Dit gaat over een superspannend plan voor een kattenboek

 Updeet

Het boek wordt supergaaf!! We hebben nou nog plaats voor verhalen van tien katten over hun leven. Dus als je mee wilt doen, meld je snel aan. Hieronder staat hoe het moet.

Wegens mijn operatie en de revalidinges gaat het boek nou uitkomen begin april 2019, dus dat is tegen Moederdag want dat is 12 mei.

Over het boek

Dit gaat over een superspannend plan voor een kattenboek. Het idee is van mijn feesboekvriend Katrientje. Ik vond het meteen keigoed. Maar we hebben hulp nodig

We dat zijn dus Katrientje, en Loesje en ik. Wij gaan dat boek maken of nou ja eigenlijk niet.

Idee

Wat was het idee van Katrientje? Echt zo supersimpel en goed dat je denkt waarom is dat er nog niet. Ze zei dat er een boek moest komen van mijn vrienden waarin ze allemaal over hun leven en zichzelf vertelde. Iedereen een pagina. Met een foto. Zit je in een meerkathuishouden, dan krijg je ook meer paginaas. Of iedereen kan apart vertellen.

Het is dan een feel goed boek waardoor je een helehoop poezen en katers leert kennen. En ze hebben allemaal iets te vertellen waarvan je denkt wat leuk of dat wist ik geeneens.

En we hebben al een uitgever!!

Meedoen

Nou is Katrientje zestienplus jaar maar ze is superactief net een kitten denk ik soms. Dus nou doen er al bijna twintig katten mee.

En ik weet dat ik ook vrienden heb die hier alleen lezen, of van wie de vrouw mijn feesboekvriend is. Dan kun je ook meedoen.  Mail mij dan even dat is huiskaterbert  @ xs4all.nl en dan zonder de spaties. Dus mail me dan over hoeveel katten het gaat en of je een foto hebt of kunt laten maken dat moet zo’n zware foto zijn. Want het wordt een echt boek van papier. En ook je verhaal over wie je bent, hoe je leven is geweest en hoe je leven nu is.

Hoe doe je mee?

 • stuur me een meel dat je wilt meedoen dan heb ik overzicht
 • je bent een kat en je vertelt over je leven, hoe je woont, wat je belangrijk vindt, wat je hebt meegemaakt
 • je bent op Feesboek of via mijn site vriend van mij of Loesje of Katrien
 • lengte: minstens 1 bladzijde dus ongeveer 500 woorden
 • ben je een meerkathuishouden dan heb je meer woorden
 • er moet een keizware foto bij die op papier gedrukt kan worden (300 dpi)

Als je moeite hebt met schrijven of je hebt opeens heel erg veel geschreven of je weet het niet meer, mail mij dan ook even dan komen we er samen wel uit.

Hoe maak je een keizware foto?

Met een fototoestel. En als je alleen een telefoon hebt moet er iets met de instellingen gedaan worden. De foto moet echt minstens 1 mb zijn liever meer.

mijn mail is: huiskaterbert   @ xs4all.nl en dan alles aan elkaar.

O ja we hopen dat het in november uitkomt dat is best snel en dan moeten er ook vrienden meedoen. (Ik denk nou ook aan Bolle ik weet dat je dit leest!!)

15 thoughts on “Dit gaat over een superspannend plan voor een kattenboek

 1. Oooooh bert. Wat superspannend. En dat allemaal om een grappig bedoelde opmerking.
  Ikjes hoop zo dat er een hoop vriendjes en vriendinnen mee gaan doen.
  Als je in een meerkathuishouden woont,kan je een soort van ronde tafelgesprek houden met elkaar. En voor je het weet heb je een keimooi verhaal voor het boek.
  Kom op iedereen….we kunnen het. Laat dit boek een bestseller ( 🙃) worden

  1. ik vind het ook superspannend ook of we echt inzendingen krijgen Katrien, volgens mij hebben heel veel katten een verhaal misschien juist wel als je in een meerkatshuishouden woont

 2. Lieve Bert natuurlijk doen wij ook mee. Foto,s worden nog extra gemaakt want van Kenji is er een mooie fotoreportage gemaakt maar die foto,s mogen niet zomaar gebruikt worden. En wij weten zeker jullie boek wordt een bestseller.

  1. ja dat snap ik van die foto’s dan zit er beeldrecht op, dus dan kan het niet. Andere foto’s kunnen dan weer wel. het zou super zijn als jullie allemaal meedoen en ook over de shows vertellen en hoe streng jullie vrouw dan tegen anderen zijn zodat jullie kunnen rieleksen

 3. Oooh lieve Bertje,
  me hartjesvriendinnetje Katrientje is zo slim en jong nog. Een kitten van 16 jaar, ooooh Katrien…
  Ik vind het ook zo fijn Bert voor me eigen om mee te mogen doen. En dat er al 20 vriendjes zijn die mee doen. Me vrouw zei dat ze veel tonijn in huis gaat halen want ik heb nu veel emozies. Oooh Bert en je hebt het weer zo mooi opgeschreven. Ik heb het ook op me pagina gezet, nu kan iedereen het lezen.
  Ik vind jou lief Bert en ik voel me eigen ook trots want we hebben ook nog verkering,

  Je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ik vind het zo gaaf dat vriendjes willen meedoen!! het is heel spannend wat ze gaan sturen dan weten wij ook meer. Want alleen met de vriendjes kan het boek er komen. En als het er niet komt dan hebben wij nog steeds verkering dus dat is super!! Je Bertje

 4. Hallo Bert,
  Ik had je al laten weten dat ik mee ga doen. Maar vrouwtje hoopt wel dat de foto die ze graag wil insturen goed is, want wij hebben niet een gewone fotoding, alleen een telefoonding.
  Als mijn verhaaltje en foto klaar is moet ik het dan naar jou mailen?

  Nu moet vrouwtje weer zo weg voor oppassen van de poesjes en kan ik goed nadenken.
  Het is echt super dat er een boek gaat komen en vrouwtje en ik weten beslist dat het er gaat komen en wie weet wordt het een hele dikke pil van een boek.

  Geniet nog even van je rust, want wat zullen jij en het vrouwtje , Loesje en Katrien het nog druk gaan krijgen.
  Knufjes van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip.

  1. ja Jip meel alles naar mij dan heb ik het overzicht.Met die foto komen we wel uit dat is misschien iets met instellingen. De vrouw van Katrien heeft dat ook gehad en toen daarna had ze een mooie foto. Ik hoop zo dat er genoeg vrienden meedoen om een boek vol te krijgen. Precies wat Bolle zegt, dan snapt iedereen dat elke kat geweldig is. poot van je vriend Bert

 5. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Wat een mooi plan hebben jij en Loesje en Katrientje!
  En ik word zomaar apart genoemd! Ben ik nou een beetje beroemd?

  Ik wil ook heel graag meedoen.
  Ik had je al eerder willen schrijven, maar er is hier veel gebeurd.
  Niet zulke leuke dingen helaas.
  Ik ben weer een eenpersoonskathuishouden.
  Dat leg ik nog wel uit, maar het is wel verdrietig.
  Niet voor mij, want ik heb mijn mensen weer voor mezelf en dat heb ik toch het liefste.

  Ik zal ook een mooie foto uitzoeken, waar ik een beetje stoer opsta.
  Dat iedereen denkt dat ik een grote, slanke, gespierde kater ben. Haha!
  Nou ja, ik ben best groot – maar slank en gespierd niet.
  Mijn vrouw zegt weleens dat ik geen sixpack heb, maar een twelvepack. En dan denkt ze dat ik dat niet begrijp.
  Maar behalve dat er een stukje vanaf is, mankeert er niks aan mijn oren.

  Ik hoop dat het een héél dik boek wordt, met allerlei verschillende katten met hun eigen verhaal!
  Dan kunnen mensen lezen dat wij allemaal geweldig zijn – of we nou jong of oud, wit of zwart, raskat of huis-tuin-en-keukenkat zijn.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. Hallo Bolle, wat geweldig dat je ook mee wil doen. Wil jij jouw mensen van vrouwtje en mij heel veel troost knuffels geven, want wij vinden afscheid nemen altijd heel verdrietig.

   Voor jou een knuf van mijn vrouwtje en poot van je vriend Jip

   1. Dank je wel Jip en vrouw, dat is heel lief van jullie!
    Mijn mensen zijn heel verdrietig, en moeten soms huilen.
    Ik mis Clarence wel in de tuin, maar in huis ging het niet.
    Maar ik hoop wel dat hij snel een ander huis vindt, want iedere kat zou een huis moeten hebben!

    Lieve kopjes van Bolle.

  2. hoi Bolle wat maak je toch veel mee in je leven. Doe maar rustig aan met de emozie soms duurt het even of langer dan even voordat je er wat over kunt zeggen. Als je mensen verdrietig zijn is dat al moeilijk genoeg. Ik vind het super dat je wilt meedoen ook omdat je vast over je grote liefde gaat schrijven!! Oja ik vind dat hje er atletisch uitziet, net als ik. Dusdat is goed. kopje van Bert

 6. Ik heb al een verhaal geschreven over mijn leven. Morgen kom ik op de foto met een echte fototoestel. Ben ik een fotomodel. Leuk he?!

Reacties zijn welkom