

Ik hoop dat alles nou gewoon blijft, echt waar.

14 thoughts on “Het gewone leefe is weer terug

 1. Hoi Bert, wij zijn ook erg blij dat alles nu weer een beetje gewoon is, want dat is toch het fijnste. Het is nu gelukkig niet meer zo warm, dus nu kunnen we ook weer gewoon in onze mandjes liggen. Wij verharen ook veel, en soms moeten we dan een beetje spugen, maar dat geeft niks zegt onze vrouw, dat hoort er gewoon bij.
  Wij hebben geen van allen verkering, maar zoals jij het beschrijft moet het iets superfijns zijn.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. Spugen doe ik ook het is raar als het zo opeens in je lichaam komt dat gefoel maar haren inslikken dat gaat vanzelf. Wat fijn dat het bij jullie nu ook weer gewoon is, dan heb je toch meer aan je leefe dan wanneer het keiheet is. Ik wist niks van verkering tot ik Loes ontmoette het is ook superfijn. Maar alleen met de juiste.
   pootjes van
   Bertje

 2. Lieve Bertje,

  oooh wat schrijfie weer mooi en wat zeggie wijse dinge. Mij hart is blij dat jou leefe weer gewoon is. Dattie nie hoef te zoeke naar jou bekende dinge maar dattie niewe dinge ondek die nu weer gewoon worre van ze eigen.
  En dattie onze verkering gewoon vin en dat die bij jou leefe hoor is zo een groot kompliement. Want mij hart weet, gewoon is goed. Dattie nu weet Loesje ga nooit bij mij weg van ze eigen. Mij hart hoor bij jou Bert, foor alteit want mij gefoel zeg het. Jij ben mij katerman en jij kan zijn wie jij ben.
  Mij hart zeg, jou gewoon is mij zofeel geluk. Onze verkering hoor bij alles van jou en mij ze leefe,

  Jou Loesje

  1. Zo is het helemaal Loes en ik ga ook nooit bij jou weg dat weet ik zeker. Want ik hoor nou bij jou en jij bij mij, en dat is gewoon en zo hoort het te blijfe. Ik hoef nooit meer keiheet weer Loes er was niks aan,
   je Bertje

 3. Lieve Bert, wij zijn ook blij dat alles weer gewoon is en niet meer zo keiheet, daar kunnen wij als seeniejoor mensen ook niet zo goed tegen. En Floortje ook niet, die zoekt dan naar alle koele plekken. Ik vind het zo fijn voor Loesje en jij dat jullie verkering hebben en zo gelukkig zijn met elkaar. Ik geef je een zachte knuffel lieve vriend en Floortje stuurt een zacht kopje.

  1. hoi Ina en Floortje, dank jullie wel voor de liefe woorden. Loes en ik zijn heel moodern met verkering want we zijn altijd samen en toch thuis en dat is presies zoals het moet zijn. Dus ook gewoon.
   knuffels terug van mij

 4. Hallo Bert,

  Wat fijn dat het nu weer goed is met de temperatuur, maar ik moet nu toch ook nog wel even wennen aan het nu. Ik heb vrouwtje miauwvraag gedaan of het nu zo mag blijven, maar ze weet het ook niet. We moeten afwachten zegt ze en nou ikke ga nu genieten van het fijne. Een ding ik ben nu ook bezig met mijn jasje dunner maken en vrouwtje doet nu vaker even de borstel door de jas heen en dat scheelt weer minder haren in mijn buik en op de vloer. Bert geniet nu ook maar heel veel en dat moeten we allemaal doen. knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ooo dat heb jij dat ook dat je verhaart en dat is toch gek want het hete is weg. Het is fijn dat je vrouw je helpt anders moest je al die losse haren oplikken en daar moet een katerman van spugen en poesen ook. Ik heb vandaag op de straat gelet tot ik moe was en toen ben ik gaan slapen. Dus het was een werkdag en daarna mag je slapen.
   poot van je vriend Bert

 5. Zo fijn hè Bert dat alles weer gewoon is!?
  Wij zijn er ook erg blij mee want we kunnen weer doen wat we willen!!!
  Ook wij ruien nog heel erg…….onze vrouw zegt dat ze van alle haren die los komen een vloerkleed kan maken!!!
  En ze weet ook niet wanneer het over gaat!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Een vloerkleed dat is om op te liggen. Misschien wil jullie vrouw dat voor de gezelligheid of voor de warmte dat kan ook. Wegens dat het nou kouder is. Ik zou niks doen gewoon afwachten wat er gebeurt dat is mijn adfies,
   knuffel van
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert, ik moet ook weer eventjes wennen, ook al is het nu weer het gewone leefe. Maar ik was nu een beetje gewend dat het warm was en dat ik in mijn tuin was de hele dag. En vandaag merkte ik dat het helemaal niet meer keiheet was, maar ik bleef toch maar liggen. Gelukkig kwam mijn vrouw me een paar keer halen, en nu lig ik lekker op het grote bed te slapen. Soms weet ik het eventjes niet, als iets verandert. Dan kan ik nog niet zo goed meeveranderen, denk ik. Heb jij dat ook? Is dat dan wennen?
  Verharen doe ik nog steeds supergoed, zeggen mijn mensen. Overal liggen vlokken haar. En toch ben ik nog niet kaal!
  Ik ben blij voor jou en Loes dat jullie verkeering hebben, en dat dat bij jullie leefe hoort! En ik hoop dat jullie nog heeeeeel lang verkeering hebben!
  Gek is dat hè, soms kan iets nieuws fijn zijn, en soms is iets nieuws helemaal niet fijn. En na een tijdje is iets nieuws gewoon geworden. Dat is best ingewikkeld allemaal, vind ik.
  Lieve gewone kopjes van Bolle.

  1. het is ook ingewikkeld Bolle daarom heb ik het liefste dat alles gewoon is, dan snap ik iets nieuws beter. Nou is het kouder en gewoner en fijner maar dat duurde ook even eer ik het echt voelde en snapte. Ik verhaar ook nog steeds dat is toch niet goed, wegens dat ik vacht nou nodig heb. Loes heeft gezegd dat ze nooit bij me weg gaat en ik ook niet bij haar zei ik dus dat is echt voor alteit!
   kopje van
   Bertje

 7. Hoi Bert gewoon is het beste dat er niks vrreemds gebeurd, je dagelijkse straat controle kunt doen en je lnuffels krijgt en je favourite snack.
  Het leven is dan gewoon zoals het hoort!

  Kopje van Ollie

  1. hoi Ollie dat zeg je goed het leven moet zijn zoals het hoort te zijn dan is het goed. En vandaag was het zo en ik hoop ook voor jou!!
   poot van mij

Reacties zijn welkom