Hoe ik mijn vrouw tevreden hou (filmpje)


Hoe ik mijn vrouw tevreden hou. Ik heb het wel eens vaker gezegd geloof ik, dat samenwonen is dat je dingen voor elkaar doet. Dus mijn vrouw doet dingen voor mij en ik doe dingen voor haar. En soms doen we dingen samen. Pas wilde ze met een stokje spelen.

Stokje

Dat stokje is hier al een tijdje in huis. Daarvoor was er een ander stokje. Er zat spul in en mijn vrouw hoopte dat ik er van ging wiewen en eerlijk waar, ik heb mijn best gedaan maar voor mij is er niks beters dan groen spul of valeriaan in een zakje. Dus met dat stokje kan ik echt niet veel. Maar mijn vrouw gaf het niet op. “Probeer het nog een keer,” vroeg ze. En dan rook ik er weer een keer aan en ik wist dan weer wat ik de vorige keren ook wist: nee, niks voor mij.

Rollen

Nou vind ik het soms leuk om met een potlood te rollen. Vooral ’s avonds, en daarna kan ik goed slapen. Nou had mijn vrouw dat potlood verstopt en ik had in plaats daarvan alleen dat stokje. Dus toen ging ik daar maar mee rollen. Dat ging best leuk. Ik ben daar gemakkelijk in, al zeg ik het zelf.

Wat gebeurde er toen, ze wilde meedoen. Gelukkig niet met het rollen.

Spelen

We gingen dat spelletje doen met het lintje en dan zonder lintje maar met stokje. Dus zij trekt het weg en ik doe bam mijn poot er meteen op. Als het stokje stil ligt, dan heb ik gewonnen.

Zij begon ermee. Ik deed mee, en eerlijk waar, met een lintje is het leuker, dat beweegt meer.

Maar ja. Ze vond het zo leuk dat ik vanzelf langer speelde. Eigenlijk wilde ik in de vensterbank om daar te gaan slapen. Er was zon dus daar is het dan fijn.

Eindelijk vond ze het genoeg. “Fijn hè Bert,” zei ze nog. Ze keek blij en toen voelde ik me als huiskater zijnde ook blij. Om háár.

5 thoughts on “Hoe ik mijn vrouw tevreden hou (filmpje)

 1. Ooooooh bertje.
  Hier deed vrouw ook steeds stomme dingen die “leuk” voor mjj waren.
  Ze kocht ook een cats miauw. Dat is een speeltje met een veertje wat heen en weer ging.
  Dat was zooooooo (gaap) leuk. Ik keek er naar en had gelijk zoiets van nee. Dus die ging naar het asiel.
  Speelgoedmuizen net zo. Waarom speelgoedmuizen als je het echte werk kan krijgen.
  Maar nu heb ik die fladdervlinder en die is echt superduperkoel. Het vliegt en ik ben gelijk oer. Zo koel!!!!

  1. dan snap jij het helemaal Katrien. Goed dat je duidelijk bent in als je iets echt niet wilt, dan leren ze dat thuis tenminste.

 2. Hallo Bert,

  Ik wil eerst nog even op de blog van gisteren reageren. Jij vind dat vrouwtje ook een chip moet hebben, maar jou vrouwtje heeft altijd als ze weggaat een kaartje bij. Daar staan precies op wie ze is en waar ze woont, dus Bert maak je maar geen zorgen hoor. Mijn vrouwtje heeft zelfs ook nog een kaartje erbij zitten en dat is knal rood en valt dus goed op. Daat staat op dat er thuis huisdieren zijn en er staan 3 telefoonnr. op wie men kan bellen om dan voor de dieren te zorgen.
  Ja een chip zou eigenlijk best wel beter zijn voor de mensen. kunnen ze zich ook nooit uitgeven voor iemand anders.

  Maar nu over je stokje. Ik vind het heel knap hoor dat jij met vrouwtje speelt en niet andersom. Ik zie het heel goed op het filmpje, maar wat het belangrijkste is, jullie doen samen dingen en dat is het allerfijnste. Ik heb nu een hele nieuwe manier van met vrouwtje spelen. Ik ga haar luid miauwend roepen en dan gaat ze met me mee naar mijn speelhoek. Ze hoeft helemaal niks te doen, alleen er gezellig op de grond gaan zitten en genieten hoe ik alleen speel.

  Voor nu een fijne dag en tot morgen weer hoor Bert.
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. dat doe ik ook Jip, dan wil ik gewoon dat ze naar me kijkt. Dus niet meteen met aaien of praten of meedoen. Gewoon dat ze me ziet hoe ik ben en wat ik kan en dat het dan goed is. Volgens mij is dat gezelligheid. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom