Wat ik thuis hoorde over een speelkwartier

speelkwartier

“Bert, we gaan speelkwartier houden,” zei mijn vrouw. Ik dacht waarom. Knuffels, sneks en slapen dat is mijn iedeejaal.

Rust

Ik heb weleens op mijn feesboek de vraag gehad of ik lui ben. Dat is niet zo. Ik hou van rust, dat is wat anders. Dat is dat je wil dat alles stil is en veilig en dat je dan in jezelf ontspannen bent. Dus dan hoef je ook niet te rennen ofzo. Dat doe ik soms ’s nachts, als ik me oer voel na de bak. Maar het fijnste vind ik rust en veilig en dan een knuffel en een snek erbij of dat mijn vrouw aan haar werktafel zit en dan gebeurt er niks maar ik ben thuis en ik voel me gelukkig. Dan slaap ik supergoed.

Gezond

Dus in mijn situuazoe doe ik dus heel weinig aan sport, behalve dus dat rennen. En mijn vrouw zegt dat ik voor mijn gezond meer aan beweging moet doen. Het hoeft niet de hele tijd zegt ze maar wel elke dag en dat heet dus speelkwartier.

Laatst zat ze bij me op het tapijt, ik lag te rieleksen en toen ging ze met een propje spelen. Ja, dan kijk je tòch, als kater zijnde.

 • ze gooide het in de lucht en ving het op,  dat was best knap
 • ze gooide het van de ene hand in de andere, ik ging zitten om beter te kijken
 • ze gooide het naar me toe, pang tegen een voorpoot aan, nou toen was ik!!

Rollen

Ik pakte het propje met mijn voorpoten en rolde op mijn zij en toen weer terug en ik scheurde het doormidden. Of nou ja bijna want toen pakte mijn vrouw het af en ze gooide het in de lucht en ik dacht wat nou!! wat nou!! dus toen ze het weer naar mij gooide toen pakte ik het meteen, en zo ging het de hele tijd door.
Daarna was ik keimoe en dus ben ik op de bank gaan slapen.

Misschien is spelen toch wel leuk. Als je het samen doet, bedoel ik. Hopelijk is dat speelkwartier.

10 gedachten over “Wat ik thuis hoorde over een speelkwartier

 1. Oompie bert. Ikke sjpeel heel vaak. Iedere dag speel ik wel een paar uurtjus. Sjoms ajjeen, maar meer met mijn mensje. Ikke hep gistere iets heel gaafs gekreeg. Een muislampie!!
  Dan sjijne se het oppe fjoer enne ikke ren er agter aan. Sjo vettegaaf!!
  En ik hep mijn muise, mein weeseewolletjes en sins kort ook een knuffeltijger. RRRRAUWWW

  1. hoi Dorus wat speel jij lang dan ben je in goede condiezie. Oompje Bert heeft dat nog niet. En dan rennen en muizen en een muislampie, wat een aksie!

 2. Lieve Bert,

  jij ben goed beezig assie met jou propje en met jou vrouw speel. En dattie dan met jou groote, stoere poot teege jou propje sla. Oooh van me eigen voel ik mij hart nu sneller slaan. Dattie zo in jou akzie ben en dattie dan op jou bank in jou slaap val. Jij moet wel aan jou rust koome Bert. Anders raakie ofermoe en dan kan jij niks meer. Misschien krijg jij wel jou lekkerste snek assie speel en dan daarna. Dattie denk dattie moet meppe en dan heb jou vrouw jou snek voor jou neus gezet.
  Oooh ik wil ook mij speelkwartier en dat ik dan wacht op mij snek.
  Bert jij weet van me eigen hou ik ook van mij rust, dat het stil is en veilig. En mij tonijn in mij kast en dat mij vrouw thuis is. Dan ga ik soms renne van mij geluk. En soms ren ik in mij droome. Dan doe jij het voor jou eigen en dat niemand het zie.
  Zo vind ik het fijn voor mij eigen Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje van een extra snek heb ik nog niks gemerkt. Ook al speel ik nou meer het eten blijft zoals het eten is. Dat is best wel jammer maar ik moet eerlijk zeggen als ik speel dan voel ik me ook dienaamies en atleeties en dat is best een fijn gevoel in mijn lichaam. Zo snel als Dorus word ik nooit meer maar wel sneller dan hoe ik nou ben. Dat is fijn voor mij eigen, iedereen kan zo voor zichzelf voelen wat goed is, je Bertje

 3. Hoi Bert, wat een stoere aksiefootoo!
  Natuurlijk ben jij niet lui, jij bent gewoon een seriejeuse kater. Net als ik ben. Wij zouden wel KUNNEN rennen en spelen, maar we hebben andere dingen aan ons hoofd. En we zijn senior, dan hoef je niet meer de hele tijd druk bezig te zijn.
  Maar als je iets leuk vindt, zoals met dst propje, dan kan iedereen zien dst je toch echt ern teiger bent!
  Ik heb gisteren met de veer gespeeld. Ik heb zelfs tegen de veer geblazen en gegromd. De veer wist niet waar hij het moest zoeken, hij schrok best van mij. Net als dat propje van jou schrok, dat weet ik wel zeker.
  En weet je wat ook fijn is? Je maakt je vrouw blij als je met haar speelt. Ik denk dat zij er niet zoveel aanvindt om in haar eentje te spelen. Net als mijn vrouw. Dus zoals jij zegt: win-win.
  En daarna lekker rieleksen, dat is altijd goed.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle, wat goed dat je zo de veer laat merken wie er de baas is, dat moet gewoon voor iedereen duidelijk zijn. Dus ik denk dat de veer het nou wel snapt. Ik ben nu bezig met een propje dat aan een lintje zit. Leuk. Maar een los propje is denk ik leuker. Dat moet ik nog verder proberen. Dat van mijn vrouw daar heb je gelijk in. Ik kan best alleen spelen maar zij niet. kopje van mij

 4. Hallo Bert,

  Hier opzichter Jip even, ik heb nu even een rustpauze genomen met vrouwtje en kan je vlug even schrijf doen.
  Wat tof dat je vrouwtje een speelkwartiertje geeft en haar met jou samen propje meppen doet. Is natuurlijk voor jou als huiskater goed om zo meer in de poot te komen, maar wat ik ook zo goed vind is dat je vrouwtje achter haar werktafel vandaan haalt en zorgt dat zij ook rust neemt.
  Nou mijn pauze zit er weer op en ga ik weer verder met de controle dozen inpakken. Fijne dag en speelkwartiertje Bert. Van vrouwtje knuffels en grote poot en kopjes van je grote vriend de opzichter Jip

  1. hoi Jip, eerlijk ik vond het eerst een stom idee maar toen ik eenmaal bezig was voelde ik me er toch goed bij. Bewegen is ook sport. En een propje is best moeilijk dat moet je elke keer maar zien te raken daar word ik echt keimoe van. Ik hoop dat je nog steeds je konzentraazie hebt bij het toezicht houden het is heel belangrijk werk en je hebt ook rust nodig, poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *