Kater Bolle over als je een keuze moet maken en een tip

keuze

Vorige week schreef ik over mijn oog. Dat ik druppels moest en dat ik daar bang voor was.
Nu huilt mijn oog nog steeds en ik ben ook nog steeds bang voor de druppels.

Ik merkte na een paar dagen dat mijn vrouw ze aan me gaf als ze me kamde. Zo dom ben ik heus niet hoor, dat ik dat niet doorheb! En nu lukt het dus niet meer.

Bestwil

Als je een hele bange kater bent (of poes, dat kan ook natuurlijk) is het moeilijk als je meediesijnen moet nemen. Want misschien is het wel goed voor je, maar wil je het toch niet. En begrijp je soowiesoo niet waarom het nodig is. Want wat is nou presies ‘je bestwil’?
Katten willen soms iets heel anders willen dan mensen. Of mensen willen iets anders dan katten, zo kun je het ook zien.

Keuze

Kijk, je kunt denken dat mijn vrouw het goed bedoelde met die druppels. Dat geloof ik ook wel. Maar ik wil niet dat ze me steeds bang maakt. Ik wil ook niet dat mijn man dat doet. Ik wil me veilig voelen bij mijn mensen en in mijn huis en in mijn tuin. Ik wil niet steeds op moeten letten of er iets engs gaat gebeuren.
Daarom krijg ik dus een tijdje geen druppels meer. Mijn oog wordt wel schoongemaakt, en dan zien we wel.
Mijn man zei dat het een moeilijke keuze is, maar dat het twee jaar heeft geduurd voordat ik me veilig voelde en dat mijn mensen niet willen dat ik weer in de tuinen ga wonen. Ik was vorige week zo verdrietig en bang dat het daar eventjes op leek.

Een kadoo

Nu ik al een paar dagen geen druppels meer krijg, ben ik weer helemaal vrolijk. Ik slaap bij mijn mensen in bed, aan de kant van mijn man. Dus die moet elke nacht scheef liggen maar dat komt nou eenmaal omdat mijn vrouw en ik als eerste in bed liggen. Dan mogen wij kiezen waar we liggen.
Mijn man gaat in mijn tuin ekstra vaak bij me zitten om me te aaien, en dan ga ik tegen hem aan liggen. En mijn vrouw doet me nu kammen zonder die druppels, dat vind ik leuk.
Om te zorgen dat ik echt niet meer bang was heeft mijn vrouw ook nog een kadoo voor me gekocht.

Ketnip

Ik denk dat bijna alle katten wel ketnip kennen. Dat groene spul, dat vaak in kussentjes of bananen of vissen van stof zit. Als kat kun je daar in bijten of aan likken of er overheen rollen.
Weet je wat wel jammer is? Maar de helft van de katten reageert op ketnip. De andere helft vindt er niks aan. En dan heb je nog een helft die er juist agressief van wordt.
Mijn vrouw zegt nu tegen me dat je geen drie helften kunt hebben van iets. Ik vind dat dat best kan dus ik laat het gewoon staan, want ik schrijf dit verhaal.
Zelf hoor ik gelukkig bij de helft van de katten die ketnip lekker vinden. Ik heb een vis en een banaan met ketnip, en ik heb zelfs ketnip-planten in mijn tuin.

Valeerieaan

Nu heeft mijn vrouw iets gekocht dat ik nog lekkerder vindt dan ketnip. Het heet valeerieaan.
Mensen worden er rustig van, en katten ook. Maar voordat je als kat rustig wordt ga je eerst helemaal uit je Bol (haha, zie je wat ik geschreven heb?). Omdat het zo lekker is.
Gisteren heb ik in mijn tuin valeerieaan gekregen. Mijn vrouw had het op de tegels gedaan, en een beetje uitgesmeerd.
Jullie weten dat ik een kat ben die graag nadenkt, en die niet snel gekke dingen doet. Zo ken ik mezelf ook. Maar toen mijn vrouw die valeerieaan op de tegels deed… ik weet niet wat er presies met me gebeurde. Ik ging rollen en likken en snuffelen en ik kreeg hele grote ogen. Ik pakte de hand van mijn vrouw en bleef er maar aan likken, want ik rook dat spul. Mijn oren lagen plat tegen mijn hoofd en ik was heel erg aan het kwijlen. Ik lag languit op mijn rug, mijn tong hing uit mijn mond en ik zat onder de korrels van dat spul. Ik was helemaal wappie, ik kon er niet genoeg van krijgen. Het was geweldig, eerlijk waar!

(onder de foto komt de tip)

wappie

Mijn tip

Ik geef dit als tip aan alle katten: vraag of je mensen valeerieaan voor je kopen. Mijn vrouw heeft het bij een winkel gekocht die De Tuinen heet, en het is valeerieaanwortel. In een zakje. Het is niet zo duur, en je doet er best lang mee. Er is ook thee van. En het zit in pillen voor mensen, dat kun je eruit halen. Maar die wortel is het makkelijkste.
Mijn mensen vinden het stinken, naar kattenpies (dat zeggen zij, niet ik!). Ik vind het heerlijk ruiken, dat heb je vast al begrepen. Elke dag mag ik nu even aan dat spul ruiken en likken.
Ik vind het een superkadoo.
Maar het grootste kadoo vind ik dat ik niet meer bang hoef te zijn voor mijn mensen.

19 thoughts on “Kater Bolle over als je een keuze moet maken en een tip

 1. Hallo Bolle,

  Hier heel eventjes je vriend de inspecteur van het vol maken van de verhuisdozen.
  Jij hoeft je helemaal niet te schamen dat je heel angstig en bang bent, en dat je het verschrikkelijk vind om medicijnen te moeten hebben. Nou lijkt druppeltjes in mijn ogen krijgen ook heel naar en iedere keer als je dat voelt schrik je een bult.
  Goed dat vrouw en man het niet meer doen, maar je oog goed schoonmaken iedere keer. Het zou heel erg zijn als jij weg zou gaan bij je lieve mensen en dan moet jij weer op de onveilige straat leven en je vrouw en man worden dat heel verdrietig en bezorgd om jou, ja zij houden heel veel van jou hoor en willen het allerbeste voor jou.
  Beloof je dat je nooit weg zal gaan bij je mensen, want als je dat doet worden wij vriendjes en vriendinnetjes heel verdrietig hoor.

  Vrouwtje en ik zijn heel drukjes hier met het volmaken van de verhuisdozen en ik ben hier nu de opzichter en controleur en vrouwtje doet de rest. Ik vind dat we dat goed verdeeld hebben. Gisteren was ik een doos vanbinnen aan het nakijken en toen was ikke in slaapjes gevallen. Bij Bert zie je de foto dat ik in de doos zit.
  Bolle nu gaan we weer verder met dozen vullen en is er voor ons geen rustdag en ook nog lange niet. Jij met vrouw en man een hele fijne dag en doe jij hen van vrouwtje en mij een kopje en groetjes geven, voor jou een hele grote poot en kopje van je grote vriend opzichter Jip

  1. Hoi lieve opzichter Jip, wat fijn dat je even kon schrijven terwijl je het superdruk hebt met al je werk, dank je wel!
   Ik ben heel blij dat ik geen druppels meer krijg, en het schoonmaken van mijn oog vind ik vervelend maar ik word er niet bang van.
   Mijn mensen moesten best twijfelen of ze zouden stoppen, maar het lukte gewoon niet meer. En ze willen niet bovenop me gaan zitten en mijn hoofd vastgrijpen. En dat wil ik zeker weten niet.
   Ik wil altijd bij mijn mensen blijven, en mijn mensen ook bij mij. Want zo hoort dat, als je voor elkaar gekozen hebt.
   Dank je wel voor je goede zorgen Jip!

   En ik doe voor jou en je lieve vrouw duimen dat alles goed gaat met inpakken. Als je in slaap valt in een doos weet je in ieder geval dat het een goede doos is. En wat een mooie footoo van jou is dat! Je kunt meteen zien dat je opzichter en inspekteur bent.
   Let je ook op dat jij en je vrouw genoeg uitrusten? En dat jullie af en toe een snekpauze houden?
   Als ik kan helpen met de dozen nakijken kun je me altijd meelen Jip, dan kom ik eraan.
   Heel veel sukses met inpakken, en een poot en een lief kopje terug voor jou en je vrouw van je vriend Bolle, en van mijn mensen veel lieve groetjes.

 2. Oh Bolle wat een verhaal!!!
  Gelukkig dat je je nu weer veilig en gelukkig voelt bij man en vrouw.
  Ze hebben een goeie keuze gemaakt!!
  En als je je oogje schoon laat maken zonder problemen dan moet het maar zo!!! We gaan duimen dat het helpt!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!! 😽🤗

  1. Dag lieve Moby, Panda, Izzy, Tica en Belle, gelukkig dat jullie ook vinden dat mijn mensen een goede keuze hebben gemaakt!
   Mijn mensen vonden het best moeilijk, maar ik was zo verdrietig dat ze vonden dat het niet anders kon. En nu ben ik weer helemaal de oude Bolle!
   Dank je wel dat jullie voor me duimen, dat gaat zeker weten helpen!
   En dikke knuffel terug voor jullie allevijf en ook voor jullie vrouw van Bolle.

 3. Hoi Bolle, wij vinden medicijnen innemen ook niks hoor. Maar wij moeten wel, Oliver heeft iets aan zijn niertjes en moet dagelijks druppels over zijn eten , gelukkig vindt hij het wel lekker. Bikkel heeft , zoals je weet, astma en in plaats van pufjes mag hij nu pilletjes. Onze vrouw doet het in iets dat easy pil heet en dan vindt Bikkel het niet meer zo erg. Alleen Bas houdt niet van pilletjes of drankjes of zomaar gefriemel aan zijn lijf, net als jij niet houdt van druppels in je oog.
  Ook onze vrouw zegt dan dat het voor zijn bestwil is, nou dat zou best kunnen, maar wij katten en poezen denken daar soms toch anders over. Bikkel is ook dol op valeriaan, hij heeft kussentjes met dat spul, dat vindt hij helemaal geweldig, ook houdt hij van catnip, net zoals Bjarne en Kruimel. Oliver en Bas geven er niet zo om. Wij houden vandaag weer een rustdag, onze vrouw is gelukkig al weer wat beter, maar we doen het toch nog rustig aan vandaag. Sterkte met je oog Bolle en knuffies van ons alle vijf en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Kruimel en Oliver, ik denk dat geen enkele kat graag meediesijnen neemt. Maar als het door je eten kan is het minder erg. O nee, juist wél erg voor Bas dan natuurlijk.
   Ik krijg ook wel eens meediesijnen door mijn eten, en mijn Molletje kreeg ook spul voor haar niertjes door haar eten. Dat at ik allemaal op! De eeziepil hebben mijn mensen ook liggen, maar dat lust ik dan weer niet. Gelukkig dat Bikkel het wel lust. Want als je elke dag meediesijnen moet en je wilt het niet, is dat heel moeilijk.
   En wat fijn dat jullie vrouw al weer wat beter is. Doe maar goed met haar knuffelen, dat helpt vast wel.
   En Bas, ik begrijp je helemaal. Als ex-zwerfkater wil je dat gewoon niet, dat gedoe aan je lijf. Maar ik begrijp okk dat je vrouw wil dat je goed eet. Dus dat is lastig. Ik doe voor je duimen dat er een goede oplossing komt, die jij niet vervelend vindt en dat je toch lekker eet.
   Ik wist geeneens dat je valeerieaan niet lekker kon vinden! Dus net als ketnip? Je hebt ook nog een soort houtjes die lekker ruiken. Die heb ik wel eens gekregen, maar ik wist niet zo goed wat ik er mee moest. Het rook lekker, maar ik kon er niet aan likken.
   Lieve vijf, veel knuffies terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.
   En voor jullie vrouw spesjaal natuurlijk nog beterschap gewenst!

 4. Hajoo ome bolle. Ikke hep ook een keer mesieseintjes had. Dat wasse toen voor mijn pijnluke pootje. En foor mijn hoesie. Ik hoes wel weer affuntoe. Dus frauw moet eerdaags bellie doen. En dan worre ik bang 🙁 want ik wil niet naar dokkie.

  Ik hep ook ketnip. Maar mijn ketnipkussen is een beetje kwijt. Dus hep mijn mensen een ketnipbeest gekocht. En ik hep een egte tijgerknuffel😸😸
  En ik hep een muisliggie. Die is fetgaaf.
  Dag ome jip, ik ga weer fijn stuiteren.
  Poink poink poink 🐾🐾

  1. Dag grote stuiterbal! Hoe moest jij je meediesijntjes nemen? En ging dat makkelijk? Doe maar gauw ophouden met hoesten, dat is het beste. Ik doe voor je duimen! Want naar de dokter gaan is nooit zo leuk. Ik vind het zelf nooit nodig, maar ja, mijn mensen wel, en die zetten me dan zomaar in een tas.
   Vind je ketnip lekker? Gelukkig Doorman, want stel je voor dat je er niks aan vond, dat zou jammer zijn toch? Dan vind je valeerieaan vast ook lekker. Misschien kunnen je mensen ook een keer een ketnipplant kopen, als je op je balkon mag. Mijn vrouw wrijft de blaadjes daarvan over de tegels en dan ga ik rollen. Heerlijk is dat!
   Dat muisliggie lijkt me ook spannend, en ik zag dat je een hele supergrote tijger hebt.
   Volgens mij heb jij meegaaveel speelgoed en wordt je superverwend. Maar dat hoort natuurlijk ook zo, als kat!
   Dag poinkpoinkpoinkertje, veel lieve kopjes van je ome Bolle, die trots is dat je zo hard groeit!

 5. Lieve Bolle,

  wat schrijf je weer jou mooie verhaal, mij kop probeer nog na te denke van wattie ons schrijf. Mij heele week denk ik wel, zal mij vriend Bolle ze oog beeter zijn? Hebbie ze mense in ze gaate van ze druppel in ze oog. Maar belangrijk van mij betoog is, voel mij vriend Bolle ze eigen nu veilig. Niemand sta er zo bij stil maar jou eigen veilig voele is mij belangrijkste gevoel. Dan ben jij rielekst en jij ben blij. Dan durf jij meer, jij kan meer.
  Jou mense heb het goed gedaan Bolle, zij heb jou jou veilig zijn terug gegeeve en zij heb een moeilukke keus gemaak. Een keus van ze hart want zij wil jou liefde geeve en dattie het voel en dattie dan nie in jou tuin ga woone. Jij ben nu ook Huiskater en jij ben geen tuinkater meer of straatkater Bolle. Misschien Bennie ook een beetje jou eigen mensekater geworde Bolle…
  Mij hart heb nu rust en fertrouwe, het kom goed. Van me eigen heb ik ook mij traan in mij oog. Assie meer emozie heb, van me eigen heb ik mij meeste emozie, dan kan jou traan over jou wang rolle. Mij vrouw maak het schoon maar van me eigen vind ik er niks aan. Selluf heb ik het wel geakzepteer, mij vrouw heb er nog ze eigen nie bij neergeleg.
  Misschien kan zij ook Valeeriaan gebruike, dattie ga rolle op mij balkon bijfoorbeeld. Dan liggie wel van ze eigen.
  Bolle jij heb gelijk, Jij kan 3 helfte hebbe want jij ben Bolle en jij schrijf jou eigen verhaal. Ik vin 3 helfte ook fijner van me eigen, dattie nog meer mooegelijkheid heb. Waarom kan jij nie drie helfte hebbe, of vijf. Als mij tonijn vijf helfte heb, kan mij begeerte nog grooter zijn. Jij ben slim, jij geef jou fenz meer hoop.
  Dat wilde ik eeve zegge van me eigen Bolle en dattie nog veel plezier heb van jou mense en van jou Valeeriaan. Mij vrouw zeg dattie wel ga kijken in ze Tuin. Van me eigen denk ik, mij vrouw is van haar eigen pad want wij heb wel ze balkon.
  Zorgie goed voor jou eigen Bolle en voor jou mense…

  Liefs van mij famielie voor jou vrouw en jou menseman en ook van mij eigen. En jij krijg mij zachte kopje van vertrouwe,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, gelukkig dat jij ook vindt dat mijn mensen een goede keuze hebben gemaakt. Want ze waren best wel aan het tweifelen. Omdat de dokter zei dat als ze nu die druppels niet geven, dan wordt het gronies. Ik weet niet wat gronies is, maar ik wil die druppels gewoon niet. Het is presies wat je zegt, je veilig voelen is je belangrijkste gevoel. Als ik me niet veilig voel kan ik niet gelukkig zijn en niet blij.
   Dus zeiden mijn mensen: dan maar een huiloog. En het past wel bij mij, want ik ben best een eemootiooneele katerman.
   Net als jij veel emozie hebt, Loes. Dan heb je vaak een traan, maar je hebt ook vaak liefde en geluk, en daar kun je ook weer een traan van krijgen.
   Ik snap dat je er niks aan vindt als je vrouw je oog schoonmaakt. Voor mijzelf hoeft het ook niet, ik doe altijd friemelen om weg te komen. Maar ik word er niet bang van.
   En zie je wel dat je WEL drie helften kunt hebben! Jij zegt het ook, dan moet het waar zijn. Ik vind, je kunt zoveel helften hebben als je wilt in je eigen verhaal. Of je hebt maar 1 helft, dat kan ook (maar niet voor je tonijn!) Net hoe je je eigen verhaal schrijft.
   O ja, en mijn vrouw zegt dat die valeerieaan van Holland &Barret/de Tuinen is, ze heeft het even voor mij opgeschreven hier. Misschien kun je een keer samen met je Bertje rollen?
   Lieve Loes, dank je wel voor jouw vertrouwenskopje, dat bewaar ik voor altijd!
   Je krijgt van mij hele lieve zachte kopjes spesjaal omdat je zo’n lieve vriendin bent. En ook veel kopjes voor je broer Floris en je zusje Zusje en uiteraard voor je vrouw. En van mijn mensen kijgen jullie allevier veel liefs.

 6. Dag lieve Bolle,
  Wat fijn dat je nu weer je eigenste rustige Bolle bent. Beter een gelukkige Bolle met een traanoog, dan een angstige, verdrietige Bolle!!
  Wat fijn dat je zo blij wordt van valeriaan. Ik heb mijn vrouw ook opdracht gegeven om weer nieuw te halen, ik hoop dat ze dat vlug gaat doen.
  Gisteren heb ik op het huis gepast. Mijn vrouw kwam pas laat thuis, en ik stond bij de deur om te vertellen dat alles in orde was, en als beloning kreeg ik een lekker hapje.
  Oh Bolle, mijn vrouw vertelde dat ze gisteren al jouw dierendokters heeft gezien, en alle andere mensen van het Europaplein. Ik was zo blij dat ik veilig hier thuis was, je moet er toch niet aan denken om daar tussen te lopen!!!! Al had ik dan natuurlijk wel tegen ze kunnen zeggen dat jij GEEN druppels in je oog mag krijgen, maar ik weet niet of ik het gedurfd zou hebben hoor. Hond en Mipoes, die daar ook wonen, waren voor de zekerheid ook weggekropen, want mijn vrouw heeft ze niet gezien.
  Toch best aardig van je vrouw en jou dat je man ook nog in bed mag, ik hoop wel dat hij dat waardeert. Persoonlijk vind ik het niet altijd prettig dat mijn vrouw zoveel ruimte inneemt in mijn bed, daarom ga ik vaak maar bovenop haar liggen, dat vond ze met die warmte heel fijn geloof ik.
  Je hebt weer een heel wijs stukje geschreven vandaag, ik zal het mijn vrouw nog een paar keer laten lezen, voor als ik een tranend oog, of een lopend oor krijg, dan weet ze tenminste wat ze NIET moet doen 🙂 .
  Heel veel lieve zachte kopjes, ook voor je mensen, en groetjes van m’n vrouw, Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, je zegt het presies goed. Ik ben liever gelukkig met een oog dat huilt, dan dat mijn ogen goed zijn maar mijn hart steeds huilt.
   Gefeliciteerd met je tante Veronica, Vlo, ook voor je vrouw natuurlijk!
   Zeker weten ben ik blij dat ik er niet was, als al mijn dierendokters er waren. Dat lijkt me supereng. Dus ik snap heel goed dat je niet meeging.
   Ja, vind jij het ook al zo aardig dat mijn man er nog bij mag? Mijn vrouw zegt dat dat nog wel meevalt, omdat mijn man die-aa-goo-naal gaat liggen, zodat mijn vrouw haar benen niet kan strekken. Ik snap het probleem niet, ik slaap altijd prima. Mijn vrouw is best een klein beetje jaloers dat ik niet bovenop haar ga liggen, zoals jij doet, maar dat durf ik nog niet. En ik heb liever ook niet dat mijn man of vrouw bovenop mij gaan liggen.
   O, en Vlo, kun je ook nog druppels voor je oor krijgen? Hopelijk hoef ik dat nooit, en jij ook niet, en niemand van de blog!
   Veel lieve kopjes terug, voor jou en je vrouw, en van mijn mensen veel groetjes.

   1. Hoi Bolle,
    Bedankt voor de felicitaties, en mijn vrouw moest jullie van Veronica en Tom ook bedanken voor de felicitaties die mijn vrouw heeft overgebracht. Ze vonden het heel leuk.
    Snap jij ook niet waar jouw mensen zich in bed druk over maken? ik slaap ook altijd prima. Ik durf ook nog niet zo lang op mijn vrouw te gaan liggen hoor. Mijn vrouw was eerst ook heel blij, maar nu zegt ze dat bijna 6 kilo kat bovenop haar, toch wel erg gewichtig kan zijn. Vooral als ik me lekker oprol onder haar kin. Ik moet er ook niet aan denken dat mijn vrouw per ongeluk op mij gaan liggen, want dan zou ik volgens mijn vrouw een ZetPeePeetje zijn. Dat betekent een Zeer Plat Poesje, oef, ik moet er niet aan denken. Maar misschien ga jij het ook weleens fijn vinden op bovenop je mensen te gaan slapen. Ik heb het eens ontdekt toen het heel koud was, mijn vrouw was toen een lekker warm kruikje, eh nou ja, kruikje…..!!! 🙂 !
    Volgens mijn vrouw heeft Mischa ooit druppels in z’n oor moeten hebben. Hij vond er helemaal niks aan. Nou dat kan ik me voorstellen, ik wil ze ook niet.
    Mijn vrouw zegt dat we vanavond vroeg naar bed gaan, dus ik ben meteen naar het bed gerend om het beste plekje in beslag te nemen, ze moet zich maar om me heen vouwen, net als jouw man, maar het is wel gezellig, samen met je mensen slapen toch?
    Kopjes van Vlo.

    1. Dag Vlo, dan doe ik je weer bedanken voor de bedankjes van Veronica en Tom!
     Enne… 6 kilootjes is toch niet zo veel? Mijn vrouw weegt meer, denk ik, en mijn man ook. En ik denk jouw vrouw ook. Dus dan kan jij best bovenop haar gaan liggen. Popje en mijn Molletje sliepen ook vaak bovenop mijn mensen.Wie weet ga ik dat ooit doen, maar ik denk nu van niet! Mijn mensen zijn al heel blij dat ik nu in bed durf te slapen.Want ze vinden het supergezellig. Mijn vrouw zegt altijd dat ze liever met pijn in haar rug wakker wordt vanwege mij, dan dat ik ergens anders slaap. En mijn man schuift mij nooit opzij, hij laat mij altijd liggen waar ik lig. Dat hoort natuurlijk ook, vind ik.
     Doe maar lekker slapen vannacht Vlo, samen met je vrouw.
     Verl welterustenkopjes voor jullie allebei van Bolle.

     1. Haha Bolle, mijn vrouw beweegt ook nooit om mij niet te storen, en is ’s morgens soms zo stijf als een plank!!! Nou, zo hoort het toch ook! Enne,,,,ik vind 6 kilo ook niet veel hoor, en eigenlijk hoor ik mijn vrouw er ook nooit over, ze heeft wel zwaardere katten gehad. Maar ja, m’n dierendokter en Veronica zeuren altijd zo. Ik ben niet dik, ik ben gewoon niet schriel!!!! 🙂 .
      Slaap lekker straks Bolle, gezellig samen met je mensen.
      Kopjes voor alledrie van Vlo..

 7. Beste Sir Bolle ik ben Jafita de trotse tante van Kyana. Ik begrijp helemaal wat je hebt meegemaakt. Ik ben geboren met 1 oog en ik had er geen last van. In juli kreeg ik te horen dat ik naar de dierenarts moest omdat ik geen kindjes meer mag krijgen. Nou de dierenarts is voor mij stress en paniek. En iets wat ik niet wil is dat ik van achteren benaderd wordt dan ga ik bijten uit angst. Mijn vrouwtje had al iets van de dierenarts gekregen dat ik rustiger zou worden maar nee die bench stond al dagen boven en zelfs met mijn favoriete snek ga ik er niet in. Dus het plannetje ging niet door. Dus kreeg ik een sterker middel dat het vrouwtje 2 keer mocht geven. En dat kreeg ik ook zonder dat ik het wist. En ik ben in de bench gaan zitten en prompt ging dat deurtje dicht. Daar zat ik dan toch opgesloten. Bij de dierenarts moest ik een nachtje blijven en de dag erna de operatie. Van de operatie weet ik niet veel meer behalve dat toen ik wakker ik een rood pakje aanhad. Ik werd opgehaald door mijn vrouwtje en ik voelde mij raar in mijn hoofd het was of ik zweefde. De dierenarts had gezegd dat ik rustig aan moest doen en het vrouwtje wilde mij beneden zetten. Nou toen ze deur van de bench had opengemaakt ging ik waggelend de trap op. Hallo ik was weer thuis en die bench die wilde ik niet meer zien. Boven zaten de andere op mij te wachten en ik voelde mij niet lekker en dat rare pakje aan. Mijn oog was nu helemaal dicht en ik wilde rust. De badkamer beneden heeft een wasmachine waar ik achter kroop. Sir Bolle ik weet niet wat er was maar ik wilde daar blijven. Wat het vrouwtje en de andere ook deden ik wilde mijn rust. Het vrouwtje bleef rustig ze bracht mijn eten sprak tegen mij maar als ze me wilde aaien blies ik. Ik denk dat ik boos was. Na 5 dagen moest dat pakje uit. Maar dat was gesloten aan de achterkant. Het vrouwtje heeft de drukkers los gemaakt maar ik vond het zo eng dat ik beet. Het vrouwtje werd niet boos maar bleef rustig maar ik holde zo snel als ik kon de trap op. Stel dat ze boos zou worden wat zou ze doen. Ze is nooit echt boos op ons soms krijgen we haar vingertje te zien en roept ze nee, maar meer ook niet. Die avond heb ik mij verstopt uit angst . De dag erna had ik zelf eindelijk dat rare pakje uit en ik voelde mij iets beter maar ik bleef het liefst op mijzelf. Het vrouwtje heeft contact gehad met de dierenarts en een kattengedragsdeskundige. Ik heb een soort verlatingsangst stress en ik hoor nu iedere dag dezelfde muziek. Ze heeft de relax o pet gekocht en ik krijg zylkene poeder door mijn eten . Iedere dag gaat het beter en ik wordt langzaam weer de oude. Mijn vrouwtje haar angst is straks met de verhuizing ik krijg dan weer dat middel en ze heeft mij beloofd dat ik als een van de 1e gaat verhuizen. Ze gaan met 2 auto’s en ik ga in de 1e auto. Ik doe mijn best om zo rustig mogelijk te blijven maar leuk vind ik het niet.

  1. Dag Lady Jafita, wat biesonder dat ik een meel van je krijg! Daar ben ik heel blij mee.
   En wat een verdrietig verhaal vertel je me.
   Ik kan me heel goed voorstellen dat een ooperaatsie heel grieselig is. En daarna dan ook nog zo’n pakje aan. Onze Popje heeft ook ooit zo’n pakje aangehad, maar hij wilde niet eens meer lopen in zijn hansop. En hij peuterde hem zelf meteen uit.
   Jouw verhaal is presies wat ik bedoelde dat katten soms iets heel anders willen dan mensen. Het is voor je “bestwil”, maar wij katten zien dat anders.
   Onze Popje was na zijn eerste gebitsbehandeling net zo bang als jij bent. Als mijn mensen hun jas aandeden rende hij al naar buiten, omdat hij dacht dat hij weer naar de dierendokter moest.
   Mijn mensen zijn nu al bang voor de dag dat ik ooit aan mijn tanden moet worden geholpen. Want ze zijn bang dat ik ook zo bang wordt als jij bent geworden.
   Ik heb toen ik hier net woonde Telizen-tabletjes gekregen, tegen de angst. Misschien is dat ook een idee voor jou, als je gaat verhuizen?
   En mijn vrouw hoort ook goede verhalen over CBD-olie, tegen angst. Wij hebben hier ook een flesje staan, maar ik heb het nog niet gekregen.
   Lieve Lady Jafita, ik doe zoooo voor je duimen dat alles weer goed komt en dat je je weer helemaal de oude voelt! Als je bang bent voel je je zo klein en alleen, dat is vreselijk. Ik hoop dat je weet dat je vrouw heeeel erg veel van je houdt en graag wil dat je gelukkig bent. Dat wil ik ook!
   Heel erg bedankt voor je verhaal, en heel veel lieve steunkopjes en zachte knuffels van Bolle, en ook veel lieve kopjes voor je nichtje Kyana natuurlijk, en voor de rest van de familie en zeker weten ook jullie vrouw!

 8. Dank je wel Sir Bolle mijn nichtje Kyana had al gezegd dat je net als de andere katten hier heel aardig bent. Ik krijg hier zylkene en het vrouwtje heeft ontdekt ik ben dol op Brinta zonder suiker. Dat eet ze hier in de avond en ik krijg nu ook een schaaltje met Bach druppels erin. Het medicijn dat ik hier kreeg was Tranquill omdat ik niet reageerde op de gabatine. Ik voel me langzaam rustiger worden en het vrouwtje neemt gelukkig alle tijd voor mij. Ze zegt dat ik ook de spanning zal voelen van de verhuizing. En ze houdt enorm rekening met mij. Dat is fijn en heel belangrijk. Waarom ik bang weet ik niet en het vrouwtje denkt dat het bezoek aan de dierenarts is. Ze hoopt zelf en is bezig om straks mij te laten wennen aan de show bench daar kunnen 2 katten in en wellicht kan er dan iemand bij mij zijn.

  1. Lady Jafita, soms kun je bang zijn tereijl je zelf niet eens goed weet waarom presies.
   Dat had ik met die druppels.
   Het zou heel goed kunnen dat je zo geschrokken bent van je ooperaatsie. Dat lijkt mij ook supereng!
   Ik doe aan je denken en voor je duimen dat je snel niet meer bang bent.
   En wij kennen een dameskat die heel erg bang is, maar die toen ze verhuisde naar een ander huis ineens helemaal blij was. Dat kan ook nog!
   Heel veel lieve kopjes voor jullie allemaal van Sir Bolle (maar je mag gewoon Bolle zeggen, als je me kent hoor! En nou kennen we elkaar!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *