kater Dorus over snekjes en menseneten

menseneten

Hajooo daar benne ikke weer.ย Fandaag ga ik het oofur snekken en eete hep.

Ikke hau fan eet. Ook het eet fan mein mensen. Maar daar kan ik moeielijk aankoom, want sodra sjij gaan eet worre ik opgesloot inne hal. Ikke laat sje geen sekontje met rust als ik wat lekkers rrruik.

Kaas

Weet jullie waar ik eggiewaar gek op ben? Kaas!!
Nouuu eg… sjo lekker. Mein man eet het faak, en danne rruik ik het en dan ga ik fan bjijsjap huilen. En dan kjijg ikke van hem een sjtukkie. Jammiejammie.

Natuurkjabbels

Eest lusse ik wiskas. Maar al snel fon ik dat niks. Eggie blehblehbah. En toen kwame sje met moeseten. Gjewoon een huismerk. Nouuu, sjo lekker. Ikke kreige daar djie volle bjikjes pur dag fan. Mette kjnabbels. De kjnabbels blijf daggenacht liggen foor mei.
Ikke kwijg, ommedat ikke nog een beebie ben, kittenknabbels. Die sjijn kjeinur dan de folwassenbjokjes.
En ikke kjijg teegewoordig soms ook natuurkjabbels. Vanne fleesie ajjeen. Eest rook ik eraan, snufsnuf, en toen dook ik er op af. Lekker sjeg!! Binne 1 dag hat ik mein bjakkie leegge-eet.

Kooktevis

Sinds een week krijge ikke ook kooktevis. Uit de magnetjon. Ikke wisse niet watte mij oofurkwam!! Ikke kjeeg eers de helluf van het blokje. Ooh mijn puikie was sjo fol. Ik moese een beetje huilen, sjo gelukkie wasse ik. Na een uuwtje kjeeg ikke ze rest. Ooh sjo jammie. Frauw sjeg dat ikke oofur een teid ook een keer fleesjie kjijg. Er ligge er nog รฉรฉn pakje in de fjiezer. Die wasse fan Oma Katrien.
Frauw sjeg datte die nog heel goet is.

Soep

Mijn snek wat ik eggiewaar supertjes lekker fin isse sjoep. Ikke kjijg soms heel laat nogge een sjoepie. En ik eet mijn gjoentjes dan ook keurig op hoor. Moet van MammaLoes. Die sjeg ALTEIT je gjoentjes opeet.

Ditte was het weer foor deze week.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

13 thoughts on “kater Dorus over snekjes en menseneten

 1. Hallo lieve Door,
  Hier Ome Jip.
  Wat kan jij veel eten zeg, maar ja jij moet nog veel groeien, zoveel als jij eet krijg ik niet hoor en dat is maar goed ook hoor. Dan krijg ik een dikke buik en dat is niet gezond zegt mijn vrouwtjte.
  Goed je bordje leeg blijven eten dan wordt jij een hele grote kerel. Nee het menseneten is niet goed voor ons, dus als jij dan steeds de aanval op jouw mensen hun eten gaat doen ishet bbeter dst je gaat spelen. Nu je nog klein bent snap je dat nog niet zo, maar dat komt nog wel.

  Zonu moet ome Jip zijn vrouwte weer mee helpen met inspecteren met de dozen bvol maken.
  Geniet jij maar van een fijne dag en ook zo fijn dat je mensen vakantie hebben, wat is dat gezellig voor jou dat ze veel bij jou zijn dan.
  Knuffel van mijn vrouwtje en grote poot van Ome Jip

  1. Hajoo ome jip.
   Ik vin eten sjoooo lekker. Ik krijg nu nog 3x per dag. Maar vrouw zegt dat ikke heel snel 1x minder krijg. Errug he? Ze zeg dat ik na mijn opejatie ga minderen omdat ik dan dikker ga word. Ikke weet niet wat een opejatie is.
   Ze gooie me iedere keer weg asse ze gaan eet. En dan ga ik huilen, want hun eet rrruik zo lekker. Maar het isse iedere keer nee dorus. Isse niet voor jou. En als ik heel erg huil dan sjuite ze me op๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Dan zeg ze GENOEG!!
   Nou ja!!!

 2. Dag lieve Dorus,
  Wat word jij al een prachtige grote kater!
  Maar ja, als ik hoor wat je allemaal eet moet dat ook wel. Oh vind jij kaas ook zo lekker, ik ook, vooral belegen en oude kaas. Als mijn vrouw soms even bij haar brood vandaan loopt, en ze komt terug zegt ze soms “Ik weet toch zeker dat er net kaas op mijn brood zat!!!”. Ik weet van niks hoor ๐Ÿ™‚ .
  Mijn voorgangers Derrick en Poncke werden ook vaak de kamer uitgezet als mijn vrouw ging eten. Poncke heeft eens een haring gestolen, en mijn vrouw heeft hem door het hele huis achterna gezeten,
  Oh Dorus, ik heb je filmpje gezien met je tijger!! Wat ben jij een dapper katermans, die tijger maakt geen enkele kans tegen jou.
  Wat zal dat een plechtig moment zijn als je het vleesje van Oma Katrien krijgt. Netjes eten hoor, Oma Katrien kijkt vast toe, en is dan trots op je. En ook lief zijn die dag voor je mensen, dat ben je natuurlijk altijd, maar dan extra.
  Dorus, geniet maar lekker van je eten, als je later een volwassen kater bent krijg je afgepaste porties, anders groei je teveel. Gek hรจ, nu moet je groeien, en later mag je niet teveel meer groeien! Dan krijg je, net als ik te horen; “Nu heb je genoeg, anders zak je door de weegschaal, en pas je niet meer in je pelsje!”
  Speel en eet maar fijn grote kleine man.
  Heel veel lieve kopjes, ook voor je mensen, van Vlo.

  1. Laast zaat ze zelmaakte pietsa te eet. En ik kjeeg steeds een sliertje geraspelde kaas. Ooh sjo lekker.

   Ikke was stoer he met mijn teiger. Hij weet datte ikke de baas ben. Hij is wel mijn grootste vriendje. Ikke mag hem ook bijten ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Frauw sei dat ik eerdaags 1 maaltijd minder kjijg. Maar wel iets meer per keer. Snappe jij het… snappe ik het? Ze zeg dat ik na mijn knikkeren minder krijg, want ik mag nie uit mijn pakkie gjoeien

 3. Hoi Lieve Dorus, zo ik mag even achter de kompjuter, mijn broers slapen allemaal.Wat kan jij veel en goed eten. Ik krijg niet zoveel anders pas ik niet meer in mijn Diva velletje en de witte jas vond mij vorig jaar iets te mollig. Toen was ik wel beledigd, ik ben gewoon een Rubens poesje, dat is toch niet zo erg. Ik heb ook een keertje, toen ik nog een jong diva’tje was kip gestolen van het bord van mijn vrouw. Dat was zzzoooo lekker Dorus, mijn vrouw was er uiteraard niet zo blij mee, ze had zich zo zitten verheugen op die kip en nu ging ik er mee vandoor. Hihihi. Doe jij maar goed eten lieve Dorus dan wordt jij vanselluf een hele grote kater. Doe je wel voorzichtig met je teiger, ik vind hem een beetje eng, maar zo op de film te zien kan jij hem wel de baas. Dag lieve Dorus heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel.

  1. Hajoo kwuimel. Hette sjag er eng uit he mette mijn teiger. Ikke loop met hem door het hele huis. En dan zitte mijn nens te lagge want sjoms sjtruikel ikke.
   Ooh heppie een toktok gestjole? Ooh hihihi wat gaaf.
   Oooh nee… mammaloes lees mee… oooh wat tauwt sjeg ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น
   Ikke hep ook 1 keer toktok ge-eet. Sjooo lekker.

 4. Oooh mij beebieDoor,

  nu is mij hart wel meer gerust assie lees dattie zo goed kan eete. En jij heb het niet van jou vreemde, jij heb het van jou MammaLoesje. Zij hou ook van ze eete en dan hebbie kans dattie uit jou pakje scheur. Jou MammaLoesje heb geen pakje meer zij heb ze eigen vacht. Jij zie niks meer van ze scheure…
  Oooh Door houwie ook zo van jou kaas? Jou MammaLoesje is er gek op. Misschien kan jij fraage om fanieljefla en slagroom en jij moet ook kaabeljouw en kippepoote eete. Assie ouwer ben maggie mij garnaaaaale pelle, oooh Door mij buik….
  Maar jij heb wel gelijk, jij moet altijd jou bakje leegeete en jou gjoente eete. Dattie toch iets van jou fietamiene binne krijg. Jij moet gesond blijfe.
  Oooh Door mij eigen is zo trots op mij beebiejonge, hij hou van mij eete. Ooooh mij hart….

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooh mammie. Ikke benne tjots datte ik op uwes lijk. Bent uwes uit uw pakkie groeit? Ooh watte errug. Ik hep maatje xxxxxxxs nog. Ikke zit ruim nog in mijn pakkie.
   Ikke hep al sjagroom gehat. Oooh datte is lekkerrrrr maar nog geen fla. En kippie heppik ook al eet. Sjooo lekker.
   Mamma… ikke hau jou heeel feel ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Dag lieve grote Doorkaterjongen, wat kan jij lekker smullen! Dat is goed hoor, daar wordt je groot en sterk van.
  Ik hou ook erg van eten, maar ik mag niet alles eten wat ik wil. Net als je al leest van de andere katers en poezen. Dus geniet maar lekker van de tijd dat je mag eten wat je wilt!
  Weet je wat ik lekker vind? Sjips van mijn mensen, daar lik ik altijd snel eventjes aan voordat ze het bakje weghalen.
  GroteBeer was ook helemaal dรณl op kaas. En ook op smeerkaas. Als mijn vrouw een boterham met kaas maakte deed ze dat vaak in de gang, zodat Beer het niet merkte. Maar dan kwadm hij meestal tรณch aanlopen voor een stukje of een likje. En hij was ook dol op pietsa, net als jij. Want hij kwam uit een pietseriaa.
  O, en wat biesonder dat je straks vlees krijgt dat nog van oma Katrientje is geweest! Dat is vast suuperlekker!
  Doe maar goed eten, stuiterbal. Dan blijf je de baas over je teiger!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle.

  1. Ooh wat goed dat er sjofeel katten gek op kaas zijn. Frauw sjeg datte als ikke geknikkert hep ik op diejeet moet. Ik eet nu nog eggiewaar heel feel. Ikke moet mijn teiger de baas blijf toch?
   Ik hep nooit sjippies ge-eet. Dus dat isse ook jekker? Toch een keer pjobeer doen. Sje heb fjandaag een boes sjippies gehaald ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Koppies en pootjes terug ome bolle ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Je ome Bolle heeft ook nog een tip voor de sjippies. Net doen alsof je gewoon een beetje ligt te slapen en nergens op let, en dan ineens HOP je tong in de bak sjippies! Werkt bij mij altijd!
    Kopjes en pootjes voor de allerliefste stuiterbal die er is!

 6. Hallo Dorus, met Gijsje. Wat ben jij een veelvraat. Je lust alles! Wat goed van jou. En al onze andere vriendjes en vriendinnetjes zijn ook al een veelvraat!. Ik lust niet alles. ik ben heel kieskeurig met eten. Zo vind ik bv tonijn in water wel lekker maar tonijn in olijfolie vind ik weer niks aan. Volgens mij ben ik de enigste poes die niet van kaas houdt! Maar jij moet goed blijven eten dan wordt je een grote sterke kerel net zo als jouw oom Bert. Dan kun je ook goed op muisjes jagen en blijf je je tijgertje altijd de baas,
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ikke hep nog nooit tonijn in owie hat๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Ooh dat wil ik ook pjobeer doen.
   Lust uwes geen kaas? Ooh watte erg. Kaas isse jekker hoor.
   Ikke hoop dat ik net sjo gjoot en stoer as oompie bert word hoor.
   ๐Ÿพ๐Ÿพ knufs

Reacties zijn welkom