De zon schijnt en ik ben op mijn post

zon

Ik ben altijd huiskater, zeven dagen per week en de hele tijd overdag en ook ’s nachts. Dus ik heb nooit vakansie.  Is dat erg? Dat weet ik geeneens.

Drukker

De laatste tijd is het anders in de straat. Drukker. Er lopen meer mensen, vooral ’s morgens vroeg. Die waren met vakansie en nou zijn ze weer terug. Ze zien er helemaal niet blij uit in hun gezicht. Als ik een snek heb gehad dan kijk ik tevreden, zegt mijn vrouw. Omdat er iets fijns gebeurde. Misschien is vakansie helemaal niet fijn als je zo moet kijken. Dus dan hoef ik het niet.

Rieleksen

Soms zegt iemand dat ik de hele tijd aan het rieleksen ben en geen klap uitvoer. Dat is helemaal niet waar. Want ik heb mijn eigen taken in huis:

 • ik controleer de straat dus dat ik weet wat er gebeurt, niet de hele tijd maar af en toe dat niemand weet wanneer ik ga controleren
 • ik kijk in de boodschappentas of het in orde is. Dat hoeft maar even dus niet dat ik overal aan ga ruiken, maar het moet wel gebeuren
 • ik help mee met het dekbed verwisselen dan doe ik toezicht, maar als ik beneden slaap dan merk ik het niet altijd dat mijn vrouw op de slaapkamer is
 • ik zorg voor ontspanning van mijn vrouw door kopjes te geven en te zeggen dat ze me moet knuffelen en in slaap moet aaien

Volgens mij doe ik nog meer maar dat weet ik zo gauw even niet. Het zijn best dingen die belangrijk zijn. Dus ik kan als huiskater niet zeggen nou even niet. Vooral de straat en de boodschappen en alles eigenlijk wel.

Zorg

Mijn verkering Loesje schreef laatst ook een mooi stuk over voor jezelf zorgen, dat dat eerst komt en dan pas heb je wat aan een ander te geven. Zo zie ik het ook. Dus ik moet wel veel rieleksen anders kan ik mijn werk als huiskater niet doen. En soms doe ik het tegelijk dan zit ik in de zon in de vensterbank, dan let iedereen in de straat vanzelf op. Als huiskater moet je naar oplossingen zoeken en dit is fijn en belangrijk op hetzelfde moment.

16 thoughts on “De zon schijnt en ik ben op mijn post

 1. Hallo Bert,

  Zo ik zal vandaag jou eens vroeg een schrijf doen, want anders pikt vrouwtje de laptop weer in. Ik vind ook dat je als huiskater veel te doen hebt. Nu is het hier helemaal beredruk zoals je weet, opzichter en controleur zijn is me toch een belagrijke taak. En nu heb ik ook nog samen met vrouwtje de taak om een fijn huis te gaan zoeken en denk eraan dat ik heel streng zal zijn, want er lmoet een tuin bij zijn voor een tuinhuis met ren voor mij. Bert doordat we zoveel taken hebben moeten we echt veel rusten en rieleksen hoor. Ik doe het nu ook maar voor vrouwtje, want zij vergeet nogal eens pauze te doen.
  Ik ga nu maar eens voor mijn buikvulling zorgen en mijn dagelijkse taken doen en ik pik nog even tijd voor een dutje.
  Gisteten had ik een hele fijne Jippedag en ik kreeg zelfs een sneck, dus ik ben weer uitgerust.
  Fijne dag voor jou en vel knuffels van vrouwtje en grote poot van je vriendje Jip

  1. hoi Jip, ja nou met het verhuizen is elke dag opeens anders en je gefoel vast ook. Het is een grote verandering dus het is heel goed dat je vrouw en jij aan rust doen, dan kun je goed foelen wat je foelt. Ik denk dat het superfijn gaat worden een veilig huis zonder herrie en dan de hele tijd daar gezellig samen zijn. Het is keidapper dat je vrouw dat allemaal durft te doen!! poot van je vriend Bert

 2. Oompie bert, ikke leer feel van uw. Want sins ik oppe vennestebank kan komen kontroleer ikke ook de straat. Ik sjie feel seg!! Ooh heel feel toettoet en mensen. Maar ook foguls.
  Oih dat weet uwes nog niet!! Ikke hep gistere mijn eerst flieg te pakke gekreeg!! Wilt uwes hem hep?

  1. hoi Dorus wat goed van die vlieg, je bent echt een jager. Ik find geef die vlieg aan je man, hij snapt dat soort dingen. En dat je nou ook al in je vesnterbank kunt en van alles ziet, je groeit heel erg snel, pootje van Ome Bert

 3. Hoi Bert,
  Hùhhh?!! Rieleksen en geen klap uitvoeren????!! Wie zegt dat? Wij katten zijn altijd bezig. Wat denk je van het denkwerk dat we doen? Bovendien zijn wij katten altijd…eh nou ja, meestal meteen wakker als er wat gebeurt.
  Wij houden de wacht als onze mensen slapen, en letten op onze mensen dat ze op tijd rust nemen. We houden de straat in de gaten. We hebben er een dagtaak aan om er netjes uit te zien. We kontroleren het werk van onze mensen, we maken ze blij door er alleen maar te zijn. Jip regelt zelfs een complete verhuizing met zijn zijn vrouw samen.
  We vangen, net zoals grote kleine Dorus, vliegen en spinnen voor onze mensen, en de buitenkatten onder ons doen aan muizenbestrijding. Nou ja zeg, en dan wat er allemaal nog bij komt.
  Mogen we dan alstjeblieft ook zo nu en dan een dutje doen en rieleksen?
  Bert, ontspanning hoort erbij hoor.
  Ik wens je een rustige, rielekste dag toe.
  Kop en poot van Vlo.

  1. ja Vlo nou je het zegt, het leven van een huiskat is heel erg druk en dan doe ik nog geeneens de helft van wat jij allemaal opsomt. Een vlieg snap ik niet. Muizen heb ik nie. Maar de straat en al die dingen doe ik weer wel. ik wens jou ook een rustige dag met veel rieleksen, Vlo. Ontspannen pootje van mij!!

 4. Hoi Bert, wij houden hier de straat ook goed in de gaten hoor. Vanaf ons plekje op de vensterbank kunnen we precies zien wat er allemaal buiten gebeurd. Verder zorgen wij altijd goed voor onze vrouw, als ze op de bank zit dan gaan wij altijd bij haar zitten of op schoot, zodat ze dan niet op kan staan, zo komt zij ook aan haar rust toe. Boodschappen inspecteren doen we ook altijd. Al met al hebben we het aardig druk.Maar naast het harde werken moet je ook op tijd je rust nemen. Dus dan liggen we lekker te luieren, als de zon schijnt is dat dubbel zo fijn, het moet alleen niet weer heel erg warm worden hoor, dat vinden we dan ook weer niet zo fijn. Ni schijnt hier de zon dus we nemen onze plekjes weer in. Knuffies van ons alle vijf en van onze vrouw.

  1. hoi allemaal, jullie hebben ook veel taken, ik snap niet dat er nog tijd over is om te rusten. Ook omdat je naar elkaar omkijkt met eten en spelen en dat je veilig bent en al die dingen erbij. Ik heb nou ook zon hier maar ik kan er niet de hele tijd in daarvoor is mijn vacht te dik. pootje van mij

 5. Lieve Bert,

  van me eigen wil ik nu toch eeve zegge dattie heel goed beezig ben. Jij ben wel jou groote mooter in jou huis, jij zorg dat alles op jou rolletjes verloop en dat jou vrouw rustig achter ze buuro kan zitte. Dattie weet dat jou boodschappe veilig in jou kast staan want jij heb wel jou tas wel gecontroleerd..Jij doe goede dinge in jou huis, jij ben controleur van jou leeve en jou vrouw. Dan hebbie veel verantwoordelukheid en dan maggie best op jou streep staan. Jij werk hard en dan moetie ook in jou wiekent jou snek keuren. Jij kan nie zomaar los gaan assie veel begeerte voel. Jij moet netjes eete want jou vrouw fillum jou en jij ben mij foorbeeld van jou Feesboek. Bert beloofie dat jij goed voor jou eigen zorg en voor jou vrouw. Jij weet dat is belangrijk, offie nou op jou vensterbank lig of op jou bank.
  Assie zo hard werk hebbie ook zofeel zorg noodig. Dat vind ik wel…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje dankjwel voor je steun en je mooie woorden. Ik doe heel erg mijn best en jij snapt het, jij weet dat het allemaal niet vanzelf gaat dus dat ik het zmaar even doe. Ik zorg zo goed mogelijk voor mezelf dat ik mijn rust pak en als het kan ook sneks. Jij begrijp me Loes. je Bertje

 6. Hoi Bert, ja dat is zo’n raar misverstand. Dat katten alleen maar slapen.
  Terwijl ik zelf altijd blij ben als ik eventjes kan dutten. Ik zie dat jij ook een hele hoop taken hebt. En dan moet je er ook nog op letten dat je je werk als vensterbankcontroleur zó doet dat de mensen en alle andere dingen in de straat niet presies weten wannneer je dat doet. Dat kost een hoop denkwerk. Je schrijft ook nog je blog, je feesboek, je staat op footoos, je hebt verkering met Loes, je bent de oom van Dorus, je helpt je vrouw met van alles, je bewaakt het huis. Je mag eigenlijk blij zijn dat je nog een minuutje tussendoor hebt om te slapen!
  Mijn mensen noemen mij wel eens een slaapkop, maar ze weten ook dat ik heel veel doe. Ik bewaak net als jij het huis, maar vooral ook mijn tuin. Daar gaat een hoop enersjie in zitten.
  Als ik een dagje binnenblijf, vanwege de regen, merk ik meteen dat er van alles is gebeurd dat niet zo hoort. Dus dan moet ik weer alles op orde brengen, en overal ruiken en kijken en plassen. Dan is het toch niet gek dat ik moe word?
  Nee hoor Bert, je bent zeker weten niet lui. Je hebt het juist superdruk. Dat vind ik ervan.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. volgens mij heb jij het veel drukker dan ik Bolle, als je er ook nog een tuin bij hebt en thuis heb jij twee mensen dus het dubbele van wat ik heb. En als het regent heb je dubbel werk dus wat je al deed en waarin je achter bent. Serieus Bolle ik zou keimoe zijn als ik jou was. kopje van mij

 7. Nou Bert, volgens ons werk jij hard genoeg!!!!! En na al dat harde werken is een moment van rust heel erg nodig!!!

Reacties zijn welkom