Hoe ik mijn wiekentsnek vond

Volgens mij ziet u al hoe ik mijn wiekentsnek vond. Lekker!! Het was dat spul uit een staafje. Van Vitakraft. Er zat vis in.

Dat spul uit een staafje eet ik al jaren. Het is volgens mij een echte snek. Dat het vis heet maar het ziet er heel anders uit dan vis en het smaakt er niet echt naar maar je eet het toch heel graag.

Intens

Toen ik het voor de eerste keer kreeg, vond ik het meteen lekker. Dus de dag erna kreeg ik het weer, dat wilde ik ook want ik keek heel intens en ik miauwde, dus dan snapt iedereen vanzelf wat er moet gebeuren en mijn vrouw ook. De dag erna, en daarna,  ik wilde het gewoon steeds. Alleen begon mijn vrouw zuinig te kijken wegens mijn gezond. En toen kreeg ik het opeens veel minder, erg hè?

Smaken

Je hebt vis en je hebt kip. Maakt mij niks uit, ik eet wat ik krijg en dat is lekker. Ik doe er niet lang over dat is jammer. Een bord vol was beter geweest maar daar hoef ik thuis niet mee aan te komen.

Gewoon

Eigenlijk heb ik het liefste wiekendsneks die ik ken. Dat ik aan het geluid in de keuken al hoor welk zakje of kupje er open gaat. Dan voel ik me anders. Dat ik konzentraazie krijg van: er komt iets lekkers aan en ik weet wat het is en ik kan het bijna proeven alleen ik heb het niet en wanneer wel, wanneer wel, wanneer wel.

Wachten is moeilijk en toch hoort het een beetje bij het fijne van de wiekentsnek. Mijn vrouw zegt dat het voorpret is maar volgens mij voelen katers dat niet.

Iets nieuws

O ja, soms wil ik ook iets nieuws proberen maar alleen als het lekker is. Ik hou niet van vies eten, daar ben ik heel eerlijk over.

13 thoughts on “Hoe ik mijn wiekentsnek vond

 1. Ik hep geen snek hat oompie bert. Ze waar me furgeet. Terwijl er genoeg sjoep in huis is.
  Gemeen he. Ik eis vanavond mijn snek.

  Ooh ome bolle. Ik hep bij oompie bert een filmpie plaatst waar je me mijn tijger ziet. Ik kan hem eggiewaar aan hoor.

  1. Dag grote teigerstuiterbal, ik heb je filmpje gezien en ik kon mijn ogen haast niet geloven! Jij bent echt nergens bang voor!
   Ik denk dat die teiger niet wist wat hem overkwam, en dat ie best is geschrokken. Maar hij weet nu wel dat jij de hoofdteiger bent!
   Wat zullen je mensen en MammaLoesje en oompie Bert en alle katten van feesboek en de blog trots zijn op je. En zeker weten dat ik trots op je ben!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle.

  2. Dat vind ik heel moeilijk Dorus, nou ben je zo jong en dan moet je al meemaken dat ze je vergeten. Ik hoop dat ze het goed gemaakt hebben.

 2. Lieve Bert,

  jij eet jou wiekentsnek en mij buik roep gelijk om meer. Mij vrouw zeg assie jou bord vol met jou snek heb dattie dan misschien nie zo lekker is. Ik vind het maar een gekke praat van mij vrouw. Assie meer snek heb, hebbie ook meer van jou lekkers. Zo vind ik het wel van mij eigen.
  Wij kreeg tonijn in mij sjelei en ik moest schrokke want het is mij faavoriet. Nu heb ik jou wiekentsnek gevraag aan mij vrouw maar ze zeg, Loes het is maandag…
  Soms praat mij vrouw maar raar van ze eigen maar ik ga toch afwachte . Assie saame jou zellufde nek heb kan jij saame smekke. Dan heb jij jou droom die uitkom,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat jij zegt is waar het is ook logies. Je kunt best een wieekentsnek op maandag eten dan blijft het toch een wieekentsnek. Maar soms moet je thuis iets laten gaan dat is beter voor de vrede. Zo doe ik het. Soms snap ik haar niet maar ik weet zij snapt mij ook niet altijd en dat snappen we dan weer van elkaar, dus dan is het toch weer goed. Ik hoop dat jij dat thuis ook hebt. je Bertje

 3. Hoi Bert,
  Oh wat lekker zijn die dingen hè!
  Ik heb gisteren ook zo’n ding gehad, een hele!!! Meestal krijg ik maar een derde van zo’n staafje vanwege m’n dieet. Dan legt m’n vrouw de rest met een knijpding erop in de koude kast. De volgende dag haalt ze het eruit, maar dan moet het op kamertemperatuur komen, zegt ze. Nou, dan is wachten lastig hoor. De derde dag is minder erg, want dan doet ze de rest van het staafje even in warm water, als ze het eruit knijpt is het lekker joh.
  Mijn vrouw was zaterdag bijna de hele dag weg, en dat gebeurd haast nooit. Ik heb op het huis gepast, en toen ze toen het al donker was thuiskwam moest ik heel hard miauwen en geknuffeld worden, en toen ben ik voor de zekerheid maar de hele nacht bovenop haar blijven liggen!!!
  Gisteren kreeg ik dus voor het oppassen een heel staafje!!! Ik heb net zo zitten genieten als jij op het filmpje!!!
  Fijne dag hoor Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat heb je dat goed gedaan op het huis passen dan heb je iets verdiend. Mensen werken voor geld dus dat is het siesteem. Dat je iets doet en dan krijg je wat. Zeker als het om het huis gaat. Wat slim dat je op haar bent gaan liggen. Dan heb je tenminste zekerheid dat ze thuis blijft, ik wou dat ik ook zoiets durfde!! poot van mij

 4. Hoi Bert, die staafjes zijn inderdaad heel lekker. Dit is een van de weinige dingen die onze Bas ook lekker vindt, hij krijgt ze dan ook regelmatig. Wij krijgen ook altijd lekkere sneks, iedere dag na het kammen en in het weekend net als jij vaak wat extra’s. Onze vrouw is nog steeds gezellig thuis, omdat ze nog aan het herstellen is van haar ziek zijn vorige week. Wij vinden dit natuurlijk reuze gezellig, nu kunnen we nog meer knuffelen en lekker bij haar gaan liggen dan we normaal altijd al doen. Al is het natuurlijk ook fijn dat ze niet meer zo ziek is.
  Geniet van deze dag Bert, knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. hoi Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en julllie vrouw, vooral hoi Bas dat je iets lekkers hebt om te eten dat is gewoon belangrijk in het leven. Goed dat jullie allemaal extra aan gezelligheid doen dat helpt bij het beter worden. Omdat je je dan warm van binnen voelt. Ik hoop ze snel beter wordt en dan voor de zekerheid nog extra thuis blijft!!

 5. Hoi Bert, ik vind het altijd leuk om te zien hoe je zit te smullen.
  Ik heb die staafjes ook wel eens gekregen, maar ik snap het niet helemaal. Ik ruik er aan en dan wil ik een hap nemen en dan is het zacht.
  Maar Popje was er dol op en alle andere katten van de blog ook, lees ik. Zo vinden we allemaal weer iets anders lekker.
  En ik heb presies hetzelfde wat jij hebt: ik hou ook niet van vies eten. Dat lust ik gewoon niet. Gek hè, misschien juist omdat het vies is?
  En vaak is vies eten dan juist weet goed voor je. Mijn haarbalpasta, mijn gebitsbrokken, mijn wormenpil, mijn slankbrokken: ik vind het allemaal niet lekker. En toch moet ik het soms eten. Dat is best lastig, vind ik.
  Wat doe jij dan met vies eten?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, als ik een bord krijg met vies eten dan blijf ik staan. Daarna kijk ik mijn vrouw aan. En dan loop ik weg en ik doe dan een kleine meew. Dat ze weet dit is een nee. Dus ik begin er niet aan. En omdat ze dat echt weet, krijg ik gewoon iets nieuws. Als ik dat vies vind blijf ik weer staan. Net zo lang tot ik iets krijg dat ik lust. Je moet het wel volhouden dus dat je niet een hapje neemt omdat je vrouw het graag wi. Dan ben je de klos. En dat moet niet, pootje van mij

Reacties zijn welkom